• 9.377.350 stemmen

"Life is waiting."

avatar van ehs21

ehs21

sinterklaas schreef:

. We maken kennis met de Oost-Europese Norosky die zijn land is ontvlucht van de oorlog maar ondertussen geen geldig visum enz heeft om Amerika in te gaan en ook niet meer terug gaan.

nou hij vlucht niet, terwijl ie in het vliegtuig zit breekt er oorlog uit en daarom mag ie Amerika ook niet in.

avatar van Glaceon

Glaceon

Leuke film, soms een beetje lange saaie stukjes, en soms een beetje moeilijk te begrijpen, maar verder echt heel leuk. Leuk hoe Tom Hanks doet met een russisch accent!:)

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik had zoiets al verwacht met Spielberg en Tom Hanks in een pakket.

Opzich doet Tom het niet eens zo gek, hij lijkt net Russisch. Maar het blijft een slome zak en naarmate de film vorderde verdween opnieuw m'n symphatie voor de beste man.

Het is meer een kinderfilm eigenlijk. Alles is heel simpel en duidelijk in beeld gebracht. Geen moeilijke plottwist, flashbacks of wat dan ook. De humor bezorgde me enkel wat glimlachjes en grotendeels blijft het flauw. Steeds weer die natte vloer en die toostjes...

Vanaf het moment dat Amelia binnenhuppelt weet je al hoe het verder gaat. De cliché's volgen. Ze laat dingen vallen die Viktor opraapt, ze neemt een zakdoekje aan zonder te kijken van wie die is, ze wacht al zeven jaar op een telefoontje en gooit nu opeens dat apparaatje weg, ze begint vanuit het niets over Napoleon te ouwehoeren... zucht.

De agenten kon ik ook niet meer sirieus nemen toen de chief zomaar wat beslissingen nam. Bij die buitenlander met pillen bijvoorbeeld, sloeg nergens op dat stuk.

128 minuten is veel te lang.

Saai en voorspelbaar.

avatar van TimSU

TimSU

hele goede film, ik ben zelf een grote fan van Tom Hanks en in deze film mag hij er ook weer wezen!

Half puntje eraf omdat het af en toe een beetje onrealistisch overkomt.

avatar van riesma

riesma

Het lijkt alsof Tom Hanks en Steven Spielberg té goede vrienden zijn geworden, waardoor ze geen kritiek meer op elkaar durven te geven. Beide zijn veel te nonchalant geworden.

Op een paar shots en de set van de terminal na, doet Spielberg niets bijzonders in The Terminal. Het is een vrij rechtoe-rechtaan verhaal, dat op momenten van de hak-op-de-tak springt. Ik miste het gevoel dat Viktor daar echt woonde, dat hij alle medewerkers leerde kennen en zij hem echt gingen waarderen. De scènes waar hij met hen interacteert duren te kort en geven daardoor niet het gevoel van medeleven dat men zou moeten krijgen. Op het eind staat daar ineens de gehele terminal bijeen om Viktor uit te zwaaien. Ik vroeg mij af wie al die mensen waren en waarom ze zo met hem meevoelden. Blijkbaar heeft hij ze na de Cut! allemaal leren kennen.
Tom Hanks is een geweldig acteur (geweest). De laatste tijd vind ik het hem te hoog in zijn bol hebben, waardoor hij er met de pet naar gooit. Zo ook als Viktor Navorsky. Het accent dikt hij zo zwaar aan, dat hij zelfs moeite heeft met spreken. Erg vervelend, helaas, want hij heeft wel het uiterlijk van een oostblokker, om maar even te stereotyperes. Catherine Zeta-Jones en Stanley Tucci leveren beide hun bekende kwaliteiten af, respectievelijk huilen en lief zijn, en de irriterende tot bjina fascistische rol.
Alles bij elkaar een erg matige film met te makkelijk scorende clichés. Leuk om een keer gezien te hebben, dat wel, maar ik zal hem niet snel nog een keer op zetten.

avatar van Tun-89

Tun-89

Echt een Spielberg film.

Aandoenlijk, grappig en ontroerend!

Tom Hanks speelt zijn rol als Oost-Europeaan uitstekend!

Catherine Zeta-Jones vind ik maar irritant in deze film,

Stanley Tucci toch wel grappig hoe hij gepikeerd raakt

op een gegeven moment.

Het einde; tja pak alvast de tissues maar.

Hele mooie film. 4 *

avatar van vivje

vivje

Wat speelt Tom Hanks eigenlijk in veel films!

