• 9.380.138 stemmen

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 26 september 2002

Plot Minority Report

"Everybody runs."

2054. In Washington is een speciale afdeling opgezet die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. John Anderton is één van de detectives werkzaam voor de zogenaamde Pre-Crime divisie. Maar dan wordt hij zelf aangewezen als een toekomstige moordenaar. Hoewel Anderton een rotsvast vertrouwen heeft in het systeem, begint hij toch te vermoeden dat iemand hem erin heeft geluisd. En dan zit er maar één ding op: vluchten om te kunnen onderzoeken hoe hij de misdaad kan voorkomen.

Chief John Anderton [Pre-Crime]

Evanna [Pre-Crime]

Wally the Caretaker [Pre-Cog Chamber]

avatar van Beejeej

Beejeej

ik denk ook niet dat dat het geval is hoor. ik vraag me af in hoeverre we hier te maken hebben met 'Vanilla Sky' / 'Abre Los Ojos' achtige praktijken waarin begin en einde van de film en droomachtige praktijken erbij gehaald moeten worden. de hint naar het droomachtige is TE klein en niet aanwezig genoeg wat mij betreft.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Toppie.. ik heb het normaal totaal niet op onze Tom Cruise, maar deze film was wel om van te genieten ja!

avatar van master_yoda

master_yoda

Een intelligente thriller met een complex plot

grtzzz

master yoda

avatar van Sjan

Sjan

Visueel overdonderende film. Wat ik jammer vond was dat het toekomstbeeld op een erg serieuze manier geschetst wordt, maar dat er dan wel van die 'grappen' in zitten en van die erg flauwe oneliners. Verder vond ik de muziek af en toe té disney -of efteling-achtig en niet goed bij de beelden passen. Het feit dat hij met zijn ogen nog gewoon naar binnen kan, terwijl hij opgepakt moet worden vond ik echt te dom voor woorden . Verder gewoon 2 uur en een kwartier genieten. 4*
Oh ja en dat van die 2e theorie had ik er dus ook totaal niet bijgedacht, maar ik moet zeggen dat hij wel erg leuk klinkt en dat het natuurlijk mogelijk is.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Erg goede, vermakelijke en best originele film. Ben de clou van de plot alweer vergeten, maar dat houdt in dat ik ergens dit jaar weer twee uurtjes vermaak heb als ik hem weer kijk

3.5 sterren

avatar van Pedorstroika

Pedorstroika

Goede film. Spannend verhaal.. Can you see???

avatar van kevke1990

kevke1990

Een briljante actiefilm/thriller!!5*

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Toen ik deze film een keer keek bij vrienden kon ik het maar niet volgen, waarschijnlijk omdat het me gewoon niet boeide.

2 sterren.

avatar van schaap

schaap

toen ik de film voor het eerst zag vond ik het indrukwekkend alleen het eind had anders gemogen toch een 4*

avatar van robin00787

robin00787

Geweldige science-fiction film die in mijn top 10 staat. Dit is het science fiction waar ik van hou. Mooie gefilmde actie scenes en een intrigerend plot. 5*

avatar van Flipman

Flipman

Dat ik hier nog geen stem op heb gegeven (vreemde poster, trouwens)! Ik heb ook het originele korte verhaal van Philip K Dick waar deze film op gebaseerd is gelezen. Wat geweldig aan deze film is, is dat Spielberg een zeer intelligent verhaal baseert op een ander zeer intelligent verhaal dat dezelfde basis heeft, maar wel heel anders loopt! Geloof me, als je na het zien van de film het verhaal leest, danheb je echt niet zoiets van: "ja, ja, dit heb ik allemaal al gezien!" Er zijn twee minpunten aan de film: ten eerste is Washington (of grote delen ervan) in de Chinees Amerikaanse oorlog halfkapot geschoten en er zijn gebouwen die heel erg wankel staan; in de film ziet de stad er dus iets te mooi uit. Ten tweede is John Anderton in werkelijkheid vijftig jaar oud!

avatar van The One Ring

The One Ring

Welke Chinees-Amerikaanse oorlog? Ik kan me niet zoiets herrinneren in de film.

