Minority Report (2002)
Gesproken taal: Engels en Zweeds
Releasedatum: 26 september 2002
Plot Minority Report
"Everybody runs."
2054. In Washington is een speciale afdeling opgezet die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. John Anderton is één van de detectives werkzaam voor de zogenaamde Pre-Crime divisie. Maar dan wordt hij zelf aangewezen als een toekomstige moordenaar. Hoewel Anderton een rotsvast vertrouwen heeft in het systeem, begint hij toch te vermoeden dat iemand hem erin heeft geluisd. En dan zit er maar één ding op: vluchten om te kunnen onderzoeken hoe hij de misdaad kan voorkomen.
Chief John Anderton [Pre-Crime]
Knott [Pre-Crime]
Evanna [Pre-Crime]
Wally the Caretaker [Pre-Cog Chamber]
Isabeau
Deze film kreeg ik voor mijn verjaardag en toen ik hem zag dacht ik gelijk: Oh da's niks voor mij. Ben hem toch gaan kijken en uiteindelijk was ik het niet met mijn vooroordeel eens. Spannende film, goed verhaal, tof! 3,5 ster.
A.L.I.E.N
Weet iemand de "Precrime" sity zijn?
Dat is de site die ik zoek
job_wieles
Erg goede film!
Best leuk verhaal, vooral goede en verrassende plotwendingen af en toe.
Boeiende thema's natuurlijk, over de afweging tussen privacy en veiligheid, laatste tijd weer actueel en het intrigeerde mij nogal!
Verder vond ik de sfeer in de film ook mooi opgeroepen, oa. door de kleuren. Goede effecten, en de sf-wereld vond ik wel heel erg geloofwaardig!
veron35
Ik heb me de 2e keer mateloos zitten ergeren aan Samantha Morton en Tom Cruise. Van sfeer heb ik wijnig gemerkt. Komt in veel SF films veel beter naar vooren. En het dan ook nog zo genaamd moeilijk maken. Opbouw van niks trouwens.
Nog net heel krap 3*, want een onvoldoende verdiend hij net niet.
Heerlijke sf film! Ik vind het verhaal echt enorm interessant en origineel. Das sowieso al een puntje voor op een hoop films uit dat genre. Het hele ''we betrappen de criminelen al voordat ze de misdaad begaan'' is gewoon geweldig verzonnen. En Cruise speelt een overtuigende rol.
De film ziet er erg goed uit. Alle futoristische zaken zijn goed uitgewerkt en je leeft je echt in die omgeving in.
Het einde is ook best aardig, maar dat had beter gekund.
Bovengemiddelde film;
veron35
Deze film vertoont eigenlijk wel veel gelijkenissen met The Matrix.
Gemaakt ingewikkeld
Slechte acteur in de hoofdrol
Slecht sf sfeer
Goede sp effects
Goodfella_90
Gemaakt ingewikkeld? Welnee.. Niet alleen ís het niet ingewikkeld, ook is dat totaal niet de intentie.
veron35
Leg mij dan eens uit waarom we deze film bij het van Trivium krijgen (onderdeel logica) en de leraar er zelf heel lang over deed om hem te snappen (wat hij duidelijk nog niet doet). Spielberg probeert de film wel degelijk moeilijk te maken. Dat is gewoon te merken.
Slechte leraar trouwens. Ik zeg dat ik de film niet moeilijk vind dus vraag hij aan mij waarom Anderton dood moest. Ik weet niet meer wie Anderton was. Voor het zelfde geld was het die Leo Crow of die Anne Lively. Dan zecht hij dat ik hem wel moeilijk vond omdat ik die naam niet wist en kreeg nog niet eens de kans om het uit te leggen
. Ik ben trouwens ook niet de enige die hem slecht vind.
Goodfella_90
Slecht en moeilijk is wat anders. En moeilijk is hij niet, laat staan dat dat de intentie van Spielberg zou zijn. Dit is nou juist zo'n hapklare film voor het grote publiek. Science-fiction en ingewikkeld zijn geen synoniemen.
En je leraar is een heel suf persoon, als dat al waar is.
veron35
Heel veel van mijn klasgenoten vonden het een moeilijke film.
veron35
Science-fiction en ingewikkeld zijn geen synoniemen.
Heb ik die indruk gewekt? (Barbarella/Fortress/Highlander 2: The Quickening zijn heerlijke simpele films)
Goodfella_90
Wat ik in dat andere topic ook al zeg: dan is het gemiddelde niveau aldaar gewoon serieus klote.
veron35

