• 9.375.212 stemmen

Gesproken taal: Bulgaars, Engels, Frans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 september 2004

Plot The Terminal

"Life is waiting."

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

Viel reuze mee. Het verhaal is misschien niet al te best uitgewerkt, veel onduidelijkheden en onlogische stukjes, maar toch is het behoorlijk vermakelijk.

Hanks doet het erg leuk en de bijrollen zijn ook wel oke. Wel typisch Hollywood-product verder (qua cliché's), maar ach.. dat moet kunnen op z'n tijd.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Lekkere ontspannen Spielberg met twee ijzersterke troeven: de uitstekende acteerprestatie van Tom Hanks en de gewoonweg waanzinnige sets. Het verhaal mag dan soms een beetje kabbelen, de gezellige sfeer en positieve vibe maken van The Terminal toch wel een erg entertainende film.

3.5 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Nou, ik ben blij verrast door Tom Hanks. Dit was niet een film met Hanks, maar met Viktor Novorsky.
Ik vond Catherine Zeta-Jones een beetje matig acteren, de rest van de cast was prima, in elk geval meer dan goed genoeg voor een feelgoodmovie.

Ik vond hem alleen te lang en de gebeurtenissendichtheid was veel te laag. Het hing tegen het saaie aan soms. Er gebeurden een hoop leuke dingen (de manieren hoe hij aan geld probeert te komen en wat hij verder nog voor geinig gevonden dingetjes doet), maar er waren ook een hoop "zucht" momenten zoals hierboven beschreven (dat zwarte vrouwtje liet zich wel erg makkelijk versieren, zelfs TEN HUWELIJK vragen, door die snorremans). Het einde viel ook erg tegen, ik had toch wel een wat spectaculairdere climax verwacht.

Verder vond ik dat de film, naast prima acteerwerk van Tom Hanks, niet genoeg biedt om meer dan 3 sterren te krijgen. Ook de leuke poster niet (hij doet daar een beetje zijn Forrest Gump typetje).

avatar van Film Pegasus

Dat een film geen actie hoeft te hebben blijkt nog maar eens bij deze film. Geweldige film met een voortreffelijke Tom Hanks. Spielberg haalt hier het niveau van Forrest Gump en Saving Private Ryan wat bewijst dat Spielberg en Hanks elkaar echt wel aanvoelen.

avatar van Macmanus

Macmanus

Vervelende film.

Vervelende personages, vervelende humor, vervelende romantiek, vervelende drama en een vervelend happy end.

Het lijkt me tijd voor Spielberg om te stoppen, als je het nog durft om met deze shit aan te komen zetten dan ben je echt niet meer van deze tijd.

avatar van otherfool

otherfool

Simpel feel-good verhaal dat precies de juiste emoties bij de kijker weet op te wekken. Knap gemaakt, wederom perfect geacteerd door Hanks en met leuke bijrolletjes en -plotjes her en der. De film duurt wel iets te lang en de ontknoping (het jazzgedeelte zeg maar) was niet helemaal goed uitgewerkt, maar toch 3,5* voor dit fijne, kleine filmpje.

avatar van Halcyon

Halcyon

Wat mij vooral stoorde aan deze film is dat de typische Spielberg-moraal opnieuw de bovenhand haalde, ik heb het niet zo begrepen op de beste man. Op zich een origineel verhaal, daar niet van, maar kon het nog meliger?

En Tom Hanks vond ik ook zwaar overschat in deze film, dat Oost-Europees accent van hem klonk echt veel te gemaakt.

The Terminal is een leuke poging om een hedendaags probleem (strenge veiligheidsnormen op luchthavens die ervoor zorgen dat sommige mensen de transitzone niet meer in of uit geraken) een romantisch en komisch karakter mee te geven. Daar blijft het helaas bij. The Terminal is niets meer dan een tussendoortje.

avatar van Knisper

Knisper

Waarom moet een personage die geen Engels kan nou weer als idioot worden vertolkt. Erg Jammer. Verder stapelen de ongeloofwaardelijkheden zich op. Het is tevens ongeloofwaardig dat alle jazz-muzikanten nog in leven waren, zo lang nadat die foto was genomen. Het verhaal heeft wat mij betreft potentieel, maar dat is er absoluut niet uit gekomen.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik weet niet waarom maar ik verwachtte niet veel van het verhaal. Hoe kan dat nou 2 uur lang boeien ? Maar ik moet zeggen dat het best onderhoudend was !