Ik vind de film op zich wel goed, maar op het einde werden toch niet alle vragen beantwoord (of ben ik de enige die dat vind). Die ene man die door Tom Cruise vermoord wil worden zegt: "als je me niet vermoord krijgt mijn familie niets." Heeft iemand een idee wat hij bedoelt. Daarbij weten we op het einde nog niet wat er met het zoontje van Cruise gebeurd is. Ook dat stuk over die auto's die over gebouwen heen rijden vind ik wat vergezocht. Voor de rest was de film wel goed.

3,5 sterren.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ik was totaal tevreden bij het einde waar alle belangrijke vragen werden opgelost ...

avatar van TheOne

TheOne

Het verhaal is zeer goed verteld en de personages zijn goed neergezet. Een zeer goede rol wordt neergezet als Colin Farrell.

avatar van pascal83

pascal83

Verassend goede film van Spielberg en Cruise. Enige minpunten vond ik toch soms de specialeffects (Cruise springend van de ene naar de andere auto op de 'snelweg' (?) zag er nogal nep uit) en het einde viel tegen in vergelijking met de rest van de film, dat vond ik nogal rommelig en eigenlijk makkelijk afgewerkt.
Voorlopig 4*

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

prachtige film met mooie effecten, spannend verhaal en hele sterke momenten (die operatie van de ogen, het begin, de beelden van zijn vrouw bekijken, de confrontatie).

Film die je moeiteloos een paar keer kan bekijken.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

The One Ring schreef:

Welke Chinees-Amerikaanse oorlog? Ik kan me niet zoiets herrinneren in de film.

3,5 sterren.

Antwoorden
Vraag 1: geld voor zijn gezin
Vraag 2: zoontje is dood, maar kijkt vanuit de hemel toe

avatar van HammerHead

HammerHead

Opzich een aardig plot en goede beklemmende sfeer in de film. Het is alleen jammer dat de heer Cruise er in meespeelt.

avatar van Van Helsing

Van Helsing

Goeie film !!! Weer natuurlijk een meesterwerk van Steven Spielberg.

avatar van sju

sju

prima film, Farrell speelt een goede rol

avatar van donnie darko

donnie darko

HammerHead schreef:

en wat bedoel je daarmee?

Tom Cruise speelt toch geweldig goed in deze film

avatar van E V

E V

Spannende actie/thriller/ sci-fi film die geniaal en ingenieus in elkaar zit.

avatar van Diederik58

Diederik58

Wat een spannende originele film.

En wat Cruise betreft: prima acteerwerk.

avatar van Nieke

Nieke

Cruise mag Cruise zijn in deze film (bij 'the last samurai' bleef ik maar denken: dat is Tom).

Nette (overzichtelijke!) film, goed plot, leuke wendingen, spannend, ... Kortom, alles om een 4 te verdienen.

avatar van Flipman

Flipman

Normaal is een boek altijd beter dan een verfilming, maar zeker omdat 't originele verhaal maar zestig bladzijden telde, ben ik er nog steeds niet over uit welke beter is.

Ik denk dat 't originele verhaal en de film even goed zijn !

avatar van Nieke

Nieke

Flipman, ik heb je mail nog steeds in mijn inbox staan. Het volgende schreef je toen:

Enkel de personages en de toekomst kloppen, voor de rest zijn beide verhalen verschillend, maar wel allebei even goed.

Daarom: waar vind ik dat 'kortverhaal'?

avatar van Scratt

Scratt

Alle films die ik tot hiertoe van Cruise heb gezien zijn allemaal bangelijk goed. Vooral in Collateral is hij subliem.... A grey Fox zoals Micheal Mann het zei. Ik ben geen echte fan van sci-fi maar over deze film heb ik geen bal slechts te zeggen. 4,5*

avatar van Sillygirl

Sillygirl

Deze film vond ik erg goed.

Spannend en toch net even een tikkie anders.

Normaal hou ik niet zo van SF, maar hier maak ik een uitzondering voor.

avatar van Riddick

Riddick

Dit vond ik ook een goede film, Het verhaal zit echt compleet in elkaar. Het boek van Philip k Dick moet ook zeer goed zijn, en de volledige versie moet nog beter zijn.

avatar van KLah

KLah

Een hele goed film. Hou normaal niet echt van SF, maar hiernaar kon ik wel kijken. Sterk/orgineel verhaal, waarbij ik echt van heb kunnen genieten. --> 4*