• 9.379.030 stemmen

Gesproken taal: Bulgaars, Engels, Frans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 september 2004

Plot The Terminal

"Life is waiting."

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Het blijft leuk om films te kijken waarbij je de omgeving in het echt hebt gezien. JFK airport lijkt in deze film eigenlijk veel groter dan in werkelijkheid (of ik heb een kleinere terminal gehad; er zijn er nl. 5).

De film is overigens prima te kijken. Leuke rol van Hanks. 4 sterren.

avatar van clairest

clairest

Intrigerende en amusante rol van Tom Hanks. Leuk gegeven.

avatar van spuit11

spuit11

Ik vond het een prima film voor de zondagmiddag, lekker ontspannen een filmpje kijken. Het was een van de betere feel-goed movies komt met name door Tom Hanks. Hij zet een overtuigend personage neer en bewijst zijn veelzijdigheid als acteur. Het nabouwen van de terminal in de studio is ook prima gedaan, je denkt echt dat hij werkelijk daar rond loopt.

Het enige minpuntje is CZJ, zij is compleet overbodig in deze film en heeft geen enkele rol van betekenis. Het einde was misschien wat cliche, maar vond ik wel weer aandoenlijk in deze film. 3,5*

avatar van Mengûs

Mengûs

Verrassend, goed en grappig, zo zou ik deze film omschrijven.

Hanks doet het zeer goed en ook de rest van de acteurs komen overtuigend over.

Wat mij wel stoorde waren de rode stoelen, deze hadden wat bij betreft beter groen of cyaan kunnen zijn. Reden om in plaats van 5 sterren er 4 te geven.

avatar van spuit11

spuit11

Dat was mij nog niets eens opgevallen. Door zo'n detail in een hele film, daalt je waardering met * ??

avatar van covenant

covenant

Tja nu ga ik hem ook minder sterren geven omdat hij een volkoren boterham eet en geen wit boterhammetje. haha!!

Niet beetje overdreven met die rode of groene stoeltjes? Maar kom elk zijn wil natuurlijk. Ik geef hem zelf ook een 4*

Toch leuke teksten. Amusant!!! Tof!

avatar van josje

josje

Hier wordt maar weer eens bewezen dat het duo Hanks en Spielberg met heel weinig, alleen de terminal, een mooi stukje werk neer kunnen zetten. Tom Hanks bewijst hier ook dat hij nog lang niet afgeschreven is

avatar van Mengûs

Mengûs

Nee ik wou gewoon 4 sterren geven, was even benieuwd naar de reacties .

avatar van BellaVita

BellaVita

heel leuk originele film 4*

avatar van patje

patje

Ik vond het ook een heel goede film. Ik had wel wat inloopperiode nodig. Er steken heel mooie filmische vondsten in de film, bv als hij aan het etalageraam de kostuums van Hugo Boss past.

Josje schrijft hoe je met heel "weinig" een mooi stukje kan neerzetten, ik heb het idee dat weinigen weten dat de terminal speciaal voor de film gebouwd werd in een imens grote hangar. Er werd voor de film dus speciaal een terminal gebouwd, met alles erop en eraan, gebaseerd op bestaande terminals. Het is bijvoorbeeld de enige film, waarin een echte roltrap wordt gebruikt als decor.

Dagelijks deden er ook 600 figuranten mee, die in de hele film nooit stilstaan. Dit geeft de film toch een jachtigheid mee die in schril contrast staat met het kalme personage van Tom Hanks.

Voor mij 4 *

avatar van Asmahan

Asmahan

Ik weet niet zo goed wat ik met deze film aan moet, qua beoordeling. Mijn genre is het in elk geval niet, met Viktor als grote held van het vliegveld, op handen gedragen door iedereen op de vloer werkt. Ik denk dat ik gewoon niet zo kapot ben van Steven Spielberg. Vooral niet als hij met zijn hartverwarmende familiefilms komt. Vol volwassenen die barsten van de kinderlijke trekjes. Natuurlijk weet hij ontzettend goed wat hij doet, heeft hij prachtige filmische vondsten en zit je de film ook uit, maar ik heb zo'n hekel aan de manier waarop hij zijn verhaal vertelt. Op zo'n Amerikaanse kindermanier, moralistisch, klef. Altijd dezelfde manier van het goede tegen het kwade stellen en als filmkijker dien je je altijd te identiferen met de outsider.

Zit dus klem tussen het vakmanschap enerzijds en het sentiment anderzijds. Drie sterren dan maar.

avatar van xangadix

xangadix

Gij het ginne smoak..!

avatar van Edie

Edie

eerdekes schreef:

Matige en dus een mindere Steven Spielberg film
Film begint erg leuk met een paar vrij knappe beelden die 'n knap overzichtsbeeld geven van de 'terminal' en hij is best nog grappig etc...

