• 9.379.403 stemmen

Gesproken taal: Bulgaars, Engels, Frans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 september 2004

Plot The Terminal

"Life is waiting."

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

avatar van andy1980

andy1980

vind deze een heel goeie film die niet verveelde, weeral een schitterende tom hanks

avatar van suuz

suuz

geniaal zo simpel en zo goed!!!

avatar van janssen16

janssen16

zeker een goede film:)

avatar van Waku

Waku

Hele aparte film.

Sterke rol van Tom Hanks als Victor die ineens tussen wal en schip belandt.

De film is een beetje traag en doordat het geheel zich enkel op een luchthaven afspeelt misschien op het eerste gezicht eentonig maar Hanks weet als goede sul zo te imponeren dat je geboeit zijn personage blijft volgen.

The Terminal ,een must see!

avatar van Halcyon

Halcyon

Wat mij vooral stoorde aan deze film is dat de typische Spielberg-moraal opnieuw de bovenhand haalde, ik heb het niet zo begrepen op de beste man. Op zich een origineel verhaal, daar niet van, maar kon het nog meliger?

En Tom Hanks vond ik ook zwaar overschat in deze film, dat Oost-Europees accent van hem klonk echt veel te gemaakt.

The Terminal is een leuke poging om een hedendaags probleem (strenge veiligheidsnormen op luchthavens die ervoor zorgen dat sommige mensen de transitzone niet meer in of uit geraken) een romantisch en komisch karakter mee te geven. Daar blijft het helaas bij. The Terminal is niets meer dan een tussendoortje.

avatar van Werwolf

Werwolf

Wel een aardig verhaaltje waar ik toch meer van had verwacht. Enkele komische momenten erin, die voornamelijk in het beginstuk zaten.

Maar wat een ontzettende "feel-good movié" was dit zeg! Het klopte allemaal even iets te precies, en dat resulteerde bij mij in ergernis tijdens de film.
Viel nog mee dat de twee op het laatste niet toch nog bij elkaar kwamen..

Iets te zoetsappig: 2,5*

avatar van seth gecko

seth gecko

leuk simplistisch filmpje van Spielberg.Het is allemaal wat braaf en Karikaturaal,maar wordt vermakelijk gepresenteerd en heeft een fijn feelgoodgehalte.Tevens vallen de inventieve subtiele camerashots van Spielberg's vaste cameraman kaminzki op die de luchthaven erg knap in beeld brengen

3***

Goeie film ik heb echt gelachen!!

Mooi Werk!

avatar van korykory

korykory

Deze film deed me een beetje denken aan een van mijn favoriete klassieke films, 'Playtime' van Jacques Tati. Ik geloof dat Tom Hanks zich een beetje door het personage van Mr. Hulot heeft laten inspireren.

Ook dat is een nogal onhandige en aandoenlijke figuur die zich staande moet houden in moderne gebouwen waar allerlei onbegrijpelijke bureaucratische regels gelden. Pas als die bureaucratie in een puinhoop verandert en niemand meer weet hoe het verder moet, laten de mensen zich van hun menselijke kant zien. Dat is de 'moraal' van Tati, en dit geval waarschijnlijk ook die van Spielberg.

Hanks doet het goed in deze film. Zijn lichaamstaal spreekt boekdelen, net als bij Tati. Het decor en de cameravoering zijn geweldig. Het laatste halfuur wordt de film helaas nogal sentimenteel, zoals wel vaker bij Spielberg. Ook een van de subplots (de ‘romance’ tussen twee bijfiguren) is erg ongeloofwaardig. Een interessante, maar zeker niet perfecte film. Krijgt van mij drie sterretjes.

avatar van Flash1494

Flash1494

Puur genieten,

Mooi verhaal, meeslepend en uitmuntend acteer werk.

Never a dull moment

Ontdoet zich ook van veel cliché's

avatar van voska

voska

Vind ik weeral eens prachtig geacteerd door Tom Hanks. Maar ook door Catherina Zeta-Jones en de rest.

Een goed verhaal en eigenlijk wel erg dat dit nog waar gebeurd is. Zo vast zitten in een luchthaven.

