• 9.380.455 stemmen

Gesproken taal: Bulgaars, Engels, Frans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 september 2004

Plot The Terminal

"Life is waiting."

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

fantastische film met nog eens goede acteerprestaties van hanks altijd plezant om te zien hoe hij altijd overtuigend zen rol speelt

avatar van soom

soom

Ontzettend erg hard gelachen tijdens bepaalde komische momenten, die vooral door Tom Hanks geweldig gemaakt worden, en door de overige acteurs (m/v) ingekopt worden. Liefde is gewoon mooi en lief, en dat komt duidelijk in bepaalde scenes naar voren. Hierbij doel ik vooral op de scenes met Enrique en Viktor, die gewoon echt heel goed samen waren met elkaar. Heel fijne 4*.

avatar van Rulo

Rulo

Geweldige komedie:) verhaal is leuk, acteerwerk super. Alles is goed!! 4.5*

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Tucci speelt net als Hanks ook goed zijn rol.

avatar van Ridderkerker

Ridderkerker

Erg leuke film goed verhaal een geweldig spelende Hanks en een leuke sfeer.

avatar van lindakroes

lindakroes

Geweldige film!!!

avatar van Fundada

Fundada

Echt een zeer goede komedie. Super goed en sterk geacteerd van Tom Hanks. Had het zonder deze film gezien te hebben niet echt een rol voor hem gevonden, maar hij laat zien dat hij werkelijk bijna alles kan. Kortom gewoon een leuke en sterk geacteerde film. Dikke 4 van mij

avatar van ReinventedWheel

ReinventedWheel

Grappige en leuke film die eens een keer de andere kant van het vliegveld laat zien (en vooral hoe je erin moet overleven).

avatar van Theunissen

Verwachtte er niet veel van maar vond het achteraf een leuke en romantische film. Het verhaal (wel niet realistisch) is origineel en de film boeit eigenlijk al vanaf de eerste minuut. Ik ben normaal niet zo'n fan van Tom Hanks maar in deze film vond ik hem erg goed net zoals Stanley Tucci.

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

Tom Hanks bewijst weer zijn kunnen

verdiend een vaste plaats in mijn top 10

avatar van Resh

Resh

hele leuke film die je steeds opnieuw kunt zien

avatar van GioFunny

GioFunny

Erg ongeloofwaardig, maar verder toch wel vermakelijk. Gewoon een lieve film, niet meer dan dat.

avatar van HaanHoen

HaanHoen

Redelijke film, met aardig entertainment, veel meer kan ik er niet van maken. Goede rol van Hanks. Blijft toch altijd een erg fijne acteur. De speelduur was wat aan de lange kant, dat zal bij herziening denk ik wel echt een probleem worden.

dennis1979

Deze film blinkt uit in twee opzichten:

Ten eerste het puike acteerwerk van Hanks. Meesterlijk, maar dat zijn we van hem gewend.

Ten tweede de originaliteit van het verhaal. Heel goed uitgewerkt en zeer geloofwaardig gebracht.

Vooral het tweede is erg knap gedaan, want om een situatie die feitelijk onmogelijk is, zo geloofwaardig te brengen is puur vakmanschap.

Dat de film af en toe wat langdradig en zeurderig overkomt, is een minpuntje dat Spielberg direct wordt vergeven.

avatar van zenboy1969

zenboy1969

Qua onderwerp vond ik de film wel origineel... je moet het maar klaarspelen om een film te draaien op één locatie en daarbij dan genoeg te vverzinnen zonder te gaan vervelen... het kan immers niet altijd om zijn verliefdheid op de stewardess gaan, noch om de veiligheidsmensen, noch om de "collega's" die hij leert kennen. Toch had Steven Spielberg voor wat meer verrassingen mogen zorgen en is de film wat langdradig en soms saai zelf. Een echt wauwgevoel heb ik niet ondanks de cast.

avatar van Car-freak

Car-freak

Mooi verhaal wat ook nog eens werkelijk gebeurd is, een goeie Cast en wat kan ik nog meer zeggen...Tom Hanks laat hier weer zien hoe goed hij kan acteren. Gewoonweg: GEWELDIG.

avatar van Criticism

Criticism

De film doet wat het moet doen en doet verder weinig bijzonders. Tom Hanks speelt goed daar lag het niet aan, maar de hele relatie tussen hem en Catherine Zeta-Jones vond ik erg overbodig en de laatste 15-20 minuten vond ik niet echt om over naar huis te schrijven.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

net op duitse tv gezien deze film.
Deze film blinkt uit in originaliteit,gevoel en acteerkwaliteit.Die blik van Hanks als hij zich scheert en de andere man tegen hem zegt:''Af en toe heb ik het gevoel alsof ik op een vliegveld woon''.Briljant!Hartverscheurende,ontroerende komedie met een goede moraal.Zo mogen er wel meer zijn.Hanks speelt zulke rollen elke keer weer goed.4,5*

avatar van Minotaures

Minotaures

Haha, echt geweldig hoe die doucht, aan geld komt, eet, slaapt en het hele gebeuren!

Petje af voor Tom Hanks! Een van de beste Acteur's, naar mijn zeggen.

Car-freak schreef:

Uhm, even voor de duidelijkheid: The Terminal is geen waar gebeurd verhaal. Spielberg heeft zich laten inspireren door Mehran Karimi Nasseri die 15 jaar op het vliegveld Charles de Gaulle van parijs heeft geleefd omdat hij bestolen was van zijn identiteitspapieren.

