Genre: Komedie / Drama
Gesproken taal: Bulgaars, Engels, Frans, Russisch en Spaans
Releasedatum: 16 september 2004
Plot The Terminal
"Life is waiting."
Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- The Terminal (MusicMeter)
Viktor Navorski
Dolores Torres
Salchak
Karl Iverson
Santino Corleone
Origineel verhaal met een geweldige rol van Tom Hanks.. Prachtig hoe hij zn rol neerzet.. Leuke film met heel wat komische momenten..
Kricky
Ja ook dit is weer een topper van Hanks
Ik vind hem ook 1 van de beste acteurs die er is
Na joe vs the vulcano heeft hij naar mijn smaak alleen maar topfilms gemaakt, apollo, philadelphia, green mile, road to perdition enz
8,6
0nno
Grappige, originele film, met alweer fantastisch acteerwerk van een van de beste acteurs allertijden; Tom Hanks.
papaEd
Aangezien ik een fan ben van Tom Hanks vond ik dit toch een van de mindere films,heb hem net weer gezien voor de 2e keer en The terminal kon mij niet echt boeien.
Toch gaf ik hem een 3.0* voor het verhaal en de rol van Hanks.
bro
kheb hem 5 minute geleden gezien op tv en ik vond het toch een erg goede film. de acteurs acteren toch wel behoorlijk goed en de humor is niet overdrven maar toch echt wel goed. helemaal mijn stijl
JJ_D
Belachelijk hoe Steven Spielberg zich in 'The Terminal' weer verliest in typische Hollywoodcliché's en emotieloze mooifilmerij. Nooit eerder een film gezien die niet irriteert, en toch zó onwaarschijnlijk slecht is. Gratuite humor en veel te veel heroïek van de bij de haren gesleurde personages in talloze idiote situaties waarvan de geloofwaardigheid met de minuut afneemt.
Film met zijn (korte) momenten, doch onderhoudend en opgewekt, maar over het algemeen überoppervlakkig.
De zoveelste slechte Spielberg dus (na 'Amistad', 'A.I.' en 'Empire of the Sun'), die overduidelijk de spitsvondigheid en het amusante van 'Catch Me if You Can' ontbeert.
Intriest, dit onvervalst staaltje Hollywood. Van een (ex-)vriend van Kubrick verwacht men toch iets meer, niet?
filmcollector
Goede film. Met een knipoog word onze huidige wereld van administratie , papierwerk en sommige stupide wetten hier belachelijk gemaakt.
Vooral de scene waaraan Hanks achteraf de nicknaam "de geit" overhield bewijst nog eens het stupide van de papierwinkel.
Vermakelijk, hier en daar ook komisch, een beetje romantiek en een loopje nemen met de administratie.
Een amusante film die soms wel een loopje neemt met de werkelijkheid (zie mezelf niet zo direct op een luchthaven te wonen en te werken en terzelftertijd te behoren tot niemandsland)
Van mij toch een 3.5
Miss W
Zwakke, saaie film, en erg voorspelbaar. Op zich wel leuk idee, maar uitwerking zo inspiratieloos.
Lientjuh
Een matige film, eigenlijk best saai maar het is wel een goed verhaal. 3*
-jack_sparrow-
erg goede film vond ik ,
soms zelfs erg zielig voor viktor
ik geef hem 4.5
Arturo
1 van Tom Hanks zijn beste films, schitterende film s dit, met een prachtige verhaal en heel erg goed geacteerd door Hanks. Dit is drama en humor in 1 en dat is echt fantastisch, deze rol was voor Tom gewoon weggelegd. Eigenlijk is het helemaal niet makkelijk om een film te maken met de hele tijd in een airport. Want als je meerdere locaties hbt dan kun je meer scenes maken, maar Spielberg krijgt hier mijn compliment dat hij een film kan maken van meer dan 2 uur in 1 locatie.
Dikke vette 5*
Driver_hhg
Geweldige film, heb ik laatst nog eens een keer gekeken..
Die Tom Hanks is echt een master acteur, vele props gaan uit naar hem.
Benninf
Dit gemiddelde van 3,53 vind ik echt te hoog voor deze film. Het is allemaal wel aardig, maar niet top. Natuurlijk acteert Tom Hanks goed, maar voor de rest was het best slaapverwekkend. Het idee is wel leuk, maar de uitvoering was een beetje flauw. Veel gebrekkige humor ook in de film
Als mensen dit al 5 sterren geven? Hoeveel geven ze The Green Mile en Forrest Gump dan wel niet? Acht sterren? ...
Roowland
nee man 9 sterren
morpheus
gezien de inhoud gecombineerd met de speelduur van ruim 2 uur levert The Terminal weinig.
