• 9.376.964 stemmen

Rabbits (2002)

Experimenteel / Mystery | 50 minuten / 43 minuten (dvd)

Genre: Experimenteel / Mystery

Speelduur: 50 minuten / 43 minuten (dvd)

Geregisseerd door: David Lynch

Met onder meer: Naomi Watts, Laura Harring en Scott Coffey

Plot Rabbits

"In a nameless city, deluged by a continuous rain, three rabbits live with a fearful mystery."

In een naamloze stad die geteisterd wordt door eindeloze regen wonen drie konijnen met een angstaanjagend geheim.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van timburton

timburton

Doom schreef:

Haal de naam van regisseur Lynch weg en Rabbits staat binnen de kortste keren op een 1*. Sfeer? Muziek? Kom aan. Afschuwelijk. Amateur toneelschool met konijnenpakjes aan. Dit kan ik zelfs nog.

Ik zou kunnen wedden voor 100 € dat jij nooit zo'n prachtige en psygiesche film zou kunnen maken. Lynch op z'n best! (Als je Mulohlland Drive niet mee telt). Hoezo amateur film? Stelletje kunstbarbaren.

avatar van SilverGun

SilverGun

Ik heb een versie van bijna 43 minuten. Mis ik dan nog een aflevering?

avatar van Knisper

Knisper

weaselweasel schreef:

Zitten in Inland Empire dezelfde beelden als deze film?

Of hoe zit de vork in de steel??

Ja, enkele stukken hieruit komen in Inland Empire terug. Rabbits is alleen een stuk langer.

SilverGun schreef:

Ik heb een versie van bijna 43 minuten. Mis ik dan nog een aflevering?

Zag je bij jouw versie steeds opnieuwe de begin- en aftiteling? Zonder die herhaling zou het best eens 43 minuten duren, maar ik denk sowieso dat je heel de serie hebt.

avatar van P8rb

P8rb

Dit sloeg echt nergens op, ik vind David Lynch een hardstikke goede regisseur.. maar dit.. de korste film die ik ooit heb gezien, en met veel tegenzin uitgezeten. 50 minuten naar konijnen kijken die maar wat praten waar je niks van begrijpt.

de enigste goede dingen in de film waren dan nog de soundtrack en de mooie konijnenpakjes. ik had mezelf voorgenomen om geen 1 film een 0,5 te geven, maar hier kan ik niet anders.

Inland Rabbit

Dit is toch geniaal hoor. Ik heb zelf 1 avi die in een stuk doorspeeld, zonder steeds aftiteling enzow. idd een versie van 43 minuten. Ik weet niet hoe scherp de kwaliteit hoort te zijn, maar het is niet super qua video, toch behoorlijk goed.

De show zelf. Ja helemaal top. Je moet er wel bijblijven en goed onthouden wat er allemaal gezegd word, maar dan is het toch erg vet. 4.5

avatar van Ovidius

Ovidius

Het is inderdaad een lange zit om er doorheen te komen en ik ben bijna in trance geraakt, maar het is wel een puzzel, en ja, ook een best leuke.. Een paar pagina's terug zag ik een stukje van IMD , zal ze niet citeren ivm spoilers, maar bijvoorbeeld dingen als Were you blonde? dat daarmee bedoeld wordt dat ze ooit mensen waren maar het niet meer weten, of 'I wish they'd go away', dat duidelijk gericht is op het publiek, maar dat heb je eerst niet door. Zeker een interessante film, echt grappig hoe lynch je in complete concentratie brengt, als je een beetje meewerkt natuurlijk.

*Nientjah*

Wat een ongelooflijk bizarre film! De constante onheilspellende muziek en sfeer vond ik erg eng. De dialogen waren ook uiterst apart. Het applaus en de lachsalvo's maakten de film erg apart. Dit is echt het raarste wat ik ooit heb gezien. Het was echter wel een erg langdradige film.

3,5 sterren.

