• 9.378.647 stemmen

Gesproken taal: Bulgaars, Engels, Frans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 september 2004

Plot The Terminal

"Life is waiting."

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van Kennedy Airport maandenlang een tijdelijke thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

avatar van any

any

ik heb deze film in de bioscoop gezien. gezellig lachfilm en natuurlijk origineel

avatar van Nieke

Nieke

Bwah...

Viel nog goed mee voor zich af te spelen in een luchthaven.

Tom Hanks blijft een goede acteur, zijn accent viel ook wel mee, maar ik heb dan ook nog nooit een Russische Amerikaan tegengekomen.

Leuk zondagavond onderuitzak-filmpje

avatar van AmerOne

AmerOne

lekkere feelgood movie (thuis noemen wij dat ook zondag avond film )

en ergg grappige momenten.

ik geef hem een 4!

avatar van snep

snep

wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar als je deze film hebt gezien weet je gewoon dat tom hanks zeer goed kan acteren:D

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Vermakelijke film met een erg leuk verhaal. Tom Hanks doet het zoals altijd erg goed. De film zit vol met leuke scènes en het is leuk om te zien hoe Viktor Navorski de terminal steeds meer als zijn woonplaats gaat zien, steeds meer manieren vindt om het uit te houden daar en vele vriendschappen maakt met anderen...

Toch wel een beetje ongeloofwaardig dat iemand daar echt woont en dat er echt geen andere verblijfsplaats voor hem geregeld kan worden, maar zonder dat krijg je ook niet zo'n leuk en vermakelijk geheel als dit...

Toch wel een paar minpunten:
Persoonlijk vond ik dat hele gedoe met stewardess Amelia oninteressant en niet echt in het verhaal passen. Haar personage vond ik ook redelijk irritant af en toe.
Ook die trouwerij, voorafgaand door lang onderzoek van Viktor. Die grondstewardess achter de balie heeft voor het eerst kontakt met Enrique en ze trouwen meteen, op het vliegveld nog wel
. Dat vond ik zwak...

Ik heb altijd al van vliegvelden gehouden, dus dat reken ik persoonlijk ook wel een beetje mee bij het geheel. Ik wil deze film graag nog een keer zien. Van begin tot eind vond ik dit een vermakelijke zit, en mede dankzij het akteerwerk van Tom Hanks geef ik deze film na twijfel tussen 3.0* en 3.5* toch:

*3.5*

wat een verschrikkelijke saaie film na een half uur af gezet.

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Mooie film, weer een goeie film van tom hanks 3,5*

avatar van The Goss

The Goss

T_fuckin_montana schreef:

wat een verschrikkelijke saaie film na een half uur af gezet.

Lekker onderbouwd......not!

avatar van Elsenburg

Elsenburg

leuk genoeg om in 1 keer achter elkaar uit te zien, ook al was ik moe. 3*

avatar van JustBunny

JustBunny

Ik heb hem ook in 2004 bekeken.Ik vond het zeer zeker wel een goede film,weer eentje met Tom Hanks erin.Ja ok,zijn uitspraak was soms om te lache.Maar het verhaal was goed opgebouwd en dat kon ik merken omdat mijn aandacht geen moment verslapte aan de film.Want ja,je wou toch weten hoe hij zich nou ging vermaken op het vliegveld.En ik moet zeggen ,toch wel van die dingen dat je bij jezelf denkt van dat ga ik later ook es keer proberen.Geen actie,maar daarvoor in de plaats wel de gepasde humor.

avatar van Moity

Moity

JustBunny schreef:

Ik wens je succes met het bouwen van die fontein

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

The Goss schreef:

Lekker onderbouwd......not!

Ben je soms alle films aan het napluizen of iedereen zijn commentaar netjes invult???

De film is al zo'n 3 kwartier bezig en er is nog nauwelijks iets gebeurt. hij slenterd een beetje rond op dat vliegveld. een heel boeiend verhaal maar heel saai uitgewerkt. laat er wat meer gebeuren. een film hoeft van mij echt niet van explosies en achtervolgingen aaneen te hangen, maar iets meer boeiende dingen had van mij wel gemogen. Forrest gump speeld zich ok grotendeels op een plaats af (op het bankje) maar daar gebeurt nog een hoop extra's in dat mis ik bij deze film. maar goed ik kan ook niet in 10 regels zeggen waarom ik een film niet goed vindt.

avatar van tevelenco

tevelenco

Saaie film.

Die naar mijn mening veel te lang duurt.

Het eerste half uur ging nog wel en was nog redelijk komisch.

Maar later werden de gebeurtenissen erg ongeloofwaardig en begonnen ze mij behoorlijk op mijn zenuwen te werken.

En ook de relatie met catherine Zeta-jones vond ik maar matig uitgewerkt.

Al met al flink mijn best moeten doen om hem uit te kijken.

