Minority Report (2002)
Gesproken taal: Engels en Zweeds
Releasedatum: 26 september 2002
Plot Minority Report
"Everybody runs."
2054. In Washington is een speciale afdeling opgezet die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. John Anderton is één van de detectives werkzaam voor de zogenaamde Pre-Crime divisie. Maar dan wordt hij zelf aangewezen als een toekomstige moordenaar. Hoewel Anderton een rotsvast vertrouwen heeft in het systeem, begint hij toch te vermoeden dat iemand hem erin heeft geluisd. En dan zit er maar één ding op: vluchten om te kunnen onderzoeken hoe hij de misdaad kan voorkomen.
Chief John Anderton [Pre-Crime]
Knott [Pre-Crime]
Evanna [Pre-Crime]
Wally the Caretaker [Pre-Cog Chamber]
Bartje87
dat ik niet van SF houdt is hier bij nog is gebleken, het kon mij niet boeien. ik kan me voorstellen dan het voor SF liefhebbers een leuke film is. maar dus duidelijk niet voor mij.
Nightstalker
Dit is echt een sterke Sf film! Er zit een goed verhaal in, iedergeval hoe alles word uitgelegd. De actie die erin zat was ook erg goed en op een speciaale manier gefilmd. En de special effects waren echt over de top. Weer een nieuw meesterwerk van de heer Spielberg. Hopelijk word War of the Worlds ook net zo goed !!!
Madecineman (moderator films)
Ha gisteren voor de tweede keer gezien en blijk ik helemaal nog niet eens gestemt te hebben, zal de leeftijd wel zijn ofzo
Blijft toch wel een lekkere spannende film dit ook bij herziening. De toekomst ziet er op veel punten erg vertrouwd uit. Vind het wel een goede keuze van Spielberg dat hij ons geen totale vreemde fantasiewereld voorschotelt. Hierdoor lijkt het verhaal toch wat realistiser door te komen en zijn er niet al te veel "afleidende" special effects nodig. Het verhaal loopt lekker, tempo is goed, plaatjes zijn mooi en de toekomstige wereld in Minority Report is donkerder dan Spielberg eigen is. Had Geen enkel probleem om meer dan 2 uur geboeit te blijven kijken.
Met het einde is wel iets raars inderdaad. Het was mij de eerste keer niet eens zo opgevallen maar ineens lijkt alles wel heel erg snel op zijn plek te vallen. Die droomtheorie zou een passende verklaring kunnen zijn voor een aantal zaken maar dan blijf ik toch met een ding zitten: In John zijn droomwereld waarin alles loopt zoals hij het zou willen. Moord opgelost, dader pleegt zelfmoord , precogs in vrijheid, John weer happy met z'n vrouwtje. Zou het dan ook niet zo moeten zijn dat in die droomwereld van John zijn zoontje nog zou leven?
Ach vond de film ook zonder deze alternatieve theorie al een dikke voldoende waard maar het maakt de film toch net wel wat intressanter.
Black Power
Leuke film!!! Origineel verhaal en genoeg actie!!! Er was op een leuke maar speciale manier gefilmd waardoor je beter in de sfeer, verhaal en film zat!!!
corniche
Het enige wat enorm kon storen: Er zitten enorme contrasten in de film wat betreft omgeving, vervoer. Het verschil tussen de stad en de suburbs is gewoon belachelijk.
Verder wel OK.
Flipman
Er zijn meerder mensen die mij hebben gevraagd waar ze het korte verhaal kunnen vinden waar de Film op is gebaseerd. Ik heb het gekocht in een filiaal van "Boekenvoordeel", ook wel eens "Boekenmarkt" genoemd, andere vlag, maar de winkel is in principe 'tzelfde.
