• 9.378.603 stemmen

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 26 september 2002

Plot Minority Report

"Everybody runs."

2054. In Washington is een speciale afdeling opgezet die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. John Anderton is één van de detectives werkzaam voor de zogenaamde Pre-Crime divisie. Maar dan wordt hij zelf aangewezen als een toekomstige moordenaar. Hoewel Anderton een rotsvast vertrouwen heeft in het systeem, begint hij toch te vermoeden dat iemand hem erin heeft geluisd. En dan zit er maar één ding op: vluchten om te kunnen onderzoeken hoe hij de misdaad kan voorkomen.

Chief John Anderton [Pre-Crime]

Evanna [Pre-Crime]

Wally the Caretaker [Pre-Cog Chamber]

avatar van RTC

RTC

Ik vond hem iets net iets te lang duren, maar de vele gadgets maakten het goed. Ik verwachtte ook geen moer van deze film maar de koststok en de smoelverlammer waren ok.

(check je sandwich

avatar van Vyvre

Vyvre

Ik zie zojuist dat deze film op imdb op #112 in de top 250 staat..kan iemand mij dat uitleggen ? Ik snap er niets van namelijk..

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

goeie film misschien ?

avatar van Hobbes

Hobbes

maar absoluut niet zó goed.

avatar van GerwinF

GerwinF

Heb hem van de week op de gok op DVD gekocht (de 2 disc versie) en vondt hem toch erg goed. Het viel me op dat de toekomst in deze film nog best realistisch word weergegeven, dus niet van die ultramoderne (superschone) steden met overal vliegende schotels om maar eens een voorbeeld te noemen. Ook is Tom Cruise niet echt een action hero die overal ongeschonden uitkomt en niet van die debiele one-liners heeft. Wel vondt ik het laatste half uur een beetje langdradig, en de vader/vrouw/zoon relatie kwam niet helemaal goed uit de verf (vondt ik dan). Een paar punten die me wel opvielen: hij kwam wel erg makkelijk bij pre-crime binnen, want ik zou z'n "oog-toegang" overal geblokeerd hebben als beheerder. En waar slaan die levende planten halverwege op? 4 Sterren.

avatar van MoM

MoM

Wat een slechte film! Heb er nog steeds hoofdpijn van. Een belediging voor je grijze cellen. Zoveel geld uitgeven voor zo'n slecht verhaal. Snap ook helemaal nix van de hoge waarderingen hier en in de IMDB. Ben blijkbaar behoorlijk in de 'minority'.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

MoM schreef:

Zoveel geld uitgeven voor zo'n slecht verhaal.

Het verhaal in de film verschilt ook wel erg van het originele kortverhaal van Philip K. Dick, dat naar mijn mening nog beter is. Het vele geld is voornamelijk uitgegeven aan het uitzicht van de film, en dat vond ik goed besteed: de fenomenale sets, de special efects en het prachtig gebruik van kleuren leveren een grauw maar interessant beeld van de toekomst op

avatar van MoM

MoM

Ik ben van mening dat als je een science-fiction verhaal wilt vertellen, het verhaal aan alle kanten moet staan als een huis, wil je door de kijker (=ik) serieus genomen worden. Dit verhaal is ZO slecht, dat ik de hele blubs - inclusief het door de special FX uitgebeelde toekomstperspectief - in één ruk door de plee trek.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Na onlangs nog 'Det Sjunde Inseglet' te hebben gezien, valt de acteerprestatie van Max von Sydow natuurlijk wel tegen, maar desalniettemin een goede film.

huh damn dat was hij

avatar van Kimbolo

Kimbolo

Super super super vette film! Echt geweldig. 5*

avatar van Goezzzz

Goezzzz

Visueel overdonderend filmspektakel. Kon hierdoor in het begin moeilijk in het verhaal komen doordat ik steeds werd afgeleid door de prachtige beelden. Was niet overal even “waterdicht” maar dan kan je over elke film wel wat te zeiken hebben,…….toch? Heb heerlijk genoten. 4 sterren.

25 maart te huur? Loop dan maar de Cinematheek binnen, daar ligt de import-versie al weken.

avatar van SilverGun

SilverGun

De import-DVD is ook al te koop overal voor rond de 40 euro. Dus dat is ongeveer 88 gulden en dat vind ik net iets te duur. En ik heb ook het liefst ondertiteling erbij, dus dan maar wachten tot maart.

mr.Frielink

Redelijke SF-film.Het verhaal is goed uitgewerkt, en is lekker vlot vertelt. Het beeld van de toekomst is zeer realistisch, alhoewel sommige uitvindingen niet geloofwaardig en haalbaar zullen zijn in 50 jaar tijd.Het camerawerk is erg mooi, met veel blauwtinten.Minpunt was het ( te lange) einde dat er onnodig achtergeplat lijkt te zijn.

mr.Frielink schreef:

Het beeld van de toekomst is zeer realistisch

hoe weet je dat?

avatar van EmDee

EmDee

Jordy wordt filosofisch...

avatar van GerwinF

GerwinF

SilverGun schreef:

Weet niet waar jij je dvd's importeerd, maar ik heb hem voor 19 euro incl. shipping.

mr.Frielink

toch vreemd dat dttom deze film vanwege zijn ongeloofwaardigheden deze film afkraakt, maar wel 4.5 sterren aan X-men geeft, waar ze op het vrijheidsbeeld gaan lopen knokken:N

avatar van dttom

dttom

mr.Frielink schreef:

Sorry hoor maar dat ik dit ongeloofwaardig vind heeft niks met X-men te maken. Bij deze film worden er dingen beweerd en vervolgens niet nageleefd, bij x-men is dat niet het geval.

mr.Frielink

Elke film heeft dat soort fouten. Mischien heb ik iets over het hoofd gezien, maar ik vond het niet storend voor het verloop van het verhaal.

Jordy

Dat soort foutjes (die in elke film zitten) doen de algemene logica van een film geen geweld aan. Wat dttom bedoelt is dat er bepaalde algemene "regels" opgesteld worden aan het begin van elke fantasy film, en als die regels vervolgens niet nageleefd worden (wat hij dus hier vond) is dat erg vervelend. Da's wat anders dan het nitpicken op kleine foutjes.

mr.Frielink

het is maar welke prioriteiten je stelt. ik heb er iig geen last van gehad

avatar van DJ41

DJ41

Ik vond hem tegen vallen. Het verhaal kon me niet zo boeien en er zaten weinig special effects in. Voor mij maar 1,5 ster

avatar van SilverGun

SilverGun

Nee, ik vond Reservoir Dogs ook maar niks vanwege 't gebrek aan effecten.

Minority Report zit er trouwens vol mee, 'k heb dus geen idee waar je het over hebt verder.

avatar van EmDee

EmDee

DJ41 schreef:

avatar van Phooze

Phooze

EmDee schreef:

Misschien waren de effects wel niet zo "special" voor hem....

avatar van DJ41

DJ41

Ik had er meer van verwacht. Misschien waren mijn verwachtingen wel te hoog.

avatar van d@ Smint

d@ Smint

Erg leuke film, maar gaat na de climax iets te lang door. Ondanks dat prima vermaak!

avatar van Boediecall

Boediecall

zeker eeen leuke film die de moejte waard is om te kijken....