• 9.378.508 stemmen

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

laundromat

Ooh deze wil ik graag weer es zien!

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Mooie film. Echt een filmpje om romantisch met zen 2 te kijken. Ik ben niet echt een fan van dit soort films, maar deze was wel de moeite.

Goede acteurs en camerawerk. Goed verhaal dat wel blijft boeien tot het einde.

Prachtige romantische film !! Iedere keer weer als ik hem kijk komen de traantjes weer tevoorschijn. Geweldig geacteerd, mooi/goed gefilmd en prachtig verhaal .. Wat wil je nog meer ?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Wordt niet uitgezonden overigens vanavond. Daar in plaats van komt Hoogste Tijd met Rijk de Gooijer.

avatar van Tommy The Cat

Tommy The Cat

Mochizuki Rokuro schreef:

Potverdorie. Had me net geïnstalleerd. Vervelend is dat.

Meen je niet! Bummer!

avatar van cinemakenner

cinemakenner

The Notebook is een prachtige visie van een liefdesverhaal in verschillende generaties dat realistisch op het doek wordt neergezet door spelers Ryan Gosling en Rachel McAdams.

Ik lieg absoluut niet als ik zeg dat The Notebook één van mijn favoriete films is. Ik bedoel kijk al naar de prachtige vertolkingen die hier worden neergezet. Niet alleen van de hoofdspelers Ryan Gosling en Rachel McAdams maar ook van 'belangrijke bijrollen' van James Garner en Gena Rowlands. En natuurlijk zijn er ook nog andere prachtige verschijningen van spelers, maar deze vier zijn toch wel de beste die voorkomen in deze film. Maar, met name, vind ik Gosling super die recentelijk ook nog de hoofdrol had in het prachtige romantiek verhaal Blue Valentine. Persoonlijk vind ik de aparte stijl van hoe het verhaal verteld wordt ook wel interessant, het wordt verteld in een soort van boek, als ik het zo mag duiden. En bij mijn eerste kijkbeurt zag ik eerlijk gezegd het einde: dat de oude man en vrouw eigenlijk de hoofdrolspelers zijn helemaal niet aankomen. Ik vond het een verrassende wending in een al prachtig liefdesverhaal.

Zoals ik al makkelijk kan concluderen is The Notebook toch echt wel een prachtige verfilming van Nicholas Sparks. Er wordt een mooi liefdesverhaal neergezet met fantastisch acteerwerk, wat ik alleen maar kan prezen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Niet helemaal aan de (hoge) verwachtingen voldaan.

En dat ligt aan het verhaal, denk ik. Het is zo voorspelbaar als het groot is, maar zelfs dat maakt mij niet uit. Het is eerder dat de romantiek in miserie evolueert.
Want het begint wel goed. Vlot tempo, leuke scènes. Maar nadat Allie terug naar het huis van Noah gaat, zakt het erg hard in. Alles wat nadien gebeurt is niet echt meeslepend.
Ik ben niet te beroerd mezelf te laten gaan bij een emotionele film, maar ondanks het einde, werd ik niet echt bij de keel gegrepen.

Ik ben ook na deze film nog niet helemaal overtuigd van Ryan Gosling. Hij doet wel z'n best, maar echt goed vind ik hem niet. Rachel McAdams doet het eveneens behoorlijk, maar niet schitterend. In de bijrollen steelt James Garner de show. Erg sterk geacteerd.

Mooi tijdsbeeld, romantisch uitgangpunt met aanvankelijk leuke scènes zoals het dansen op straat. Enkele mooie beelden; de muziek viel niet echt op.
De manier van vertellen (een oudere persoon vertelt zijn/haar leven) zorgde eerder al voor kippenvelmomenten (Titanic, The Curious Case of Benjamin Button), maar hier werd ik niet echt bij de keel gegrepen. Spijtig.

3,5

avatar van SunChaser

SunChaser

Geweldige film, perfect

avatar van SunChaser

SunChaser

Sergio Leone schreef:

Niet helemaal aan de (hoge) verwachtingen voldaan.

Ik ben ook na deze film nog niet helemaal overtuigd van Ryan Gosling. ..,

Kijk Crazy Stupid Love en Drive dan maar eens

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Drive is reeds bekeken. Crazy Stupid Love spreekt me niet bepaald aan. Zal nog wel een tijdje duren vooraleer ik die zie.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

The Believer (2001) kan ik nog aanraden, en eventueel Murder by Numbers (2002).

avatar van Rodger

Rodger

Prima film, zeer mooie beelden, met een perfect decor..

