• 9.378.190 stemmen

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

Doom

Binnenkort weer eens herzien want het is en blijft natuurlijk een prachtige romantische film. Kunnen niet veel romantiek films tegen op.

avatar van Jollie22

Jollie22

Dit is echt een van de meest romantische film die ik ooit heb gezien
Hij duurt misschien wel 2 uur lang, maar hij blijft je ook zeker 2 uur lang boeien!!

Had het einde ook niet echt helemaal zo verwacht... maar het eindigde gelukkig toch allemaal wel 'ok'...

Het is zeker een *5 waard!! Koop deze ook zeker op DVD... goed acteerwerk!!!

avatar van donnie darko

donnie darko

Toch best wel mooie romantische film. Het plaatje klopt, de acteurs zijn stuk voor stuk goed buiten Rachel McAdams, die zeer goed is, en het verhaal kon mij boeien. Ik moest deze film kijken van een meisje van mijn klas maar ik heb er geen spijt van. Ik vond het een zeer mooi verhaal. Enkel de delen met de oude mensen vond ik wat saaier.

3.5* toch voor een zéér mooi romantisch filmpje.

Wel ontzettend hoog gemiddelde, vind ik.

avatar van hinie

hinie

Prachtige film!!

heb hem meerdere keren gezien.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weer herzien maar zag hem nu voor het eerst als non-single. Ook nu merk ik weer dat je een film met dit onderwerp gewoon anders gaat beleven als je zelf ook in een serieuze relatie zit.

De film bevat chemistry tussen de twee hoofdpersonen, een realistische down-to-earth schets van ware liefde, mooie muziek, scenes gevuld met emotie, het is gewoon prachtig om de ware liefde tussen deze twee realistische personages te mogen aanschouwen.

De relatie wordt niet geromantiseerd neergezet (het is niet alleen maar 'fun', het kost veel inzet en zoveel meer om het gewoon te laten werken) wat zeker een groot pluspunt is. Ook Gosling laat dat weten in zijn 'pain-in-the-ass' monoloog. Door deze denk-patronische overeenkomst met mijn kijk op een relatie maakt dat de film ook wel specialer voor mij persoonlijk.

Halfje verhoogt naar vijf dikke sterren.

avatar van bebdn

bebdn

Niet overdrijven Gilles is toch iets minder dan MD en Kikujirô no Natsu om er maar een paar te noemen.

Wat verliefdheid kan doen met een mens

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aan die films kan the Notebook zeker niet tippen maar toch een dik verdiende 5 sterren maar op een ander niveau dan de twee titels die jij noemde.

Kan heel wat doen met een mens inderdaad.

avatar van gemaster

gemaster

God wat is Rachel McAdams een prachtige vrouw zeg. Ze spat werkelijk van het scherm.

De rest van de film is ook goed, maar het blijft een standaard liefdesverhaaltje, hoe goed het ook in elkaar zit. Het einde zag ik al aankomen in 2002, maar dat boeit niet heel erg. Dit soort films moeten nu eenmaal voorspelbaar zijn, anders blijf je achter met een rotgevoel.

3,5* voor 13 in dozijn romantisch filmpje dat wel tot in perfectie is uitgevoerd.

avatar van arlas

arlas

the notebook is een prachtige film waarbij ook eens wordt stilgestaan hoe de liefde tussen twee oudere mensen nog kan zijn. hij krijgt van mij zo 4 sterren.

avatar van mustbemootje

mustbemootje

In 1 woord: wauw....

Echt de méést Romantische Film ooit gezien!

Hierboven al omschreven; als single beleef je hem vast anders dan wanneer je in een relatie zit, maar hoe dan ook: ZIEN!!

Goed acteerwerk, goed verhaal, en idd verrassend einde!

N.B: voor de emotio's onder ons: leg de tissues maar vast klaar.... janken geblazen.

5* dubbel en dwars!

avatar van Yule Log

Yule Log

De film is zoooo indrukwekkend! Prachtig geacteerd en in scene gezet. Hij duurt geen moment te lang.

Normaal houd ik niet van flash back en forward, maar in dit geval maakt het het verhaal completer.

Superfilm!

avatar van Mexm

Mexm

Geweldige film

Ik kreeg er echt een goed gevoel.

Alleen het geschreeuw van Allie is een beetje irritant, maar ach, met zo'n koppie is dat wel te vergeven

Maar in iedere geval, goeie film, zeker 5 sterretjes waard!

avatar van QueenBitch

QueenBitch

Ik hou van deze film. Ik heb het boek gelezen voor me boekverslag (is wel wat anders) Maar nog steeds heel leuk

avatar van lowhusky

lowhusky

wow wat een liefde

Rianneke_Dan

Ik ga hem zeker nog vaker kijken!