Het laat ook goed zien hoe mensen het slachtoffer kan worden van die stomme bureaucratie. Dat kwam goed over bij mij.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Goede film, is een keer geen actie dat vind ik wel goed.

Steven Spielberg had ook gezegd:"Catch me if you can mag niet de enige film zijn met een beetje humor vandaar dat ik er nog 1 heb gemaakt".

En ik zeg:"Het resultaat mag er wezen"!

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Fantastische film: hoedje af voor Spielberg en natuurlijk voor die goeie ouwe Tom Hanks.

Het uitgangspunt kon me meteen al boeien: iemand die gedwongen is vast te zitten (dus geen vooruitgang) in een plaats waar iedereen zich van hier naar daar haast om toch maar zijn vlucht te halen. Dit beeld van de hollende mensen/draaiende wereld gezien vanuit de man die niets anders kan doen dan afwachten wat er gaat gebeuren vond ik prachtig.

avatar van The Oceanic Six

Erg mooie film met een feel good gevoel dat je er van krijgt. Tom Hanks speelt echt een hele sterke rol als een man die eigenlijk reddeloos verdwaald is...leuk hoe hij een leven krijgt op de luchthaven. Het is allemaal luchtig weergegeven zodat het interessant blijft voor iedereen.

avatar van Theunissen

Verwachtte er niet veel van maar vond het achteraf een leuke en romantische film. Het verhaal (wel niet realistisch) is origineel en de film boeit eigenlijk al vanaf de eerste minuut. Ik ben normaal niet zo'n fan van Tom Hanks maar in deze film vond ik hem erg goed net zoals Stanley Tucci.

avatar van Zinema

Enigszins vermakelijk drama maar Hanks moet je in deze film wel kunnen trekken alsmede het, bij vlagen zeer zoete, verhaal. Echter wel een origineel en bijzonder filmpje dat de moeite waard is. Redelijk.

avatar van Montorsi

Montorsi

Toch wel een beetje een dubieus gevoel. Niemand gelooft toch dat je zomaar iemand die nauwelijks Engels spreekt na een paar uur de gate in kan sturen met wat vage termen en toelichtingen wat wel en niet kan, zonder een tolk alles uitgelegd te laten hebben. Kom toch op zeg. Bovendien was het ook bijzonder ongeloofwaardig dat 5 minuten verder in de film al hele volzinnen in het Engels gesproken werden door Hanks, waar hij bij aankomst net kon oplezen waar hij naartoe moest.
Na het debacle in het begin herstelt de film zich toch wel weer behoorlijk, maar echt fantastisch wordt het nooit. Ook nogal flauw en eigenlijk wel Amerikaans dat er maar een land verzonnen wordt dat wel Oost-Europees klinkt, en er een Russisch klinkend taaltje aan vast wordt geknoopt. Zo van, dat geloven de Amerikanen vast wel.

avatar van Movsin

Movsin

Komedie die in feite de draak steekt met de overreglementeringen in de amerikaanse vlieghavens wat leidt tot originele, posierlijke situaties waarin iedereen zich indenkt tot in het absurde toe.

Tom Hanks schittert als "slachtoffer" en de rest van de cast zet zijn personage op een geloofwaardige manier neer.

Een beetje verward op het einde en wat sentimenteel, maar dat vergeeft men na al het goede van daarvoor.

Na zo'n film keert ge tevreden naar huis en (of) kruipt ge nog naglimlachend in bed.

avatar van Metalfist

Metalfist

The Terminal

Vermakelijke feel good film die toch net ietsje beter scoort door de fantastische vertolking van Tom Hanks als Viktor Navorski. Iedereen heeft het al wel eens gehad, je zit op je vliegtuig te wachten en je hebt vertraging. Wat kun je dan doen? Niets. En dat is nu net wat er met Viktor gebeurt.
Het verhaal heeft niet veel om handen en er zitten wel een aantal foutjes in maar toch blijft het allemaal interessant (al had het wel een 10-15 minuten korter gekund). Er zitten ook een aantal interessante nevenfiguren in waaronder zijn 3 vrienden (Met een geweldige eindscène voor Gupta wanneer hij zo houterig op het vliegtuig afloopt met alleen zijn bezem.) Zo waren er nog een aantal grappige stukken (Wanneer Dixon probeert uit te leggen wat er met Krakohzia is gebeurd met de zak chips) maar zo'n momenten waren er te weinig. Alleen spijtig van de gehele relatie Catherine Zeta Jones - Tom Hanks. Dat was toch iets wat beter had uitgewerkt kunnen worden...

avatar van schram101

schram101

Wat een kerel toch, Tom Hanks! Kan echt fantastisch de idioot uithangen (The Terminal, Forrest Gump en Catch Me If You Can) maar daarintegen ook heel goed de 'held' (Saving Privat Ryan en Cast Away). Fenomenaal!

