Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Morgen om 00:40 uur op BBC 1
Plot The Notebook
"Behind every great love is a great story."
Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.
Noah Calhoun
Frank Calhoun
Nurse Esther
HoneyRyder
echt een prachtige film!
(ik heb één vraagje: is het bejaardenhuis, het huis dat noah voor allie heeft gebouwd?)
Enkele keren hetzelfde bericht in hoofdletters verwijderd.
Angelo2
Mooie romantische film. Had inderdaad ook een mierzoete film verwacht maar dat was het zeker niet. Gekeken op aanraden van me moeder.
stefan dias
Had inderdaad ook een mierzoete film verwacht maar dat was het zeker niet.
????? Wat dan wel? (overigens geen probleem dat je van mierzoet houdt of zo, maar de siroop droop er toch wel af of heb ik de grauwe, bittere kantjes gemist?)
bozzy
Normaal gesproken niet echt het genre film waar ik van hou,maar deze film vond ik dus wel erg goed.prachtig verhaal alhoewel redelijk voorspelbaar,maar dat maakt niet uit.
Een dikke voldoende is wel op zn plaats.
Kisje
echt een prachtige film!
Zo had ik het nog niet bekeken, volgende keer eens opletten
en inderdaad érg mooie film!
xMilennx
Tgoh, deze film wordt echt de hemel in geprezen, maar dat vind ik toch net iets te overdreven.
Een mooi verhaal inderdaad wel, en hoewel het echt cliché is, toch op een aparte manier naar voren gebracht. Heel veel romantiek, maar toch niet zodanig dat het over the top slijmerig wordt. Al mislukt dit op het einde toch nog door dat gedoe met die oudjes, vind ik. Voor mij hadden ze die verhaallijn er gerust mogen uithalen, het geeft geen meerwaarde aan de film en maakt hem in mijn ogen zelfs slechter.
Verder kon ik mij niet zo binden aan Noah, maar dat is natuurlijk persoonlijk.
Ik vond hem in ieder geval niet geloofwaardig genoeg om de perfecte geliefde te zijn die Allie heel haar leven niet uit haar hoofd zou kunnen zetten. In het begin is het voor mij maar een vreemde kerel, en op het einde ook. Allie daarentegen vond ik overkomen als een heel sympathiek meisje met natuurlijke (niet brutale) spontaniteit en schoonheid.
Zou voor mij dus pas de perfecte romantiekfilm kunnen zijn zonder de oudjes en met een andere Noah (en ik bedoel dan niet een andere acteur, maar echt het personage zelf).
juliegirlxoxo
Ik snap niet wat iedereen zo goed vind aan deze film,zo super vond ik hem ook weer niet,niet dat het een stomme was ofzo maar ik had veel meer verwachtigen van deze film omdat ik er zo veel positieve comentaar over heb gehoort.
mierzoet gemeumel.
Ik had van tevoren al grote twijfels bij deze film. Helaas werden ze niet minder toen de film begon. Het script is van zichzelf al waardeloos cliché. Hoe vaak is er al niet iets verfilmd waarbij ze eerst uit elkaar gaan en daarna op het einde weer bij elkaar komen. Het hele verdere verhaal barst ook nog eens van de clichés. Jammer dat ze dan ook nog die oudjes erbij moeten doen. Ik had de eerste keer dat ze in beeld kwamen al door dat het om de hoofdrolspelers ging.
Acteerwerk is nog wel redelijk. De enige reden waarom ik bleef kijken was door die beeldschone Rachel. Noah acteerde slecht en verder is het niet echt interessant om naar te kijken omdat je de verdere verloop al kan raden.
Montage en visueel is het niet veel bijzonders. Helaas, goed geprobeerd maar we hebben het zoveelste mierzoete liefdes filmpje.
host
Melodrama, voorspelbaar, traag en vol clichés, gericht op maar één doel: tranen trekken.
Rachel McAdams is de magneet van deze film, verder is het allemaal heel vakkundig gedaan - De film oogt mooi, deed me wat dat betreft wel wat aan Titanic denken, maar echt leven gaat het verhaal nergens. En als film over Alzheimer slaat hij de plank helemaal mis...
Ik voorspel: de film zal waarschijnlijk langzaam wegzakken uit de toplijsten.
nakada
