Genre: Actie / Familie
Geregisseerd door: Robert Rodriguez
Met onder meer: Daryl Sabara en Antonio Banderas
IMDb beoordeling: 5,6 (129.213)
Gesproken taal: Spaans en Engels
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Spy Kids
"Real spies... only smaller"
Carmen en Juni denken dat hun ouders een saai leventje leiden. Ze weten echter niet dat Gregorio en Ingrid Cortez geheim agent waren, maar deze banen opgegeven hebben voor de kinderen. De verdwijning van enkele oud-collega's zorgt er echter voor dat de Cortezjes weer terug moeten naar hun oude baan. Waar ze geen rekening mee gehouden hebben is dat hun kinderen zich dit keer ook met de zaken gaan bemoeien.
Carmen Cortez
Mr. Lisp
Financier
Devlin
skipy05
Viel me wat tegen. Hij viel me iets te dom uit. Iets te kinderachtig. slecht vond ik deze wel niet.
movie acteurs
Vermakelijke kinderfilm. Alleen het verhaal is niet geweldig. Maar goed een kinderfilm hoeft niet altijd een heel sterk verhaal te hebben. Ik hou het bij een 3,0.
Een film die vooral bedoeld is, wat ook blijkt met momenten. Even weinig verhaal als de gemiddelde blockbuster en de humor is ook niet echt gedurfd. Soms komt er wel iets leuk boven, maar ligt het er weer te dik op om echt grappig te zijn. Leuk idee, maar gewoon een excuus om kinderen te laten kennis maken met James Bond op hun niveau.
LeonardoDicaprio
Matig, acteren deden ze niet zo goed en de special effect waren nogal duidelijk!
Het verhaal was wel leuk en makkelijk te volgen.
MJP10
LeonardoDicaprio
dat kan tog helemaal niet joh met die robots enzo
Misschien is de film daarom ook voor alle leeftijden!
Ravenstein
Erg leuke film!!
Spijtig genoeg gaat de kwaliteit van de vervolgen in dalende lijn.
Maar Spy Kids blijtt een leuke trilogie.
Deel 4 is trouwens op komst.
_Se7en_
- 2009 berichten
dat kan tog helemaal niet joh met die robots enzo
Jij moet zeker niet naar Transformers kijken.
Phantasm
Niet echt goed, maar ook niet echt slecht, gemiddeld zullen we maar zeggen, redelijk verhaal.
baspls
Erg leuke en mooie kinderfilm. Het is net niet te knullig of te kinderlijk. De muziek is wel aardig. En het verhaal is wel origineel.
Njah.
Duidelijk een film bedoeld voor jonge kijkertjes zonder zich daarbij ook maar iets aan te trekken van de wat oudere kijker. Niet dat dat noodzakelijk hoeft natuurlijk, maar een regisseur als Rodriguez kan ook wel verwachten dat z'n trouwe fans die hem naar deze film gevolgd zijn niet allen even enthousiast reageren.
Spy Kids is een hele simpele en luchtige film. Kleurrijk gebracht, maar daarmee is ook zowat alles gezegd. Visueel erg knullig allemaal (en niet eens op een charmante manier). Kitscherige CG, vervelende personages en een kinderachtig plotverloop dat amper de aandacht weet te trekken.
Ik sluit niet uit dat het voor kinderen een best aardige film is, maar vond het zelf niet aan te gluren. De vervolgen schuif ik dan ook maar weer even in de vriezer. Een halfje extra voor de kleurrijke aankleiding, meer kan ik er niet van maken.
soom
Eerlijkheid hier gebood me te zeggen, dat ik na twee middenmootfilms (Hallo Bungalow en een Sinterklaas film), wel weer behoefte voelde om die middelmaat weg te werken. Al kun je dat op voorhand wss nooit weten. Toch ging ik er ergens vanuit, dat ik er wel minstens een 3 uit zou kunnen slepen. Ik had al een stukje van Jessica Alba gescand, in een andere film met dezelfde naam. Dat zag er al gelikt uit. Maar het is toch beter om dingen bij de kern te beginnen. Hoewel ik geen moeite heb om delen kriskras door elkaar heen te kijken.. Maar goed, ik besloot toch eens de normale weg te bewandelen.
Deel 1, dus. Doldwaas, maf, actie!
Carla, Alexa, Daryl, Antonio& de rest. Wat een fantastische rolbezetting. Zoveel beter dan dat armzalige Machete. Hier was hij veel beterder.