Ondanks de vrij lange speelduur bleef het toch vrij boeiend op vrijwel 1 locatie.

avatar van 606

Hele leuke en grappige film.

Super sterk acteerwerk van Hanks en die accent en taal Knap gedaan.

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: The Terminal

Dat Steven Spielberg een regisseur is die echt alles aan kan wisten we allen al. Van projecten met dinosauriers tot projecten met mecha's (A.I.) tot de harde realiteit in Catch me if you Can.

Catch me if you Can, een film met ongeveer dezelfde verhoudingen als deze film ook dus door Spielberg gemaakt. Het verhaal is leuk, speels en het spreekt je gewoon aan. Vliegvelden zijn iets geweldigs, helaas niet als je er uren vast zit maar om er even te zijn is best wel leuk. Even rond snuffelen, wat kopen en weer hup dat vliegtuig in. Voor Viktor Navorski werd het wachten alleen iets te lang...zijn wachten veranderde in dagen en uiteindelijk in maanden.

Stanley Tucci mag ook genoemd worden, een goeie bad-guy in deze film die je naar mate de film verder gaat begint te irriteren. Die man heeft iets over zich wat je gewoon niet mag, en Viktor...tsja die heeft iets rustigs over zich heen. Een soort kalmte en die kalmte word vertolkt door niemand minder dan Tom Hanks.

Tom Hanks is zeker één van mijn favoriete acteurs, met zijn rollen in Forrest Gump, Saving Private Ryan, Philadelphia, The Green Mile en Apollo 13 heeft hij ons laten zien wat acteren is. Ook in Catch me if you Can had hij een wat komische maar sterk acterende rol. Een ras amerikaanse agent...maar die agent is nu in The Terminal verandert in een ras karkoziaan (of zoiets). Krakorzia is een land wat Spielberg verzonnen heeft, wel slim van hem...zo houd hij elk land neutraal. Verder speelt Hanks gewoon geweldig, dat accent is formidabel gedaan. Verder zit alles wel goed in de film. Ook Zeta-Jones speelt een goeie slecht gefrustreerde echtgenoot die steeds wilt lunchen met Viktor.

Natuurlijk zijn er wel wat dingetjes die beter hadden gekund, maar over het algemeen heb ik echt genoten van deze film, een verassend einde, een leuke kern, een leuk verhaal en een prachtige Cast met Hanks en Tucci. Ook apart hoe ze dat vliegveld hebben weten te bouwen in een enorme loods, op de uitbreiding van deze dvd zie je hoe ze dit gedaan hebben, echt geweldig.

avatar van Spetie

Leuke film van Spielberg met een aantal grappige momenten. Tom Hanks is echt erg sterk als Victor Navorski, die niet meer terugkan naar zijn land en dus de tijd op de luchthaven moet doorbrengen. Die luchthaven, die nagebouwd schijnt te zijn ziet er trouwens erg mooi uit. Het probleem is echter dat er op een luchthaven niet altijd evenveel te doen is en het allemaal wat eentonig wordt. Dat zelfde probleem heeft de film ook. Het duurt soms allemaal wat lang en is ook wel redelijk clichématig op sommige momenten. Hierdoor wordt de film het laatste half uur toch wel wat minder en een beetje langdradig. Toch is de film onderhoudend en vermakelijk genoeg als geheel om makkelijk een voldoende te scoren.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Deze film had zoveel beter kunnen zijn, als die qua lengte ingekort was en niet gekozen was voor die vage romantiek-lijntjes. Desondanks moest ik wel een paar keer lachen en het idee achter deze film is leuk en nog waar gebeurd ook.

avatar van rep_robert

Leuke en ontroerende film, al schiet het tegen het einde aan een beetje te ver door in het sentimentele gedoe.

De film begint gelijk goed, je wordt gelijk geconfronteerd met het verhaal. Wat opzich lekker is, je komt gelijk goed in de film.