Nee absoluut niet mijn film !!!

avatar van fmostert

fmostert

Prima film, uiteraard goed geacteerd door Tom Hanks, gebaseerd op echt verhaal maar dan wel sterk geromantiseerd.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Weet iemand of deze film ook nog op single disc dvd uitkomt?! Zo ja,weet diegene ook wanneer?

avatar van The Goss

The Goss

T_fuckin_montana schreef:

maar hoe kun dan oordelen over deze film als je hem na een half uur al af hebt gezet? (btw, nu zeg je dat er na 3 kwartier nog niets gebeurd was, klopt niet helemaal met je eerdere post, waarin je aangaf dat je hem na een half uur al af had gezet).

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

The Goss schreef:

Loop maar even alles na of iedereen wel alles netjes invult pietlut ik vond de film gewoon geen kloot aan, en weet niet precies wanneeer ik hem uitgezet kan na een half uur zijn maar ook naar drie kwartier, ik houd niet met een half oog de teller op dvd speler in de gaten. Als er na een half uu cq drie kwartier (kan ook 42 minuten zijn) nog steeds niets is gebeurt dan is de film voor mij te saai, en nu weet ik dat je zult gaan zoeken naar een langzame film waar die ik wel een hoog cijfer geef ik zal er zelf een aantal noemen, Forrest Gump (gebeurt nog wel het een en ander in) Rumble fish (Geweldige regie door copolla) ) Anne Frank (Is geniaal gespeeld door Ben kingsly) maar goed mensen als jij zullen altijd wat te zeuren hebben.

avatar van Icer

Icer

Ik kon echt mijn aandacht niet bij de film houden. Natuurlijk, goed acteerwerk van Hanks, maar het verhaal kon mij persoonlijk totaal niet boeien.

Saai, saai en nog eens saai.

avatar van JustBunny

JustBunny

Moity schreef:

Ik wens je succes met het bouwen van die fontein

Haha,ja nou kijk.Als je zo lang op een vliegveld zit,dan vind je heus wel een manier.En al helemaal als je van die ''Gouden Handjes'' hebt:D.Het was maar om aan te geven...

avatar van Nikateen88

Nikateen88

Mooie film!

avatar van willems john

willems john

Ik vond het film waarvan je achteraf weinig mening over had. Je had 2 uur naar beeldjes gezien, prettig met momenten, wat teveel siroop op andere momenten, het verhaal was slapjes, acteertalent was goed...een film waaraan ik niet meer aan heb teruggedacht sinds ik hem gezien heb een 6-7 tal maanden geleden, en die ik ook niet direct terug ga zien. Een twee.

avatar van Film Pegasus

Dat een film geen actie hoeft te hebben blijkt nog maar eens bij deze film. Geweldige film met een voortreffelijke Tom Hanks. Spielberg haalt hier het niveau van Forrest Gump en Saving Private Ryan wat bewijst dat Spielberg en Hanks elkaar echt wel aanvoelen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Film Pegasus schreef:

Ik ben het op zich wel met je eens, maar Spielberg heeft Forrest Gump niet gemaakt. Hij heeft wel met Hanks Catch Me If You Can gedaan.

avatar van dikmans

dikmans

Leuke film. Ik heb me best vermaakt. Alweer een uitstekende acteerprestatie van Tom Hanks. Leuke bijrollen ook zoals die indiase schoonmaker en de baas van de terminal. Ik heb mijn zaterdagavond zeker niet verknald met deze film. !! 4 sterretjes.

avatar van kevinelvira

kevinelvira

Super film! Hanks zet wéér een one man show neer waar niemand aan kan tippen! Grappige momenten en een goed verhaal.

Het zal je maar overkomen!!

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

Opzich grappig filmpje, maar niet zeer boeiend. Af en toe ook helaas wat langdradig. Neemt niet weg dat de acteerprestaties van de acteurs met bij-rolletjes echt om van te genieten waren.. ***

avatar van xangadix

xangadix

"Er gebeurt niks." Ik weet niet of jullie wel naar het scherm kijken, maar ik zie daar dus echt vanalles gebeuren...

avatar van Sunday

Sunday

Wel een leuke film. Het idee vond ik wel grappig. maar waarom nu dat onzinnige lijntje met Catherine Zeta-Jones? ze stort direct haar hart uit bij een of andere mafkees die nauwelijks haal taal spreekt, laat staan verstaan. Ook die affaire met die Enrique had wel iets beter uitgewerkt mogen worden. Soms wat te langdradig, maar ik heb 'm toch helemaal uitgekeken. Hij had wel geluk dat die Colson nog leefde trouwens

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Leuke film met een goede rol van Hanks. Die man is ook aardig veelzijdig hoor! Schitterend hoe hij zijn rol neerzet. Het verhaal is ook nog een klein beetje waargebeurd,dat maakt het allemaal wat realistischer. Vond de reden van zijn reis naar de VS wel mooi. Enige minpuntje vond ik dat de 'relatie' tussen Hanks en Zeta-Jones niet doorging. Ik bedoel als je toch met een feel-good film bezig bent... Maar dat deed niets aan de film in zijn geheel af,want die was wel erg vermakelijk!

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Niet echt een goeie film. Origineel gegeven, dat wel, en een paar lollige momenten, maar ontstijgt de middelmaat niet.