Kijk even onder het knopje statistieken. Hij is al bijna vijf jaar redelijk stabiel. Er komen natuurlijk nieuwe films bij in de top 250 en wellicht dat deze daardoor gaat zakken. Maar echt niet omdat er opeens heel veel lage stemmen bijkomen.
Ik voorspel dat de waardering (3.92**) voor deze film niet of nauwelijks nog gaat veranderen.
Naomi Watts
Vreemde constatering inderdaad en denken dat dit een film over alzheimer is is pas de plank mis slaan. Lijkt me toch vrij duidelijk dat de bedoeling van Cassavetes totaal anders is.
qwertzu
In mijn ogen gaat deze film over ware liefde die rangen en standen overstijgd.
Dat de twist over alzheimer erbij wordt gehaald is denk ik meer om te laten zien dat ook zoiets de liefde van Noah voor Allie niet kan doen verdwijnen.
En dat is heel realistisch, heb het op die manier van heel dichtbij meegemaakt en ook daar bleef de liefde van de man voor zijn vrouw ondanks alles!
stefan dias
In mijn ogen gaat deze film over ware liefde die rangen en standen overstijgd.
Ware liefde overstijgt zelden, zeg maar NOOIT standen of rangen. Dat het dat hier wel doet, onderstreept alleen maar hoe FAKE heel dit verhaaltje is. Ik ben echt geen oude gefrustreerde cynicus. Wel oud, niet gefrustreerd want al héél lang heel gelukkig met dezelfde vrouw, maar The Notebook is me allemaal veel te plastiek. Als het dan toch over echte, hartverscheurende liefde moet gaan, geef mij dan maar 'Bridges over Madison County'.
host
Nee, natuurlijk gaat de film niet in de eerste plaats over Alzheimer, maar ik vindt dat de ziekte hier wel erg geforceerd als 'middel' wordt gebruikt om aan te geven hoe bijzonder de liefde van de hoofdpersonen wel niet is. Terwijl dat voor mij nou juist onvoldoende uit het verhaal zelf blijkt, of uit het spel van de acteurs. NB: het is een voice-over die vertelt hoe wanhopig Noah is als hij niets van Allie hoort, maar die wanhoop wordt nergens zichtbaar - naar mijn bescheiden mening. En iedereen mag daar zijn eigen mening naast houden - graag zelfs!
nakada
stefan dias
Zelden of nooit. Je zal wel enkele uitzonderingen vinden misschien, maar je gaat er toch niet zo snel een pak of 5 vinden, denk ik.
Dat is overigens niet waarom ik de film fake vind. Het is meer het opgepoetste sfeertje: blanken en zwarten die samen een feestje bouwen, de schrijnwerker met een zwak voor poëzie, de decors die allemaal recht uit de verpakking komen, de art direction zeg maar. Eerder een nostalgische commercial voor Coca-cola dan een waarachtig liefdesverhaal. Ik werd in alle geval geen seconde meegesleept.
ooster49
Net de film bekeken na hem een keer of 10 te hebben weggelegd omdat ik dacht dat het een matige film zou zijn, maar na hem bekeken te hebben moet ik toegeven dat het een heel goede film is, oke hij is mierzoet maar als je een film mierzoet maakt dan moet het wel op deze manier, je moet wel heel gevoelloos zijn om deze film niet mooi te vinden, een half puntje minder omdat het volgens mij af en toe een beetje inzakte maar voor de rest petje af gr Joop
maxroelofs
je moet wel heel gevoelloos zijn om deze film niet mooi te vinden,
dankje.......
stefan dias
je moet wel heel gevoelloos zijn om deze film niet mooi te vinden
Gevoelloos? Voor deze koekentrommelemoties pas ik.
Pierre1965
Gevoelloos? Voor deze koekentrommelemoties pas ik.
Volgens mij heb je er lol aan om dat steeds te vertellen, geinig eigenlijk.
Moet je iedere keer weer die site op om te kijken of iemand wat positiefs bij "the notebook" geschreven heeft.
Het zal je wel diep zitten.
Oh, nee hoor. Ik ben alleen niet gevoelloos. Ik zeg zelf ook niks verkeerd over mensen die deze film wel heel goed vinden (onder andere mijn dochter). Ik begrijp het zelfs een beetje. Maar anderzijds: point taken. Het is geenszins mijn bedoeling iedereen stuk voor stuk af te zeiekn. Nogmaals: ik heb niets persoonlijk tegen 'lovers'. Alleen iets tegen… oké, laat maar.
Het zal je wel diep zitten.