Maar vind het echt leuk al die reacties van jullie!~

Ik ga binnekort met mijn vriendin kijken, en die huilt al net zo snel als mij haha dus dat word erg gezellig!!

avatar van ~Burner~

~Burner~

geweldig die rachel mcadams! mooie vrouw! en een mooie film, af en toe wel wat voorspelbaar maar toch de moeite waard om te kijken! 4*

avatar van sweet_yasmina

sweet_yasmina

Ik vind de Notebook een echte topper, heb die overlaatst meerdere malen gekeken moet er nog steeds van huilen, misschien ben ik gewoon te gevoelig.. Hihi... Anyway, toen ik de film begon te kijken, leek die in het begin een beetje ouderwets en euhm dat is niet echt mijn stijl maar naarmate het verhaal vordert wordt de film beter... Dikke proficiat aan iedereen die deze film gemaakt heeft of erbij geholpen heeft... Dit mogen ze gerust nog eens proberen... EEN 5!!! Groetjes Yasmina...

avatar van Gehenna

Gehenna

Onlangs weer gezien en stem wéér verhoogt naar de maximale 5*!

Een romantische film moet het vooral hebben van de twee hoofdrolspelers en de overtuigingskracht van die twee mensen, de liefde moet als het ware van het doek afspetteren.

Dit is het sterkste punt aan The Notebook, Ryan Gosling als Noah en Rachel McAdams als Allie, lijken écht in love met elkaar en spelen hun rollen vol overgave.

De dialogen tussen de twee zijn prachtig en om van te smullen, de liefdes-scenes om stil van te worden... Het is puur genieten, voor een ieder met gevoel van romantiek.

Een ander punt is de schitterende setting, de film speelt zich af in de jaren 40-50 wat hele mooie plaatjes oplevert en het geheel nog wat romantischer maakt dan het al is.

Dan is er natuurlijk nog het bitterzoete verhaal, de tagline van de film: Behind every great love is a great story... Niets is minder waar, het verhaal is grandioos te noemen zonder enige twijfel. Het verhaal is geschreven door de bestseller auteur Nicholas Sparks die ook al zijn boeken Message in a Bottle en A Walk to Remember verfilmd zag worden. De film is 2 uur lang maar het voelt alsof hij veel langer is, zonder traag over te komen..., want: er gebeurt zoveel...zonder dat het gehaast of afgeraffeld aanvoelt.

Het ene kippevel moment na het andere volgen elkaar op in een ideaal tempo, je gaat meeleven en het verhaal zuigt je op om je pas los te laten bij de aftiteling. Een bijzondere ervaring dat, tegenwoordig in de snelle MC movies, té vaak ontbreekt.

Dikke kans dat je dan al tranen in je ogen hebt, of in ieder geval een brok in je keel omdat het je zo aangrijpt.

Nick Cassavetes, jawel de zoon van John Cassavetes en Gena Rowlands, weet met deze film na het voortreffelijke John Q., weer te imponeren.

Het is een verstandige keuze van hem geweest om zich meer te gaan richten op zijn regisseurskant, dat hij het er verdienstelijk van af brengt kun je goed aan deze film zien. Hij ontwikkelt zich in een goede regisseur die zeker nog meer potten zal gaan breken in de nabije toekomst. Een leuk detail is dat hij zijn moeder, Gena Rowlands een fantastische actrice, in deze film een rol heeft gegeven als de oude Allie.

Voor jong, oud, man, vrouw..voor een ieder die romantische films weet te waarderen, is The Notebook een ware traktatie en een hele dikke aanrader.

Het is boeiend en mooi en in het genre zelf één der groten, ik durf met voldoende zekerheid te stellen, dat deze film jaren na dato een klassieker zal worden bevonden.

Dus: ..gewoon kopen, huren maar zeker gaan kijken! 5*

avatar van door

door

Dit is een meesterwerk, prachtig verfilmd naar een boek van mijn lievelingsschrijven Nicholas Sparks.

Deze Sparks moet wel de meest romantische ziel hebben van heel Amerika!

Ik heb genoten van deze film, het raakt je keer op keer weer, en dan het einde nog dat was echt dé druppel, daar is echt veel werk aan besteed; zoveel emotie.

Het verhaal van Allie en Noah is bijna onwaarschijnlijk romantisch, waarbij ik denk ; als ik het verhaal weer lees, wat zijn wij toch saai.Hun liefde word op zo'n fantastische wijze weergegeven.

Cassavetes heeft zijn best gedaan er een mooi werk van te maken, en dat is hem ook duidelijk gelukt.

Voor Sparks een 10* voor dit geweldige verhaal.

avatar van willemtevreden

willemtevreden

Romantische films, pffff, maar deze.......ik heb gezwijmeld en mijn eigen vrouw maar weer eens flink geknuffeld. Over een feel good movie gesproken. 2 uur mooi vermaak. Echt een aanrader ook voor koele kikkers.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Ja, inderdaad ook voor de koele kikkers geschikt! Zeker een heel mooi liefdesverhaal. Aangrijpend. Prachtig verfilmd. Ook mooi om te zien: de screentest van de hoofdrolspeelster op de DVD. Motto van de film: volg je hart!

