Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Morgen om 00:40 uur op BBC 1
Plot The Notebook
"Behind every great love is a great story."
Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.
Noah Calhoun
Fin
Frank Calhoun
Nurse Esther
AGE-411
The Graduate heeft allesinds alles wat deze film niet heeft:
- Een origineel verhaal
- Vreemde, maar toch herkenbare karakters die bovendien nog eens zeer komisch zijn
- Prachtige soundtrack en omgeving
- Vreemde situaties waar Ben alles moet doen om zijn liefde te bewijzen op originele manieren.
Da's nu het soort romantiek dat het bij mij wel doet. Ook de romantiek van een films als Annie Hall doet het bij mij goed. Alles met een korreltje zout en een zwartgallig randje
mvdk
Ik heb deze film afgelopen zaterdag gekeken en ik ben nog steeds diep onder de indruk.
De acteerprestaties van m.n. Rachel McAdams zijn top. Kijk maar 's naar de screentest die als extra op de DVD staat.
Deze film slaat m.i. ook vooral aan omdat het de hoogste waarden in het leven zo treffend in beeld brengt: liefde en trouw.
maithekke
Het is wel een redelijke film. Maar het is allemaal een beetje voorspellend vind ik. Er zitten wel mooie stukjes in en de acteurs zijn best goed. Maar is in mijn ogen toch geen film die heel speciaal is.
*3 sterren
Droogbrood
De eerste keer dat ik deze film zag werd ik zelf een beetje verliefd op de personages. vond de chemie zo goed!
Las ik later dat ze in real life ook een relatie hadden gekregen, dus dat kwam wel over!
Echt een softe kant van mij hoor.. maar de 5e keer kijken moet ik nog net zo erg huilen tijdens bepaalde scenes Lees: scene na het bootje varen, mooiste filmkus ever !!..en natuurlijk het einde.. Zucht....Gauw maar weer eens dit dvdtje opzetten.
Droogbrood
Ik vind dat er in mijn nummer 1 film ook romantiek zit
Yeah right!
TMP
Bah. Elk cliché komt in deze film wel aan bod. Daarnaast zijn de hoofdrolspelers ook nog eens ontzettend irritant. Je weet wat je kan verwachten bij een romantische film, maar ik had hier veel meer van verwacht. Het dementie-verhaal was de enige meerwaarde die de film had.
jerry r
die twee oudjes op het einde zijn echt ontroerent mooi.
gewoon mooi en echte liefde .
Horrorfreak12
Prachtig ! Ik heb van elk moment genoten ! Kon er niet aan doen maar het einde van deze film bracht enorm veel tranen met zich mee ! Echt een superfilm !
Dennissssss
Een van de betere romantische komedie's! Heb me vanaf het begin tot het eind geamuseerd.
Ik vind wel dat ze op het eind Allie niet tegen Noah moeten laten zeggen, "zou onze liefde ons tegelijk kunnen laten gaan?" En dat dan ook laten gebeuren. Het had mooier geweest om dat niet te zeggen en ze dan vredig samen laten inslapen, dat je het niet verwacht.
Ik had ook liever gezien dat Allie niet dement was geworden maar ja, niet elke film moet een happy end hebben.
Aanrader!
The Goss
Een van de betere romantische komedie's!
Komedie????