Het betreft hier een bundel met in 't Nederlands vertaald werk van Philip. K. Dick, met een heleboel korte verhalen, waaronder "Het Minderheids Rapport" (ik gebruik natuurlijk liever de Engelse titel
!) en het verhaal "Herinneringen & Gros" ("We Remember For You Wholesale"). Op die laatste is de Film "Total Recall" gebaseerd. Ik heb van die hele bundel alleen "The Minority Report" nog maar gelezen, omdat er nog meer Boeken op de agenda stonden.
xenne
vanavond op VT4 om 20H30 (première)
gezien aldaar
als niet liefhebber van het SF genre had ik niet al te hoge verwachtingen, maar film viel best mee ... vermakelijk en spannend ...
ook wel een leuk onderwerp voor een film, helaas is het verhaal niet goed uitgewerkt en zitten er te veel onlogische of zwakke plots in. bv de manier waarop de dader ontmaskerd wordt lijkt me eerder iets voor in Merlina
je kan het einde van de film idd interpreteren zoals je zelf wil, droom of werkelijkheid... weet niet of dit echt een pluspunt is, ik had eerder de indruk dat men iedereen wilde tevreden stellen op die manier
enfin, toch 3 sterren en een bank vooruit voor Spielberg & Cruise
Phoenix
Ga hem vanavond maar weer eens kijken.
Moet alleen wel Hart van Nederland doorstaan... Maar ja, ben nou eenmaal een harde.
Mustjilp
Destijds in de bios gezien en was aangenaam...nou ja, verrast? Spielberg en Cruise maken wel vaker samen goeie films. Vanavond maar weer eens kijken voordat ik ga stemmen
Off: ik erger me ook kapot aan dat Hart van Nederland, maar daar is hier al genoeg over gesproken
Carow
Mijn beste vriendin en ik hebben na een tijdje gewoon overgezapt. Wat een saaie en niet boeiende film.
diddledidoo
Sinds Cruise zichzelf onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt bij Oprah Winfrey, kan ik niet normaal meer kijken naar films waarin hij een rol heeft.
WB
Volgens mij had hij achterlijk lopen doen met Katie Holmes... Zoals hij bij elke lover doet...
JoeHallenbeck
Geweldige persiflage van Dane Cook over het optreden van Cruise bij Oprah.
Bartje87
ik moet de film na de 2de keer kijken toch een hogere * geven. het wordt nu toch echt 3.5 *
manic
Grappig: moet je eens op Philips illusion system zoeken (CTRL+F) naar "Illusion System"
Nintendo komt trouwens ook al met zoiets, maar Philips brengt de techniek uit Minority Report aardig dichtbij.
Diesel
Films van Spielberg hebben het voor mij vaak net niet maar Minority Report is toch echt een sterke si-fi thriller op alle fronten. Goed geacteerd, origineel verhaal en visueel verpletterend.
Mischa
Een erg goede en ook interessante film. Vrije wil, de politiestaat (die Amerika nu ook ook al deels is), de manier waarop het lot (of beter: de leefkwaliteit) van de PreCogs in feite onbelangrijk is, en natuurlijk het idee dat mensen worden bestraft voor misdaden die zij (nog) niet gepleegd hebben.
Een paar berichten terug heeft corniche het trouwens over de verschillen tussen de (binnen-)stad en de suburbs. Ik heb een tijd in Amerika gewoond, en ik moet zeggen dat ik de verschillen zoals die in de film bestaan helemaal niet zo verbazingwekkend of belachelijk vind. Ik vind dat er nu al wel degelijk grote verschillen zijn wat vervoer en omgeving e.d. zijn. Volgens mij heeft dat voor een belangrijk deel te maken met de manier waarop de rijkdom is verdeeld, en de gevolgen die dit heeft. Maar das misschien weer een beetje té filosofisch gewauwel voor op de maandagavond
SilverGun
Voor wie de dubbel-DVD goedkoop wil aanschaffen: ga naar een Mediamarkt waar ie verkocht wordt (waarschijnlijk voor zo'n 16 tot 18 euro). Geef bij de infobalie aan dat ie te koop is voor 10 euro bij Free Record Shop, laat weten dat dat op hun internetsite te zien is en doe een beroep op de laagste-prijs-garantie die ze bij MM hanteren. Want zowel de single-DVD als dubbel-DVD kosten een tientje bij FRS, wat dus niet klopt. Op die manier heb ik 'm voor 8 euro ("We moeten natuurlijk wel de goedkoopste zijn") meegekregen.
