• 9.417.003 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.168.277)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

avatar van PaulusP

PaulusP

Heb deze film gisteren voor de 4e keer gezien, en ik blijf hem kijken alsof het de eerste keer was. GEWELDIGE film!!

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Minority_Check schreef:

de enige tarantino film waar de verhaal leuk is

maar ik vond weer de camera werk slecht dat de verhaallijn door elkaar gaat best irritant en de muziek ouderwets

Irritant in de zin van: Ik niet begrijp?

Hoofdletters, punten, komma's en de juiste lidwoorden niet gebruiken is ook best irritant als je het mij vraagt.

De film en het verhaal worden juist leuk/goed omdat de verhaallijn onchronologisch in elkaar is gestoken. Door jouw schrijfkunsten weet ik niet of je nou negatief of positief tegenover de ouderwetse muziek staat, maar had je wat anders verwacht van Tarantino? Naar mijn mening (en ik denk dat vele anderen die met mij delen) is de muziek perfect aan de beelden gekoppeld.

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Erg leuke film.

Goed geacteerd en biezonder meeslepend. Beetje jammer van het einde.

4.5 sterretjes

avatar van skeps

skeps

Mijn verwachtingen van deze film zijn niet uigekomen. Oké het verhaal is lang niet verkeerd en ook het acteerwerk is goed maar een meesterwerk?..

Mr orange is niet in alle zekerheid dood, je ziet hem niet doodgaan

en het feit dat een film niet aan je verwachtingen voldoet zegt niets over de fim zelf

Metalfist

Meen je dat nu? Mr White zet zijn pistool tegen het hoofd van Mr Orange, politie valt binnen en zegt Drop your gun, je hoort een knal en dan pas schieten de poliemensen op Mr White dus iedereen is dood buiten Mr Pink.

avatar van skeps

skeps

Joyy schreef:
Mr orange is niet in alle zekerheid dood, je ziet hem niet doodgaan

No shit Sherlock.

avatar van Sal

Sal

goede film maar naar mijn inziens flink overrated, had blijkbaar de verkeerde verwachtingen en was daardoor aardig teleurgesteld, een 3*

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Willy Wartaal schreef:

Irritant in de zin van: Ik niet begrijp?

gast ik ben 17 ik ben net EINDELIJK klaar met mijn middelbare school

dacht je nou echt dat ik mijn nederlandse boek weer ga pakken en uit ga zoeken wanner ik wel of niet komma's enzo moet gebruiken

en als ik het een 3.5 geef dan kan het toch niet zijn dat ik het goed vind

en dat de verhaallijn door elkaar is kan het voor jou goed zijn maar voor mij is het niet.

gast ik ben 17 ik ben net EINDELIJK klaar met mijn middelbare school

Off topic: Als je net kaar bent met de middelbare school zou je het onderhand wel kunnen weten.

On topic: Ik vond het wel een goede soundtrack.

Metalfist schreef:

en toch, je hebt het niet gezien, het wordt niet in beeld gebracht dus 100% zeker is het niet

maakt verder voor het verhaal in zoverre uit dat bij overleving van orange, men een pakkans van bushemi heeft, en anders niet

Metalfist

Maar de politie zei eerst Drop your Weapon tegen Mr White en dan hoor je een knal en dan pas schieten de politiemensen op Mr White dus ik denk wel dat ze hebben geschoten op Mr White omdat hij hun partner neerschiet...

ik weet het wel zeker.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

en als ik het een 3.5 geef dan kan het toch niet zijn dat ik het goed vind

Als het alleen om de komma's gaat is het nog tot daar aan toe.

Je kan toch op zijn minst je best doen om normaal Nederlands te schrijven?

Een zin beginnen met een hoofdletter en eindigen met een punt lijkt me bijvoorbeeld een kleine moeite.

Hier staat trouwens ook iets over geschreven in het bericht dat je krijgt bij je aanmelding, dus een beetje je best doen kan geen kwaad, ook niet voor iemand van net 17, wat je daar dan ook mee wil zeggen.

avatar van ILDIB

ILDIB

Iedereen is dood, das zeker.
De scene waar joe eddy en white wordt neergeschoten is raar. Wie mikt er namelijk op eddy?

De vaker ik m zie des te minder ik m vind helaas (edoch nog wel heel goed

ILDIB schreef:

De vaker ik m zie des te minder ik m vind helaas (edoch nog wel heel goed
niet iedereen. mr orange.

veron35

Mr. Pink is nog zeker in leven. Mr. Orange is niet zeker.

1 ding is zeker, er vallen een hoop dooie

ILDIB schreef:

Mr White schiet 2 keer. 1 keer op Eddie en de tweede keer op Joe

Joyy schreef:

1 ding is zeker, er vallen een hoop dooie

Dat klopt.

avatar van sambal

sambal

de eerste van terantino en ook gelijk zn beste ( mijn mening dan )

sambal schreef:

de eerste van terantino en ook gelijk zn beste ( mijn mening dan )

Die mening deel ik met jou.

avatar van J.S.

J.S.

Ik eigenlijk ook wel deze is zelf nog een tikkeltje beter dan Pulp Fiction.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

J.S. schreef:

Ik eigenlijk ook wel deze is zelf nog een tikkeltje beter dan Pulp Fiction.

Sorry, dan moet ik afhaken Pulp Fiction vind ik net iets beter dan dit meesterwerk.....

Mr White schiet 2 keer. 1 keer op Eddie en de tweede keer op Joe
your right.

avatar van TimD

TimD

HarmJanStegenga schreef:

RE komt nog niet eens in de buurt van PF.. en Jackie Brown, Kill Bill, enz.

Metalfist

Ik vind ander RD een ietsie pietsie beter dan Pulp Fiction, maar ze zijn alle2 wel beter dan de andere van Tarantino

avatar van Torrez

Torrez

Vond de film niet zo boeiend , de redenen: de film lach me gewoon niet maar ondanks een sterke rol van micheal madsen werd de film nog wel wat!

avatar van clintgodfather

clintgodfather

Metalfist schreef:

Volledig mee eens. RD en Pulp Fiction zijn meesterwerken. De andere tarantinofilms zijn gewoon goed/matig/slecht.

avatar van Materny

Materny

Mee eens.

Al moet ik JB nog maar eens keer herzien.

Lang geleden.

Maar deze,