Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
GFM
Madsen doet ook weer mee in kill bill, maar voor de rest ken ik geen echt goede films met hem, oke donnie brasco,,maar voor de rest... iemand?????? help!
Tompie film
Voor mij net iets minder goed dan Pulp Fiction. Schitterende cast. **** 1/2
GFM
dus geen echte andere toppertjes met madsen?? jammmmmmmer, dan maar wachten op kill bill 2!
Tompie film
Vind ik net iets minder dan Pulp Fiction. Toch heel originele film. ****1/2
silent bob
hoe heet die film, waarin hij mee moet als chaufeur bij een bankoverval?
Robbie H.
Goeie film, op zijn tijd zeer grappig en een steen goed verhaal. Het acteerwerk is prima etc.
4 sterren.
2high4words
wat is die hidden feature precies die bij de dvd schijnt te zitten,
(kijk maar op pagina 6 over deze film daar wordt er al over gepraat ?)
AHWA
hoe heet die film, waarin hij mee moet als chaufeur bij een bankoverval?
Killing Zoe?
silent bob
nee, het is ook een tijd geleden dat ik die film gezien heb. zal denk wel een film van niks zijn.
2high4words
heerlijke film met o.a. een paar prachtige en niet te vergeten scenes, denk aan het moment dat mr Blonde het oor van die smeris gaat afsnijden en de muziekkeuze daarbij vind ik dan ook briljant.
Verder vind ik de flashbacks niet vervelend het geeft de film iets aparts.
Een echte Tarantino film
bennie jolink
ook erg cool dat het scheermes dat michael madsen bij de beroemde 'oor-scene' uit z'n laars haalt, ook weer in z'n laars zit in 'kill bill 2' !!!!
Yuppie_Scum
mooie opening...geweldige dialogen, goeie muziek
leuke verwijzingen naar pulp!!!
SirTinus
Tjah ik vond hem tegenvallen eerlijk gezegt.. Had eigenlijk wel wat meer willen zien en wat dingen niet willen zien .. maarja het is tarantino
dennis1984
Vond hem wel leuk, maar minder dan Pulp. De dialogen waren weer herkenbaar tarantino, de hoge klassering vind ik niet terecht, heb wel betere films gezien die hier kunnen staan. maarja, dat is mijn mening. 3,5*
Mister_Pink
Na Pulp samen met Brown Tarantinos beste werk. Mr. Blonde is echt een fantastisch masogistisch personage. Ultieme coolness!
Voor de Blonde fans:
as
Thanks!
Mr. Pink is trouwens ook een geweldig personage, iets minder dan Blonde, maar toch geweldig.
Deze is iets minder.
Mister_Pink
Ik ben pas sinds een paar dagen bezig met Photoshop, dit zijn de enige.
Ik ga er iig wel een hoop bijmaken. Ik vind het leuk om goede personages te gebruiken met pakkende quotes. Verwacht dus een hoop Coen en Tarantino plaatjes.
John Doe

Mr. Pink is mijn favoriete personage ook, lekker intelligent/scherp en snel pratend, dan heeft 'ie ook wat te zeggen zoals je ziet in z'n quote-pic. Mister White's personage zit er in de film vaak naast. Hij zegt 1 keer iets tofs, in de auto tegen agent Orange waarna 'ie zin krijgt in een taco. Daar zou je een plaatje van kunnen maken. Je kan die links naar quotes wel beter als spoiler zetten.
eerdekes
Ej mister pink,
doe die ene van samuel l. jackson uit Pulp Fiction.
Die scène van Ezichiel :d
"Cause i am the lord"

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film