Genre: Oorlog / Romantiek
Gesproken taal: Frans, Engels en Japans
Releasedatum: 28 juni 2001
Bekijk via Disney+
Plot Pearl Harbor
"It takes a moment to change history. It takes love to change lives."
Rafe McCawley en Danny Walker kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben allebei de droom piloot bij de Amerikaanse luchtmacht te worden. Wanneer ze zich uiteindelijk kunnen aanmelden en goedgekeurd worden, wordt Danny ingedeeld bij een vliegsquadron bij Pearl Harbor, Hawaï. Rafe meldt zich vrijwillig aan bij een vliegsquadron in Engeland om te strijden tegen de nazi's. Hij laat naast Danny ook zijn vriendin Evelyn Johnson, die hij tijdens de medische keuring heeft leren kennen, in de V.S achter. Rafe wordt boven Het Kanaal neergeschoten en wanneer hij hersteld is van zijn verwondingen keert hij terug naar Evelyn in Pearl Harbor. Evelyn blijkt echter ondertussen een verhouding te hebben met zijn beste vriend. Het idyllische leventje op Hawaï wordt ruw verstoord, wanneer de Japanners de militaire vloot in de haven van Pearl Harbor en de militaire vliegvelden op het eiland onder vuur nemen door middel van een verrassingsaanval.
Rafe McCawley
Red Winkle
Billy Thompson
Anthony Fusco
Dogie Hogan
Mooie remake van "TORA TORA TORA!" Score 3.5*, maar vanwege prima acteerwerk van Kate Beckingsale 4.0*.
BoordAppel
Mooie remake van "TORA TORA TORA!" Score 3.5*
Pardon? Omdat beide films over de aanval op Pearl Harbor gaan wil nog niet zeggen dat dit een remake is. Deze film heeft nog meer met Titanic gemeen dan met Tora! Tora! Tora!
_Bollerd_
Jammer hoor, dat hij zo wordt afgekraakt, ik vind hem in ieder geval prachtig
---> Ook helemaal mee eens! Ik vond het echt een super film!
fantastische acteerprestaties! josh hartnett is echt zalig!
JoeCabot
Wel, als Lee dan wél zo veel verstand heeft van films kan hij/zij wel eens uitleggen waarom hij dan wel zo goed is. Men heeft duidelijk een film in het genre van Titanic willen maken, maar dat is toch wel mislukt hoor. Michael Bay en zijn vriend Bruckheimer waren hier zwaar overmoedig.
Latesta
Dat genre van Titanic is toch altijd mislukt?
JoeCabot
Pearl Harbor (2001)
Oorlog / Titanic
183 minuten
Nee, tuurlijk is Titanic geen genre. Ik bedoelde natuurlijk in de stijl van...
jack-sparrow
dit is een echte bruckheimer-productie dat kun je duidelijk zien aan de manier van filmen.
de stijl van titanic ?
ja, zo zou je het kunnen noemen .
ik geef 3.5
Costa
deze film staat veels te laag genoteerd. een halve ster erbij is wel op z'n plaats. waarom?
Jasir
Dit is gewoon een schitterende film.
Geluid, (dolby) super
aktie, genoeg.
Humor, maar zat.
Drama, ik heb een traan gelaten.
lowhusky
een stom bedacht verhaal van wallace, veel te veel romantiek......3 sterren voor alleen de special effects
Ik was een verwende stemmer in het begin
nu even wat duidelijker.
Geweldige soundtrack, geweldige special effecten en goede cast dus. Maar de helft van de film is niet echt boeiend en er wordt slecht geacteerd. De lijken op zee leken net poppen en het bloed lijkt op tomatensaus. Het liefdesverhaal is mega saai en de vriendschap lijkt nep, laatste uur is overbodig. Omdat ik dit vroeger een erg vette film vond, blijf ik op 3 sterren steken. Eén van de weinige 9 april-stemmen van mij.
Kr!kke
Begin is behoorlijk saai. De Japanse aanval maakt de film gelukkig wel goed.
Zwarte knesit
Wat een stront film is dit zeg. mensen die dit geweldig vinden geloof ik niet. dit zijn van die slechte films van het allerergste soort. Ik haat deze film met een verschrikkelijk grote passie. Deze film is nog erger dan armageddon. Kan die Michael Bay niet de ogen uitgestoken worden of sterven aan een hele langzame nare aids dood dan zijn we ervan af? deze man behoort gearresteert te worden wegens misdaden tegen filmkunst. BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!!!!!!
fabbyke
Ok Pearl Harbor is nu slecht maar is dat niet iets te overdreven?
Zwarte knesit
Ok Pearl Harbor is nu slecht maar is dat niet iets te overdreven?
Machiavelli
Aardige film. The love story voor de aanval vond ik te langdradig maar wel met grappige momenten.
De aanval(len) zelf echt super.
Twijfel tussen 2,5 en 3...... toch 3 voor de effecten
Comanchero
Helemaal mee eens!!! Los van het zwakke verhaal (en het feit dat ik gewoon een onverklaarbare mega-hekel heb aan Ben Affleck) klopt hier historisch gezien gewoon geen ene moer van. Vliegtuigen die nog niet eens bestonden en zo...als je dan toch een oorlogsfilm maakt, doe het dan goed. Toon eerbied voor de echte veteranen door in ieder geval op zulke details te letten.
swankel
belangrijk punt in de tweede wo en dan zetten ze er zo'n slap romantisch verhaaltje tussen
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11926 berichten
Ik ken iemand, iemand van over vijftig en een kenner van oorlogsvliegtuigen, met wie ik het over de film heb gehad toen de film uitkwam. Hij zei dat hij de makers niet op fouten had kunnen betrappen!
inderdaad.
ik vind deze film ook best goed .
veel actie en romantiek .
jack-sparrow
maar ja, bij de titanic weet je wat er gaat gebeuren , niet ?
iedereen kent toch de legende van de titanic.
bijna iedereen .
Comanchero
Maar ken jij ook de mensen die er destijds daadwerkelijk bij waren? Die hadden er geen hoge pet van op!
DeCol
Hahaha.. Ik vond hem ook vrij voorspelbaar, maar dat wil niet zeggen dat het geen goeie film was! 3,5*
ikisfilmgek
3.5
Nee ik vond het ook niet voorspeelbaar. Ook al las ik in de geschiedenisboeken over Pearl Harbor het verhaal blijft onvoorspelbaar wat er met die haven gebeurd is.

