• 9.369.466 stemmen

Geregisseerd door: Jeff Renfroe en Marteinn Thorsson

Met onder meer: Jeremy Sisto, Lance Henriksen en Deborah Kara Unger

Plot One Point O

"Are you infected?"

Computerprogrammeur Simon J slijt zijn dagen in een grauw appartement waar hij in afzondering werkt achter zijn monitor. Maar dan staat er op onverklaarbare wijze ineens een mysterieus doosje in zijn woning. De doosjes blijven opduiken en Simon weet echt niet van wie ze afkomstig zijn, laat staan hoe ze in zijn appartement komen. Zijn ze soms van zijn vreemde buurman die zich verdiept in SM-films, of komen ze van zijn andere buurman, een wetenschapper die obsessief werkt aan een robot met een babyhoofdje? Of komen ze van de mooie maar gevaarlijk gefrustreerde Trish die hem uit liefde kan doden? De waarheid openbaart zich als een nachtmerrie waar Simon zo snel mogelijk uit wil ontwaken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

En zo kan een fototje wonderen verrichten

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Onderhond.

avatar van Harco

Harco

kon het niet beter zeggen dan ozarklynch. dat steeds terugkomende vioolrifje draagt erg goed bij aan de sfeer.

en zoals iemand anders zei: de vormgeving van de producten in de supermarkt vond ik ook erg leuk gedaan.

4* is ook wat 'ie van mij krijgt.

avatar van likeahurricane

likeahurricane

Spooky beklemmende sfeer, goede opbouw en akelig spannend.

Ik kreeg een beetje het zelfde gevoel als bij fight club of the machinist. De hoofdrolspeler raakt ernstig in de war. De oorzaken zijn natuurlijk verschillend maar de boodschap komt dicht in de buurt.

avatar van kalashnikovboy

kalashnikovboy

Zeer vage film, waardoor ik niet weet of ik het nu een goed of slechte film moet vinden.

Ik geef het een 2.5.

avatar van magic32

magic32

Prachtig surround geluid dat een 5 waard is, de film zelf vind ik wat minder deze geef ik een 2.5 omdatvoor mij het eind wat tegen viel.

avatar van veron35

veron35

Goede, maar vage film. Bij herziening zal ik hem wel beter snappen.

avatar van APPEL68

APPEL68

Wat een ballen film, had niemand me kunnen waarschuwen..?

avatar van Flipman

Flipman

Hm! 28 Days Later... is ook een van mijn favoriete films, maar ik heb een hekel aan Pirates of the Caribbean, had jij me dáár niet voor kunnen waarschuwen ?

Ik snapte 'm niet helemaal, maar ik denk dat ie gewoon effe op me moet inwerken. Ik vond de sfeer wel gaaf, zo'n desolate wereld die deed denken aan een grauwer versie dan die van Tuvalu en iets realistischer dan zowel die film als Delicatessen. Hij werd wel een beetje lagngdradig, maar dat kan komen omdat ik daarvoor ook al een film had gezien die ik niet bijster goed vond, dan kan mijn (potentiële) enthousiasme al wel een beetje verslappen. Vooral de sfeer deed 't hem! En hoe heet die song in die club? Als Simon net in die club komt en al die dansende mensen, dat moment. Speelt er een sfeervolle ietwat hypnotische song, iemand enig idee? Vond ik wel mooi!

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Die song heet Hun Jord en komt van een remix album van Sigur Rós, Recycle Bin.

Link .

avatar van veron35

veron35

Na Pi weer gezien te hebben valt het toch wel op dat deze er veel van weg heeft.

avatar van dusp2k

dusp2k

Goede film met een beklemmende paranoide sfeer en goed akteerwerk. Voor het regelmatig in beeld zijn / hangen van een microfoon trek ik echter 1 punt af, want dat verstoord gelijk mijn 'in-de-film-zitten'-gevoel.

avatar van Erwinner

Erwinner

Wat een subliem naargeestige film is One Point O. Op de de lelijke B-hoes staat in de stijl van The Net. Niet echt 2 punten om er eens lekker voor te gaan zitten. Ik wilde deze eigenlijk al bijna wegdoen maar ik zag interessante recensie's op een slecht gemiddelde, interesse gewekt...

