• 9.378.849 stemmen

Cannibal Holocaust (1980)

Horror / Avontuur | 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Genre: Horror / Avontuur

Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ruggero Deodato

Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Plot Cannibal Holocaust

"Can a movie go too far?"

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

nee, er gebeuren zelfs ergere dingen met dieren, kun je nagaan

xangadix

Nou ja, er wordt een rat-achtig iets de kop afgesneden (dat is erg vervelend om naar te kijken). Verder wordt een schildpad de kop afgekapt en een varken doodgeschoten. Ik ben het met je eens dat dat voor een film niet nodig is, maar hoeveel beesten worden er niet net zo afgemaakt om op jouw en mijn bordje terecht te komen..?

avatar van ghostman

ghostman

ff serieus: dierenleed is natuurlijk geen mensenleed!

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

kan wel wezen, maar deze man maakte misbruik van deze dieren om er zelf geld mee te verdienen, de dieren moesten dood zodat jullie daar van konden genieten, ze werden dus zinloos afgeslacht, en dieren hebben ook gevoel, dus dierenleed vind ik bijna net zo erg als mensenleed.

avatar van as

as

ghostman schreef:

ff serieus: dierenleed is natuurlijk geen mensenleed!

Nee maar dat is geen excuus. Even serieus!

xangadix

Inderdaad. Het valt me vaker op dat de grootste dierenvrienden regelmatig de meest verschrikkelijke dingen met mensen uit willen halen. Dat vind ik merkwaardig.

xangadix

Tsja, ik ben blij met het vlees op mijn bord, maar met mijn huisdieren ook.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

xangadix schreef:

Dieren afmaken en opvreten is geaccepteerd maar als iemand een mens opeet ben je 'gek'. Beetje hypocriet. Als dierenvriend zou ik die gasten die zeehondjes doodknuppelen ook wel een les willen leren. Het is dat er gevangenisstraffen bestaan.

xangadix

Schrijnend is wel dat ik gisterenavond thuis kwam om te ontdekken dat onze rat het leven heeft gelaten...

Menni

Ik zag net hoe bij Wizzy & Woppy die schildpad werd opengewrikt met een potlood. Negeer dit maar als je geen flauw idee hebt waar ik het over heb, maar ik moest direct aan Cannibal Holocaust denken .

avatar van Kasteel

Kasteel

Heeft iemand die film op dvd? En zo ja kan ik daar een kopie van krijgen, uiteraard tegen betaling.

avatar van Da Jando

Da Jando

Je kunt hem op play.com bestellen

xangadix

Ik wist niet eens dat er een deel 2 was! Ik heb hem maar gelijk even toegevoegd...

avatar van Edie

Edie

Ik moet toch echt nadenken of het voor deze film nodig was om dierenleed zo duidelijk in beeld te brengen..

Die schildpad
was ronduit belachelijk naar mijn mening, enja: ook best zielig (als je nagaat; de ene dag zit die nog lekker rond te zwemmen, en opeen middagje word...) Nu lig ik er ook weer niet wakker van; komt vast doordat de film al meer dan 25 Jaar oud is. Ik had VEEL meer verwacht van deze film, en was een beetje teleurgesteld.

Had de film "net zo sterk" overkomen kunnen zonder de dierenleed?... Dat vraag ik me af, zoals ik aangaf was datgene met de schildpad een beetje ver overdreven, het varken wat doodgeschoten word daarintegen geeft weer net een extra kickje in je buik wanneer hun "dorpje" platgebrand word.

Ik geef hem 2.5 sterren, weer een "Niet mijn film" film

xangadix

Die schildpad heeft het nog makkelijk als je het vergelijkt met hoe dat knaagdier-achtige ding aan zijn einde komt...

avatar van Kasteel

Kasteel

Ik ben op zoek naar deze film, boven werd al aangegeven dat je de film kan bestellen bij play.com maar deze is echter niet nederlands ondertiteld. Is er iemand die mij kan helpen aan deze film. Kan ik hem ergens online huren of desnoods een kopie kopen van iemand.

xangadix

Ik heb er een divx-je van, maar die is ook niet ondertiteld...

avatar van Edie

Edie

Ik heb de orginele, mijn e-mail staat in me profiel. Nederlands ondertitels, met fotogalerij, trailer geloof ik en een intervieuw met de regisseur.

ricky2612

Ik vind dit ook echt ronduit belachelijk dat mensen hier naar willen kijken..!!Kijk dat er met die mensen wat gebeurd en dat het nep is, prima..maar als je WEET dat er met dieren wat gebeurd en dat 'cool' vind..dan ben je echt niet lekker wijs.

Ik vind het echt verschrikkelijk wat er met dieren word gedaan, en ga echt helemaal mee met nouseforaname..

echt belachelijke film!!

xangadix

Van mij had het er ook niet in gehoeven...

ricky2612 schreef:

Ik vind dit ook echt ronduit belachelijk dat mensen hier naar willen kijken..!! [...] en dat 'cool' vind..

Dan lees eens wat beter, want de meeste mensen die Cannibal Holocaust hoog waarderen, doen dat niet omdat het zo'n 'coole' film is..

avatar van Jordy

Jordy

ricky2612 schreef:

Neem nog een hamburger....

avatar van Justice4All

Justice4All

Menni schreef:

Ik vind het geen coole film, maar een goede film. Ik heb een waardering gegeven op de film en niet op een dode schildpad.

PS: Trouwens ik wist niet eens dat de schildpad echt was.

Jordy schreef:

Neem nog een hamburger....

Een schildpadburger zou ik zeggen, met een muskusratsausje! Goed, wel weer genoeg over dit hypocrisie-onderwerp eigenlijk..

avatar van Justice4All

Justice4All

Menni schreef:

... hamburger word (oorspronkelijk) van rundvlees gemaakt. Maar zegt toch ook niet Beefburger.

ricky2612

er zijn zoiezo zat mensen die deze film gaan kijken omdat ze er verhalen er over horen en het dan stoer vinden om er over mee te praten..

maja dat terzijde, cool of goed, maakt ook allemaal niet uit..!!Ik heb niet de behoefte om voor zoiets belachelijks geld uit te geven..en dan kan de rest allemaal oow zo goed in elkaar zitten en er een achterliigende gedachte of wat dan ook achter zitten, als je voor een film dieren gaat lopen martelen dan is dat echt idioot..!!

En dan kan het wel zo zijn dat je vlees eet en het zal dan ook wel allemaal misschien nog soms op ergere manieren gebeuren, hoef je nog niet zoiets in een film te verwerken om te shockeren of wat voor een functie er dan ook achter zit..!!

maja dat denk IK, en als iemand anders dit soort dingen wel graag wilt zien, gaat diegene ze gang maar..

Menni

Grappig dat je The Godfather als favoriete film hebt staan, met zo mogelijk het meest legendarische stukje dier aller tijden.

ricky2612

jaah maar dat is WEL nep. Mocht het bij deze film ook het geval zijn, had je mij hier niet over horen zeiken.

Menni

Zelfs de IMDb vermeldt dat het hier om een echt paardehoofd gaat, gehaald uit een hondevoerfabriek. Lijkt me erg vervelend, als je plotseling je favoriete film aller tijden moet gaan verketteren..

xangadix

Ja, maar dat paard was al dood omdat ze er hondenvoer van gingen maken, dus dan maakt het waarschijnlijk niet uit. Just no onscreen killing, I guess...