• 9.380.819 stemmen

Gesproken taal: Bulgaars, Engels, Frans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 september 2004

Plot The Terminal

"Life is waiting."

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

avatar van zoutzak

zoutzak

avatar van Resh

Resh

Montorsi schreef:

De vraag is of het wel een goede film is als je zulk gekunstel nodig hebt om er iets intressants van te maken.

Nou, bij vele films proberen ze iets van te maken okal klopt het niet echt, maar je hebt wel gelijk dat, dat een domper is maar ik vind dat je niet alleen maar voor dat ene kleine punt gelijk de gehele film slecht moet vinden

avatar van Montorsi

Montorsi

Resh schreef:

Klein punt? Het hele gegeven van de film is dat iemand die slecht Engels spreekt 9 maanden op een vliegveld vast zit. Maargoed ik vond de film ook niet enorm slecht, getuige mijn score.

ehs21

Idd je zegt het zelf al hij zit daar 9 maanden. In die tijd zou ik echt wel een vreemde taal kunnen leren hoor, zeker als iedereen om me heen het spreekt en je verder toch geen zak te doen hebt. En wie zegt dat er niet een maand tussen het punt zit dat ie zichzelf verstaanbaar kan maken en dat ie binnenkomt.

Bovendien zie je dat hij het leert via een engels en (hetzelfde) russisch boek (je kunt je afvragen hoe realistisch dat is trouwens). Uiteindelijk moet jeje niet teveel aan dit soort dingen storen denk ik, in dit geval kunnen ze moeilijk met ondertitels gaan werken.

avatar van Montorsi

Montorsi

Ik heb het dan ook zoals je hebt kunnen lezen als Viktor net de gate weer ingestuurd wordt. Ik snap ook wel dat je na 9 maanden de taal aardig onder de knie begint te krijgen, maar aan het einde van de film sprak hij niet enorm beter Engels dan toen hij net in de gate woonde, maar nog even daarvoor begreep hij geen woord van wat hem door het luchthavenpersoneel gezegd werd. Dat je je daar wel of niet aan stoort lijkt me ook geen kwestie van een keuze maken overigens.

ehs21

Mwa volgens mij spreekt ie dan ook nog geen volzinnen hoor als ie net weer de gate ingestuurd is. En mensen kunnen zich ook wel over iets heen zetten dat ze stoort, maar wil je dat hier niet doen tja dan vind je het ook geen leuke film en kan je hem beter niet kijken imo.

Maar goed het was idd qua realisme beter geweest als ie direct al (slecht) Engels had gesproken. De redenen waarom dat niet zo is zijn echter ook vrij duidelijk, het is tenslotte een komedie en zn gebrek aan kennis vh Engels zorgt voor komische situaties.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

zoutzak schreef:

Bullshit plot?

Inspired by the story of Merhan Nasseri, an Iranian refugee. In 1988, he landed at Charles de Gaulle Airport near Paris after being denied entry into England because his passport and United Nations refugee certificate had been stolen. French authorities would not let him leave the airport. He remained in Terminal One, a stateless person with nowhere else to go.

avatar van michelbrs

michelbrs schreef:

leuk verhaal, leuk gespeeld, leuk leuk leuk

avatar van Movsin

Movsin

Komedie die in feite de draak steekt met de overreglementeringen in de amerikaanse vlieghavens wat leidt tot originele, posierlijke situaties waarin iedereen zich indenkt tot in het absurde toe.

Tom Hanks schittert als "slachtoffer" en de rest van de cast zet zijn personage op een geloofwaardige manier neer.

Een beetje verward op het einde en wat sentimenteel, maar dat vergeeft men na al het goede van daarvoor.

Na zo'n film keert ge tevreden naar huis en (of) kruipt ge nog naglimlachend in bed.

avatar van bigboo

bigboo

zoutzak schreef:

Wat een bullshit plot, c'mon..

Je gebruikersnaam is zoutzak, dus dat zegt denk ik al voldoende over je mening..

avatar van zenboy1969

zenboy1969

Nu ik de film voor de tweede keer bekeken heb, vind ik hem ergens zelfs beledigend en bespottelijk naar de Oosteuropeanen toe. Qua onderwerp vond ik de film wel origineel... je moet het maar klaarspelen om een film te draaien op één locatie en daarbij dan genoeg te vverzinnen zonder te gaan vervelen... het kan immers niet altijd om zijn verliefdheid op de stewardess gaan, noch om de veiligheidsmensen, noch om de "collega's" die hij leert kennen. Toch had Steven Spielberg voor wat meer verrassingen mogen zorgen en is de film wat langdradig en soms saai zelf. Een echt wauwgevoel heb ik niet ondanks de cast. Tom Hanks is niet mijn favoriete acteur maar laat het hier toch volledig afweten.

ehs21

Als je dit thema wil verfilmen dan heb je nou eenmaal iemand nodig die ergens anders op de wereld vandaan komt waar geen engels gesproken wordt. Hij had ook kunnen kiezen voor een neger of een aziaat maar dan had je hem waarschijnlijk een racist gevonden. Ik zie sowieso niet wat er beledigend is want hij zorgt er toch juist voor dat Viktor redelijk slim is? Met die karretjes bijv., verder weet ie vrienden te maken een baan te krijgen etc. Niks beledigends aan toch?

avatar van anco12

anco12

weer een topper van tom hanks

een leuke film om te kijken wel lachen

avatar van 88Fabian

88Fabian

Wel gelachen om deze film.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

avatar van cooperino

cooperino

Genieten was het!