Het enige wat dus waar gebeurd is, is dat er ergens anders in de wereld ook eens iemand jarenlang op een vliegveld heeft geleefd.

Alles wat Viktor Navorski (Hanks) beleeft in The Terminal komt uit het geniale brein van Spielberg.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De goede bedoelingen van Spielberg ten spijt; dit is een uiterst belachelijke film geworden. Het typetje van Tom Hanks weet maar amper te overtuigen en wordt bijna in beeld gebracht als een enorme halvezool. Ik vond het zelfs een tikkeltje beledigend naar alle Oost-Europeanen of anderen die naar het land trekken in de hoop op een beter leven. Ze hadden een respectvolle protagonist verdient, niet deze namaak Forrest Gump. De uiteindelijke reden voor zijn aanwezigheid in de USA is echt zo flauw. Catharina Zeta Jones komt ook even voorbij, maar haar rol is eerder ongeloofwaardig dan goed.

Voor mij echt een van de meest zinloze films die Spielberg op zijn conto heeft staan.

Donkerwoud schreef:

Voor een deel kan ik me wel vinden in je verhaal, maar ik begrijp je link tussen de fictieve figuur Victor Navorsky en Oost-Europeanen of anderen die naar een welvarend land trekken in de hoop op een beter leven niet zo goed. Het karakter Victor Navorsky is een modale zakenman die helemaal niet op zoek is naar een ander of beter bestaan. Sterker nog, hij wil in eerste instantie niets liever dan terugkeren naar het eveneens fictieve Krakozhia. Ik vrees dat je de film niet helemaal goed hebt begrepen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

dennis1979 schreef:

In de eerste plaats doel ik dan op het typetje dat Tom Hanks neerzet: een soort knuffelbare en wereldvreemde idioot. Een beetje het paternalistische beeld van een buitenlandse vluchteling/immigrant/wat hij ook is.

Mijn punt is ook dat er een hele stroom aan mensen is die in de VS een nieuw leven op willen bouwen. Die groep verdient het om een gezicht te krijgen tegenover het strenge immigratiebeleid Maar natuurlijk kiest Spielberg voor de sentimentele toer met een man die erheen gaat voor een trompet voor z'n stervende vader. Waarom moet er zo'n ongeloofwaardig verhaal ingezet worden om de nijpende tragiek van alledag te bekritiseren? Alsof iemand om zo'n ''triviale'' reden ervoor kiest om op een vliegveld vast te zitten? Op een bepaald moment mag hij zelfs weg, maar kiest hij er niet voor om dat te doen.

Donkerwoud schreef:

Goede post!! Ik zie je punt. Neem mijn laatste woorden "Ik vrees dat je de film niet helemaal goed hebt begrepen” uit mijn vorige post ook direct terug.

avatar van Zinema

Enigszins vermakelijk drama maar Hanks moet je in deze film wel kunnen trekken alsmede het, bij vlagen zeer zoete, verhaal. Echter wel een origineel en bijzonder filmpje dat de moeite waard is. Redelijk.

avatar van Minotaures

Minotaures

Elke keer als ik deze film zie, moet ik toch weer effe langs de Albert Heijn om wat crackers te kopen.

avatar van ehs21

ehs21

Het acteerwerk in deze film van Hanks is echt briljant te noemen. Vooral zn accent vind ik echt heel goed gedaan. Het is verder ook een erg orginele film die geinspireerd is op een waar gebeurde situatie.

Alleen Zeta Jones had van mij wel weg mogen blijven, niet dat ze slecht speelt maar haar personage voegt echt niets toe. Het wordt allemaal te zoetsappig en langdradig hierdoor (hele napoleon gezeur bijv). De overige rollen vind ik juist wel goed en aangezien al die mensen daar ook elke dag werken kan ik me voorstellen dat je daar iets van een relatie mee op kunt bouwen. Dit itt tot een stewardess die eigenlijk relatief weinig tijd op een vliegveld is (hij ontmoet toch ook niet meerdere malen dezelfde zakenman).

De bad guy (weet niet hoe die heet, maar de kerel die de leiding heeft op het vliegveld) wordt soms ook iets te overdreven neergezet, maar al met al toch een goeie film die je meerdere malen kunt zien.

avatar van Montorsi

Montorsi

Toch wel een beetje een dubieus gevoel. Niemand gelooft toch dat je zomaar iemand die nauwelijks Engels spreekt na een paar uur de gate in kan sturen met wat vage termen en toelichtingen wat wel en niet kan, zonder een tolk alles uitgelegd te laten hebben. Kom toch op zeg. Bovendien was het ook bijzonder ongeloofwaardig dat 5 minuten verder in de film al hele volzinnen in het Engels gesproken werden door Hanks, waar hij bij aankomst net kon oplezen waar hij naartoe moest.
Na het debacle in het begin herstelt de film zich toch wel weer behoorlijk, maar echt fantastisch wordt het nooit. Ook nogal flauw en eigenlijk wel Amerikaans dat er maar een land verzonnen wordt dat wel Oost-Europees klinkt, en er een Russisch klinkend taaltje aan vast wordt geknoopt. Zo van, dat geloven de Amerikanen vast wel.

avatar van Resh

Resh

Daar heb je wel degelijk een punt, maar moet je wel weten dat ze een goede film van moesten fixxen en dat hij anders niet met andere mensen kon communiceren en dan zou de film zeer saai worden

avatar van Montorsi

Montorsi

Resh schreef:

De vraag is of het wel een goede film is als je zulk gekunstel nodig hebt om er iets intressants van te maken.