Ik vond het verhaal alleen zo flinterdun, en voorspelbaar..

3.5**

avatar van Saldek

Saldek

Mochizuki Rokuro schreef:

Over een half uur de herkansing.....en op ned. 2 !! No commercials!!

avatar van Rory Breaker

Rory Breaker

Prima film, die natuurlijk makkelijk te voorspellen is. De film volgt de standaardprocedure en slaagt daar uitstekend in. Met de juiste muziek en dito plaatjes krijg je dan al makkelijk iedereen aan het wegzwijmelen. Hier ben ik niet zo gevoelig voor, maar ik heb wel degelijk genoten van de film. Het einde vond ik alleen wat flauw, iets te veel van het goede. Dat hadden ze wat mij part weg mogen laten en zelfs eventueel voor een open einde te kiezen, maar het is logisch dat hier niet voor gekozen is. Opvallend vond ik Ryan Gosling, die prima speelde. Ietwat terughoudend, maar tegelijkertijd toch zoveel zegggend.

avatar van Saldek

Saldek

De hele film was prima te pruimen. Deze begon wat droog naar mijn gevoel en werd naarmate de film vorderde steeds leuker en interessanter. En in tegenstelling van Rory Breaker vond ik het einddeel juist onmisbaar: een stempel, blauwdruk, bevestiging van een toch wel exceptionele liefe. 3,5*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vond dit dus wel een mooie film. Misschien komt het, ondanks de hoge score, dat ik er juist met lage verwachtingen naar ging kijken. Ergens dacht ik dat dit gewoon een Romantiek filmpje was met de standaard formule inbegrepen. Maar dat was niet zo. Er komt veel meer bij kijken. Het acteerwerk is erg sterk! Vooral van Rachel McAdams. Ryan Gosling wist me niet op alle fronten te overtuigen maar was over het algemeen ook goed bezig. Het verhaal is interessant. Leuk om te zien hoe Noah en Allie langzaam weer bij elkaar komen. De hele film bevat veel romantische momenten, maar die zijn dan wel goed in beeld gebracht. Ergens zie je aankomen hoe het gaat eindigen maar ook weer niet.. Het 'tweede verhaal' met de oudere versies van de hoofdpersonages is minstens net zo mooi. Ik had niet verwacht dat dit ook nog verder zou worden uitgewerkt. Het moment waarop Allie zich alles weer herinnert en vervolgens weer vergeet vond ik best emotioneel in beeld gebracht. Het geeft wel een goed beeld van de ziekte, maar ik vond het zielig om te zien. Dus het laatste stuk hoorde echt erbij. De film bevat daarnaast ook een mooie score en de rest van de cast was goed op dreef. De film wist in ieder geval bij me binnen te komen. Ondanks dat ik helemaal geen zin had om nog een film zo laat te gaan kijken. Al met al een erg mooie film dus met een prachtig verhaal, dat ik niet zo snel zal vergeten!

avatar van shawna

shawna

Prachtige film. Ik heb ervan genoten.

avatar van m1701

m1701

Had hier hele hoge verwachtingen van, maar viel me wat tegen.

Je zag in het begin al aankomen wie zij uiteindelijk zou kiezen... hierdoor

was het hele sfeertje al weg.

Acteerwerk was wel super goed!!

Maar helaas miste ik iets.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Hypnotiserende vertelling van een interessante romance. Mooie, lange shots zonder overbelichting. De boel wordt niet opgeblazen, karakters zijn realistisch en vervelende zijweggetjes blijven achterwegen. Erg mooi om de verschillende situaties mee te mogen maken waar het liefdeskoppeltje in verzeild raakt. Ook al weet je wel dat ze op het einde weer bij elkaar zullen komen blijft het continu boeiend en het was meeslepend genoeg om te vergeten dat er een bejaard stelletje het hele scenario al op papier hadden staan. De muziek is lekker rustig gehouden.

Uitstekend.

avatar van Halcyon

Halcyon

Een stroperige romantische film die qua structuur veel weg heeft van Titanic, maar nergens hetzelfde niveau haalt. De chemie tussen Gosling en McAdams is echter absoluut aanwezig. Aangezien dit gegeven cruciaal is blijft The Notebook boeiend genoeg. Helaas is de inkleding met zwaar aangezette en vaak totaal misplaatste orkestmuziek nogal stereotiep… en gewoon vervelend. Daarnaast is er de raamvertelling vanuit de aftakelende oudjes die op het einde een extra dimensie biedt, maar over het algemeen wel als een stoorzender werkt. Over de ganse lijn kon dit dus veel beter. De beste scène, voor mij, is die op het zwanenmeer.