Diep in de nacht deze stylistische film bekeken en hij liet me geen moment met rust. Zowaar de hele film genoten van beeld én geluid. Het verhaaltje stelde niet zo heel veel voor, maar was leuk genoeg.

Héél tof om dit soort films te ontdekken, daar lust ik wel pap van.

sinterklaas

Damn! Dvd is zo moeilijk te krijgen.

avatar van Erwinner

Erwinner

Is dat echt zo? Wil hem anders wel in de pakketservice gooien als er genoeg animo blijkt te zijn.

sinterklaas

Maar voor in bezit bedoel ik. Zowel in de winkel als op internet niet meer te krijgen/vinden.

avatar van 606

ik heb deze film gelukkig via marktplaats gekregen

dit is een bijzondere film met goed en creepy verhaal

sinterklaas

Ik heb uiteindelijk toch die uitverkochte dvd uit 2004 kunnen vinden voor 5 euries in de Free Record Shop in Amsterdam. (ga maar niet zoeken want nu heb ik hem ) En ik had er al erg veel verwachtingen van en na het kijken moet ik zeggen dat ik er absoluut geen spijt van heb.

Het is inderdaad een superspannende umheimliche SF-Thriller met een akelig aardedonkere sfeer. Het begin dan al, dat je nog in de film moet komen: Eerst met die tall man in de lift en dan dat moment dat Simon J in die pikdonkere groengele sfeer door de donkere straten naar de supermarkt loopt en dan vooral dat erg dreigende liedje erdoorheen en dan die gestalte in de supermarkt. Film begint in ieder geval erg goed en de spanning zit meteen in je lijf. En verder blijft de film je gewoon boeien en blijft er ook voor zorgen dat je word meegeslepen in de donkere sfeer. Verhaal is ook amper te volgen. Maar de film is btw ook erg goed gemaakt: de toekomst dat eigenlijk ook een beetje botst met het verre verleden. Eigenlijk gezegt: oud en nieuw door mekaar. Toen moest ik eigenlijk ook aan de Belgische film Nuit Noire (2005) denken. Verder zijn de troosteloze achtergronden van de buitenwijk in Boekarest ook een mooie opname locatie geweest voor deze film. Ondanks het ook een plek is waar goedkoop films opgenomen worden had de locatie ook wel iets onaangenaams en donkers. En dan ook nog steeds gefilmt met die groengele filters.

En er zitten natuurlijk ook wel dag-scenes in die minder aangrijpend zijn maar over het algemeen mag je dit beschouwen als een donkere film.

Ook vond ik die term: Nature Fresh Milk, Cola 500 en Farm Cut Meat ook erg geinig verzonnen. Je begint naderhand ook best erg veel trek in melk te krijgen tijdens het kijken van de film.

Acteerwerk vond ik ook prachtig. Heb verder ook eerder geen films gezien met Sisto maar ik vond hem in One Point O wel subliem zijn rol neerzetten. Verder ook nog mooie bijrollen van Udo Kier, Lance Hendriksen en Unger die ook iets moois weten neer te zetten. Vond die robot met babyhoofd van Udo Kier ook best wel wat creepy's hebben. Verder ook die Hiep Pham in die groene beeldscherm. Het einde was ook best eng.

Voor weinig geld hebben de regiseurs toch een prachtige film afgeleverd. Unheimlich, donker, creepy en sfeervol en ook soms met een Lynch achtig sfeertje. Had van mij ook geen direct to video hoeven zijn aangezien er toch ook zoveel troep in de bioscoop komt. Maar deze film zal nog wel langer in mijn achterhoofd blijven zitten. Sterke aanrader!!!

avatar van Glacius

Glacius

Ben ik de enige die een sterk gevoel van 'kritiek op de huidige maatschappij' kreeg bij deze film?

