Genre: Animatie / Komedie
Releasedatum: 3 februari 2005
Bekijk via Netflix
Plot The SpongeBob SquarePants Movie
"Hero. Legend. Sponge."
SpongeBob SquarePants leeft op de zeebodem in een grote ananas. Hij werkt in de fast-food branche bij de Krusty Krab diner. Wanneer de kroon van Koning Neptunes wordt gestolen is het aan SpongeBob om met z'n vriend Patrick Star hier iets aan te doen. Gebaseerd op de populaire Nickelodeon-serie.
SpongeBob / Narrator / Gary / Various (stemrol)
Mr. Krabs (stemrol)
Squidward / Fish #4 (stemrol)
Patrick Star / Fish #2 / Chum Customer / Local Fish (stemrol)
Plankton / Fish #7 / Attendant #2 (stemrol)
Karen / Old Lady (stemrol)
Sandy (stemrol)
Mrs. Puff (stemrol)
King Neptune (stemrol)
Mindy (stemrol)
Prissie
ja ik snap niet dat de mensen dit niet kicken vinden?! wie bedenkt er nou een annanas een spons een zeester die daar een beetje op de bodem van de zee leeft alleen al die gedachte vind ik super !
Ik vond de film wel geinig.Alleen vond ik het lang duren voordat er echt iets gebeurde
Flipman
Ik vind de serie leuker, maar de Film is me niet tegen gevallen
! Na het zien en an worden van de serie "Carnivàle" kan ik het me soms nog steeds moeilijk voorstellen dat Clancy Brown (die in "Carnivàle" Justin Crowe vertolkt) de stem van Mr. Krabbs inspreekt
!
De humor is iets anders dan in de serie, vind ik. Niet per definite minder, maar wel íets anders. Verhaal heeft niet veel om het lijf, maar ik heb weer extreem veel gelachen
!
Ik geef een vier voorlopig. Ik twijfelde tussen vier en vier en 'n half.
Movie_Diva
Ik vond het wel een grappige film.Leuk verhaallijn.Hoewel sommige dingen me erg tegenvalde.Omdat ik wel eens naar gewoon Spongebob Squarepants de series kijk had er wel wat meer humor in gemogen.Verder ben ik wel tevreden.Ik geef het een 3,5
Angrod_Pallanén
Aardige film die meer aandoet als een extra lange aflevering. Hoewel de serie in het Nederlands leuker is en ik er vaak om in een deuk lig, heeft deze film slechts een enkele keer een glimlach weten op te wekken.
2,5
Remi
wel aardig, maar kijk toch liever naar de afleveringen
De afleveringen zie ik ook veel liever. De film is best leuk, maar de series zijn veel leuker en korter, zodat je je er niet aan gaat ergeren...
film_kaza
ik vond de spongebob film wel leuk, ik heb em 2keer gekeken, meer hoeft van mij niet
3,5
w frank
ook in de serie is patrick het grappigst.
"ik ben geen baby! Hee, hier hoort toch een poppetje bij??"
film_kaza
verander hem maar naar 4 sterren, verfilmingen van een tekenfilm sirie zijn vaak slecht. deze is best goed.
makoo
Super, heb hem inmiddels al een keer of 10 gezien (dochtertje van 3,5 vindt hem ook leuk). Hilarisch en goede humor!!!
BlueSword
ik wil deze film toch nog altijd wel eens zien, misschien maar eens huren want hij krijgt ook nog een aardig hoog cijfer voor zo een film.
en ja, sponge bob ruled gewoon.
FillumGek
Eerstvolgende keer dat ik bij de videotheek kom neem ik deze ook mee. Ik vind die cartoons altijd wel lachen, hoewel ik ze niet vaak zie omdat ze op de stomste tijden komen. Ben hier in elk geval benieuwd naar...
thunderball
Spongebob is een held! Hij is fantastisch!
Hoe ik het vorig jaar voor elkaar heb gekregen weet ik nog niet, maar ik had een date, kreeg haar zover om hier met me naar toe te gaan en ze had ook nog betaald.
Vond aan de date niks aan, maar de film des te meer!
Spongebob for President!
5 sterren!
foreli
Super fantastische tekenfilm, ik vind spongebob en patrick helemaal te gek! zéker wel 5 sterren waard
Fikret8
Had beter verwacht (met de tekenfilmseries in m'n achterhoofd). Is een soort van Who Framed Roger Rabbit geworden, maar dan een stuk minder.
2 *
kArIzMa_TuRk
matige film, mijn nichtjes van 7 en 8 vonden deze echt geweldig. ik vond er niets aan. krijgt een 2* van mij.
p.s : het is duidelijk dat Spongebob alleen leuk is voor kinderen. en voor volwassenen heel wat minder.
Nyntje
HILARISCH, gewoon! voor ik de film gezien had vond ik Spongebob echt maar niks, maar de film was echt om je rot te lachen! Mijn zusje had de film gekocht met haar weinige geld en ze heeft er nog geen moment spijt van gehad! En ik ook niet trouwens
sangha
haha wat een onzin film eigenlijk, maar wel heel erg leuk! iedere keer dat ik hem kijk lig ik dubbel. en toen ik tegen mijn broer zei (hij is 21) dat mijn beste vriendin deze film had zei hij dat ik hem meteen moest lenen van haar
TimD
Hoezo? Ik vond het geweldig en een vriend van me die ouder is ook.
thunderball
ja en ik ook! Wie jeugdig en niet saai van geest is vindt Spongebob fantastisch!
AncientRites
Ik vind de serie ook fantastisch, maar de film was een pak minder.
kArIzMa_TuRk
Hoezo? Ik vond het geweldig en een vriend van me die ouder is ook.
TimD
Je zegt matig en je zegt dat je er niks aan vond.

The SpongeBob Movie: Search for SquarePants
2025

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run
2020

The SpongeBob Movie: Sponge out of Water
2015

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

The Wrong Trousers

Merry Christmas, Drake & Josh
Komedie / Familie, 2008

The Gruffalo
Animatie / Familie, 2009
oceaanzeevals beschuldigdvillainwatersquid gebaseerd op tv-seriesfreeze post-credits sceneduringcreditsstingerspongebob live action and animationbased on tv seriesadmiringadoringapproving