• 9.377.434 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.160.723)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

jumpstylemovie schreef:

Waarneer je je geluid heel hard zet zul je horen dat Mr. Pink zegt:

Dont shoot, I got shot God Dammit

Bedoel je op het einde?

clockwork72 schreef:

Bedoel je op het einde?

Ja, waarneer Mr. Pink dus met de diamanten naar buiten gaat als de anderen elkaar kapot schieten.

Jep. Dat klopt inderdaad

chevy93

Hmm.. misschien toch eens kijken (of luisteren ).

Maar blijft toch.. ik had graag die diamantroof gezien. Zal wel aan mij liggen, ik wil teveel actie, maar toch..

avatar van Minotaures

Minotaures

Vind het overigens ook jammer dat Mr. Blue er niet bijstaat. Want dat maakt de hele bende compleet.

Hij staat wel op de Poster die op mijn DVD als cover heb:

Overigens is de poster uit de link veel mooier.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

These are your names--

Mr. Brown, Mr. White...

Mr. Blonde, Mr. Blue...

Mr. Orange and Mr. Pink.

- Why am I Mr. Pink?- Because you're a faggot! All right?

avatar van Minotaures

Minotaures

jumpstylemovie schreef:
Hij staat wel op de Poster die op mijn DVD als cover heb:

Overigens is de poster uit de link veel mooier.

Volgens mij is jouw ''Mr. Blue'' gewoon Nice Guy Eddie. Ik bedoel, tenzij ik bij het begin in slaap viel, maar Mr. Blue was toch echt die oudere man.

Mr. Blue: What's special? Taking you back and s.ck..g your d.c.?

Maargoed, ik wil het één en ander alleen maar corrigeren.

jumpstylemovie

Klopt, ik telde er op deze Poster 5 en op die uit de link 6. Ik heb ook niet heel goed gekeken.

clockwork72

i'm Hungry, Let's get a Taco.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Minotaures schreef:

Mr. Blue: What's special? Taking you back and s.ck..g your d.c.?

Maargoed, ik wil het één en ander alleen maar corrigeren.

Mr. Blue is niet Nice Guy Eddie. Hij staat overigens niet op de poster(s).

Hier staat 'ie wel op trouwens (de meest rechtse is Mr. Blue)

jumpstylemovie

Blue en Joe zijn weggehaald uit de Poster in de link die ik poste.

Lupussy Galore

And what's new? Te gekke film maar nu vaak genoeg gezien. "Stuck in the middle with you......" Overigens vind ik deze tot nu Tarantino's beste film.

Waarom, oh waarom staat hier geen beschrijving van Inglorious Bastards (Quel maledetto treno blindato) uit 1978 waarop Inglourious Basterds is geinspireerd? Da's nou eens leuk voor een "ware woensdagavond film"!

avatar van michael1992

michael1992

Lupussy Galore schreef:

Het zal wel aan mij liggen maar hier kan ik geen touw aan vastknopen.

[/quote] Van Michael1992

Het zal wel aan mij liggen maar hier kan ik geen touw aan vastknopen. [/quote]

LOL! Is het zo erg dan? Hahaha, ik was geloof ik nog niet echt wakker, ik ben nocturnal zie je. Of ik schrijf teveel in het Engels?

Ik bedoelde dus dat ik "Reservoir Dogs" tot nu toe Tarantino's beste film vind.

"Stuck in the middle with you......." is toch wel een erg bekende scene dacht ik?

Over Inglorious Basterds uit 1978 staat dus wel een beschrijving hier onder de originele Italiaanse titel. Ook daar had ik ff niet op gelet. Het lijkt me heel leuk om die te gaan kijken.

Weet je ook niet wat "de ware RTL4 woensdagavond film is'? Nee, dan ben je nog piepjong.

Is dit wel duidelijk?

avatar van michael1992

michael1992

[/quote]

Het zal wel aan mij liggen maar hier kan ik geen touw aan vastknopen. [/quote]

LOL! Ik ook niet meer......hahaha, ik was geloof ik nog niet echt wakker, ik ben nocturnal zie je.

