Genre: Komedie / Drama
Gesproken taal: Bulgaars, Engels, Frans, Russisch en Spaans
Releasedatum: 16 september 2004
Plot The Terminal
"Life is waiting."
Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- The Terminal (MusicMeter)
Viktor Navorski
Dolores Torres
Salchak
Karl Iverson
youriendennens
vond tom hanks beetje tegenvallen deze film. bij hem moet ik altijd denken aan run forest run, wat hij deze film weer weigerde te gebruiken. het is toch een succesformule die hij zo links laat liggen.
de locatie is overigens uitstekend gekozen, precies wat je er van mag verwachten. wordt op den duur eentonig maar daarin schuilt ook weer de kracht van de film.
toetennochblazen
4 sterren, maar ik ben dan ook een Tom Hanks fan.
Hij doet voorkomen of acteren heel makkelijk is.
anne J
Ik vond het een hele leuke film!
Het is ook een waar-gebeurd verhaal.. En die meneer woont nu nog steeds dus op "zijn" vliegveld
Tom Hanks acteerd het inderdaad erg goed! Dat accent haha,
4.0 Vond het een goede film.
AddictedToMovies
heerlijke feelgoodmovie! prachtig duo hanks/spielberg. geweldig acteerwerk van tom hanks(leuk accent) maar catherina zeta-jones vond ik niet bijzonder dit keer. er waren af en toe wel wat flauwe grappen maar dat muziekje maakt alles goed
!
4.5
bert_vl
Prachtige film, heb erg genoten. Een van de betere films die ik de afgelopen weken heb gezien.
Het is dan ook weer duidelijk dat je met een goede acteur en een goede regisseur grote kans hebt op een goede film.
Wat deze film ook goed maakt is dat hij boeit tot het einde en dat je gewoon wil weten hoe het af loopt. Geen invallen, geen lijken en geen moordende geesten. Geen soort 'succesformule' dus en toch een prachtige film.
Wat mij betreft, en dat zag ik niet vaak, is hij de volle vijf sterren waard.
blondegod8
Hola! wat een leuke film zeg. Moet wel zeggen dat het geheel totaal niet geloofwaardig overkomt..............en da's weer jammer. 3,5 *
Niet geloofwaardig? Het is waargebeurd
Die meneer woont nu nog steeds op vliegveld..
blondegod8
Ja hoor, Tuuurlijk!
Misschien dat een gedeelte waar gebeurd is, maar meer ook niet. Je spreekt jezelf ook al tegen. De hoofrolspeler vertrekt namelijk van het vliegveld.
Ja hoor, Tuuurlijk!
Dat is iets wat anders is inderdaad.
De Regisseur wilde namelijk een duidelijk einde in de film. En niet een tekst met: "Blabla woont nu nog steeds op het vliegveld en doet dit en dat en zus en zo", zoals je leest bij de meeste eindes bij waargebeurde verhalen..
En als jij het niet geloof dat het waargebeurd is, dan niet hè.. Zo simpel is het
Tarkus
Bijzonder leuke film.
Het is haast niet te geloven dat deze film is gebaseerd op een waar gebeurd feit, al is het verhaal dan hier en daar wat aangepast.
Tom Hanks is fantastisch in zijn rol en zijn accent is hilarisch. Ook Stanley Tucci is hier groots, al is zijn rol nu wat minder komisch. En zoals altijd is Catherine Zeta-Jones een lust voor het oog, al was haar rol niet zo groot in deze productie.
Maar deze familiefilm is bijzonder goed geschikt voor een avondje leuk tijdverdrijf.
De film is eigenlijk een beetje geflopt in de bioscoop en dat is onverdiend want hij is het bekijken meer dan waard.
Van mij een verdiende 5 sterren hoor !!
miepke
prachtige film! ik heb zooo genoten
en oooh tom hanks..gewéldig! catherine zeta jones is ook super! leuk verhaal, leuk uitgewerkt
kArIzMa_TuRk
deze is ook heel lachen 'Tom Hanks' was echt de ultime/precies geschikte man voor zo'n rol.. toppie
Norma
Tom Hanks doet het wederom geweldig, en de film zit vol zeer grappige maar veelal ook heel erg ontroerende momenten. Een romantische comedie van hoger niveau! Non-stop genieten, als dit geen feel-good film is weet ik het ook niet meer!
4 ****
illogical
Ik vond hem wel leuk.. Nou niet geweldig ofzo.. Hij duurde mij ook veelste lang. 2,5*
Demonfromhell
Ik vond het een aangename verrassing! Heb hem al ettelijke keren bekeken ...
4 Sterren lijkt misschien wat veel ... maar vind het toch de sterren waard
kort0235
Na herziening gaat er bij een half puntje af. De film is zeker niet slecht, maar ergens in het midden met die halve romance met Zeta-Jones, vond ik de film inzakken. Natuurlijk, het is een komedie met romantiek en er zaten zeker leuke stukken in. En Tom Hanks speelt erg goed zoals we van hem gewend zijn. Maar de film kon mij niet geheel meer boeien.
