• 9.381.258 stemmen

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 26 september 2002

Plot Minority Report

"Everybody runs."

2054. In Washington is een speciale afdeling opgezet die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. John Anderton is één van de detectives werkzaam voor de zogenaamde Pre-Crime divisie. Maar dan wordt hij zelf aangewezen als een toekomstige moordenaar. Hoewel Anderton een rotsvast vertrouwen heeft in het systeem, begint hij toch te vermoeden dat iemand hem erin heeft geluisd. En dan zit er maar één ding op: vluchten om te kunnen onderzoeken hoe hij de misdaad kan voorkomen.

Chief John Anderton [Pre-Crime]

Knott [Pre-Crime]

Evanna [Pre-Crime]

Wally the Caretaker [Pre-Cog Chamber]

Quentin schreef:

Deze film zou eigenlijk Total Recall 2 worden.

Zoek de honderd verschillen tussen Total Recall en deze.

Ik had zoveel verwacht van deze film. He lekker SF-je, veel futuristiche decors en spanning. Daar heb ik weer es zin in.

Nou nee dus. Het viel gewoon erg tegen. Want er word gewoon grotendeels een slag in het ronde gelult en waren veel stukken gewoon oer en oersaai. Ik ben bijna in slaap gevallen. Kom op zeg, 140 minuten, dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Er word 125 minuten gewoon slap in gelult en minstens 15 minuten krijg je een beetje actie te zien en die futuristische decors waar je nog lang op moet wachten. De ene keer is het futuristich en de andere keer zijn het gewoon huizen, flats en Metro's van het jaar 2000. Er is gewoon veel te weinig aan gedaan. Dat Neon-reclame was wel het pluspunt en sommige decors ook. Maar dat eeuwige slappe geouwehoer verpest gewoon een hele hoop. Gewoon dood en dood zonde. Spielberg had van die 140 minuten wel iets beters kunnen maken(spanning bv).

Nee, dit is echt een tegenvaller. Maarja wat wil je met 12+ sf-films, die zijn meestal erg saai.

2 sterren voor de moeite.

avatar van otherfool

otherfool

Amusante film, mooi gemaakt en met een interessant en spannend gegeven. Prima vermaak derhalve.

3,5*.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

sinterklaas schreef:

Zoek de honderd verschillen tussen Total Recall en deze.

2 sterren voor de moeite.

Denk je dat een toekomst beeld in een jaar veranderd ofzo? Waarom zouden ze alle huizen van het jaar 2000 afbreken, om de stad er fururistisch uit te laten zien? Alsof we nu geen huizen van way back hebben staan en de huizen die nu worden gebouwd zijn van hele goeie kwaliteit die kunnen er nog wel even staan hoor.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

De parallelen met The Matrix zijn weer niet van de lucht, zielig om te zien hoe Spielberg daarbij moet aanklampen.. oud vrouwtje wat "mother" is van het systeem en plantjes houdt.. die planten schijnen ook allemaal de eigenschap van beweging te hebben ge-evolueerd in slechts 50 jaar, knap! Er zitten echt teveel onzinnige details in deze film, inclusief die precog die opeens uit haar zwembad wordt getrokken om het avontuur maar eens vanuit de vleselijke kant te beleven.. matig, matig.. De man had toch ooit een reeks prima films op zijn conto, waskeburt?

SmuttWars schreef:

Ja ok, maar ik vind gewoon dat er weinig aan de film gedaan is.

avatar van VS60*

VS60*

Al weer een aantal jaartjes geleden dat ik deze film gezien heb. Gewoon een goede film, hoewel ik de laatste tijd niet echt meet zo'n fan ben van Spielberg films. Ik houd mijn hart vast voor 'Transformers' waar Steven Spielberg ook zijn steentje aan bijdraagt.

dit is mijn favoriete film ooit

het heeft alles wat een film moet hebben

the toekomst - actie - een goed verhaal en vette acteurs

sinterklaas

Die actie is anders ver te zoeken.

hoezo

toen colin ferral achter hem aanzat dat was toch actie

avatar van Theatertje

Theatertje

dit is mijn favoriete film ooit

het heeft alles wat een film moet hebben

the toekomst - actie - een goed verhaal en vette acteurs

Inderdaad, ik kan je alleen maar gelijk geven. MINORITY REPORT is een film van jewelste. 4 sterren

avatar van WB

WB

Ontzettend goeie film. Veel actie, fantastich toekomstperspectief, en een goed acteur in de hoofdrol. Daarnaast ook nog eens geweldige special effects en een zeer goed verhaal. Goeie samenwerking tussen Spielberg en Cruise...

4,5 *

hoezo

toen colin ferral achter hem aanzat dat was toch actie

Tsja, het is maar wat je actie noemt.

Respekked

SF die weinig spectaculair wordt en zich zelf uiteindelijk verdrinkt in langdradigheid. De Who Dunnit is er natuurlijk in in de kas van de mede bedenkster al uit. Behoorlijk jammer voor een film die dan nog 1,5 uur duurt.

