Minority Report (2002)
Releasedatum: 26 september 2002
Vandaag om 20:35 uur op VTM4
Plot Minority Report
"Everybody runs."
2054. In Washington is een speciale afdeling opgezet die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. John Anderton is één van de detectives werkzaam voor de zogenaamde Pre-Crime divisie. Maar dan wordt hij zelf aangewezen als een toekomstige moordenaar. Hoewel Anderton een rotsvast vertrouwen heeft in het systeem, begint hij toch te vermoeden dat iemand hem erin heeft geluisd. En dan zit er maar één ding op: vluchten om te kunnen onderzoeken hoe hij de misdaad kan voorkomen.
Chief John Anderton [Pre-Crime]
Knott [Pre-Crime]
Evanna [Pre-Crime]
Wally the Caretaker [Pre-Cog Chamber]
supernova
jaaaa, heerlijke SF steven spielberg classic. goed verhaal. als je hem nog niet gezien hebt.....zeker de moeite waard. 4.0
selfhealing
het heeft alles wat een film moet hebben
the toekomst - actie - een goed verhaal en vette acteurs
Pimolition
Gewoon een zeer degelijke Sf-film waar weinig op aan te merken valt. Een typische Hollywood productie met een goed verhaal zonder ergens echt memorabel te worden. Geen Blade Runner of Total Recall (ook naar een boek van Philip K. Dick) maar toch honderd keer beter dan Next
Jisraw
Onzin respekked, jij had de whodunnit zeker niet na een half uur uitgevogeld. 2* is zeker te weinig, ik compenseer
Doe dat nou eens niet, geef gewoon het punt dat je wilt geven, niet het punt dat er voor zorgt dat het gemiddelde jou punt wordt.
Ik kan ook niet tegen die gastjes die (sub-)toppers 0,5 sterren geven omdat ze de film overrated vinden. Ik zeg niet dat jij dit doet hoor
The Last
Ga deze vanavond kijken. Heb er hoge verwachtingen van, gezien de hoge score zowel op MM als op IMDB.
Leland Palmer
Echt een ijzersterke film van Spielberg! Boeiend, spannend en origineel verhaal met klasse special effects! De film houdt je gedurende de hele speeltijd op het puntje van je stoel en komt met een aantal verassende plotwendingen om de hoek. Sterke rol van Cruise en leuk rolletje van Farrel. Dikke voldoende voor dit werkje van Spielberg....
Minority_Check
vond het echt een saai film...
je geeft zelf the godfather een 0.5 moeilijk te geloven dat je het meent
Artifact
''Ik hield ook van de fascinerende vragen die de film oproept: privacy tegenover veiligheid, de vraag of de toekomst werkelijk buiten alle twijfel vastligt en er geen mogelijkheid is tot vrije keuze die alle voorspellingen op losse schroeven zet. Zou de vaas ook zijn gevallen indien het orakel niets had gezegd? Het is mooi hoe Spielberg deze thema’s subtiel aanbrengt, zonder dat ze het verhaal moeten storen.''
Dennis van Dessel
.. maar ik ben verder toch wel een beetje teleurgesteld. Dat sentiment
The Last
Minority Report heeft aan mijn verwachtingen voldaan.
Ik vond het echt een goede duistere film. Heel af en toe wel is wat traag, maar voor de rest erg spannend.
Het blauw/grijs duister tintje dat de film had vond ik erg mooi, het brengt de film NOG mooier over.
Verder gewoon goed acteerwerk van de cast en ook erg mooi in beeld gebracht allemaal.
4 sterren.
deephollow
Ontzettend goede film, zeer van genoten.
Tijden niet zo in een film gezeten!
Verhaal zat goed in elkaar, van te voren was ik bang dat het een sprookjeseffect zal krijgen maar de fil mwas realistisch neergezet.
Tony Montoya
Gisteren nogmaals bekeken en blijft naar mijn mening goed. Je moet er van houden maar sois... Goed verhaal, special effects en leuke "gadgets" vooral "the spiders".. Stel; ze belanden in mijn bed en vinden 'n andere vrouw...
G.1Rl
Ik vond het een hele mooie film. Er werd goed geacteerd en het verhaal was héél goed. Hij begint een beetje vaag (welke film niet, maar goed) toen had ik echt zoiets van: wat ís dit voor film. Ik heb hem wel gewoon uitgekeken (gelukkig) en het bleek toch een hele mooie film te zijn.
Voor mij 3,5*
Pastichio Rocker
Goeie film, maar jammer van het verplichte happy Hollywood einde. Toch een spannende film met een paar geniale vondsten.
The Last
Ga de film nog maar is kijken zou ik zeggen. Niet alles is zoals het lijkt (althans volgens mijn theorie, maar ik ben er bijna zeker van).
Pastichio Rocker
Minority Report zit erg goed in elkaar, en is totaal geen standaard-thrillertje.Niet? De pre-cogs zijn vrij, Cruise is van alle blaam gezuiverd, hij weet eindelijk wat er met zijn zoontje is gebeurd, hij en zijn (ex-)vrouw zijn weer bij elkaar (sort of), de echte schurk is gepakt, het systeem wordt aangepast, etc. wat is daar niet happy aan? dus laat maar eens horen waarom dit geen happy end zou zijn.