*Nientjah*

Ik heb hem nog een keer gekeken:

4,5 sterren.

avatar van xenne

xenne

dit is lastig om te beoordelen. Lynch bewijst nogmaals een Meester te zijn in het creëren van sfeer, maar er gebeurd voor de rest wel erg weinig. de 'dialogen' zijn onnavolgbaar en ik heb er niet echt idee van waar die konijnen zo bang voor waren. herziening kan er misschien nog iets aan veranderen, voorlopig minstens een 3

avatar van irisneeleman

irisneeleman

Ik heb de film Niet gezien. Maar als ik deze berichten lees vind ik hem al geniaal!!

irisneeleman schreef:

Het is inderdaad een bizar stukje cinema. Kijken zou ik zeggen!

avatar van Legan

Legan

Interessant maar niet echt bijster bijzonder of apart of bizar of ... Of het nu gemaakt is door ene Lynch of niet.

Pluspunten zijn onder andere de sfeer, muziek, geluid en decor. Wat wel zwaar tegenviel waren de dialogen en de daaraan gekoppelde stemmen. Niet de incoherentie ervan, maar juist de alledaagsheid ervan.

Nee, geef mij maar een portie van hetzelfde maar dan met een mix van Jim Morrison' poëzie & stem.

avatar van INSTITUT777

INSTITUT777

ik ga er zeker naar opzoek, deze moet ik zien xD

avatar van Glacius

Glacius

Vreemd filmpje..
Wat moet ik hier nou van vinden? Hoe kan ik een dergelijke filmpje beoordelen?

Het begon aardig met het onheilspellende muziek.
Mysterieus en sfeervol zoals we van David Lynch gewend zijn.
Ik ergerde me in het begin aan het gelach en geklap, maargoed het zal wel zijn doel hebben. Verder kijken.. Gerandomiseerde dialogen.
Tja, kan nou niet zeggen dat ik de behoefte heb gehad om deze in de juiste wijze in elkaar te puzzelen. Dan de "demoon". Creepy in het begin, maar daarna heb je het ook wel gezien..
Ik begon me te vervelen.
De diepere betekenis van dit filmpje? Zoals Jordy op pagina 1 al zegt, betwijfel ik ook dat deze aanwezig is. Een redelijk geslaagde grap inderdaad en misschien een parodie op het sitcom genre of theater.. En ik denk dat het verhaal behoorlijk simpel is.

Het kan desnoods een verhaaltje zijn over 3 konijnen die opgejaagd worden door een jager (of jagers) en zijn honden.
'I hear footsteps' de naderende jager.'
'Onweer op de achtergrond', de schoten van het geweer.
'Het regen en de duisternis', onheil.
'The man in green coat' oftewel de jager..
A siren.. Hondenfluiten.
'A Dog crawls' een naderende/jagende hond.
Sharp tearing open red, and wiggling, de hond die het konijn verscheurt.
Blue swollen feet' oftewel een paar rubberen laarzen.
'Black old blood' bloedresten op het gebit van de hond.
'Saliva' het kwijl uit de mond van de hond die zich vastbijt in het konijn.
'Legs high', de jager die zijn buit bij de achterbenen optilt.
'Cold', het stervende konijn.
'Het verdwijnen' de dood.

Laten we het gewoon simpel houden

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

Waarom heb ik deze film ook weeral gekeken?

Nee, 'k vond er helemaal niets aan Qua weergave erg zwak en saai, geluid was... tja, gewoon geluid.

Waar het applaudisseren en het gelach voor diende snap ik ook helemaal niet.

avatar van Mad Man Mundt

Mad Man Mundt

Glacius schreef:

Laten we het gewoon simpel houden

Mooi Glacius, je bent de enige die deze film voor mij nog wat meerwaarde weet te geven met je uitleg .

Met veel tegenzin aan begonnen (voornml door Inland) en bleef wederom teleurgesteld achter. Het is op visueel vlak allemaal best mooi en sfeervol in Rabbits, maar de film geeft je toch echt wel het idee dat er iets uit te pluizen is.