Een waar feestje om de interactie te volgen tussen dit viertal. Ik denk met bepaalde, warme, gevoelens terug aan hoe mijn eigen jeugd verliep. Met dank aan mijn grote broer en ouders. Die warmte haalde ik er hier uit iig, want het blijft heel solide op en neer deinen qua spel. Het wordt op die manier een top actieve film, waar ik met plezier naar keek. Hartstikke mooi, het is geweldig om te zien wat er gebeurd. Zelfs al was het afschuwelijke Youtube kwaliteit. Dit was meer dan zomaar een film, alweer. Het trof doel. Ik genoot namelijk als een mallemoer.
Bantavoer
In 2001 voor het eerst gekeken en echt een vette, leuke film. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Nu in 2018 deze film nog een keer bekeken en moet zeggen, blijft leuk. Goede cast, verhaal en special effects.
shrink
- 2034 berichten
De kinderen vonden hem leuk, maar als volwassene is het een ramp om naar te kijken. Dacht dat ik naar een uitzending van Nichelodeon zat te kijken,
Shadowed
Een ramp.
Ik kan er echter niet omheen dat het een film is voor jonge kijkers, maar zoals mijn bovenbuurman al heeft aangegeven is het als volwassenen een ramp om naar te kijken. Ook nogal bijzonder dat dit dan uitgerekend door Rodriguez gebracht is.
Rodriguez heeft wel meerdere leuke films op zijn naam staan, maar komt vooral het best tot zijn recht in Grindhouse-films. Films die zichzelf niet serieus nemen en een hoop geknal en gescheld kennen. Daar komt Rodriguez echt wel tot leven. Maar hier overduidelijk niet.
Echter lijkt het wel dat hij er veel plezier in had, want hij kwam hierna nog met 3 andere vervolgen. Maar als dit dan al de standaard was, is er weinig hoop dat de vervolgen nog wat te bieden zullen hebben. Er is een hoop verkeerd aan dit eerste deel.
Ik kan echter niet het feit wegnemen dat de sets er wel kleurrijk uitzien en dat de designs van enkele gadgets en huizen er nog wel ok uitzien. De kinderen doen het ook wel geinig en met een opvallend grote sterrencast is het niet een heel pijnlijke ramp.
Maar er is toch wel een hoop fout aan de film. Visueel is het echt compleet belabberd. Rodriguez wist zich duidelijk totaal geen raad met CGI. Het is echt pijnlijk om naar te kijken. Bijzonder hoe het ook elke keer zo lelijk neergezet is. En dat met nog een relatief acceptabele 35 miljoen als budget.
Enkele slapstick-momenten weten nog wel ok te zijn, maar de humor en de boodschap van de film zijn toch echt compleet belabberd. Na zo'n vreemd verhaal nog aankomen met de boodschap dat een familie de zwaarste uitdaging is. Het gaat mijn petje echt te boven.
Alhoewel iedereen niet barslecht acteert, lijken een hoop acteurs zich weinig raad te weten met de rollen waar ze inspelen. Ook bijzonder dat er uiteindelijk nog zoveel bekende gezichten in rondlopen. Het is nogal een abominabel script namelijk met wel lollige designs maar voor de rest echt een heel lelijke film met klunzige humor en een speelduur van 88 minuten die op 110 minuten lijken.
Mr. Chiel
Voor mijn idee was dit best een grote en bekende film. Dus mijn verwachtingen waren best hooggespannen. Het was best grappig, maar eigenlijk toch vooral erg slecht. De effecten, het verhaal, de langdradigheid... Van deel 2 de trailer gezien, met 12 miljoen MINDER budget zag het er ook een stuk minder uit. Ik hou het bij dit eerste deel
mjk87 (moderator films)
Een titel die ik ergens uit mijn jeugd nog wel ken maar die ik nog nooit had gezien. Verrassend vond ik nu dat Robert Rodriguez de regisseur was die ik toch van andersoortige films ken. Duidelijk een kinderfilm dit en echt gericht op kinderen. Kitscherige decors, een bepaald overdreven acteerwerk (de schurk heeft ook een wat raar kapsel) en nergens echt spannend. De actie is an sich nog redelijk in elkaar gezet maar de foeilelijke cgi doet wel afbreuk aan de beleving. De papa en mama van de kinderen doen het nog wel leuk en weten als enige redelijk een goede toon aan te slaan. Maar verder vond ik hier weinig aan. 1,5*.
Spy Kids: Armageddon
2023
Spy Kids: All the Time in the World in 4D
2011
Spy Kids 3-D: Game Over
2003
Spy Kids 2: Island of Lost Dreams
2002
Netflix deelt eerste trailer en officiële releasedatum voor aankomende 'Spy Kids'-reboot
La Guerre du Feu
Avontuur / Drama, 1981