Nou nou iedereen heeft toch het recht zijn eigen mening te verspreiden. Als hij deze mening opmerkelijk vind is het logisch dat hij er commentaar op geeft.Het lijkt me nu meer dat het jou diep zit dat er ook mensen zijn op deze site die deze film niet goed vinden.
Pierre1965
Nee hoor ik kan t me nog voorstellen ook.
Want niet iedereen heeft iets met liefde zoals het in deze film wordt getoond.
Een mening geven is iets anders dan steeds komen met van die opmerkingen.
Alhoewel ik koekentrommelemoties dan wel weer geinig vind gevonden.
Nee wat ik wil zeggen is.
Je moet de energie maar hebben om die strijd steeds aan te gaan en negatieve berichten te plaatsen alleen omdat jij de film niet mooi, goed of whatever vind.
stefan dias
Nee hoor ik kan t me nog voorstellen ook.
Want niet iedereen heeft iets met liefde zoals het in deze film wordt getoond.
Een mening geven is iets anders dan steeds komen met van die opmerkingen.
Alhoewel ik koekentrommelemoties dan wel weer geinig vind gevonden.
Nee wat ik wil zeggen is.
Oh, het is gewoon een combinatie van iets te veel tijd hebben en ook wel wat tegengas willen geven.
Verder gun ik ieder zijn mening. Ik kijk op niemand neer. Maar dat had je al min of meer begrepen, dacht ik.
FullMoon
'With every great love comes a great story'
Het is nu bijna vijf uur in de ochtend en ben de tel kwijt hoe vaak ik deze film heb gezien. Als man zijnde zal dat wel raar in de oren klinken van velen hier omdat je zoiets eerder verwacht van een vrouw dan een man dat iemand zo vaak naar deze film heeft gekeken. Ik had hem in 2005 gekocht en alleen gezien. Een paar maanden later met mijn ex-vriendin samen. Ze was daarna lyrisch over film dat ze het ging kopen voor haar zelf.
Vannacht heb ik hem opnieuw weer gekeken in bluray en wat heb ik weer genoten van de film. Ieder keer heb ik niet mijn tranen kunnen bedwingen. Vele stukken in de film raken me heel erg. Afgezien van de emotionele kant van het verhaal vind ik de acteerprestaties fenomenaal. Ryan en Rachel hebben fantastisch werk geleverd. Het volgende is een auditie opname van Rachel McAdams waarin ze aan het oefenen was voor een moment opname in de film. Diegenen die de film nog niet gezien hebben raad ik af om er naar te kijken: Rachel McAdams Audition Tape. Deze auditie bewijst de toewijding van Rachel voor deze film.
Ook het verhaal heeft me altijd geboeid. Niet zo gek eigenlijk gezien het feit dat ik de film tig keren heb gezien. Daarbij komen ook nog de prachtige soundtracks van Aaron Zigman. De piano in het begin was adembenemend Main Title. Andere soundtracks raad ik ook aan om ze te beluisteren op Youtube.
Deze film verdient het om een van de beste romantische films aller tijden te zijn. In mijn geval temeer omdat de relatie tussen Noah en Allie aan mezelf en mijn ex-vriendin doet denken.
Charlotje*
deze film blijft me boeien! zeer mooi verhaal en goed geacteerd. vooral Rachel McAdams verbaasde me.
what is truth
Geweldige film. Niet echt mijn genre, maar ik heb er van genoten.
De film laat zien wat echte liefde inhoudt en dat je er maar beter het beste van kunt maken zolang het kan en mag.
jippie2010
Ik moest er aan geloven, een romantisch drama kijken met mijn vrouw. En ik heb er geen seconde spijt van gehad. Een verhaal die elke seconde boeide, overtuigend en echt, met een prachtig slot. Ik zat te twijfelen tussen een 4.0 en een 4.5, dus ik heb het maar het voordeel van de twijfel gegeven.

'The Notebook' is binnenkort te zien op HBO Max, Makers vertellen over seizoen twee van hitserie 'Shogun' | MovieMeter Recap

Romantische dramafilm ‘The Notebook’ van Nick Cassavetes binnenkort te zien op HBO Max

'The Notebook' gaat van Prime Video verdwijnen: 'Blijft voor mij de mooiste romantiek film ever'

De tien best beoordeelde films van de jarige Ryan Gosling (43)

Voces Inocentes

Seven Pounds
Drama, 2008

My Sister's Keeper
Drama, 2009
poemgebaseerd op boekriviersadnessstrijdliefde voor iemands levendementiaclasssecret lovetearscandlemailbox valentine's dayloose adaptation