Als ik dan lees dat het een gerandomized script is, zonder echte diepere lagen, valt het visuele me toch ook tegen, dan had dit meer mogen zijn. Nu blijf ik over met een zeer schrander stukje set en af en toe wat (vooral sound) effecten, voor mij te mager iig om te blijven boeien, de spanning valt weg als het verhaal nergens naar toe blijkt te gaan. Ik kon er iig niks aan vast knopen.

Toch heeft het wel wat, de eerste minuten was ik erg geboeid en de sfeer is erg cool, maar daar moet bij mij ook een interessant verhaal bij dat te volgen of te interpreteren is. Daarom dat Glacius' interpretatie mij wel kan bekoren en als ik de film in die context bekijk, vind ik hem wat beter dan daarvoor. Maar dan zie ik het meer als grap van lynch was, een enorm simpel verhaal, zo brengen dat men er massa's achter kan zoeken. Erg verbaasd over het gebrek aan reacties op je post van de liefhebbers trouwens...

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

De theorie van Glacius is de enige tot nu toe die me een beetje logisch lijkt eigenlijk inderdaad. Het is gewoon een konijnenversie van Lost Higway dus, de ultieme konijnen-horror en nachtmerrie.

Het blijft natuurlijk een waardeloze film dit maar je kan iig niet zeggen dat Lynch geen gevoel voor humor heeft

niethie

Iemand enig idee hoe ik aan deze film kan komen, ben hier als grote Lynch fan toch wel heel erg benieuwd naar?.

pindakaas!

niethie

Of Youtube. Eindelijk gezien en wat een ontzettend vaag filmpje zeg, volgens mij dacht Lynch na het succes van Mulholland Drive dat hij alles kon maken, maarja geef hem eens ongelijk, met het talent dat hij bezit mag hij van mij blijven experimenteren met dit soort dingen. Eigenlijk gebeurd er de gehele film geen reet en zitten we 50 minuten lang constant naar de zelfde herhalingen te kijken, normaal gesproken zou ik er snel klaar mee zijn maar mede omdat ik zo'n Lynch bewonderaar ben en het me op een of andere manier toch bleef boeien heb ik hem maar afgezien. Film heeft mede dankzij de score van Badalamenti, de ontzettend bizarre (avant gardische) gebeurtenissen neem (sprekende konijnen, onverklaarbare sitcomachtige lachsolvo's en vage dialogen) en natuurlijk de constante herhalingen één erg onheilspellend sfeertje dat moeilijk te omschrijven valt maar het geheel wel boeiend hield. Ook zat er een bepaalde scene in de film (tegen het eind) waar opeens de deur opengaat en ja weet dat het ditmaal Jack niet kan zijn omdat hij in de kamer zit en het beeld dan zwart wordt en je opeens een keiharde schreeuw hoort , ben in tijden niet meer zo geschroken. Verder heb ik er wisselende gedachten over, aan de ene kant vond ik het een redelijk slaapwekkende en saaie freakshow gemaakt voor mensen die al een stijve krijgen bij het horen van Lynch zijn naam, maar aan de andere kant vond ik het ook weer ontzettend intrigerend allemaal. Twijfel sterk tussen een 2,5 of een 3 maar denk dat ik de film maar het voordeel van de twijfel geef.

Inland Rabbit

"gemaakt voor mensen die al een stijve krijgen bij het horen van Lynch zijn"

Dat zie je verkeerd. Gemaakt voor mensen die al een stijve krijgen bij het horen van konijntjes, met de stem van Naomi Watts.

Oh eh...shit, dat heb je niet gelezen he.

niethie

Haha.... dat kan ook natuurlijk.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gezien op Youtube.

Toch wel een appart sfeervol filmpje. Je kon ook duidelijk zien dat het in een soort poppenhuis is gefilmt met van die touwpopkonijntjes. Maar dat Lynch daar ook al zo'n sfeer in kan krijgen, met de donkere achtergronden met regengeluiden en creepy muziekjes. Het verhaal is dan wel weer vaag en je weet er ook bijna niks uit te halen. Maarja dat is dan ook typisch Lynch. Verder is dit toch wel voor een poppenkast film erg mooi gemaakt. Dat einde was ook erg creepy vond ik en bezorgde je een schrik met die plotselinge schreeuw uit de duisternis.