......maar goed.....
Wat een prachtige film. Genoten van het begin tot het eind. Mooi verhaal, zeer goed geacteerd. Werd helemaal meegesleept en dan het einde...
psohilait
Ontzettend mooi neergezet wat liefde is, hoe het in het leven kan lopen en hoe bijzonder een relatie tussen twee mensen kan zijn. Het achterwerk is ook goed en Rachel speelt een character om verliefd op te worden. Een film die tot denken aanzet. Licht melodramatisch en zeker ontroerend. Beelden en cinematografie zijn niet de beste, maar de film komt toch in mijn top 10.
Gish
Rachel McAdams spat van het doek !! (ik bedoel eigenlijk het LCD scherm)
Wat een uitstraling heeft deze meid.
Q Jones
Je weet idd wat je kan verwachten volgens mij deed deze film niks anders. Ben dus eigenlijk wel benieuwd wat je nog meer had verwacht
TMP
Gezien de hoge beoordeling een romantisch drama dat (ver) boven de middelmaat uitstijgt. Dat vond ik bepaald niet het geval. Ik kreeg ook geen enkele band met de karakters. Gewoon een zware tegenvaller.
Q Jones
Ik ben de film gaan kijken zonder verwachtingen en dan vind ik het toch wel een boven verwachte romantische film, perfect om met je vriendin te kijken. Lekker weg dromen in de film. De speel duur vond ik ook niet storend
hannes64
- 1926 berichten
Had me ook gewaagd aan deze film, want ik hoorde steeds vaker...."Ga die film nou `s zien".
En ik moet me echt verontschuldigen, ik had em veel eerder moeten zien want, `t bleek 1 van de betere romantische drama`s.
Een leuk , beetje clichè-verhaal maar, ik mocht graag over de acteerprestaties van Rachel en Ryan.
En ook een joekel van een tearjerker, Cassavetes wist de gevoelige snaar bij mij boven te brengen, dus een klein traantje laten kon ik niet echt verbergen.
Ik werd ( zoals zovelen ) in `t verhaal meegezogen, zo`n leuk, lief klein verhaal over arm en rijk zijn, en de bedoelingen daarvan.
Het camerawerk was zeer goed, en de muziek was gelukkig niet tè hard aanwezig...lekker rustig op de achtergrond....en ook heel goede passende muziek van Zigman.
Al met al een zeer intense film die je niet onberoerd blijft.
Zin in een romantische film, dan is deze ècht een aanrader met een paar scenes die je niet meer vergeet.
`T is geen meesterwerk, maar ik heb me prima vermaakt, daarom 4 sterren voor `t zeer mooie acteerwerk van de gehele ploeg, de muziek, de strakke regie, en de fotografie.
Een schitterende film.
Keane1983
Een van mijn favo films ever.
Verhaal is super. Aangrijpend, meeslepend, emotioneel..name it. The site story is ook prachtig uitgewerkt.
De sountrack en score is gewoonweg prachtig.
Acteerwerk is overtuigend.
De film trakteerd je op prachtige plaatjes, dus complimenten aan het camera werk.
Tja, ik kan niets maar dan ook niets verkeerds vertellen over deze mooie romaniek/drama film.
Van mij een dikke 5.0*
*film fan*
mijn lievelings film.
sterke verhaal die je laat huilen!
ik heb hem minimaal 100x gezien!!
josienn
Perfecte film met de perfecte Acteurs! Heel sterk verhaal waar ik zelfs bij heb moeten huilen! De film is niet te lang en niet te kort. En eens een ander verhaal dan alle andere.
Vermeer
Mooie film, waardoor je nóg meer van je vriend(in) gaat houden
Het einde van de film, vind ik, wordt bereikt wanneer Noah het notitieboek dichtslaat, maar daar dacht de filmmaker anders over. Dat doet de film af naar mijn bescheiden mening.
Voor de mensen die van deze film houden, raad ik Atonement aan, welke in hetzelfde categorie-laatje ligt, maar nét iets beter uit de verf komt. Ook een minder voorspelbaar einde, wat we natuurlijk allemaal willen!
chevy93
Het bekijken van alle films uit de top 100 was de afgelopen tijd op een (te) laag pitje komen te staan. Toen ik afgelopen weekend van iemand The Notebook kon lenen, was de keuze welke film ik wilde gaan kijken snel gemaakt. The Notebook is precies wat ik ervan verwacht had, maar jammer genoeg niet wat ik gehoopt had.
Romantiek is sowieso niet mijn favoriete genre, maar er zijn altijd uitzonderingen. The Notebook is er geen van. The Notebook is een aardige film met zo haar momenten, maar ik zou deze nooit in mijn top 100 zetten. Op een aantal scènes na is het vrij voorspelbaar en worden dingen veel te ver doorgedrukt. Het einde had bv. een stuk korter gemogen. Het idee spreekt voor zich en dit was veel te melodramatisch. Jammer, want het idee was heel goed. Er zaten best leuke stukken in hoor, maar om nou te zeggen dat deze mij een warm gevoel gaven. En daar gaat het toch wel om bij dit soort films.
Veel valt er ook niet van te zeggen, vind ik. Een cliché verhaal waar niks mis mee is. Sterker nog, het wordt beter door die extra lading die het krijgt door de latere Noah en Allie. Alleen de uitwerking is wat karig.
Gelukkig had ik dit allemaal al verwacht en mij daarop geanticipeerd, dus een teleurstelling is het niet geworden. Leuk om een keer gezien te hebben, maar ik sta nou niet echt te popelen om de DVD nog een keer in de speler te doen.
AGE-411
Wat is buizen?
Ik wist zelf niet dat dat een Zuid-Nederlands woord was, en dacht dat het in het Noorden ook wel gekend was
Ik ben gebuist voor die test van Biologie = Ik ben er niet door voor die test van Biologie
Ik heb een buis voor de test = Ik heb een onvoldoende voor die test
Tot daar de lessen (Zuid-)Nederlandse taal
Ik had gewoon niet verwacht dat jij deze film een voldoende zou geven.

chevy93
Vandale.nl geeft aan dat het een (populair) Belgisch woord is: [quote="vandale.nl]bui·zen buisde, h, i gebuisd (Belg, pop) (laten) zakken voor een examen [/quote].
Enfin, dit soort films scoren meestal makkelijk bij mij. Nooit echt laag, nooit echt hoog. Meestal tussen de 2,5*-3,5*. En met "dit soort films" bedoel ik Hollywoodfilms met makkelijk sentiment.

'The Notebook' is binnenkort te zien op HBO Max, Makers vertellen over seizoen twee van hitserie 'Shogun' | MovieMeter Recap

Romantische dramafilm ‘The Notebook’ van Nick Cassavetes binnenkort te zien op HBO Max

'The Notebook' gaat van Prime Video verdwijnen: 'Blijft voor mij de mooiste romantiek film ever'

De tien best beoordeelde films van de jarige Ryan Gosling (43)

Voces Inocentes

Seven Pounds
Drama, 2008

My Sister's Keeper
Drama, 2009
poemgebaseerd op boekriviersadnessstrijdliefde voor iemands levendementiaclasssecret lovetearscandlemailbox valentine's dayloose adaptation