The Village (2004)
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Vivian Percy
Robert Percy
Victor
Stevo
Er zijn hier een aantal mensen die denken dat de clou is dat het uiteindelijk die gek was die het monster speelt, maar dat klopt dus niet. Het zijn gewoon de elders die de monsters spelen. Aan het einde van de film is het wel die gek die in dat pak zit, maar dat was niet de bedoeling. Hij vond het pak bij toeval en ging er daarna mee het bos in.
Of ik zit er helemaal naast, maar dat lijkt me niet. Volgens mij zat hij bij de eerste "Invasie", die wij in de film zagen, zelfs in de schuilkelder. Dan kan het dus sowieso niet.
Nee, jij hebt gelijk. Die gek heeft er in eerste instantie niks mee te maken.
DRJeFF
Gisterennacht de film bekeken.
Wat een drama-film zeg.Qua sfeercreering niets te klagen en ook zijn de meeste shots subliem im beeld gebracht,maar daarentegen vond ik het verhaal rampzalig.
Op het moment dat `t eindelijk es spannend kon gaan worden wordt met een opmerking alle spanning weggenomen.Het einde was ook zeeer afgeraffeld.
Al met al een zeer zware tegenvaller!!
In Home alone zat meer spanning .
pluspuntje: zeeer mooi was de "steek"-scene in beeld gebracht
Idol
ik vond de scene echt geweldig dat zij in het bos is met het zogenaamde monster en dat dat zogenaamde monster op haar af komt rennen daar kreeg ik toch echt even kippenvel van
seth gecko
ik vond deze film redelijk geniaal opnieuw,ik moet wel zeggen dat ik tot nu toe al van iedere film van shymalan sinds the sixth sense weg was.
in feite is dit een mooi warm liefdesverhaal die als je hem zonder echte voorkennis kijkt ook echt spannend is.
ik ben niet gauw bang te krijgen met een film maar in het donker op de homecinema met stereogeluid zijn sommige scenes (1 in het bijzonder) gewoon angstaanjagend.
night doet weer zijn gebruikelijke surpriseplottwistroutine.
velen kunnen dit een trucje vinden,en dat is het ook.
ik blijf het heerlijk vinden.
ditmaal zitten er zelfs twee in.
bij de eerste zeg je nog...aah ofcourse,tuurlijk.
maar dan volgen er nog 40 minuten en ik weet niet of het echt aan mij lig maar k'viel ook ditmaal weer uit de lucht.
hoewel de clou op mij geen woweffect had is het toch leuk een film te zien die je niet na 5 minuten kunt ontrafelen.
shymalan is een meesterverhalenverteller.
ook qua beeldvorming is dit gewoon sfeervol te noemen
de muziek is subliem
en het acteerwerk van hoog niveau.
vooral bryce howard maakt sterk indruk en dat voor een debutante.
een goed gemaakt ,goed geacteerd spannende liefdesfilm dus
ps,let ook op de grappige cameo van m night shyamalan...deze keer pakt hij zijn rol ietsje subtieler aan dan in signs
Esje
Ik vond het verhaal goed, maar door de trailer had ik er meer van verwacht. Maar iedereen word toch weer een beetje beetgenomen door de regisseur. Toch knap...
nathan_666
en hoe dan nog: ze hebben ons erg slecht beetgenomen
T_fuckin_montana
Leuk dat de film ook overdag afspeeld, het nadeel van de meest horror thrillers vind ik dat ze s'nachts afspelen. ook goed camerawerk. alleen jammer dat je al zo vroeg in de film te zien krijgt hoe het "monster" eruit ziet hier had eigenlijk al door dat er iemand uit het dorp achter zat, en dat ze zich op die manier bewust afzonderden van de buiten wereld, jammer want de spanning is was er gelijk uit, en dat nog voor de film op de helft is. :evil
donkie
Een echte tegenvaller, gaat meer over een saai dorpje met af een toe die monsters....maar zeker niet de moeite waard!
Phoenix
Shyamalan maakte kalme films met zeer subtiele schrikmomenten die perfect getimed zijn. Ik heb dit kenmerk jammer genoeg amper teruggezien in The Village. Best goed geacteerd en zeker wel mooie plaatjes, maar het verhaal is gewoon te traag (en de gimmick veel te slap). Daarnaast was de film bijna nergens spannend. Enige echt angstwekkende scène is de encounter tussen Ivy en Noah (in pak), wat wel goed het geweldige talent van Night weergeeft. De manier waarop dit wordt gefilmd, zeer goed. Meer van dat, en de film had een voldoende gehad. Nu kan ik er niet meer dan 2,5 van maken.
donkie
Een echte tegenvaller, gaat meer over een saai dorpje met af een toe die monsters....zeker NIET de moeite waard! Zonde van je geld!!
eerdekes
Slecht kan je deze film niet noemen.
Maar voor een Shyamalan-film lichtjes tegenvallend, want de film is zelden of nooit spannend. Buiten die scène in het bos met Evy.
Phoenix overtuigt, Howard is voor mij 'n ontdekking, en Brody doet het schitterend!
Maar buiten dat, was dat einde veel te simpel.
Het idee op zich was echt goed, maar het had veel beter kunnen zijn.
JustBunny
Grote fan van de maker M. Night Shyamalan.Heb altijd erg naar zijn films uitgekeken dus ook naar The Village.Maar vond hem dus ook inderdaad tegenvallen.Het begint goed leuk en spannend en je wil maar al te graag weten wat er aan de hand is.Zodra je echt in het ''spannendste'' gedeelte van de film zit,krijgt het verhaal een hele andere wending en is de lol er gauw van af.Wat ik er wel bij moet zeggen is dat het acteer talent een hoop goed maakte, en dat de omgeving er mocht zijn.
Op naar de volgende zou ik zeggen.
martijn77
Ik was zoals iedereen erg benieuwd naar deze film en dan met name het handelsmerk van Shyamalan; de laatste plotwending die de film in het juiste perspectief zet, het 'Oh-ja, wie had dat gedacht..-moment'. Speculaties over de mogelijkheden van deze plotwending beginnen nu al tijdens de promotie van de film en de trailer/synopsis worden nageplozen op eventuele clous. Ik doe het zelf, dat weet ik, maar ik meen niet de enige te zijn met deze (slechte) gewoonte.
Nu komt het lullige. Ik had de laatste plotwending al bedacht voor ik de film had gezien. Niet dat ik mezelf op de borst wil kloppen dat ik het allemaal doorhad, ik had liever van niets geweten. Nu was 'het' moment voor mij geen verrassing meer. Jammer, want het gegeven dat een dorp zich volledig afzondert van de moderne samenleving is meer dan filmwaardig. De manier waarop de dorpoudsten vergaderen over hoe ze de macht kunnen behouden om het volk te behoeden van de grote boze buitenwereld en uiteindelijk een soort verkleedpartijtje verzinnen om iedereen de stuipen op het lijf te jagen is goed uitgewerkt. Rituelen, kleurcodes, verboden woorden; een pril stadium van ouderwets(?) regeren door angst en politieke beeldvorming(whatever)..
Bovenstaande is mijn persoonlijke ervaring van deze film en doet niets af aan de sfeer, de manier van spanning opbouwen en de prachtige aankleding; de film is mooi en kundig opgebouwd, er wordt erg goed geacteerd alleen doet 'het einde' het niet voor mij. In al haar onvoorspelbaarheid dus toch voorspelbaar..
3,5 ster
Issie
Wat een ZWARE tegenvaller zeg. Verwacht je een spannende film te zien krijg je dit! Er zaten 2 spannende momenten en de rest van de film werd opgevuld met praten.
Een leuke film als hij was aangeprijsd in het gerne drama- of romantische film maar voor een thriller is hij te zwak.
Ook jammer, dat je bij de scene in het bos direct ziet wat/wie er in de put ligt. Aan het einde van de film had dit misschien leuker geweest. Haalt het laatste beetje hoop op spanning meteen (weer) weg.
HerrieM
De film is dan ook niet echt bedoeld als een horro/thriller, maar meer als een liefdesverhaal dat een in angst levend dorp als setting heeft.
De trailer was daarom eigenlijk slecht, want die geeft inderdaad het idee dat het om een thriller zou gaan.
Toch vond ik het wel degelijk een goede film.
martijn77
Wat een knaake film! **
Prachtig; nu ook als bijvoeglijk naamwoord!
Wat een knakenfilm
Wat een knaake film