Op elke mogelijke manier in de gaten worden gehouden, op vele wijze zo ver mogelijk worden verwijderd van de realiteit en van alle kanten gemanipuleerd worden in een steeds groter groeiende consumptie-maatschappij.

Het verliezen van vrijheden en ook de daarbij horende mogelijkheid tot kiezen?

avatar van voomzap

voomzap

Geweldige film! 4,5

avatar van Norma

Norma

Wat een aangename verrassing deze film!

Sfeervol gestileerd en uiterst mysterieus! Er wordt sterk in geacteerd en ik heb ademloos toe zitten kijken hoe langzaam maar zeker de sfeer steeds grimmiger en benauwender werd. Maatschappijkritische ondertoon? Dacht het wel! Geen aanrader voor liefhebbers van films waarin alles tot in de puntjes wordt verklaard...

avatar van Renfield1976

Renfield1976

Zeer goede film, weinig acteurs, stevige plot en een nog stevigere maatschappij-kritische boodschap !!!!

Renfield1976 schreef:

en een nog stevigere maatschappij-kritische boodschap !!!!

Waarop dan? Heb der niet veel van kunnen merken.

avatar van Glacius

Glacius

Ligt aan de interpretatie, maar ik persoonlijk proefde kritiek op de huidige consumptie-maatschappij.. Beter, sneller, meer.. Misleiding..

En de zogenaamde seksualisering.. Het materialiseren van vele aspecten in de maatschappij.

avatar van ToNe

ToNe

sinterklaas schreef:

Waarop dan? Heb der niet veel van kunnen merken.

Consumptiegedrag.

avatar van Mad Man Mundt

Mad Man Mundt

Cola 500! Idd toch wel een klein stabje richting consumptie-maatschappij en het artificieel in stand houden ervan, dit Nano-technologie experiment om de consument de producten (die door de film heen ziekelijk duurder worden) te laten blijven kopen. Nature Fresh Milk!

Erg goed vind ik juist dat dit wat op de achtergrond hangt en de film er niet mee ligt preken, maar juist focust op de ervaringen van de hoofdpersoon, wat het een stuk beklemmender en naargeestiger maakt.

sinterklaas

Oowww dat. Nou snap ik hem.

avatar van Renfield1976

Renfield1976

sinterklaas schreef:

Oowww dat. Nou snap ik hem.

Maakt niet uit hoor...... het is je vergeven......

avatar van wibro

wibro

Zeer mysterieuze SF film waarin de paranoia van de hoofdpersoon uitstekend werd weergegeven. Wat mij vooral opviel was de schitterende fotografie en de passende score die zeer sfeerverhogend werkte. Gangen in de flat heb ik nog nooit zo mooi verlicht gezien. Toen ik de verlichte straten zag en de hoofdpersoon door de straten zag rennen moest ik onmiddellijk denken aan "The Third Man" van Orson Welles. Ook die film had zulke mooi verlichte straten en straalde ook zo'n unheimliche sfeer uit.

Nu het verhaal; hier kon ik niet veel wijs uit en het abrupte einde van de film overviel mij eigenlijk. Moet ik zoals veel users beweren deze film zien als een kritiek op de huidige consumptiemaatschappij? Of speelde hetgeen wij zagen zich allemaal af in de verwarde geest van Simon en was het niet meer dan hallucinatie? Er worden door de regisseurs in ieder geval geen hapklare brokken voor je neergezet. Dit is weer duidelijk een film die je meerdere keren moet bekijken en die bij herzien alleen maar beter kan worden.

Waardering; voorlopig 4,0* met grote kans op verhoging.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Leuke verrassing

Film weet te boeien en heeft iets donkers en mysterieus over zich heen.

Plot mag er zeker zijn, nog het sterkste punt van de film mijn inziens, had het al redelijk uitgedokterd maar het bleek allemaal iets interessanter dus dat was aangenaam..

Acteerwerk ook goed.

De film straalt wel een deprimerende sfeer uit