Verder is het visueel allemaal ook niet spectaculair. Van wat lelijke infrastructuur schetsen en Cruise die een beetje met wat beelden in de lucht speelt, wordt ik niet enthousiast.

Is A.I. beter?

avatar van veron35

veron35

Ik vind van wel.

avatar van thunderball

thunderball

Destijds gaan zien en toen viel ie eerlijk gezegd me nog al tegen, maar een (ex-)vriendin naast je zittend, met een zuur gezicht de hele film lang, helpt nou ook niet bepaald sfeer bevorderend.

Inmiddels op dvd aangeschaft en ik blijk hem toen toch niet op waarde te hebben geschat.

Ik vind de film spannend en intrigerend te gelijk,

het verhaal is niet al te conventioneel en van te voren moeilijk te voorspellen

met dan ook nog goede, spectaculaire actiescene's als de kers op de sowieso al heerlijke slagroomtaart.

4,5 ster.

Respekked schreef:

sorry hoor maar er werd op discovery een hele documentaire over deze film gemaakt

meer dan de helft van wat je hier ziet zal te komen bestaan over 20/50 jaar

het is echt niet gemaakt door een amateurtje die voor het eerst schetsen maakt

misschien kan de verhaal je niet zoveel schelen

das begrijpelijk

maar de special effects in deze film zijn meer dan goed

veron35 schreef:

Ik vind van wel.

Dan ga ik die maar es proberen. Hopelijk is AI niet zo slaapverwekkend als deze film.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

AI vind ik veel saaier aangezien er nix van actie inzit. Deze film vond ik wel goed, niet voorspelbaar ook het sf gedeelte was goe uigewerkt.

4.5 sterren

avatar van Adammeh

Adammeh

Echt mooi film hoor!

Heb hem al heel vaak gezien krijg er geen genoeg van heb zelf de Game ervan gekocht voor op de Gamecube (A)

avatar van Bartel

Bartel

Respekked schreef:

nou en? dat jij dat toevallig al "wist" lekker belangrijk, ik heb de gehele film in spanning zitten kijken en wist pas op het eind wie de dader was. Sublieme actie film over de toekomst.

Ik blijf hem één van Spielberg's sterksten vinden.

meer dan de helft van wat je hier ziet zal te komen bestaan over 20/50 jaar

het is echt niet gemaakt door een amateurtje die voor het eerst schetsen maakt

misschien kan de verhaal je niet zoveel schelen

das begrijpelijk

maar de special effects in deze film zijn meer dan goed

tja discovery.. graadmeter van niks.

De SFX zijn te makkelijk. Wordt teveel ingespeeld op het Donald Duck toekomst beeld met vliegende auto's en dat soort ongein. Iets dat discovery naar mijn idee ook te vaak doet.

Bartel schreef:

Best belangrijk eigenlijk. Een film die zwaar leunt op de 'who-dunnit' verliest zijn kracht behoorlijk wanneer je er al snel achter komt wie het nou gedaan heeft.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Spannende Sci-Fi actiethriller. De film moest een beetje op gang komen, maar als ze eenmaal bij het stuk zijn dat John over 36 uur een moord gaat plegen, blijf je tot het eind op het puntje van je stoel zitten. Je blijft kijken en John ontdekt steeds meer.

Echt een goede actiefilm: 4,5 sterren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Knappe thriller van de hand van spielberg. een goed acterende tom cruise in deze film. het verhaal is in mijn ogen een origineel gegeven, en de film is best onderhoudend. verder knappe special effects, en gewoon een spannende thriller, met een goed plot. 4 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Spielberg heeft hier toch wel weer een heerlijke film afgeleverd, hij gaat hier weer lekker los met zijn futuristische toekomstvisie en de daarbij horende 'uitvindingen'.

Het verhaal zit erg goed in elkaar, en Spielberg weet met zijn strakke en snelle regie de kijker tot het laatste moment aandachtig bij de les te houden.

Verder moet gezegd worden dat Cruise toch weer een erg sterke rol speelt, en dat Farrel een welkome toevoeging aan de film is.

De film bevat verder een lekkere vaart, genoeg actie en een goede plot.

4****

avatar van alcapachino

alcapachino

een goeie film !

maar : Het is af en toe wel erg saai om eerlijk te zijn

als ik het me goed herriner is de opbouw nogal langzaam en moet je wel echt van al die snufjes en futuristishe crap houden

maja ik hou ervan dus een dikke 4 Lol

avatar van the new guy

the new guy

Respekked schreef:

Onzin respekked, jij had de whodunnit zeker niet na een half uur uitgevogeld. 2* is zeker te weinig, ik compenseer

avatar van Baklap

Baklap

Een heerlijke film, lekker tegenstrijdig en vol met de gevaren van heden ten dage .. alleen daarvoor al een 4*