Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Morgen om 00:40 uur op BBC 1
Plot The Notebook
"Behind every great love is a great story."
Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.
Noah Calhoun
Fin
Frank Calhoun
Nurse Esther
Wigand
Prachtig liefdesdrama met mooie beelden en goed acteerwerk van de twee jonge hoofdrolspelers.
speranza
Heerlijke film met prachtige beelden en romantiek.
Trippy
film vond ik maar niks .. alleen dat mijn vriendin hem erg goed vond en helemaal in de mood geraakte 3sterern
AGE-411
Er bestaat nog ander (beeld)materiaal om iets van haar gedaan te krijgen.
arwenevenstar
Het is altijd een beetje half half bij deze film: het deel waarin Noah en Ally jong zijn vind ik echt het einde, gewoon omdat de sfeer perfect overkomt. Maar daarnaast is het hele dementie gezeik oer en oersaai.
Kan je een film nog wel een 4 geven als je 'm voor de helft doorspoelt..
eclipx
Heb de film 2 jaar geleden gezien met mijn toen vaste vriendin.. wel ik moet zeggen, ik ben geen fan van romantische films, maar toen we deze film hebben bekeken, zijn we echt in tranen uitgebarst, ik snap er ook niks van, want ik huil amper!!
Echt een goeie film om met je partner te kijken, en het "i love you" gevoel te verdubbelen
4,5
Laila001
Prachtige en heel gevoelige film! Het eerste half uur vond ik een beetje langdradig, maar daarna heb ik me geen minuut verveeld.
AGE-411
Nog maar een halfje verlagen naar 1,0.
Over deze film valt eigenlijk niets goeds te vertellen. In vergelijking met andere romantische films is deze film echt een dikke zero.
TragieStar.*
Oh, waarom dan wel?
Dan kan je toch meteen 0,5* sterren geven? Want je hangt hier volgens mij vaak genoeg rond om deze film naar beneden te halen.
Dan weet ik niet welke romantische films jij allemaal hebt gekeken, maar deze is dus wel 1 van de beste overigens.
Deze film heeft alles wat liefde te bieden heeft, drama en romantiek.
Oh, waarom dan wel?
Deze film heeft alles wat liefde te bieden heeft, drama en romantiek.
Er zijn eigenlijk maar 2 romantische films die ik echt de moeite vind:
- Annie Hall
- The graduate
AGE-411
Pff, tja dan noem je ook films op dichtbij de jaren '70..
Heeft er niets met te zien.
Als die gemaakt zouden zijn in 2009 had ik ze even veel gewaardeerd.
Laila001
Nog maar een halfje verlagen naar 1,0.
Wacht maar tot je groot bent!
AGE-411
Wacht maar tot je groot bent!

Ik heb het gewoon niet voor zulke romantische verhalen die je eigenlijk al gezien hebt. Liever een meer nuchtere of absurte kijk op de liefde, want liefde is soms absurt.
nakada
Welke film heb jij al eerder gezien dan die gaat over de liefde voor een vrouw die door Alzheimer jou en jouw liefde vergeet ? Dat haar karakter en haar wezen voor je ogen verdwijnt.
melvddonk
Ja ik ben het er ook mee eens dat dát is wat dit verhaal juist zo goed maakt. Zonder dat stuk van het verhaal zou het een bovengemiddelde romantische film zijn, nu is het voor mij een van de beste romantische films.
Boenga
Tranentrekker!!!!!
Nou, nou, zó slecht is hij nu ook weer niet, hoor...
noke
Dat zal wel sarcastisch bedoeld zijn toch? Tenminste als je kijkt dat ik 5***** geef.....
Boenga
Uiteraard een grapje.
Voor alle duidelijkheid: ik kan Nicholas Sparks heel erg waarderen als schrijver; maar deze verfilming.... een behoorlijke tegenvaller.
Q Jones
Er zijn eigenlijk maar 2 romantische films die ik echt de moeite vind:
- Annie Hall
- The graduate
The Graduate vind ik nou niet echt een romantische film hoor
Die film heeft genoeg romantiek
Het hele uitgangspunt gaat natuurlijk ook o.a. over de liefde daar.
Q Jones
Ja maar toch heeft de film meer drama aspecten dan dat het een romatische film is. Deze film vind ik toch wel een heel ander genre eigenlijk kan je ze niet verglijken
AGE-411
En da's misschien maar goed ook?

'The Notebook' is binnenkort te zien op HBO Max, Makers vertellen over seizoen twee van hitserie 'Shogun' | MovieMeter Recap

Romantische dramafilm ‘The Notebook’ van Nick Cassavetes binnenkort te zien op HBO Max

'The Notebook' gaat van Prime Video verdwijnen: 'Blijft voor mij de mooiste romantiek film ever'

De tien best beoordeelde films van de jarige Ryan Gosling (43)

Voces Inocentes

Seven Pounds
Drama, 2008

My Sister's Keeper
Drama, 2009
poemgebaseerd op boekriviersadnessstrijdliefde voor iemands levendementiaclasssecret lovetearscandlemailbox valentine's dayloose adaptation