murtcelP
Mooie film. De Japanse aanval is een hoogstaand stukje film. Ik stoorde me verder niet zo aan het liefdesverhaal.
Tora Tora Tora is historisch wel beter, bij die film interesseerde me het maar weinig wie er nou dood ging omdat er helemaal geen verder uitgediepte karakters inzitten.
De Japanse kant van de oorlog vind ik ook goed belicht. Ze worden ook niet afgeschilderd als de bad-guys. Heb welk respect voor hun zeer goed voorbereide aanval, hoe erg die ook voor Amerika was. ***1/2
jack-sparrow
ik weet best dat je je eigen menig wil uitbrengen maar dat is toch wat overdreven.
wat je over een film zegt is wat je zelf vind, maar zo slecht is deze film zeker niet.
integendeel
hij is zelfs heel goed.
ik geef hem 4.0
(Willie)
Mwah eigenlijk heeft zwarte knesit wel gewoon gelijk. Dit is echt een verschrikkelijke film. Ongeinspireerde bagger lijkt mij wel een mooie term.
Geen spanning, geen binding met de hoofdrolspelers, zeer matig liefdesverhaal. 2 dingen zijn wel mooi aan deze film en dat zijn de effecten en Kate Beckingsale dus toch nog een halve ster van mijn kant.
Wat wordt trouwens de volgende verkrachting van Bay? De slag om Arnhem met een liefdesverhaal en spectaculaire effecten, maar weer een o zo matige film?
TheRisingSun
Mwah eigenlijk heeft zwarte knesit wel gewoon gelijk.
Hij kan nog zoveel gelijk hebben als ie wil, maar dat wat ie over Bay zegt kan ie ook wel anders verwoorden, lijkt mij! Gaat mij toch net iets te ver...

Oorlogsddrama 'Pearl Harbor' van regisseur Michael Bay morgen te zien op televisie

Michael Bay hekelt dat 'Spectre' het record van grootste filmexplosie heeft: "Bullshit"

Under Sandet
Oorlog / Drama, 2015