Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
Minotaures
Lachte me dood aan de sommige droge grappen wat in deze film voor kwamen. Zeer interessant hoe het afloopt, vind het weer zielig voor Mr. White want hij bleek iets verkeerd te hebben ingeschat wat hem toch een beetje gestoord maakte in de laatste aantal secondes. 4*
Mr. Pink is trouwens zeer grappig
Statiegeld
Deze film was mijn eerste kennismaking met Tarantino en ik denk dat ik er nog steeds niet helemaal van bijgekomen ben. De manier van filmen in deze film vond apart. Anders dan andere films. De opbouw van de film is ook al zo apart/uniek. Lange gesprekken en steeds kleine onthullingen over het verraad. Het einde vind ik wel echt spetterend. Zodra Mr. Orange zei dat hij een 'cop' werd de film echt geweldig. Volgens mij heb ik het al eerder gelezen maar tijdens de schietscene tussen Mr. White, Eddie en Joe vind ik het echt zo merkwaardig dat ze alle drie neervallen terwijl Joe tot echt op Mr. Orange mikte. Al met al: 4*. Volgens mij komt deze film er binnenkort weer op en dan ga ik hem zeker weer kijken.
james kont
gewoon een meesterwerk ,meer kan ik er niet over zeggen.
veron35
Haha, James Kont, lol
Ik zie er de lol niet echt van in... Hij heeft wel gelijk.
Bart Tönjann
Ik bedoel zijn naam
Wat betreft zijn beschrijving geef ik hem ook gelijk.
gebruiker_56935
5 volle sterren. Deze film is en blijft een meesterwerk.
android325
ik heb hem opnieuw bekeken, en inderdaad 2.5 is een beetje te laag, ik doe een puntje erbij..
Shinobi
Meesterlijke film om te zien met een geweldig verhaal.
Wat me nog is bijgebleven is die scène dat die ene politieman z'n oor eraf gesneden wordt, maar je ziet duidelijk dat zijn oor nog op zijn geplaatst wordt gehouden met plakband dicht tegen z'n hoofd aangeplakt. Ach je moest je toch behelpen in die tijd.
Ik geef 'm 4, 5 sterren.
Vetje
hmmm zouden ze het oor er dan niet echt afgehakt hebben
t lag denk niet aan de tijd maar aan het budget... tarantino heeft RD gemaakt van het geld wat hij kreeg voor het schrijven van het True Romance script.
je merkt het aan de kleine details. scenes in een rijdende auto zijn gemaakt met een auto op een ''gewone'' aanhanger bijvoorbeeld ipv een speciale extra lage aanhanger waardoor je het hoogte verschil niet zou merken....
maar je ziet dat een film zonder hollywood-budget ook zeker goed kan zijn. het ligt niet aan de special effects en over-the-top stunts, maar met een unieke opbouw en geweldige dialogen krijg je een super film.
in een paar woorden, de film gaat over een juwliers-overval maar in de hele film zie je geen enkele juwlierszaak, juwelier, juweel of ook maar iets van de overval.
dit zijn enkele voorbeelden waarom ik tarantino een van de beste filmmakers vind die er nu is. voor de rest, PF is classic, JB en KB zijn oke en DP is geweldig (jammer genoeg snappen veel mensen in mijn ogen het concept van de film niet, het grindhouse project is in mijn ogen compleet geslaagd, compleet in QT-style. de film is niet gemaakt als standaard film om de zalen vol te trekken. maar het toont puur de liefde van tarantino voor films. hij maakt films (met een duidelijk doel/concept) omdat hij er zelf van geniet. vergelijk het met muziekanten die andere richtingen inslaan omdat ze het zelf willen, omdat ze samen met een andere band een keer een album willen maken, dit soort projecten worden veel begrepen als eht om muziek gaat dan wanner het om films gaat.)
en daarom 4.5 ster
Hoopie
geniale film! een van mijn favorieten!... quintin tarantino krijgt t mooi voor elkaar om een vrij simpel verhaal heel spannend te maken! ook mooi dat er zo veel dooien vallen

DragQueen
De eerste van tarantino, en gelijk levert ie een meesterprent af. het verhaal is knap bedacht, en de invulling die deze topcast er aan geeft is superieur. goede rollen van keitel, madsen, roth en natuurlijk buscemi. hoewel je met zo'n cast een hoop zekerheid hebt als regisseur, kan het hier en daar toch nog slecht uitpakken. dat gebeurt hier natuurlijk niet. daarom een dikke pluim voor tarantino, die de film strak heeft geregisseerd. lekker vage shots, klasse dialogen en een super soundtrack, zorgen voor de o zo herkenbare sfeer in de film. 5 sterren.
Gizzmann
Ik vind ander RD een ietsie pietsie beter dan Pulp Fiction, maar ze zijn alle2 wel beter dan de andere van Tarantino
Ook mee eens
Dit is Tarantino's beste naar mijn mening.
Couch Potato
DragQueen heeft groot gelijk natuurlijk; De torture scene van Michael Madsen die de politieman foltert en hem levend wil in brand steken is... meesterlijk. En die lieflijke muziek van Stealers Wheel erbij op het radiootje in dat smerig magazijn... dit gaat door merg en been.
Ik vind Michael Madsen trouwens ontzettend goed gecast als klootzakske nummer één. Hij heeft er gewoon de juiste kop voor, toch ?
Een film ook met ontzettend leuke en originele dialogen, een handelsmerk van Tarantino, ik kan nauwelijks wachten op een nieuwe film van deze man, want Kill Bill ligt ook al wat achter ons, natuurlijk.
* * * * * Vijf schitterende en fonkelende supersterren !
Metalfist
[quote]Couch Potato schreef:
Grindhouse is in Amerika uitgekomen maar hier word hij gesplitst in Death Proof en Planet Terror, dus raad ik je death Proof aan en de volledige versie van Grindhouse want die zijn toch mee van Tarantino's hand. (Grindhouse gedeeltelijk)
soom
Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? De meest geweldige quote van deze film
, zag hem in poster formaat hangen en dat moment dat deze quote gezegd word vond ik dan ook schitterend
! Voor de rest is dit heerlijk bloederige verhaal echt weer een Tarantino film. Hij is sadistisch, ja, maar de details worden wel een beetje aan je verbeelding overgelaten. Dat vind ik wel prettig, je houd nu gewoon nog een beetje fantasie over om te bedenken hoe het in zijn werk is gegaan. Voeg daar een cast aan toe om letterlijk van te watertanden en je hebt weer een geweldige misdaad film. 4*, Pulp Fiction ga ik ook in de toekomst een keer zien..
Inderdaad, en ZEKERS Pulp Fiction kijken
!
*__ANIME__*
Inderdaad een goede quote, al vind ik "Either he's alive or he's dead, or the cops got him... or they don't." de beste. Het is een geweldige film. Vanaf de eerste seconde was ik geboeid en ik vind hem beter dan Pulp fiction (ook goede film).
5* en een verdiende 2e plaats in mijn top 10.
Bart Tönjann
Inderdaad behoorlijk knap hoe deze film blijft boeien tot het einde. Ik vond de scene waarin ze hun 'namen' kregen ook hilarisch
Minotaures
Jazekers, Mr. Pink ROCKS!!
Eazyfan
Geweldige film, ik ben echt verrast door de film, ik verwachte iets compleet anders, weeral een paar ongelooflijk sterke dialogen en paar erg goede moment qua humor. Weeral grappig hoe je die flash-backs krijgt en de verhalen in elkaar lopen, echt zoals Pulp Fiction, alleen is het einde hier stuk interessanter vind ik. Ik had nooit verwacht dat Mr Pink uiteindelijk zou moeten weg gaan met de diamanten, hij was dan ook de enige "pro" zeg maar.. Wel erg erg jammer dat je niks te zien krijgt van de oveval zelf, dat vond ik zeker en vast een minpunt, die martelscene van Mr Blond is dan natuurlijk ook weer uiterst fantastisch.Dat maakt dan ook weer erg veel goed.
4,5* dan maar uit respect voor Quentin Tarantino.
Eazyfan
Blijft zo'n fantastisch stukje, samen met die openingscene. Subtiele fantastiche humor, ik twijfel echt of ik dit 4,5* of 4* moet geven, dat je niks te zijn krijgt van de overval op het moment dat het gebeurt vind ik echt jammer.. Weet iemand hoe ik over deze teleurstelling geraak?
Wat is jullie mening hierover trouwens?
Gerritj
Ik heb hier met afschuw naar zitten kijken ik vond dit een super-rotfilm.
Het enige positieve was dat de acteurs goed waren.
1.5
Minotaures
Jammer dat je de overval niet ziet inderdaad, maar dit is express denk ik, zo hoort het wat vragen bij jezelf open te moeten laten. Bijvoorbeeld, hoe mensen gewond waren, hoe kwamen ze daar, is het gelukt etc.
Dat is dan het gedeelte waar JOU fantasie al het werk moet doen mijn vriend, en vergeet ook niet je denkgedeelte!
filmanalist
hele leuke verhaal dat is echt een film die 5 sterren verdient
Eazyfan
Het enige positieve was dat de acteurs goed waren.
You're Mr. Pink.
Why Do I Have To Be Mr. Pink?
Because You're A F*ggit, That's Why
Toch een paar van die subtiele momenten, ligt of ligt je niet natuurlijk
Mr. White: I got Madonna's big dick comin' outta my left ear, and Toby the Jap... I don't know what comin' outta my right

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film