Het St. Odulphus Lyceum (mijn school dus) heeft elk jaar weer landelijk de op een na hoogste scores op Atheneum (mijn niveau).
Goodfella_90
Je kan me van alles wijs maken, maar wanneer iemand niet in staat is om een kinderlijk eenvoudige film als Minority Report te begrijpen, dan ontbreekt er iets aan hun verstandelijk vermogen.
veron35
Sommige mensen kunnen zich niet afsluiten voor alle kwats en poespas er omheen.
quatsch
Waarmee je me overigens onbedoeld gelijk geeft, ook al is daar bij deze film geen sprake van.
Respekked
Ik kan me overigens goed voorstellen dat een film die Zo lang duurt, niet heel geschikt is om met een hele klas te kijken en natuurlijk snapt de helft er dan ook geen reet van als er 1 plotwending is, want niemand let op.
The Last
@veron35; Volgens mij begreep je de hele film niet vandaar dat je zomaar zit te lullen dat ie op vele vlakken matig is. Kijk nog een keer zou ik zeggen, je ontdekt meer dan een standaard science-fiction filmpje met een simpel science-fiction verhaaltje.
tukkerstein
Er valt heel weinig aan deze film te begrijpen. zo moeilijk is deze film niet.
Waar ik een beetje mee in mijn maag zit aan het einde is de afschaffing van dat bestraffingssysteem, enkel omdat een iemand onjuist bestraft is. Vervolgens wordt het oude systeem weer in werking gesteld (toch? het is al een tijd geleden dat ik de film heb gezien) enkel door dat ene geval, en dat is dan een happy ending. Bij het huidige strafsysteem worden ook ontelbaar veel fouten gemaakt.
Timberley
Geweldige film, heeft me de hele tijd weten te boeien.
Ging de film in met het idee: Tom Cruise, Colin Farrell, ben benieuwd!
Ver boven mijn verwachtingen, er zat een goed verhaal in en de personages acteerde uitmuntend.
Een klasse film, die zeker 4,5 sterren verdiend.
Minority_Check
Er valt heel weinig aan deze film te begrijpen. zo moeilijk is deze film niet.
Volgens mij zeiden ze in de film (op het einde)
dat de mensen die opgepakt werden wegens moord door de pre-crime 'machine', niet altijd hoeft werkelijk te gebeuren
mensen konden nog van gedachten veranderen
en tom cruise's rol liet dat zien
en volgens mij hadden ze het daarom afgeschaft
maerk
Ik had laatst Minority Report op dvd aangeschaft. Ik wist dat het een leuke film was maar had hem al een tijdje (2 jaar) niet meer gezien. Dus heb ik hem gisteren maar eens herzien. En wat een beleving!
Ten eerste ziet het toekomstige Washington D.C. er prachtig uit. Alle spulletjes en dingen op straat zien er goed uit en zijn goed verzonnen. Het is een geloofwaardige toekomst. Het wordt allemaal niet te gek. Vooral reclame op basis van een oogscan vond ik erg leuk
Het moordonderzoeken is ook bijzonder origineel. Je krijgt dus twee gekleurde ballen met een moordenaar of een slachtoffer. Met behulp van visioenbeelden moeten ze dan uit zien te vinden waar deze moord plaatsvind. Erg leuk! Vooral als Cruise druk bezig is met deze beelden.
Minority Report is een tikkeltje duister. Dit geeft de film een erg goede, beklemmende film. Je voelt je zelfs een klein beetje opgejaagd net als Cruise. Ook is de muziek weer erg goed en het camerawerk van Janusz Kaminski erg mooi. Kaminski is één van de beste cameramannen die er zijn vind ik
. En de regie is natuurlijk perfect in handen van Steven Spielberg. Mijn favo regisseur.
Het acteerwerk is ook erg sterk. Tom Cruise doet het uitstekend. Jammer dat die vent in het echte leven zo raar is geworden want hij kan heel goed acteren. De overige cast is ook erg goed.
Minority Report is een uitstekende film. Eigenlijk houd ik niet zo van Sci-Fi maar dit sprak me weer wel aan. De minpuntjes van Minority Report zijn: Dat Tom Cruise meestal wel op een te miraculeuze manier ontsnapt. Dat het soms wel eens te vaag wordt. De actie niet altijd geloofwaardig is...maar wel erg vet!
Nog steeds een dikke 4* van mij (4,20 zegmaar)
Foetsj_NL
Heb de film nog nooit gezien, maar ik zie net dat hij vanavond op TV komt, toch maar eens kijken dus!
Captain Pervert
Na herziening wel minder, al wist ik het verhaal totaal niet meer. Dus de film was ergens wel compleet nieuw voor me. Al vind ik wel erg makkelijk te raden wie de mastermind is, dat is erg jammer.
Donkerwoud
Heerlijke SciFi met mooie effecten en een genadeloos goed verhaal. Paar kleine minpuntjes, maar nergens storend.
Lekker spectaculaire SF met Cruise. Goed verhaal, genoeg spanning, goede vertolkingen en heerlijke SE. Spielberg is als vanouds op dreef. Zeer goed.
jellecomicgek72
heerlijke film met Tom cruise 4.0 sterren!

Sciencefictionthriller 'Minority Report' met Tom Cruise is vanavond te zien op televisie

Sciencefictionfilm 'Minority Report' met Tom Cruise en Colin Farrell dinsdagavond te zien op televisie

Geprezen sciencefictionthriller 'Minority Report' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Braveheart
Oorlog / Historisch, 1995
self-fulfilling prophecy washington dcgebaseerd op boekevidencetoekomstpolice chiefprecognition hologramdystopiefuturisticmoordsamenzweringpolice chasedrugshome video gebaseerd op een kort verhaalmoordonderzoekex-husband ex-wife relationshipmentor protégé relationshiptech noirstasisprevention neo-noirmissing sonfuture noir loss of childbackyard surgerysurveillance statepsychic visionconspiracy thriller 2050sloose adaptation