kan iemand de Dikke van Dale mailen?
as
Prachtig; nu ook als bijvoeglijk naamwoord!
Wat een knakenfilm
Wat een knaake film

kan iemand de Dikke van Dale mailen?
(Wordt er trouwens wel een beetje moe van. Bij de helft begrijp je er echt niets van.)
comprix
Begin van de film is super ,..goede scenes betreffende inleving van omstandigheden ,....de spanning loopt op ,..maar dan plots is de film voorspelbaar ,...voor de liefhebber van dit soort films een afknapper !
Celebrian
Zeker geen slechte film maar ik vind het genre verkeerd gekozen, echt schrik heb ik nooit gehad. Misschien ook omdat ik er zoveel van verwacht had men zei dat het DE thriller van het jaar ging zijn, nee dus!
geuz
- 2058 stemmen
De trailer maakte het spannender dan dat de film was. Het sloeg echt nergens op. Een hoop gewauwel en een zeer voorspelbaar verhaal. En ik moet zeggen dat ik het met Signs en Unbreakable ook al had dat ik dacht: Waar kijk ik naar? Gelukkig zit er een knop op je Remote. The Village is niet mijn cup of tea.
Phoenix
Interessant. Heb je nog meer films niet gezien? Kan je daar ook een post neerzetten.
movjos
Heel mooi ! raar dat die rare gast het monster was . 4 sterren
braambes
die rare gast was het monster helemaal niet, er was geen monster, de rare gast had zich alleen het monsterpak aangemeten

El Laberinto del Fauno

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist