...E tu Vivrai nel Terrore! L'Aldilà (1981)
Genre: Horror
Speelduur: 87 minuten / 80 minuten (VS R-rated versie)
Alternatieve titels: The Beyond / Hotel der Verdoemden / Seven Doors of Death / 7 Doors of Death / L'Aldilà
Italië
Geregisseerd door: Lucio Fulci
Met onder meer: Catriona MacColl, David Warbeck en Cinzia Monreale
Gesproken taal: Italiaans
Releasedatum: 24 september 1981
Plot ...E tu Vivrai nel Terrore! L'Aldilà
"Beyond death... Beyond Evil... Beyond the dreaded gates of hell."
New Orleans, 1927. Een groep boeren breekt in in een oud hotel genaamd Seven Doors, en vermoordt de kunstenaar Schweick, die de laatste hand legde aan zijn meesterwerk: een schilderij genaamd The Beyond. New Orleans, 1981. Liza, die Seven Doors geërfd heeft, is bezig het hotel te restaureren. Seven Doors is gebouwd op een van de zeven poorten van de hel en wanneer de zegel verbroken wordt, keert de dood terug naar de aarde.
Liza Merril
Martin Avery
Arthur
Jill
jedymaster
Dit is zo'n film die ik in het betamax tijdperk ooit een keer heb gezien (1982?)
Wat ik goed kan herinneren is die scene met die spijker op die badkamer.
kungfuzombie
The Beyond is een must voor alle gore freaks die flauw zijn van die slappe hollywood horror die tegenwoordig weinig anders doen dan zo veel mogelijk op scream proberen te lijken. Lucio Fulci rules!
Een heerlijke B-film met veel smerige (en lachwekkende) maar sfeervolle scenes!
ichi
Erg fijn om naar te kijken, Fulci weet hoe hij zijn fans tevreden kan stellen. Het begin is zeer bruut, heel veel coole scenes. Die spinnen, aaarrrghh.
natje
echt éen van de betere italiaanse horrorfilms, leuke effecten en zwaar amusant (niet op het verhaaltje letten want dat slaat weer nergens op)
Hemdale
Wel een beetje een slap verhaal (daar gaat het toch niet echt om bij dit soort films), maar toch een van de beste italiaanse horrorfilms! Vooral de gore scenes vind ik supergeweldig! Deze en House By The Cemetery zijn de beste Fulci films naar mijn mening tenminste.
...AND YOU WILL LIVE IN TERROR...
Hemdale
Wat ik goed kan herinneren is die scene met die spijker op die badkamer.
Dat is inderdaad de beste scene uit de film een lust voor de 'gore' freak!
damon
Ik vond het zeer teleurstellend. Ik snap ook niet hoe deze film zoveel goede reacties heeft gekregen? Misschien ben ik geen Italian-horror fan, maar dit was echt te triest voor woorden. Totaal geen verhaal en waardeloze einde....
kungfuzombie
Totaal geen verhaal en waardeloze einde....
Het is een geweldig einde, stukken beter dan al die horrorfilms die op het laatst nog ff snel een deur open laten voor een eventueel vervolg!
damon
kungfuzombie laat ik het zo zeggen: kan jij begrijpen dat sommigen "The Beyond" echt 3x niks vinden? Het hele verhaal is behoorlijk wazig.
Maar ik heb wel meer mensen horen zeggen dat "the beyond" goed is hoor.
Misschien heb ik een andere film gezien.
Hemdale
"During the final scene in the Beyond's abyss, the sand covered bodies lying on the ground were actually stark naked street derelicts. Who were coerced with and paid in alcohol." bron: IMDb.com
Voor de liefhebbers erg grappig om te weten!
Hemdale
Is dit die film waar een spin over een tong loopt?
damon
Is dit die film waar een spin over een tong loopt?
Is dit die film die totaal nergens op slaat? En om onverklaarbare reden door sommigen wordt geprezen?
antwoord: ja
zombie
antwoord: ja
Ongeacht jou voorliefde voor slashers, kan ik me niet voorstellen dat je deze film niet meer dan 1.5 ster geeft om vervolgens "an American werewolf in Paris" met 5 sterren te belonen....
Ok "the Beyond" is af en toe behoorlijk vaag, maar de special effects liegen er niet om. En als iets wel de doodsteek van 't horror-genre betekende was dat wel slechte computer generated effects zoals in "an American Werewolf in Paris"
(gelukkig hebben we de Japanners nog