Tom Hanks speelt echt fenomenaal als Viktor, ik zou zo heilig geloven dat hij daar vandaan kwam, zijn accent is ook geweldig.
De bijrollen zijn ook van een goed niveau, al is het wel bedenkelijk dat die baas de hele tijd anti-Victor is.
Het personage van Catherina Zeeta Jones is leuk, maar een beetje overbodig. Kreeg het gevoel erbij dat ze dit personage als beeldvulling hebben gebruikt(vooral gezien het feit dat het in principe niks wordt tussen haar en Hanks.).

Het verhaal kibbelt rustig verder, duurt wel heel lang trouwens met een speelduur van ruim 2 uur. Al heeft dit me nooit gestoord, mede door het sterke acteren vloog de tijd voorbij. Enigzins verduisterde het goede acteerwerk ook het niet al te uitgebreide plot, want het is natuurlijk maar een simpel verhaaltje wat wordt verteld in die ruim 2 uur.

Het einde is weer een beetje overdaad aan goedkope sentiment, er wordt heel erg ingespeeld op het feel-good gevoel van de mens. Al is dat niet zo storend als in vele andere films.

Al met al een leuke film om is een keer gezien te hebben. The Terminal moet het verder hebben van het goede en grappige acteerwerk van met name Hanks. Die doet het simpele plot echt vergeten!!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Weer een erg leuke komediefilm. Tom Hanks en de rest van de cast acteren allemaal erg goed. Het verhaal is eigenlijk best simpel, maar erg goed uitgevoerd. De film heeft me aan het lachen gemaakt, maar laat ook een wat serieuzere kant zien soms. Ook niet te vergeten is uiteraard de geweldige muziek van John Williams, mijn complimenten. Dit was zeer zeker een goede film, die ik waarschijnlijk nog wel vaker dan een keer zal gaan bekijken..

avatar van Fixi88

Fixi88

Zeer geslaagde film. Tom Hanks die leuk speelt en het humor gehalte zit oke. Weer een tijdje geleden dat ik hem heb gezien. Zag dat hij op tv kwam maar heb er geen tijd voor.

avatar van Justinw

Justinw

Typische Tom hanks, ik vind hem grappig. Leuk concept goede uitvoering.Einde is wat cliché jaar geleden ook gezien. Maar verlaag mijn stem met 0.5 dus een 3.5*.

avatar van Elineloves

Elineloves

Tsja.. in mijn ogen een missertje van Hanks, hij wist mij in ieder geval niet te amuseren of overtuigen met deze rol. Het thema van deze films is herkenbaar, wachten.. alleen duurde het mij net iets te lang voordat ik in de film kwam.

Wat ik wel mooi vond, was de set. Zou niet denken dat het een nagemaakt vliegveld was.

avatar van Fnd-

Fnd-

skitz0frenix schreef:

Wat moet het volgens jou dan zijn? Ik denk dat je een verkeerd beeld heb bij de betekenis van drama.

Blijkbaar..

drama (gebeurtenis); een droevige en/of aangrijpende gebeurtenis

Droevig? Nee

Aangrijpend? Nee

Bij aangrijpend kan ik me wel voorstellen dat sommige dat wel vinden, maar ik vond dat in ieder geval niet

avatar van Flipman

Flipman

Hè? Ik had hier nog niet op gestemd? Raar!

Ik vond hem ietwat tegenvallen. Het hele verhaal is leuk, mooi en ook aandoenlijk, alleen had ik iets meer thematiek over het vreemdelingenbeleid verwacht en gehoopt maar daar durft deze film blijkbaar niet aan.

13woutie13 schreef:

Het genre drama mag inderdaad weg,

Deze film is juist zo leuk omdat hij niet zo diep gaat.

Kijk, dat bedoel ik, daar HOOPTE ík nou juist op . En OK, The Terminal biedt, naar ik mij kan herinneren, leuke entertainment met vermakelijke personages en een feelgood-verhaal maar dat is 't dan ook wel. Gemiste kans.

P.S.: Voor een stuk van mijn doen is dit nogal kort maar 't is alweer een paar jaar geleden dat ik de film zag en zo goed is ie me niet bijgebleven.

avatar van Brabie

Brabie

Zeer vermakelijke film, maar soms sleept het een beetje. Meer tempo in het vehaal zou leuk zijn geweest, maar de situatie is wel leuk verzonnen. Hou je van een romatische komedie dan is hij zeker het kijken waard.