• 9.381.104 stemmen

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 26 september 2002

Plot Minority Report

"Everybody runs."

2054. In Washington is een speciale afdeling opgezet die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. John Anderton is één van de detectives werkzaam voor de zogenaamde Pre-Crime divisie. Maar dan wordt hij zelf aangewezen als een toekomstige moordenaar. Hoewel Anderton een rotsvast vertrouwen heeft in het systeem, begint hij toch te vermoeden dat iemand hem erin heeft geluisd. En dan zit er maar één ding op: vluchten om te kunnen onderzoeken hoe hij de misdaad kan voorkomen.

Chief John Anderton [Pre-Crime]

Evanna [Pre-Crime]

Wally the Caretaker [Pre-Cog Chamber]

avatar van Bartje87

Bartje87

dat ik niet van SF houdt is hier bij nog is gebleken, het kon mij niet boeien. ik kan me voorstellen dan het voor SF liefhebbers een leuke film is. maar dus duidelijk niet voor mij.

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Dit is echt een sterke Sf film! Er zit een goed verhaal in, iedergeval hoe alles word uitgelegd. De actie die erin zat was ook erg goed en op een speciaale manier gefilmd. En de special effects waren echt over de top. Weer een nieuw meesterwerk van de heer Spielberg. Hopelijk word War of the Worlds ook net zo goed !!!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ha gisteren voor de tweede keer gezien en blijk ik helemaal nog niet eens gestemt te hebben, zal de leeftijd wel zijn ofzo
Blijft toch wel een lekkere spannende film dit ook bij herziening. De toekomst ziet er op veel punten erg vertrouwd uit. Vind het wel een goede keuze van Spielberg dat hij ons geen totale vreemde fantasiewereld voorschotelt. Hierdoor lijkt het verhaal toch wat realistiser door te komen en zijn er niet al te veel "afleidende" special effects nodig. Het verhaal loopt lekker, tempo is goed, plaatjes zijn mooi en de toekomstige wereld in Minority Report is donkerder dan Spielberg eigen is. Had Geen enkel probleem om meer dan 2 uur geboeit te blijven kijken.
Met het einde is wel iets raars inderdaad. Het was mij de eerste keer niet eens zo opgevallen maar ineens lijkt alles wel heel erg snel op zijn plek te vallen. Die droomtheorie zou een passende verklaring kunnen zijn voor een aantal zaken maar dan blijf ik toch met een ding zitten: In John zijn droomwereld waarin alles loopt zoals hij het zou willen. Moord opgelost, dader pleegt zelfmoord , precogs in vrijheid, John weer happy met z'n vrouwtje. Zou het dan ook niet zo moeten zijn dat in die droomwereld van John zijn zoontje nog zou leven?
Ach vond de film ook zonder deze alternatieve theorie al een dikke voldoende waard maar het maakt de film toch net wel wat intressanter.

avatar van Black Power

Black Power

Leuke film!!! Origineel verhaal en genoeg actie!!! Er was op een leuke maar speciale manier gefilmd waardoor je beter in de sfeer, verhaal en film zat!!!

avatar van corniche

corniche

Het enige wat enorm kon storen: Er zitten enorme contrasten in de film wat betreft omgeving, vervoer. Het verschil tussen de stad en de suburbs is gewoon belachelijk.

Verder wel OK.

avatar van Flipman

Flipman

Er zijn meerder mensen die mij hebben gevraagd waar ze het korte verhaal kunnen vinden waar de Film op is gebaseerd. Ik heb het gekocht in een filiaal van "Boekenvoordeel", ook wel eens "Boekenmarkt" genoemd, andere vlag, maar de winkel is in principe 'tzelfde.