Anyway ik vond 'm erg cool...kan me nog herinneren dat ik er plaatjes van zag in de "Fangoria" destijds...maar nu pas gezien.
ok american werewolf heb ik 5 gegeven omdat mun broer ass. cameraman was
(niet eerlijk maar toch)
wil je een goede horror film zien kijk dan Sleepaway Camp
Beyond is gewoon gericht op de gore, zonder ook maar enig uitleg
totaal "levensloos"
zombie
Zoals je ziet heb ik die al gezien, niet onaardig trouwens en leuke ontknoping, maar geef mij "MANIAC" maar!!!
Om terug te komen op "the Beyond", ik kan me best voorstellen dat je 'm niet geweldig vindt, maar deze film is absuluut niet over-gewaardeerd! Het belangrijkste aan een horror-film vind ik toch wel de sfeer, en dat zit bij deze film wel goed. Oftewel hij is dus niet "levenloos" zoals jij 'm bestempeld...
Derkje
Natuurlijk slaat het verhaaltje van deze film nergens op.
Natuurlijk zijn de acteurs slecht.
Natuurlijk is de dubbing weer van een laag niveau.
Maar voor het verhaal en de topacteurs naar een productie van Fulci kijken is hetzelfde als voor sex naar Free Willy kijken.
Gore effecten en een leuke sfeer, daarom 2,5
Bijzar horror meesterwerkje, weinig verhaal, maar des te meer gore. Goede muziek en een naar sfeertje maken dit tot een van de beroemde videonasties uit het begin van de jaren 80.
Lord Vader
ik heb hem gisteren gezien.
Ik had er al veel (vooral positiefs) over gehoord.
Ik verwachte dan ook een cult-horror-klassieker.
Dat was het ook wel.
De sfeer was erg goed en ik had ook het idee dat ik weer een bijzondere filmervaring rijker was.
natuurlijk was er wel een hoop negatiefs te melden voor een echte criticus.
de dialogen (na-gesynchroniseerd en wel), de verhaallijn, de logica....... waardeloos.
maar dat maakt hier niet zo uit.
de (lekkere groezelige, duistere) sfeer was gewoon goed en als horrorfilm was het een puike prent!
Het einde was ook cool. (klinkt was loos, maar ja, verklappen mag ook niet natuurlijk).
1 ding:
als je nu een zombie 3 keer in zijn torso schiet en hij valt niet om, en je schiet 1 keer in zijn hoofd en hij valt WEL om, trek dan je conclusies. Zeker als een kogel in het hoofd keer op keer DE oplossing blijft, blijf dan in jezusnaam niet TOCH in zijn lijf, armen en benen schieten, EIKEL!!!!!!
frosty
Tja, ik ben al enige tijd op zoek naar de dvd, maar heb hem nog niet kunnen scoren. Ik vond hem uiteindelijk op een amerikaanse webshop maar daar bleef hij maar in backorder staan..helaas. Als jullie nog suggesties hebben waar ik hem kan kopen?
Oke, de film. Wat ik me kan herinneren is dat ik hem toen (1982) super eng vond en dat hij lekker wazig eindigde. Iets met een man en vrouw die in de hel liepen en de ogen zagen er een beetje vreemd uit.
Ik wil hem nu eindelijk na 20+ jaar wel weer eens zien!
xangadix
Deze is nu bij de Free Record Shop voor 15 Euro te vinden in de Filmnight Special Box van DFW. Koopje!
frosty
bij Free Record Shop?...oke dan, daar heb ik al vaker gekeken omdat iemand hem daar ooit zag staan.
Ik ga zeker ff kijken...thanks!
xangadix
Eerder kostte die box 30 Euro maar nu zit ie dus in de 3 voor 33 bak!
jessis
Ik ga zeker ff kijken...thanks!
Die iemand, dat was ik fristy!
Ook ongeveer 20 jaar geleden gezien,vond hem toen cool,
vooral de laatste scene in de hell.
fris en ik zijn op zoek naar deze film(help)
xangadix
Nu dus bij de FRS voor 15 Euro. En dan krijg je er nog 4 andere films bij...
jessis
ok, bedankt ,ik ga kijken was hou het voorlopig op vier sterren,kan veranderen
xangadix
Afgelopen weekend heb ik deze voor het eerst gezien. Ik moet zeggen dat ik hem wat tam vond bij wat ik me er van had voorgesteld. De FX zijn natuurlijk geweldig, vandaar dat hij van mij 3* krijgt, maar voor de rest vond ik het niets bijzonders.

Quella Villa Accanto al Cimitero
1981

Paura nella Città dei Morti Viventi
1980

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Cani Arrabbiati
Thriller / Drama, 1974