Wat een meesterlijke film. eigenlijk een verhaal van niets, maar Tom Hanks speelt dit meesterlijk. Allemaal op 1 locatie gefilmd en toch weet hij enorm te boeien.

Hoge beoordeling van mij. Is een favoriet!

avatar van Metalfist

Metalfist

The Terminal

Vermakelijke feel good film die toch net ietsje beter scoort door de fantastische vertolking van Tom Hanks als Viktor Navorski. Iedereen heeft het al wel eens gehad, je zit op je vliegtuig te wachten en je hebt vertraging. Wat kun je dan doen? Niets. En dat is nu net wat er met Viktor gebeurt.
Het verhaal heeft niet veel om handen en er zitten wel een aantal foutjes in maar toch blijft het allemaal interessant (al had het wel een 10-15 minuten korter gekund). Er zitten ook een aantal interessante nevenfiguren in waaronder zijn 3 vrienden (Met een geweldige eindscène voor Gupta wanneer hij zo houterig op het vliegtuig afloopt met alleen zijn bezem.) Zo waren er nog een aantal grappige stukken (Wanneer Dixon probeert uit te leggen wat er met Krakohzia is gebeurd met de zak chips) maar zo'n momenten waren er te weinig. Alleen spijtig van de gehele relatie Catherine Zeta Jones - Tom Hanks. Dat was toch iets wat beter had uitgewerkt kunnen worden...

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Leuke film alleen wordt het op een geven moment erg langdradig als die alleen maar op het vliegveld is met maar een reden dan zou ik terugvliegen naar huis maar dat ging niet. Voor de rest een topper .

avatar van styn07

styn07

Leuke verhaal, veel grappige stukken en blijft boeien tot het einde.

avatar van Big Fish

Big Fish

Wat een slappe rot film

avatar van Vermeer

Vermeer

Het maakt me nooit uit of een film met Hans een slecht script heeft of saaie decors.. of wat dan ook. Ik sta altijd met de mond vol tanden te kijken hoe Hanks het weer voor elkaar speelt. Wat een geweldige man!

avatar van Rosicky

Rosicky

Hele goeje feel-goodmovie met een Tom Hanks zoals we Tom Hanks gewend zijn. Een niet bijster sterk plot, dat toch best lang duurt leek me van te voren wat saai worden, maar ik moet zeggen dat ik me geen seconde verveeld heb. De film was emotioneel, grappig en bovenal heel erg leuk. Voor mij een uitstekende film om 2009 mee te beginnen!

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Heerlijke film.

Grappig en emotioneel tegelijkertijd, en dat op een uitstekende manier gecombineerd. Acteerwerk was verder prima in orde.

Heb me perfect vermaakt. Het enige wat ik wat minder vond was de relatie tussen Hanks en Zeta-Jones.

4,5*.

avatar van cel

cel

weer zo'n fantastisch acteerwerk van Tom Hanks.

avatar van Captain_Kuro

Captain_Kuro

ik heb me kostelijk vermaakt. verbluffende film.

avatar van Rancid

Rancid

Een film met allereerst geniaal acteerwerk van Tom Hanks.

De film begint boeiend en weet dit lang vast te houden. Hoe Hanks weet te overleven op het vliegveld is gewoon erg leuk om te zien.

Halverwege gaat de film echter de fout in met de vervelende romantiek tussen Zeta-Jones en Hanks.

Vervolgens gaat de film keihard onderuit richting het einde, met volslagen ongeloofwaardige personages, gebeurtenissen en dialogen en hoogst irritante, typisch amerikaanse film-dramatiek.

Doodzonde, er leek veel meer in te zitten...

Voor tot halverwege en de puike acteerprestatie van Hanks 2,5*

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Leuke film die toch, zoals mijn voorganger al zei, soms wel eens wegzakt. Tom Hanks is hier briljant als Navorsky, een personage dat je niet snel vergeet. Het verhaal is boeiend en toch best wel uniek. Jammer dat hij soms vervalt in de clichés. Het einde vond ik wel heel goed. Geen happy-end in de liefde. Maar wel waar de film eigenlijk om draait. (het bemachtigen van de handtekening).
Het feit dat hij daarom zolang in Kennedy airport blijft wonen vond ik een extra pluspunt, dat was gewon niet te voorspellen.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Werkelijk te voorspelbaar en te veel stereotypes. Een typische feel-good-Hollywoodfilm. Niet echt aan mij besteed. Daarbij waren er maar liefst 3 eindes: langdradig.

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle