Genre: Komedie / Drama
Gesproken taal: Bulgaars, Engels, Frans, Russisch en Spaans
Releasedatum: 16 september 2004
Plot The Terminal
"Life is waiting."
Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- The Terminal (MusicMeter)
Viktor Navorski
Salchak
Karl Iverson
eerdekes
Matige en dus een mindere Steven Spielberg film
Film begint erg leuk met een paar vrij knappe beelden die 'n knap overzichtsbeeld geven van de 'terminal' en hij is best nog grappig etc...
Maar na 'n tijd begint de film helaas genoeg te vervelen, meer en meer echte typische hollywood shit te worden (liefdesverhaal, vooral bij die scène als iedereen van al die winkels hem komt aanmoedigen als hij uiteindelijk die terminal verlaat ging het me allemaal ietsjes te ver
skapig
The Terminal
hier ben ik t me eens.... al heb ik t eind niet gezien
mandy18
Een film die je kijkt voor de acteur.....Tom Hanks blijft een op en top karakteracteur. Ik heb genoten van deze film, ook doordat je op de 1 of andere manier vaak medelijden krijgt (bij de meeste) karakters die hij neerzet. Echt echt genoten.
head02
De film is erg mooi. Tom hanks komt geloofwaardig over als een inwoner van een of ander (niet bestaand) oost europees land.
Het is echt een feel good movie. Zeker niet voorspelbaar en ook niet zo " mier zoet". Over het algemeen heb ik toch een beetje een hekel aan amerikaanse films (zoet, voorspelbaar, oppervlakkig) maar soms zijn er uitzonderingen
vivian
toen ik de trailer zag dacht ik echt deze film MOET ik zien, dus gister gehuurd.
hij begon leuk maar na een tijdje begon hij me toch een beetje te vervelen. terwijl ik tom hanks echt een top acteur vind
morreke
vond ik er ook van !
n00t
Echt een mooie, vermakelijke film..zoals Head02 al zei: niet zo mierzoet..
overtuigend geacteerd zoals we dat van vooral Hanks gewend zyn...4*
wackyboy
Tsja, ondanks dat het een feelgood movie is en dat bij sommige scenes het glazuur van je tanden springt, heb ik toch wel weer genoten van de nieuwste Spielberg.
Hij flikt het hem toch maar weer. Geen idee waar het aan ligt; de onderwerpkeuze vond ik erg orgineel, Tom Hanks speelt overtuigend (en ik ben eigenlijk nooit echt een grote fan van hem geweest), de setting is indrukwekkend en of je wilt of niet, je leeft toch mee met Viktor, als hij zijn mini cracker hamburgertjes zit te maken.
GogigaGo
Amen
feanaro surion
Hoewel hij niet zo goed ontvangen werd vond ik hem wel heel erg leuk, verschrikkelijk grappig op sommige momenten en gewoon 4 sterren waard!
The Goss
Verwachtingen waren hoog van the Terminal, maar na het zien heb ik een onbestemd gevoel. Aan de ene kant knap gemaakt, (wederom draagt hij in zijn ééntje een film) maar de hele film door had ik het idee dat ik iets miste in de film.
Misschien komt het omdat Hanks een van mijn favorieten is en dat hij het op een of andere manier het in deze film niet waarmaakt. Ik kan het niet anders verwoorden.
Ik zal hem binnenkort nog eens een keer kijken, maar voorlopig krijgt hij 21/2*
dvdmaster
Geweldige film. Echt een knappe acteer-prestatie. Voordat ie engels begint te leren merk je nauwelijks dat het een amerikaan is. Echt knap. Ook knap dat je een verhaal kan maken over één iemand in één gebouw, en dat de hele film door.
Hannibal
Voordat ie engels begint te leren merk je nauwelijks dat het een amerikaan is.
Ik kan me dus geen Tom Hanks voorstellen als Rus. Ik snap niet dat ze geen echte Rus hebben gecast voor deze rol, dan zou het een stuk geloofwaardiger overkomen, denk ik.
Ik moet de film nog wel zien, dus weet nog niet hoe goed hij het doet hoor, maar het is puur mijn gevoel: Hanks als oost-europeaan... dat is bijna net als George Bush als arabier...
The One Ring
Van Spielberg verwacht ik toch altijd wel een film die boven het standaard uitsteekt, maar deze film is ondanks de setting en het acteerwerk van Hanks toch vrij standaard. Dat neemt niet weg dat ie niet leuk is. Gewoon niet bijzonder.
3 sterren.
nathan_666
inderdaad, standaard flilmpje. niet grappig maar Tom Hanks was nog goed in deze film als rus.
(Syn)
Nee, deze film kan echt niet... Veel te veel aandacht en promotie voor zo'n prul. Alles erg vergezocht in deze film, het hangt aan flarden aan elkaar. Hanks heeft absoluut beter geacteerd dan dit. Deze slappe imitatie van een Russisch accent a la Ali G's Kazachstaanse imitatie. Nee, geen aanrader, ook nog eens veel te langdradig (2 uur)
geuz
- 2058 stemmen
Een redelijke film (beetje flauw her en der). Maar wat is de toegevoegde waarde van C. Z. Jones? Helemaal niets. De film was pakkender geweest als er niet weer zo'n typisch romantisch tintje in was verwerkt. Gewoon gedaan om meer mensen te lokken.
The Goss
De toegevoegde waarde van C.Z. Jones is meestal ver te zoeken. Alleen in entrapment is ze te pruimen.
alf
Lekkere feelgood movie.Heb geaarzeld om hem te huren maar geen spijt.Dikke 3.5
The Musicman
The Goss schreef:
LOL
Menghini
Wel een grappig filmpje: deed gelukkig weinig aan "disney-dingen": als ze kussen, dat dan die fontein in 1 keer aanspringt en dat ze aan het eind toch bijelkaar komen. Verder heb ik best genoten: 3*.
Ik ben nog wel steeds benieuwd wat er nou op die medicijnpotjes stond...
aurora
Gehuurd met niet al te grote verwachtingen, en die werden ook helemaal bevestigd. Misschien dat de laatste tien minuten wel goed waren maar die heb ik niet meer meegemaakt.
Zaniz
Leuke film. Idd een echte feelgood movie. Tom Hanks speelt natuurlijk weer een personage waarmee je wel iets hebt. Verhaal is niet echt bijzonder of sterk. Ondanks dat heb ik de twee uur die de film duurde, me geen moment verveeld! Ook de bijrollen vond ik erg leuk (van de heren in dit geval). Feel good amusement! Van mij krijgt 'ie toch 4 sterren.
Tompie film
Toch wel redelijk flauwe film. Mijn verwachtingen waren al niet erg hoog, maar zelfs die lage verwachtingen werden niet ingelost.
Het verhaal is nogal ongeloofwaardig. Het werd voor mij ook niet duidelijk wat nu de beweegredenen waren van die chef van de beveiliging. En die love-story tussen Tom Hanks en Catherine Zeta Jones werd veel te weinig uitgewerkt, waardoor ze weinig ter zake deed. Ofwel maak je er een echte love-story van, ofwel focus je enkel op het verblijf in die terminal. Maar nu was het mossel noch vis. Eén van de flauwste films ooit van Spielberg (en ook van Tom Hanks).
hans koelman
ik denk dat je aan die film moet wennen
aryan
Cast Away, Forrest Gump en The Terminal naast dat Tom Hanks in die films speelt lijken ze toch op een of andere manier een beetje op elkaar. Het zijn geen zeer goede films maar toch is het leuk om er naar te kijken. Er zitten natuurlijk wel rare dingen in trouwen op de luchthaven, navorsky moet zsm weg, maar gupta mag wel blijven en nog wat van die kleine dingen , maar goed het is ook een film
Moity
Leuke, vermakelijke film alleen op sommige punten wel erg ongeloofwaardig hij mag bijvoorbeeld de hele gate verbouwen (fontein ed) zonder dat iemand daar een probleem van maakt
Maar desalniettemin heb ik toch wel met plezier gekeken, dus 3 *
toffe gozer
Erg flauwe film , vooral de dialogen tussen Hanks en Zeta-Jones waren erg irritant .Vooral die Zeta-Jones is totaal mis gecast de vonk sloeg totaal niet over bij die twee. En voor een film die op waarheid berust komt hij mij wel erg onwaarschijnlijk over.

Nergens te streamen en snel op Netflix: 'The Terminal' van Steven Spielberg binnenkort te zien

'The Terminal' met Tom Hanks wordt vrijdagavond uitgezonden op televisie

Man (80) op wie 'The Terminal' werd gebaseerd op vliegveld overleden

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

The Green Mile

Captain Phillips
Biografie / Actie, 2013

Izgnanie
Drama, 2007
new york cityluchthavenhuwelijksaanzoektranslationcraftsman stewardessillegal immigrationlanguage barrierjfk international airport immigration lawfast food restaurantjazz singer or musiciansaxophonistautograph passporteastern europevriendschap