• 9.384.381 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody

Releasedatum: 26 augustus 2004

Plot The Village

"There is no turning back"

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

avatar van willum

willum

Toch nog wel redelijke film, in het begin beter inderdaad, maar toch nog wel aardig afgerond. Als je er meer van verwacht had valt het tegen, maar da's altijd... 3,5 sterren.

avatar van wpstolk

wpstolk

Prachtige film. De meeste mensen verwachten een spannende thriller en zijn daarom teleurgesteld. Beoordeel de

film als een drama en je hebt een prachtfilm...

****

avatar van Nieke

Nieke

Aardige discusie hoor: wel geen monster, monsterpak geen monsterpak, eng niet eng. Niet alles te letterlijk opnemen. En als je't zo bekijkt, die rare jongen is wél een monster voor wat ie het meisje aandoet.

Hopelijk is hiermee alles afgerond en kan de discussie over dé film verder gaan.

avatar van braambes

braambes

Ah dus volgens jou ging die discussie niet over de film.

avatar van gotti

Shyamalan does it again. Spannend is het nergens, het acteerwerk is in sommige scènes werkelijk belabberd en ik vroeg me al af welke gimmick Shymalan nu weer bedacht had, maar dit slaat werkelijk alles. Snap niet dat zoveel mensen dit pikken. Heb me stierlijk verveeld. 1*

avatar van Menni

Menni

Geen kwestie van pikken, kwestie van anders kijken.

avatar van gotti

Anders kijken met hele grote oogkleppen dan.

avatar van Leno

Leno

Ik ga deze film kopen, als ik dan niet kan slapen zet ik 'm aan na 30 minuten.

Ik vond het gewoon lachwekkend, het begin was wel oké..

avatar van tyleet11

tyleet11

gotti schreef:

Spannend is het nergens, het acteerwerk is in sommige scènes werkelijk belabberd ... dit slaat werkelijk alles. Snap niet dat zoveel mensen dit pikken. Heb me stierlijk verveeld. 1*

Heb je het over Medea?

avatar van gotti

Daar zat toch geen rood monster in?

avatar van Rujar

Rujar

Ja geinig verhaal maar zo ongelooflijk saai!!!

Had vaak de neiging om op FFW te drukken.

M. Night Shyamalan is sterren status af. Als hij die al had..!!!

Totaal geen spanning. dikke 2 ster.

avatar van Menni

Menni

gotti schreef:

Anders kijken met hele grote oogkleppen dan.

Ja joh, begin 't standaard beledigen van lui die er toevallig wél wat mee konden maar weer.. Probeer vooral niets te begrijpen, of oprechte interesse te tonen. Komt heel erg vriendelijk over.

avatar van Phoenix

Phoenix

Deze film is zeker niet goed, maar 1* is wel erg weinig voor een film met zulke fotografie vind ik.

avatar van schizophrenic

schizophrenic

Raar filmpje.

Menni schreef:

Als je echt niets met een film kan, dan lijkt het me niet meer dan logisch dat je het vreemd vind dat anderen hier wel iets mee konden. En och, zo heel onvriendelijk was het niet bedoeld hoor.

avatar van AmerOne

AmerOne

wel een redelijke verrassing. Alles wat ik over de film zeg kan een spoiler zijn dus ik hou het maar bij mijn stem een 3.5

avatar van djeebee

djeebee

hoe komen ze er op ??!!!!

avatar van gondwana

gondwana

Met een ladder

avatar van Ducky20

Ducky20

Whahahahahaha

avatar van Mr Orange

Mr Orange

Redelijke film, met wel een vrij aardige opbouw. Doet af en toe net of ze ingedut is om je weer op de nek te springen. Ja, er zijn films die dit beter doen. Ja, er zijn spannendere films. Ja, er zijn betere verhalen. Maar ik heb me prima vermaakt. Een aantal verassingen en m'n vriendin om m'n rechterarm gewikkeld. Lekker avondje bios!

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Het is een goede film in mijn ogen, het laat zien dat je ook kunt leven zonder hulp van de buitenwereld.

En het verhaal is ook wel appart.

3.5 ster.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Als thriller zijnde (zoals de film is betiteld) viel de film me tegen,maar als je het niet als een thriller bekijkt is het toch een zeer aardige film geworden met welgeteld 2 spannende momenten. De ene keer was met de jongen op de toren,wanneer hij het luik opent en er zo'n rood 'monster' langs loopt. En de tweede was uiteraard met Ivy in het bos die ik erg mooi gefilmd vond! Maar toch viel de film in zijn geheel me absoluut niet tegen,al had ik er wel meer van verwacht moet ik zeggen.

avatar van 007

erg goede thriller, 1 van de betere van deze tijd. En weer een zeer goed en origineel verhaal zoals al de films van M. night shyamalan. Ik vond de film slechter dan the sixt sense en sings maar beter dan unbreakable, alleen vond ik het plot van unbreakable dan toch beter. Het minpunt van deze film is dat je te veel plots hebt, ze behoren eigenlijk allemaal tot 1 groot maar toch stoort het. Verder is het zoals ik al zei een zeer goede thriller. zeker 4 sterren.

avatar van [Preketero]

[Preketero]

puck schreef:

En Nederlands was zeker jouw goedste vak?

goedste??

De film vond ik heel leuk, wat eng maar ik hou van zo'n films.

Ik vond Joaquin Phoenix goed spelen, 4 sterren

avatar van Bentley

Bentley

Wat een .ut film, ik geef de film 2* voor de moeite. Het verhaal ik best grappig totdat het bekend is van die wezens in het bos, vanaf dat moment is meteen alle spanning van de film.

avatar van HeatWave

HeatWave

Dit is werlelijk één van de saaiste films die ik ooit heb gezien.

Elke keer als je nog maar het idee hebt dat het een beetje spannend word, vervalt het alweer in slappe hap.

gewoon niks aan.

avatar van maurice74

maurice74

Shyamalan lijkt een voorkeur voor onverwachte plotwendingen te hebben. Film moet het ook niet hebben van spanning, maar mooie plaatjes en redelijk acteerwerk.

avatar van Film Pegasus

Film die het meer moet hebben van een goed verhaal dan van actie. Spannende sfeer met dezelfde beklemmende sfeer als Signs of Sixt Sense, de andere films van M. Night Shyamalan. Af en toe sleept hij teveel aan, maar over de gehele lijn is het een sterke film die je zeker moet gezien hebben. 3,5 sterren.

avatar van spuit11

spuit11

Ik vond de film ook zwaar tegenvallen. Het lijkt ook wel of M. Night Shyamalan een dalende lijn te pakken heeft. Iedere film die hij gemaakt heeft, vind ik zwakker dan de vorige. Zeker wanneer je al vrij snel een deel van het plot doorkrijgt is alle spanning weg en ben je naar een saai verhaal aan het kijken, waar ook nog een aantal onrealistische zaken gebeuren.

avatar van maurice74

maurice74

Men verwacht de zoveelste horrorfilm, daarom valt het snel tegen. Toch heeft deze film wel degelijk iets...