avatar van Boneka

Boneka

De film viel me eigenlijk een beetje tegen. Het verhaal is nogal voorspelbaar zeker met die twee oudjes door de film heen. Dat was eigenlijk ook mijn grootste minpunt. Het titanic gevoel had ik ook alleen daar zag je dat oudje alleen aan het begin en aan het eind van de film. Helaas hebben ze ervoor gekozen die twee oudjes continue in beeld te brengen midden in de film. Die twee tijdslijnen vond ik niet handig en vooral een afbreuk aan de film. Het verhaal an sich vond ik wel aardig en de beelden waren fraai. Helaas waren de mannelijke hoofdrolspelers niet zo denderend. Vooral Ryan Gosling vond ik zwak spelen. Middelmaat film.

avatar van marximaal

marximaal

Prachtige film en de vergelijking met titanic was bij mij nog niet opgekomen en kan mij er ook totaal niet in vinden. Dit verhaal gaat over onvoorwaardelijke liefde en verschrikkelijk om te zien wanneer je geliefde alzheimer krijgt en je niet meer herkend. Dat was voor mij de strekking van het verhaal.

avatar van wimaroca

wimaroca

Tja,tja

Die vergelijking met titanic zei ik ook halverwege de film,maar ik vond 'm toch net wat minder,iets minder geacteerd!!

alhoewel Ryan Gosling misschien wel een grote kan worden

avatar van BBarbie

BBarbie

Na een paar jaar deze DVD weer maar eens afgestoft en terecht. Prachtige film naar het mooie boek van Nicholas Sparks.

Met voorsprong de beste rollen van Rachel McAdams en Ryan Gosling tot op heden.

Een echt Cassavetes-project trouwens, want regisseur Nick Cassavetes liet niet alleen zijn moeder Gena Rowlands opdraven, maar ook zijn vrouw Heather Wahlquist als Sara, de sexy jeugdvriendin van Allie.

Het wordt tijd dat ik de Blu-Ray versie aanschaf, want over een paar jaar zal ik de film nog wel eens willen zien.

avatar van moviewoman26

moviewoman26

Staat op 1 bij mij!! En daar blijft ie !! Dit is nou echte liefde...

laundromat

Weer de halve film zitten janken inclusief loopneus! Lijkt me vreselijk als je dement wordt- dacht ook nog even, dan maar liever geen relatie..

Na 3x kijken wordt-ie nog beter, dus een halfje erbij! McAdams is hier op het mooist (komt ook door setting en tijdperk denk ik). En jongens wat is Gosling hot én een goede acteur. Sommigen hebben hem net ontdekt, maar ik 'ken' hem al een tijdje door The Notebook. Bijzonder aan hem is dat ie, net als bij Drive, een bepaalde rust in zijn gezicht heeft. Is dat de acteur of door de rollen die hij speelt?

avatar van ibendb

ibendb

Ik wilde nooit echt deze film zien, gewoon omdat het mijn genre niet is. We hadden hem vroeger op dvd, maar dan snel verkocht op de rommelmarkt. Vandaag heb ik de film weer gekocht, en dankzij alle lage verwachtingen is het erg goed meegevallen.

Het begin vind ik wat vreemd. De vertelling van de meneer aan de mevrouw (die later Allie en Noah blijken te zijn) vond ik eerst niet echt aangenaam, maar op het einde werd alles duidelijk en kreeg ik toch even kippenvel. De film is een aaneenschakeling van kusscènes en sentimenteel gedoe, maar daarom niet minder leuk. Het verhaal wordt erg mooi neergezet en op het eind denk je echt van: wie kiest ze? Maar het was wel nogal voorspelbaar dat ze voor Noah kiest.

Het acteerwerk is bijzonder goed. Vooral Ryan Gosling en Rachel McAdams springen eruit als jonge geliefden. Ook de rest speelt hier op hun best. Nergens komt het ongeloofwaardig en uiteindelijk wordt er sympathie gewekt voor elk personage.

Ik ben aangenaam verrast en hierdoor geef ik de film een mooie 4*.

avatar van kels92

kels92

Geweldige film. Ookal is het verhaal een beetje voorspelbaar, je hoeft helemaal niet na te denken bij deze film en dat maakt het juist zo leuk. Normaal houd ik niet heel erg van erg romantische films, maar dit is er een die ik 100x kan kijken zonder dat het me verveeld.

Een van mijn favorieten is het zeker!

avatar van what is truth

what is truth

Deze film is echt een pareltje in dit genre. Alles aan deze film is echt totaal af en perfect.

MESMERIZING