Ik bedoelde dus dat ik "Reservoir Dogs" tot nu toe Tarantino's beste film vind.

Is dit wel duidelijk? [/quote]

Inderdaad, veel duidelijker.

Ik weet niet wat je met piepjong bedoelt maar ik woon in België dus de kans dat ik 'de ware RTL4 woensdagavond film" ken is sowieso al miniem.

Wat niet weg neemt dat ik die film ook eens graag zou willen zien.

Volgens mij moeten jullie op quote-cursus

avatar van gukker

gukker

Komt straks op tv, jullie horen nog wel wat ik ervan vindt

vind*?

Ik zal hem ook nog eens herkijken, misschien dat hij dan wat omhoog gaat

avatar van Thom1994

Thom1994

Ga proberen deze film vanavond te kijken, mijn vader vind het te laat worden. Dat wordt dus stiekem deze top 250 film proberen te kijken. Ik hoop dat ik morgen een beoordeling kan geven van de film waar ik al een paar dagen op heb gewacht.

avatar van Joyy

Joyy

1 ding is zeker, tarantino kan niet acteren

babyface die stoer probeert te doen, overacting

komt nie over

enfin, kutpauze, verder kieken

chevy93 schreef:

Volgens mij moeten jullie op quote-cursus

Gah, om jou moet ik harder lachen dan om die Inglorious Bastards!!

Ja, dat gaat altijd mis hier. Maar alleen hier....dus, ik hoef niet op "quote cursus"! Ik wil nog wat quoten maar dan raak ik dit bericht kwijt enz.

Ik vind dit forum niet echt geavanceerd zogezegd. Sorry moderator ik ben wat melig geworden van die Bastards! :-/

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Lupussy Galore schreef:

Sorry moderator ik ben wat melig geworden van die Bastards! :-/

Ik dacht slaperig

michael1992 schreef:

Inderdaad, veel duidelijker.

Wat niet weg neemt dat ik die film ook eens graag zou willen zien. [/quote]

FF kijken of het quoten nu goed gelukt is, previewen kan hier namelijk ook niet.....nee....

De "ware RTL4 woensdagavond film" werd in de jaren 90 uitgezonden op woensdagavond dus. Het waren tv-films gebaseerd op waar gebeurde verhalen. Drama's dus. Snik-snik.....lekker als je moe was van je werk en nergens zin in had. Ik ken zelfs een eerbiedwaardig (ahum) filmrecensent die ook vaak keek. Nee, ik noem zijn naam niet......

LOL: ik snap er geen hol van en lig in een deuk......weer fout, dus alles wat schuin is de "quote".....nou ja.........doeiiiiiiiii :-*

Mochizuki Rokuro schreef:

Ik dacht slaperig

Dit zijn mijn beste uren van de dag. Maar ja, het komt er ff niet uit dankzij die bastards!! Da's een andere film dan deze de inspiratie van Tarantino dus voor z'n nieuwe blockbuster ja?

avatar van Joyy

Joyy

iemand ook nog wat te zegen over de film?

chriss penn zeer overtuigend wat mij betreft

kan zo ene film dragen als hoofdpersoon wat mij betreft

avatar van Mankatans

Mankatans

huh was ie nou af? naar mijn idee werd ie ineens afgekapt

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Ja hij is echt afgelopen. Vervelend van commerciële zenders dat ze je niet nog even in de sfeer laten door (een stukje) aftiteling te laten zien.

avatar van WalterB

WalterB

Ik dacht dat ie nog verder ging... Krijg je opeens poker :S Zonde...

avatar van DES-Niels

DES-Niels

Wat, ik dacht dat iedereen dood was op het einde, totdat ik dacht dat mister pink weg was met de diamanten. Maar is ie nou opgepakt? Spannend verhaal. En een goede engelstalige verwoording door de maffia gasten.