Een leuke en ontroerende film, knap hoe Tom Hanks zijn Oost-Europese karakter weet neer te zetten! En gelukkig een Happy-end!

(Gezien op 18 augustus 2011)

avatar van zxstyle

zxstyle

bleh, wat een slechte arrogante film.

Door een echte oost-europeaan victor te laten spelen, had het nog enigzins humoristisch kunnen worden. Maar blijkbaar denkt de (Amerikaan) Tom Hanks, dat je een oost-europeaan moet spelen door als een lompe imbeciel rond te struinen en in elke zin wat woorden te verhaspelen.

Deze film vind ik dan ook in geen enkele zin realistisch. Evenmin vond ik het komisch, doordat victor behandelt werd als randebiel en zo ook speelde. Deze film deed me dan ook een klein beetje denken aan de 'wel goede' film "my name is khan".

Verder zou ik de film niet aan kunnen raden als je ouder dan 16 jaar bent, volgens mij is the terminal bedoelt als familiefilm door het hoge slijmerige gehalte.

avatar van rotjuh

rotjuh

Het is werkelijk fenomenaal hoe Tom Hanks de rol van Victor wegzet.

Hartverwarmend en vertederend, geen actie, alleen maar met een glimlach genieten van een easy to watch film.

Zeker kijken enneeuh 4 sterren dubbel en dwars waard

avatar van bozzy

bozzy

Lekkere langzame film die geen moment verveelt.

En dat dit werkelijk echt is gebeurt is helemaal hilarisch.

Sterk gespeeld door Hanks ook,

Voor mij net als rotjuh 4 dikke sterren ze zijn het dubbel en dwars waard!

avatar van Mr.Sweinsteiger

Mr.Sweinsteiger

Ik vind het verrasend dat Steven Spielberg die 128 minuten kan volmaken met een tochwel dun verhaal : /Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia./ Er kwamen veel grappige momenten in, de rollen werden serieus en niet serieus genomen = in goede zin, omdat je tochwel meeleven met Tom Hanks, die de rol van Viktor Navorsky toch wel heel goed heeft uitgebeeld. Het etentje met Amelia en Victor was wel heel grappig en daarom geef ik de film een 3.5*... het minpunt, dat eigenlijk een groot minpunt is, is dat ik het zo stom vond dat Victor Amelia op het einde ziet, wat een toeval

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Waarom zien we Hanks niet meer in dit soort rollen, ik kan niet wachten op Cloud Atlas!

avatar van Olifantenstaart

Olifantenstaart

Kan niet geloven dat ik deze film nu pas zie. Uitstekende tot uitmuntende film!

PS: Had voor mij iets weg van Forrest Gump. Niet qua inhoud of acteurs, wel qua sfeer. Had iemand dit nog?

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Toch wel een eentonige film qua concept en locatie en meteen ook één van de mindere van Tom Hanks. Nogal veel clichés en bij momenten voorspelbaar. Humor is subtiel en bij momenten vrij goed gevonden, maar te schaars om zo een lange speelduur op te vullen.

Tom Hanks acteert redelijk, Catherine Zeta-Jones op automatische piloot. Ik begrijp ook niet hoe sommige users dit een romantische film kunnen noemen, laat staan hiervoor een traan laten. Want de romantiek staat hier toch echt wel op een laag pitje en de eindscène is nogal onbevredigend voor een romantische komedie.

Leuk voor een keertje, maar speciaal vond ik hem niet.

avatar van daxclusive

daxclusive

Prachtige film, hoorde verhalen erover en stond alweer enige tijd in de kast.

Heel apart te zien hoe iemand zijn leven zo goed stand weet te houden na 9 maanden op een vliegveld door te brengen. 5.0*

avatar van JeanReno

JeanReno

Heerlijke film en fantastisch geacteerd , had wel iets sneller gemogen maar het blijft erg leuk om naar te kijken . Hij valt hier onder het genre Komedie / Drama , Weet nog dat deze film bij de sectie "speelfilms" in de videotheek stond . Het zijn natuurlijk allemaal speelfilms maar ze hadden deze gesorteerd omdat deze films niet onder comedy of drama of actie of sf vielen . Nouja het is gewoon een erg leuke film zonder drama eigenlijk , want hij vermaakt zich best wel op dat vliegveld haha .

avatar van panax

panax

bijzondere film,met een goeie tom hanks en anderen .

avatar van booyo

booyo

Jeetje, wat een draak. Had me hier een stuk meer van voorgesteld. Bijster voorspelbaar verhaal, slappe humor en even slappe karakters. Hanks weet me vaak te boeien als acteur, hier helaas niet. Hoe moeilijk is het om een echte Oost-Europeaan te casten, dit kwam totaal niet over.