Ik surf langs de updates, zie daar The Terminal staan met een waardering van 2 sterren dus ik heb mijn orginele vrij negatieve recensie (zie bovenstaande quote) nog eens doorgelezen. Waarom nu dit hele verhaal? Ik heb de film onlangs nog eens gezien en ondanks dat 2 uur wat lang is en ik The Terminal nog steeds één van de mindere van Spielberg vind sla ik de film nu hoger aan dan 2 sterren. Voor 2 sterren is de Terminal na herziening toch te onderhoudend, te vakkundig gemaakt en eigelijk best een plezierig filmpje. Een volle ster erbij dus!
***
nightbreed
Dit is weer eens een typisch Amerikaans produkt uit de stal van Hollywood.
Toch is dit een goede film die meer plusjes dan minnetjes kent.
Ik begin met een paar minnetjes en ga dan over op de plusjes.
Ik vond het erg irritant dat ze Hanks zo'n dom typetje lieten spelen en waarschijnlijk alleen omdat de Amerikanen denken dat er in Oost-Europa veel mensen nog in de middeleeuwen leven en ongeschoold zijn.
Mijn tenen gingen bij sommige scenes echt in de krulstand.
Het ergste was toen Hanks deed alsof hij voor het eerst in zijn leven glas had gezien, hij liep 2 keer tegen dezelfde ruit op en keek hierbij zo verbaasd alsof er een ruimteschip was geland.
Dit is slechts 1 van de tenenkrommende momenten in de film.
Het personage speelt de goedheid zelve die in een vervelende situatie terecht komt zodat je als kijker mee moet gaan leven met het personage.
Vreemd genoeg werkt deze cliche-formule erg goed en is dit dus toch een goede film geworden.
De acteurs voelen zich zichtbaar als een vis in het water waardoor ze stuk voor stuk een ruime voldoende halen.
Erg leuk is het typetje dat door een oude man wordt gespeeld, de schoonmaker.
Zo zijn er grappige momenten, ontroerende momenten en natuurlijk de romantische momenten die in een Hollywood kaskraker thuishoren.
Ik denk dat er weinig mensen zijn die deze film niet zullen waarderen.
Cijfer: 3.5
SuperIndowtje
Wederom weer een super acteerprestatie van mister Hanks.K vond het echt een leuke film om te zien.Vaak grappig,en af en toe een beetje ontroerend.
En zoals de meeste films van Tom Hanks geef ik ook deze 5 sterren!
JohnWilliams
Goede film, is een keer geen actie dat vind ik wel goed.
Steven Spielberg had ook gezegd:"Catch me if you can mag niet de enige film zijn met een beetje humor vandaar dat ik er nog 1 heb gemaakt".
En ik zeg:"Het resultaat mag er wezen"!
ChielB
Bijzondere film, al moet je wel tegen de 'traagheid' kunnen van het verhaal. Prima om eens op tv te kijken...
shadowman
ik vond de film heel erg grappig, hoe tommetje ook het vliegveld tot zijn eigen huis maakt.
Ook goeie acts, accentje van tom was ook wel grappig.
Zeker een 4*
markie1978
Very boring, of oerend saaie film. Geef mij maar een goede actie film of zeer goede comedy. Het verhaals is ook erg standaard en vervelend en saai. Ik vind het jammer dat deze film zoveel aandacht krijgt, dat verdient deze film niet, maar dat komt waarschijnlijk omdat Tom Hanks erin speelt. Die viel overigens goed door de mand in deze film.
as
echt een vette film zerker goed geacteerd, i just love it
gizmo_o
Goede film, met een leuke afwisseling tussen de wat serieuzere en minder serieuze scenes. (en natuurlijk de clichematige scenes)
Ik vond het oude schoonmakertje geniaal!
Verder vond ik het nepstemmetje van Hanks totaal niet irritant gelukkig.
Al met al een 4*
arkadi
Op de achtergrond gekeken.
Verhaal over the top(aangepast naar de waarheid) , hanks niet geloofwaardig, veel saaie scenes enz
Spielberg onwaardig.
superbassie
Idee was leuk, uitwerking was minder. Film duurde veel te lang (had zeker een half uur korter kunnen duren). Tom Hanks speelde wel goed, maar ik vond hem toch minder geschikt voor zo'n rol.

Nergens te streamen en snel op Netflix: 'The Terminal' van Steven Spielberg binnenkort te zien

'The Terminal' met Tom Hanks wordt vrijdagavond uitgezonden op televisie

Man (80) op wie 'The Terminal' werd gebaseerd op vliegveld overleden

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

The Green Mile

Captain Phillips
Biografie / Actie, 2013

Izgnanie
Drama, 2007
new york cityluchthavenhuwelijksaanzoektranslationcraftsman stewardessillegal immigrationlanguage barrierjfk international airport immigration lawfast food restaurantjazz singer or musiciansaxophonistautograph passporteastern europevriendschap