Van 4.0 naar 3.5*
NarcissusBladsp.
Mooie komische film (wantrouwige ouwe schoonmaker met zwabber als zichzelf opofferende held) : Forrrest Gump meets Lost in translation! Het knappe van Spielberg is dat hij niet ironisch of zelfs cynisch is maar steeds een eigen evenwicht probeert te zoeken: hij balanceert tussen allerlei gevoelens maar probeert met creatieve (klein idealistische) middelen (zie Viktor met bv z'n toastjes, karretjes met als hoofddoel een handtekening ) niet toe te geven aan de wanhoop. Je zou van dit verhaal makkelijk een depri film kunnen maken. Het begin lijkt de film het thema serieus aan te snijden. Maar automatisch door de situatie van Viktor (lopen in een badjas) krijgt de film iets kolderieks. Toch blijft de film dichtbij de realitiet. De film wordt naarmate het verblijf van Viktor langer duurt iets minder realistisch met als hoogtepunt het sprookjesachtig fontein. Ondanks dit alles bleef de film mij boeien. De film is eerder ontroerend dan sentimenteel. Spielberg kiest meestal partij voor het goede in de mens (of zelfs in aliens). Tom Hanks is geknipt voor deze rol. En de andere acteurs weten mij ook te overtuigen. Je verloren voelen in het (onbekende en onverstaanbare) massale is een gegeven dat niet altijd tot een sombere film hoeft te leiden.
Minpuntjes: Terminal duurt net iets te lang, toch 4*
Snitsel
Uiteindelijk heb ik dan toch eens gekozen om deze film te bekijken. Waarom uiteindelijk...Eerst en vooral is Tom Hanks niet onmiddellijk mijn favoriete acteur en ik vind meestal dat films met veel nominaties uiteindelijk niet mijn voorkeur hebben. Toch verraste de film me...vanaf het begin stimuleerde het me al om het einde van de film te zien...Catherine Zeta-Jones...hmmm gewoon kijken
3,5 ***
.ashwin.
Als je niet teveel nadenkt bij het verhaal is het een zeer leuke film..origineel verhaal zeker. Tom Hanks speelt sterke rol. Catherine is gewoon lekker maar de acteerprestaties vallen tegen. maar gewoon een leuke film 4*
murtcelP
Hele leuke film, goed gespeelt door Tom Hanks. De film duurt wel lang maar blijft de hele tijd boeiend. ****
meurisse
Leuk origineel verhaal op zich. Toch beetje ontgoocheld, je hebt het rap gezien. Je blijft wel benieuwd hoe het afloopt, maar eigenlijk weet je het ongeveer op voorhand & sommige fragmenten zijn erover of had ik geen realistisch gevoel bij.
timmem
Films waar Tom Hanks in speelt zijn bij mij bijna altijd op voorhand al een succes. Zo ook deze film. Geweldig leuke film met een mooi verhaal en goed acteerwerk. De mooie muziek maakt het dan helemaal af. Ik geef het 4*
Dead01
- 1977 stemmen
Heb deze herbeken en moet zeggen vind dit zo een goede film.
Hanks zet hier een prachtige rol neer en Catherine ook.
Vind dit een zeer prachtig verhaal en zit goed in elkaar.
Echt de moeite waard en ook leuke muziek nog bij.
stem verhoogt van 4 naar 4.5 sterren
elsterno
Heerlijke film! Mooie 'feel good', erg sterk acteerwerk van Tom Hanks!
Dik verdiende 4* van mij!
Doom
The Terminal heeft een origineel verhaal. Hier en daar wel erg ongeloofwaardig, maar gelukkig ook erg grappig. Je krijgt bewondering voor het geduld en doorzettingsvermogen van Viktor Navorsky. Geweldig personage. Prima acteerprestaties van Tom Hanks!
Castor Troy
Het verhaal is erg orgineel, Tom Hanks en Stanley tucci zijn sterk in hun rollen, Catherina z. jones valt wat tegen, voor de rest is de film erg vermakelijk, meer ook niet. 3*
papaEd
weinig aan toe te voegen 3.5*

Nergens te streamen en snel op Netflix: 'The Terminal' van Steven Spielberg binnenkort te zien

'The Terminal' met Tom Hanks wordt vrijdagavond uitgezonden op televisie

Man (80) op wie 'The Terminal' werd gebaseerd op vliegveld overleden

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

The Green Mile

Captain Phillips
Biografie / Actie, 2013

Izgnanie
Drama, 2007
new york cityluchthavenhuwelijksaanzoektranslationcraftsman stewardessillegal immigrationlanguage barrierjfk international airport immigration lawfast food restaurantjazz singer or musiciansaxophonistautograph passporteastern europevriendschap