En natuurlijk Spielberg, die kan bijna niets meer verkeerd doen in mijn ogen!

Ik heb mij eigenlijk geen seconde verveeld. --> 4*

avatar van Moxomagic

Moxomagic

Fantastische film met prachtige rollen van zowel Hanks en Jones.

De film maakt je aan het lachen, terwijl je tegelijkertijd wordt ontroerd.

Een absolute aanrader...!!!

Vier sterren ****

avatar van G-Member

G-Member

Kijkt lekker weg, een echte feel-good movie. Ik kreeg hetzelfde sfeer gevoel als bij catch me if you can, Spielberg is weer lekker bezig! Tom Hanks is geknipt voor deze rol en bewijst maar weer eens zijn acteer prestaties.

4****

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Lekker stukje Hollybrood. Je kan er niet teveel van verwachten, weet vaak al dat het goed gaat eindigen, en betaald eigenlijk altijd teveel. Maar toch overheerst een behagelijk gevoel als de film is afgelopen.

Ik vond Hanks een leuke rol neerzetten en de acteurs om hem heen zijn integer en geloofwaardig. Enige minpuntje bij de acteurs vond ik toch Catherine Zeta-Jones. Niet echt een klasbak als het gaat om acteren. Vervalt vaak in makkelijke trucjes.

De set was mooi en op de DVD kun je ook zien dat de meeste stukken levensecht zijn nagebouwd zodat ze niet elke keer moesten wachten bij echte vliegvelden. Als het gaat om decors zit je vaak wel goed bij Spielberg.

Dan nog een opmerking over het verhaal. Ik meen ooit te hebben gezien op televisie (bij netwerk geloof ik) dat Victor Navorski echt bestaat. Hij komt niet uit Krakozhia, maar woonde wel een geruime tijd op een vliegveld ergens in Frankrijk. Mooie documentaire was dat. Daar moest ik tijdens de film nog wel een paar keer aan denken. Absurd dat deze film helemaal niet zo ver van de werkelijk staat als dat je misschien zou denken.

avatar van Halcyon

Halcyon

Tha Flow schreef:

Inderdaad. In België hoor je ook geregeld op de journaals dat mensen voor enige tijd vastzitten in de transitzone van een luchthaven. Dan ontstaat er meestal zo'n juridisch getouwtrek over het feit of de persoon in kwestie het land mag betreden of moet gerepatrieerd worden. En dan heb je vaak zo'n onpartijdige aalmoezenier die zich over de arme sukkel ontfermt. Erg absurd, maar spijtig genoeg harde realiteit.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een zeer goede Hanks, zoals in zijn meeste films, aangrijpend verhaal.

Vond hem verrassend goed.

avatar van kort0235

kort0235

Leuke film!

avatar van Thomas83

Thomas83

Erg leuke film.

The Terminal is een film met een boodschap, maar toch blijft het allemaal vrij luchtig, en dat maakt de film prettig om te kijken vind ik.

Tom Hanks acteert weer heel sterk. Hij is echt een meester in rollen waarin hij een sympathiek personage moet neerzetten.

De film duurt uiteindelijk toch nog best lang, maar ik heb me geen moment verveelt.

Hele mooie feelgood-movie. Toch wel een aanradertje.

avatar van Patat

Patat

Inhoudloze film die maar op sporadische momenten grappig is, maar je zal nooit in een deuk liggen.

De film heeft een leuk gegeven, maar eigenlijk zit je twee uur naar hetzelfde te kijken: een man die de luchthaven niet uitmag en zijn tijd probeert te vullen.

Uiteraard komt er nog de plaatselijke schoonheid bij om het verhaal wat op te fleuren, maar de film lijkt nooit echt op gang te komen. Vrij zwakke film.