Het betreft hier een bundel met in 't Nederlands vertaald werk van Philip. K. Dick, met een heleboel korte verhalen, waaronder "Het Minderheids Rapport" (ik gebruik natuurlijk liever de Engelse titel !) en het verhaal "Herinneringen & Gros" ("We Remember For You Wholesale"). Op die laatste is de Film "Total Recall" gebaseerd. Ik heb van die hele bundel alleen "The Minority Report" nog maar gelezen, omdat er nog meer Boeken op de agenda stonden.

avatar van xenne

xenne

vanavond op VT4 om 20H30 (première)

avatar van xenne

xenne

xenne schreef:
vanavond op VT4 om 20H30 (première)

gezien aldaar

als niet liefhebber van het SF genre had ik niet al te hoge verwachtingen, maar film viel best mee ... vermakelijk en spannend ...

ook wel een leuk onderwerp voor een film, helaas is het verhaal niet goed uitgewerkt en zitten er te veel onlogische of zwakke plots in. bv de manier waarop de dader ontmaskerd wordt lijkt me eerder iets voor in Merlina

je kan het einde van de film idd interpreteren zoals je zelf wil, droom of werkelijkheid... weet niet of dit echt een pluspunt is, ik had eerder de indruk dat men iedereen wilde tevreden stellen op die manier

enfin, toch 3 sterren en een bank vooruit voor Spielberg & Cruise

avatar van Phoenix

Phoenix

Ga hem vanavond maar weer eens kijken.

Moet alleen wel Hart van Nederland doorstaan... Maar ja, ben nou eenmaal een harde.

avatar van Mustjilp

Mustjilp

Destijds in de bios gezien en was aangenaam...nou ja, verrast? Spielberg en Cruise maken wel vaker samen goeie films. Vanavond maar weer eens kijken voordat ik ga stemmen

Off: ik erger me ook kapot aan dat Hart van Nederland, maar daar is hier al genoeg over gesproken

avatar van Carow

Carow

Mijn beste vriendin en ik hebben na een tijdje gewoon overgezapt. Wat een saaie en niet boeiende film.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Sinds Cruise zichzelf onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt bij Oprah Winfrey, kan ik niet normaal meer kijken naar films waarin hij een rol heeft.

avatar van remorz

remorz

@ diddledidoo

Wat was er dan gebeurd bij Oprah Winfrey?

avatar van WB

WB

remorz schreef:

@ diddledidoo

Wat was er dan gebeurd bij Oprah Winfrey?

Volgens mij had hij achterlijk lopen doen met Katie Holmes... Zoals hij bij elke lover doet...

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

WB schreef:

Geweldige persiflage van Dane Cook over het optreden van Cruise bij Oprah.

avatar van AHWA

AHWA

Leuk filmpje...

avatar van Anakin01

Anakin01

Mooi filmpje, beetje te ingewikkeld maar kan er zeker door 4*

avatar van Bartje87

Bartje87

ik moet de film na de 2de keer kijken toch een hogere * geven. het wordt nu toch echt 3.5 *

avatar van manic

manic

Grappig: moet je eens op Philips illusion system zoeken (CTRL+F) naar "Illusion System"

Nintendo komt trouwens ook al met zoiets, maar Philips brengt de techniek uit Minority Report aardig dichtbij.

avatar van Diesel

Diesel

Films van Spielberg hebben het voor mij vaak net niet maar Minority Report is toch echt een sterke si-fi thriller op alle fronten. Goed geacteerd, origineel verhaal en visueel verpletterend.

avatar van Mischa

Mischa

Een erg goede en ook interessante film. Vrije wil, de politiestaat (die Amerika nu ook ook al deels is), de manier waarop het lot (of beter: de leefkwaliteit) van de PreCogs in feite onbelangrijk is, en natuurlijk het idee dat mensen worden bestraft voor misdaden die zij (nog) niet gepleegd hebben.

Een paar berichten terug heeft corniche het trouwens over de verschillen tussen de (binnen-)stad en de suburbs. Ik heb een tijd in Amerika gewoond, en ik moet zeggen dat ik de verschillen zoals die in de film bestaan helemaal niet zo verbazingwekkend of belachelijk vind. Ik vind dat er nu al wel degelijk grote verschillen zijn wat vervoer en omgeving e.d. zijn. Volgens mij heeft dat voor een belangrijk deel te maken met de manier waarop de rijkdom is verdeeld, en de gevolgen die dit heeft. Maar das misschien weer een beetje té filosofisch gewauwel voor op de maandagavond