[edit] Ik zie dat de prijs op de site inmiddels is aangepast naar 12.99. Alsnog goedkoop, maar goed
obuma
Een top-film.
Op alle fronten goed. Verhaal, acteer en visuals, allemaal zeer goed (net geen top). Bij 1 moordscene ( ik zal niet verklappen welke) was het wel erg duidelijk te zien dat er een "bloedzakje" gedragen werd. Dat stoorde me overigens niet.
Ik heb me zeer goed vermaakt.
4 *
Greetz Obuma
BobdH
Het boek van Philip k Dick moet ook zeer goed zijn...
Vergeet dat maar. Naast dat ik Philips schrijfstijl zeer beroerd vond, deed het verhaal mij werkelijk niets, wat mijn ontzag voor wat Spielberg en zijn scriptschrijver er uiteindelijk van gemaakt hebben vergrootte. Leuk uitgangspunt hoor (wat overigens het enige is dat de film ermee deelt), dat zeker, maar een zeer oninteressante en uiteindelijk ongeloofwaardige uitwerking. En dat gold eigenlijk voor al Philips verhalen in die bundel.
BlueSword
4.5 van mij, heb me er zeker mee vermaakt en dus ook gekocht!
vind zelf tom cruise al een geweldige acteur en ben gek op SF, erg spannende film met een orgineel verhaal.
as
Dick wist als geen andere interessante personages neer te zetten tegenover een wereld die hen uitkotst. Net als Dick zelf trouwens die pas na de dood waardering voor zijn werk kreeg. jammer toch van deze halfgebakken verfilmingen. De rafelige randjes zijn weer helemaal glad gestreken volgens recept. Geef mij het verhaal van Dick maar.
Waku
Originele spannende thriller met Tom Cruise.
De film zit vol goede en vernuftige special effects.
Eigenlijk kan je de film best nog wel een tweede keer
bekijken vanwege deze effecten. Er is een hoop te zien.
Maar deze Minority Report is zelf ook al een genot om naar te kijken.Het actierijke geheel houdt je als kijker
de twee en half uur aan de beeldbuis gekluistert.
SF is niet altijd mijn genre,Minority Report deed me dat even vergeten.
Aanrader
Cupido
- 1911 stemmen
Ik vond het voorheen een geweldige film, ik moet daar toch even op terugkomen. De decors en settings blijf ik erg mooi vinden. De kleurfiltertjes zijn leuk, maakt de toekomstvisie wat grauwer en pessimistischer. Jammer dat het plot af en toe erg ongeloofwaardig wordt en de muziek bij tijd en wijlen zeer, zeer zwak is. Op het einde vervalt de film in een beetje teveel sentiment.
rondh
Het zijn twee verschillende boekenwinkels, en ik kan het weten, want ik heb voor boekenvoordeel gewerkt.
LOTR-lover
Lastige film qua verhaal maar het acteerwerk en de special effects maken dit zeer goed. Tom Cruise acteert weer als vanouds!

Sciencefictionthriller 'Minority Report' met Tom Cruise is vanavond te zien op televisie

Sciencefictionfilm 'Minority Report' met Tom Cruise en Colin Farrell dinsdagavond te zien op televisie

Geprezen sciencefictionthriller 'Minority Report' van Steven Spielberg vanavond op televisie

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Braveheart
Oorlog / Historisch, 1995
self-fulfilling prophecy washington dcgebaseerd op boekevidencetoekomstpolice chiefprecognition hologramdystopiefuturisticmoordsamenzweringpolice chasedrugshome video gebaseerd op een kort verhaalmoordonderzoekex-husband ex-wife relationshipmentor protégé relationshiptech noirstasisprevention neo-noirmissing sonfuture noir loss of childbackyard surgerysurveillance statepsychic visionconspiracy thriller 2050sloose adaptation