Er was gelukkig één scène waar de klasse van Spielberg even naar voren komt: Hanks die kleren past in de etalage.

avatar van ehs21

ehs21

Hmm had het opstaan terwijl ik andere dingen aan het doen was. Moet hem mss nog eens herkijken met de volle aandacht erbij maar 4* is toch wel wat teveel. Haal een halfje eraf want zeker op het laatst zijn een aantal situaties wel erg dik aangezet (als ie eindelijk NY ingaat en dan eerst tegengehouden lijkt te worden maar dan toch die jas krijgt bijv..

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Erg goede film die enorm vermaakt, ondanks dat de film zich bijna geheel op het vliegveld afspeelt. Was vooraf toch een beetje huiverig. Gelukkig was er geen enkele reden toe want de film vermaakt van begin tot einde. Spielberg toont zich wederom een meester in het filmmaken en levert met the Terminal z'n zoveelste kraker.

Toch gaan in mijn geval alle credits naar Tom Hanks. Ik denk dat dit een van zijn beste rollen is die ik hem heb zien spelen, misschien Forrest Gump daargelaten. Zijn rol als Oost-Europeaan Viktor Navorsky speelt hij echt fenomenaal. Hij is grappig, ontroert zo nu en dan, hij oogt sukkelig, maar ook weer bijdehand zo af en toe. Alles zit eigenlijk in zijn personage en dat maakt zijn acteerprestatie zo goed.

De bijrollen zijn ook dik voor mekaar, Zeta-Jones is bijna altijd wel goed en heeft een bepaalde charme over zich, die zich uitstekend laat lenen voor haar rol in deze film. Verder is de film ook zeker grappig, moest enorm lachen om de beginscene en de bediening tijdens hun etentje was ook enorm geestig.

Vier hele dikke sterren voor deze film, ben enorm blij deze te hebben gezien! Toppertje!

avatar van DwarreI

DwarreI

Cast Away maar dan op een vliegveld.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

DwarreI schreef:

Cast Away maar dan op een vliegveld.

Plus meer mensen..

avatar van Ayres

Ayres

En zonder Wilson de Volleybal...

avatar van Toontje G

Toontje G

Prima rol van Hanks, aardig verhaal maar had wel wat korter gemogen.

avatar van mnrk

mnrk

I can't ask him what he's doing. I'm supposed to tell him what he's doing. I ask him what he's doing and I'm gonna look like an idiot.

Wederom is dit een prima film van Steven Spielberg....

Dat het verhaal zich alleen op een vliegveld afspeelt is niet eens slecht het werkt ook in deze film gewoon goed en alles komt dan ook weer zeer overtuigend over...

En natuurlijk speelt Tom Hanks weer zeer overtuigend en geeft zijn rol weer net dat kleine beetje extra's de rol van Catherine Zeta-Jones was gewoon in orde en Stanley Tucci speelde wel weer goed en zorgde voor leuke momenten samen met Tom Hanks...

avatar van Minotaures

Minotaures

Eee..no blijft geweldig.

avatar van schumacher

schumacher

Film is top.

avatar van Borisboyo

Borisboyo

Eerste half uur vond ik het nog wel wat, maar dan .....Hollywood zoetsappig!!!!

avatar van gauke

gauke

Deze dramatische komedie is geïnspireerd door de geschiedenis van de Iranees Merhan Nasseri die acht jaar vastzat op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. Een sympathiek modern Spielbergsprookje dat aan de ene kant absurd overkomt maar aan de andere kant bittere realiteit kan zijn. De degelijke productie met melancholieke en sentimentele momenten, over een brave goedzak, is tot in de puntjes verzorgd; met name de decors zijn indrukwekkend nagebouwd en tonen het komen en gaan van mensen binnen een onpersoonlijke setting.

avatar van Gruffalo

Gruffalo

Fijn filmpje, ik heb zo nu en dan wel kunnen lachen. Kan behoorlijk sentimenteel worden af en toe, maar dit keer stoort het mij nauwelijks. Tom Hanks speelt sterk, vooral in combinatie met Tucci. Jones is knap, maar ze kan me als actrice niet boeien. Zitten aantal leuke scènes in, maar echt gaaf wordt de film nooit. Blijft daarvoor te veel op zijn eigen oppervlak drijven. Knap staaltje filmwerk wel. Dat er zo veel kan gebeuren op een terminal. Een aanrader zeker, hoogst sympathieke film.