avatar van SilverGun

SilverGun

Voor wie de dubbel-DVD goedkoop wil aanschaffen: ga naar een Mediamarkt waar ie verkocht wordt (waarschijnlijk voor zo'n 16 tot 18 euro). Geef bij de infobalie aan dat ie te koop is voor 10 euro bij Free Record Shop, laat weten dat dat op hun internetsite te zien is en doe een beroep op de laagste-prijs-garantie die ze bij MM hanteren. Want zowel de single-DVD als dubbel-DVD kosten een tientje bij FRS, wat dus niet klopt. Op die manier heb ik 'm voor 8 euro ("We moeten natuurlijk wel de goedkoopste zijn") meegekregen.

[edit] Ik zie dat de prijs op de site inmiddels is aangepast naar 12.99. Alsnog goedkoop, maar goed

avatar van obuma

obuma

Een top-film.

Op alle fronten goed. Verhaal, acteer en visuals, allemaal zeer goed (net geen top). Bij 1 moordscene ( ik zal niet verklappen welke) was het wel erg duidelijk te zien dat er een "bloedzakje" gedragen werd. Dat stoorde me overigens niet.

Ik heb me zeer goed vermaakt.

4 *

Greetz Obuma

avatar van BobdH

BobdH

Riddick schreef:

Het boek van Philip k Dick moet ook zeer goed zijn...

Vergeet dat maar. Naast dat ik Philips schrijfstijl zeer beroerd vond, deed het verhaal mij werkelijk niets, wat mijn ontzag voor wat Spielberg en zijn scriptschrijver er uiteindelijk van gemaakt hebben vergrootte. Leuk uitgangspunt hoor (wat overigens het enige is dat de film ermee deelt), dat zeker, maar een zeer oninteressante en uiteindelijk ongeloofwaardige uitwerking. En dat gold eigenlijk voor al Philips verhalen in die bundel.

avatar van BlueSword

BlueSword

4.5 van mij, heb me er zeker mee vermaakt en dus ook gekocht!

vind zelf tom cruise al een geweldige acteur en ben gek op SF, erg spannende film met een orgineel verhaal.

avatar van as

as

BobdH schreef:

Ik neem aan dat je het over de nederlandse bundel hebt? Beroerd vertaalt trouwens. In Dicks verhalen gaat het niet eens zo zeer om geloofwaardigheid, meer over de complexe eigenschappen van de mens overgoten met een lading paranoia SF.

Dick wist als geen andere interessante personages neer te zetten tegenover een wereld die hen uitkotst. Net als Dick zelf trouwens die pas na de dood waardering voor zijn werk kreeg. jammer toch van deze halfgebakken verfilmingen. De rafelige randjes zijn weer helemaal glad gestreken volgens recept. Geef mij het verhaal van Dick maar.

avatar van Waku

Waku

Originele spannende thriller met Tom Cruise.

De film zit vol goede en vernuftige special effects.

Eigenlijk kan je de film best nog wel een tweede keer

bekijken vanwege deze effecten. Er is een hoop te zien.

Maar deze Minority Report is zelf ook al een genot om naar te kijken.Het actierijke geheel houdt je als kijker

de twee en half uur aan de beeldbuis gekluistert.

SF is niet altijd mijn genre,Minority Report deed me dat even vergeten.

Aanrader

avatar van Cupido

Cupido

• 1911 stemmen

Ik vond het voorheen een geweldige film, ik moet daar toch even op terugkomen. De decors en settings blijf ik erg mooi vinden. De kleurfiltertjes zijn leuk, maakt de toekomstvisie wat grauwer en pessimistischer. Jammer dat het plot af en toe erg ongeloofwaardig wordt en de muziek bij tijd en wijlen zeer, zeer zwak is. Op het einde vervalt de film in een beetje teveel sentiment.

avatar van rondh

rondh

Flipman schreef:

Het zijn twee verschillende boekenwinkels, en ik kan het weten, want ik heb voor boekenvoordeel gewerkt.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Lastige film qua verhaal maar het acteerwerk en de special effects maken dit zeer goed. Tom Cruise acteert weer als vanouds!