Maar na 'n tijd begint de film helaas genoeg te vervelen, meer en meer echte typische hollywood shit te worden (liefdesverhaal, vooral bij die scène als iedereen van al die winkels hem komt aanmoedigen als hij uiteindelijk die terminal verlaat ging het me allemaal ietsjes te ver

Een echte tegenvaller van Spielberg, niet meer dan dat.
Hanks acteert helemaal niet slecht daar niet van
Jammer.

The Terminal

Helemaal mee eens...

avatar van nuf

nuf

ik heb net 3/4e van deze film gezien, ik vind hem zelf erg origineel en grappig.

niet spectaculair maar een leuke film om rustig naar te kijken

avatar van doncorleone

doncorleone

Misschien is het geen Spielberg klassieker, maar ik vond het wel een erg originele film.

Bij het lezen van sommige recenties krijg ik het gevoel dat het absurde karakter van de film (niet echt typisch Spielberg) niet echt wordt begrepen/aangevoeld.

Misschien is de ontwikkeling van het verhaal ook wat verwarrend, aangezien de film aanvankelijk nog enigzins realistisch is.

Ik vond het zelf verfrissend en vooral erg sympathiek

avatar van Sillygirl

Sillygirl

Het maakt absoluut niet uit in welke film Tom Hanks speelt, hij flikt het iedere keer.

Nu zelfs in het Russisch echt geweldig!

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

mooie, aangename feelgoodmovie. Ik vond het zelf een leuke variant op het ET-thema. Het was alleen allemaal wel voorspelbaar en erg Spielberg.

Maar aangenaam vermaak en goed uitgewerkt.

avatar van jowjow

jowjow

...Vond hem wél lekker relaxed...en dat is op zijn tijd ook wel eens heerlijk...

avatar van Bartje87

Bartje87

Dit idd een film waarbij niet teveel na hoeft te denken ,gewoon lekker rustig een filmpje kijken, daar is deze film zeer geschikt voor 3,5*

avatar van eviode

eviode

Een erg leuke film naar mijn mening !

De film bevat van die rare scene's waar je helemaal bij in een scheur ligt... Dit is gewoon een lach film waar je niet te zwaar aan moet tillen... Zowiezo vind ik Tom Hanks al geweldig !

avatar van Gabriel

Gabriel

ben ik de enige die Viktor maar een irritante dorpsgek vind?

avatar van avaassen

avaassen

Film zoals film vaak bedoeld is: gewoon vermaak en prettig tijdverdrijf en als je toch van de akteur Tom Hanks houdt dan is dit weer een knappe acteer prestatie van hem!

Gezellig filmpje, met op de achtergrond toch iets om eens over na te denken.

avatar van maurice74

maurice74

Leuke bijrollen en soms onbedoeld grappig. Een soort Cast Away, maar dan op een vliegveld i.p.v. een onbewoond eiland. Geloof niet dat zo'n bloedmooie stewardess echt verliefd kan worden op een stuntelige asielzoeker, maar toch... redelijke film.

avatar van Remmmie

Remmmie

Hmm, kwerk zelf op schiphol....en moest deze film gewoon zien en na het zien hebben, keigoed deze opzet van de film alleen vraag ik me toch af of dit vandaag de dag nog werkelijk kan gebeuren...ik geef voor deze film een dikke ***4,5***

avatar van bert&ernie

bert&ernie

Tom Hanks vertolks naar mij mening weer een ijzersterke rol. Er gebeurd niet super veel in de film maar het blijft een genot om naar de talenten van Tom te kijken.

Als je de film begint te kijken moet je hem dan ook echt uitzien, al is het wel zeer voorspelbaar wat het einde is. Ik vind dit een goede film in iedergeval!

avatar van KLah

KLah

Hele goede rol van Tom (vanzelfsprekend). Ik heb genoten van hem. Het verhaal is een beetje te op het eind maar dat deert niet. Leuke film

--> 3*

avatar van royj

royj

Mooie, leuke film. De film draait bijna geheel op het acteren van Tom Hanks en dat is natuurlijk weer dik voor mekaar. Het verhaal is weer eens wat anders en het is knap om een film die zich in principe maar op 1 paats afspeeld, boeiend te houden, maar die is goed gelukt. 3,5*

avatar van kevinwilmink

kevinwilmink

ik vond het een zeer goede film doormiddel van het acteren van Tom hanks ik raad hem iedereen aan:

----4----

avatar van Anonymous

Anonymous

Leuke film, waarin Tom Hanks helemaal opgaat in Victor. De aanhouder wint. Een goede afloop stond bij voorbaat al vast, maar ach, dat mag de rest van de film niet drukken.

avatar van Macmanus

Macmanus

Vervelende film.

Vervelende personages, vervelende humor, vervelende romantiek, vervelende drama en een vervelend happy end.

Het lijkt me tijd voor Spielberg om te stoppen, als je het nog durft om met deze shit aan te komen zetten dan ben je echt niet meer van deze tijd.