Verder erg knap gemaakt.

avatar van ®Tc

®Tc

Wat is dit? Een hele tijd zo geboeid en vol spanning naar het scherm zit kijken door de spannende sfeer en wachtend op wat er gebeuren gaat. viel tegen, want buiten een schreeuw eigenlijk niet veel.

Moet ik dit nu bekronen door de angstaanjagende sfeer perfect samengaand met de soundtrack en de knap neergezette konijnen? Of dit afbreken voor de saaie monologen en dialogen die op niet veel slagen?

De gulden middenweg denk ik dan maar, al weet ik eigenlijk niet goed wat ik moet denken, zowat het raarste allertijden.

avatar van Glacius

Glacius

sinterklaas schreef:

Gezien op Youtube.

Dacht toch echt dat het mensen in konijnenpakken waren hoor..

avatar van Stapler

Stapler

BoordAppel schreef:
Ik zal Kappeuter (en daarmee Jiskefet) maar even quoten:

Want dat was het! Geen touw aan vast te knopen.

Hier iemand die denkt dat hij het doorheeft.

Ik dacht ook al dat het hun "hel" was.

En ja volgens mij zijn hte gewoon mensen in pakken terwijl het van een aardige afstand is gefilmd.

avatar van JLjuju

JLjuju

Dit zou je best een horrorfilm kunnen noemen als je kijkt naar het verhaal dat er om heen hangt (Als het waar is) De muziek en die schreeuw was ook vrij creepy (ik schrik nogal snel) Dit is gewoon een super vage film

Rabbits - Wikipedia - nl.wikipedia.org

avatar van Spetie

Na Inland Empire gezien te hebben, waarin de Rabbits reeds voorkwamen, was ik toch wel benieuwd naar de film over de konijnen zelf. Iedere keer als je denkt dat het niet gekker kan, komt Lynch wel weer met nog iets gekkers op de proppen. Hoe verzin je dit in hemelsnaam?

Maar dit beviel me eigenlijk best goed. Erg sfeervol filmpje met drie konijnen, waarbij elke episode richting het eind steeds spannender wordt. De dialogen slaan soms nergens op en er wordt op de vreemdste momenten gelachen door het "publiek", maar mede door de ondersteuning van de muziek is het allemaal behoorlijk sfeervol.

Best leuk dus allemaal, ondanks dat er verder vrij weinig uit te halen valt. Een dikke drie kwartier is ook meer dan voldoende, want als het langer zou duren, zou de film wel een gedeelte van zijn kracht verliezen denk ik. Leuk experiment van Lynch dus.

avatar van Koert

Koert

Belachelijk eigenlijk, dat ik hier net drie kwartier naar heb zitten kijken. Toch beviel het me best wel goed zo op de vroege ochtend. Sfeer en muziek zijn weer gewoon op het hoge niveau van Lynch en doordat het niet zo lang duurde vond ik het best leuk om naar te kijken. Dat het nergens op zou slaan had ik van tevoren wel zien aankomen.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Hoewel ik de gimmick met de sitcom en het lachen wel kon plaatsen werkte dat toch het minste voor mij. Ervaarde het als nogal storend. Ik vond het namelijk een erg spannende film. De You Tube kwaliteit van het beeld was redelijk, maar gelukkig was het geluid heel goed. Niet alleen de muziek van Badalamenti, maar vooral ook de overall sound zijn de toppers van de film. Alleen Sokurov doet beter (met name in The Sun dan). Perfecte lengte van de film en ik ben het met danuz eens dat we ook bij deze Lynch niet zozeer iets achter het gegeven moeten zoeken, maar de totale setting en beleving moeten ondergaan en over ons moeten laten komen. Uniek en daardoor heerlijke Cinema (en zeker geen one joke movie)