Mijn oordeel: een zwakke 2/5.

avatar van queenie

queenie

mooie film. Tom Hanks blijft een erg goede acteur en al zijn films zijn wel oke. Deze film vond ik ook erg mooi alhoewel hij op 1 plaats afspeelt en als je dan na gaat dat het echt gebeurd is. 4*

avatar van film_kaza

film_kaza

mooie film, inderdaad. ook erg grappig. maar ik twijfel toch een beetje tussen 4 en 3,5. verwachte er niet veel van en was uiteindelijk goed. ik geef hem toch maar 3,5.

voor 4 is hij niet goed genoeg.

avatar van Knisper

Knisper

Waarom moet een personage die geen Engels kan nou weer als idioot worden vertolkt. Erg Jammer. Verder stapelen de ongeloofwaardelijkheden zich op. Het is tevens ongeloofwaardig dat alle jazz-muzikanten nog in leven waren, zo lang nadat die foto was genomen. Het verhaal heeft wat mij betreft potentieel, maar dat is er absoluut niet uit gekomen.

avatar van Lukic

Lukic

Leuke en aardige film. Niet meer dan dat, maar ook zeker niet minder. 3 sterren zeker.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik weet niet waarom maar ik verwachtte niet veel van het verhaal. Hoe kan dat nou 2 uur lang boeien ? Maar ik moet zeggen dat het best onderhoudend was !

Het laat ook goed zien hoe mensen het slachtoffer kan worden van die stomme bureaucratie. Dat kwam goed over bij mij.

avatar van IcU

IcU

Het begin was sterk en erg vermakelijk. Tom Hanks zette een goede buitenlander neer die moeite heeft met de enselse taal. Aardige humor en leuke situaties waren vermakelijk om naar te kijken, totdat zeta Jones de hoek om kwam. Het verhaal werd ongeloofwaardiger en kleffer. Het ligt niet alleen aan Jones, maar vanaf het moment dat zij erbij kwam kan Tom Hanks in eens het halve vliegtuig verbouwen. Ook kwam de 'liefde' tussen Hanks en Zeta Jones erg ongeloofwaardig over. Ook het stukje van die gast met het eten die verliefd was op een vliegveld medewerkster vond ik erg overbodig en plotseling. Daardoor zat er gewoon te weinig diepte in het verhaal en dus in de film. Toch is de film wel de moeite waard om een keer te bekijken. Er zitten zoals eerder gezegt grappige situaties in en de acteer prestaties van Hanks waren erg goed. Jammer van het romantiek gebeuren, wat ik persoonlijk erg overbodig vond. Een krappe 3*-en.

avatar van pjutter

pjutter

erg leuke film, met een leuk verhaal.

vooral het begin vond ik erg goed,

en er waren tal van andere leuke situaties door de hele film heen,

het acteerwerk van Tom Hanks vond ik ook goed, vooral toen hij ging praten uit het land waar hij van daan kwam.

avatar van boeliboel

boeliboel

Héél goed. zeker een 4.5! heel amusant, m'n vriendin vond het ook goed. een aanrader!!!!!!!!!!!!!!!! Zeker toen hij op de WC zat en die andere kwam daar: dan zei hij 'ola'. Toen moest ik lachen.

P.S.: Tom Hanks: goede acteur

avatar van lottetje

lottetje

geweldig, ik heb erg gelachen bij deze film.

van tevoren dacht ik dat het erg onrealistisch werd, maar dat was helemaal niet zo.

avatar van depp_addiction

depp_addiction

simpel.

maar zo bijzonder!

hard gelachen. en dat accent en acteerwerk van hanks.

super gewoon!

"bite to eat-bite to eat-bite to eat-bite to eat-bite to eat"

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ik vond hem toch lichtelijk tegenvallen. Het is bij vlagen grappig en het verhaal is natuurlijk wel origineel te noemen. Daarnaast speelt Tom Hanks erg goed, Catherine Zeta-Jones vond ik een heel erg groot stuk slechter en tamelijk irritant. Zo'n standaard-vrouwtje. Jammer dat Spielberg, hoewel dit onderwerp intrigerend uitgewerkt kan worden, nooit echt risico's nemen. Altijd zijn er de klassieke moraallesjes, het vertrouwde ontroerende en ga zo maar door. Maar het was wel fraai uitgewerkt, prima gefilmd, origineel script en erg goed werk van Tom Hanks. 3* voor The Terminal.