BoordAppel
Omdat dat allemaal alleen in het koppie van Anderton gebeurd. Gideon vertelt Anderton bij zijn eerdere bezoek dat men zegt dat al je dromen werkelijkheid worden als je gehalod wordt.
The Last
Laat ik maar zeggen dat je de film verkeerd hebt begrepen Pastichio Rocker. Volgens mijn theorie heeft BoordAppel gelijk. Maar goed, ik en BoordAppel kunnen het uiteraard ook fout hebben.
Pastichio Rocker
Aha, een soort van Brazil eind dus. Hm, daar had ik nog niet eens aan gedacht. Leuk bedacht, maar ik acht Steven Spielberg niet zo vindingrijk als Terry Gilliam, vooral omdat Spielberg-films altijd een happy end hebben. Bovendien wijst niets erop dat dat ook zo is (behalve die ene zin). Anderton wist ten tijde van zijn bevriezing namelijk nog niet dat Burgess verantwoordelijk was, dus vind ik het raar dat hij hierover zou dromen. Ik denk dat jullie meer (willen) zien dan er is.
Maar ik zal de film vanaf dat moment nog eens bekijken, wellicht dat me iets opvalt wat ik eerder heb gemist.
BoordAppel
Volgens mij weet hij het dan al wel (hij komt het te weten net voordat hij gehalod wordt), maar zeker weten doe ik dat niet. Het einde vind ik zo overdreven happy, vooral de pre cogs die vrolijk in the middle of nowhere in een gezellig hutje een boekje zitten te lezen, dat ik de droomtheorie aanhang. Net iets te, ook voor Spielberg.
Pastichio Rocker
Heb net even het stukje terug gekeken, en ook al is jullie theorie leuk bedacht, I still don't buy it.
Gideon roept inderdaad dat het schijnt dat al je dromen uitkomen, maar verder wordt hier helemaal niet meer op ingegaan. Er wordt ook geen verdere uitleg over gegeven, zelfs niet op het eind, zoals bij Brazil wel het geval was (de hoofdpersoon heeft het allemaal gedroomd). En Spielberg heeft er intussen wel een handje van, die overdreven happy ends. Hij flikte namelijk hetzelfde kunstje al/ook bij A.I. en War of the Worlds. Vooral A.I. is zo mogelijk nog zoeter dan het einde van MR.
Nee, ik denk dat ik de film heb begrepen zoals ie ook was bedoeld. Zoals ik al heb gezegd schat ik Spielberg niet zo hoog in wat betreft dit soort geintjes. Wel van een Gilliam of Kubrick, maar niet van Spielberg. Dat zou, kijkend naar zijn eerdere (en latere) werk, best een beetje raar zijn eigenlijk.
BoordAppel
Daar ga je wat mij betreft toch weer de mist in, A.I. heeft helemaal geen happy ending
Pastichio Rocker
Volgens mij zijn we het niet helemaal eens over wat een happy ending precies inhoudt dan.
BoordAppel
Hier legt starbright boy mooi uit waarom A.I. helemaal geen happy ending heeft.
BoordAppel
Nee, maar dan heb je een nogal verwrongen beeld van geluk mijns inziens.
veron35
We zijn deze nu op school aan het kijken bij Triviun (logica, retorica en gramatica). Valt zo ver tegen. Ik denk dat ik hem moet verlagen naar een 3 binnenkort.
veron35
I don't.
Sins waneer heeft een film toekomst en actie nodig. En Tom Cuise een vette acteur! Laat me niet lachen. Vooral in die sene met dat kind bij het zwembad was hij lachwekkend slecht.
A.L.I.E.N
Weet iemand "The Oficial Homepage" zijn?
LET OP:het is niet zomaar een site met wat uitleg en
een trailer...
nee het is eerder een spel.Nu ja spel...
Ik waat niet hoe ik dit moet uitleggen.
In ieder geval weet iemand de site zijn?
Pastichio Rocker
Weet iemand "The Oficial Homepage" zijn?
LET OP:het is niet zomaar een site met wat uitleg en
een trailer...
nee het is eerder een spel.Nu ja spel...
Ik waat niet hoe ik dit moet uitleggen.
In ieder geval weet iemand de site zijn?
Ik snap er geen bal van wat je hier nu zegt.

Sciencefictionfilm 'Minority Report' met Tom Cruise en Colin Farrell is morgenavond te zien op televisie

Sciencefictionthriller 'Minority Report' met Tom Cruise is vanavond te zien op televisie

Sciencefictionfilm 'Minority Report' met Tom Cruise en Colin Farrell dinsdagavond te zien op televisie

Geprezen sciencefictionthriller 'Minority Report' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Braveheart
Oorlog / Historisch, 1995
self-fulfilling prophecy washington dcgebaseerd op boekevidencetoekomstpolice chiefprecognition hologramdystopiefuturisticmoordsamenzweringpolice chasedrugshome video gebaseerd op een kort verhaalmoordonderzoekex-husband ex-wife relationshipmentor protégé relationshiptech noirstasisprevention neo-noirmissing sonfuture noir loss of childbackyard surgerysurveillance statepsychic visionconspiracy thriller 2050sloose adaptation