****-sterren.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik heb een probleem met deze film....Hij is erg romantisch, ontroerend en er zit voldoende tempo in de film. Ik leefde helemaal mee met de jeugdige lovers en vond het verhaal van de vrouw ook prachtig, die vervlechting was goed uitgewerkt, op het einde hield ik het zelfs niet meer helemaal droog, dat was tot nu toe alleen nog maar bij Free Willy, Titanic en The Lion King overkomen. Er zit ook een mooie boodschap in de film verwerkt, ga op je gevoel af, no matter what.

Oh ja, mijn probleem....ik zie de laatste tijd te veel goede films. En nu er al 2 romantische films in mijn top 10 staan dreigt er nu ook binnenkort een 3de romantische film bij te komen. En ik maar zeggen dat ik van komedies en thrillers houd. Deze film is een regelrecht probleem voor de continuïteit van thrillers in mijn top 10! 4,5*

Doom

Haha, dat is inderdaad een dilemma. Echter gezien je recensie verwacht ik bij herziening niets minder dan een verdiende 5*. Laat die thrillers maar gewoon hangen, The Notebook is beter.

Rianneke_Dan

Ik let daar inderdaad ook altijd een beetje op, want het moet niet te klef worden haha:P

Maar je moet gewoon in je top 10 zetten wat je wilt en wat jij de mooiste films vind.

Boeiend als jij romantische films in je top 10 heb staan!

avatar van Julie

Julie

heb hem herzien en ik verhoog mijn stem

goed eh

Julie schreef:

heb hem herzien en ik verhoog mijn stem

goed eh

Goed maar kan nog wel hoger hoor

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Doom schreef:

Ik verwacht ook wel dat deze na herziening een 5* krijgt, en dan staat niets een top 10 notering meer in de weg natuurlijk, alleen inderdaad oppassen dat mijn top 10 niet te klef wordt Gelukkig zie ik dat jij thrillers en romantische films ook kan combineren. Waarom heb jij eigenlijk geen top 10 opgesteld? Dan zou deze film het toch niet afleggen tegen Saw?

maxcomthrilla schreef:

Ja, ik ken het. Moet mezelf ook enorm inhouden met films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Before Sunrise. Maken ook best wel kans op een volle score.

maxcomthrilla schreef:

Voor mij is het combineren vrij makkelijk aangezien horror en romantiek mijn favoriete genres zijn. En waarom geen top10? Simpel, ik kan niet kiezen. Echt, ik zou niet weten in welke volgorde ik ze moet gaan zetten. The Notebook kan op 1, maar ook net zo goed op 8.

Zelf heb ik wel in de gaten dat The Notebook steeds beter wordt, de eerste keer toen ik deze film bekeek kreeg die een magere 4*. Nu na 3 herzieningen een dikke 5* en daar komt die ook niet meer vanaf.

The Notebook moet gewoon op nummer 1

Horror geweldig, maar het raakt je niet van binnen! (hopelijk )

The Notebook wel, en dan spreek je over een nummer 1 naar mijn mening!

Maar bij iedereen verschillend natuurlijk.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Heerlijke romantische film! En wat een chemistry tussen die twee... Schitterend om te zien! Kan me McAdams alleen van Mean girls herinneren, maar hier zet ze een geweldige acteerprestatie neer. Maar ook Gosling is erg sterk en zeer overtuigend aanwezig.

Het verhaal is zoals een ieder zijn ware liefde wel zou willen vinden. En dat het niet over rozen gaat weten we allemaal, maar als het uiteindelijk dan toch zo perfect af kan lopen is dat heerlijk om te zien en kun je alleen maar hopen dat je dat zelf ook zo mag beleven mits je je ware al niet gevonden hebt natuurlijk.

Als ik dan toch een klein minpuntje aan mag stippen is dat ik de ziekte van Allie iets duidelijker naar voren gebracht had willen zien worden. Het enige dat je weet is dat ze zo af en toe een helder moment heeft en weer weet wie Noah is, maar welke ziekte ze dan precies heeft wordt niet duidelijk. Maar als je dan de verwijderde scenes bekijkt zie je de perfecte scene om dit duidelijk te maken. Ze laten zien dat ze een beginnende vorm (wat later alleen maar erger wordt, helaas) van Alzheimer heeft. In die scene laten ze ook zien dat dat de reden was voor haar om "The Notebook" te gaan schrijven. Deze scene had prachtig in de film gepast!

Helaas mocht het niet zo zijn, maar wil ik deze heerlijk romantische film een wel verdiende 4,5 ster geven.