Rabbits (2002)
Genre: Experimenteel / Mystery
Speelduur: 50 minuten / 43 minuten (dvd)
Geregisseerd door: David Lynch
Met onder meer: Naomi Watts, Laura Harring en Scott Coffey
Plot Rabbits
"In a nameless city, deluged by a continuous rain, three rabbits live with a fearful mystery."
In een naamloze stad die geteisterd wordt door eindeloze regen wonen drie konijnen met een angstaanjagend geheim.
BoordAppel
Kan iemand mij vertellen hoe ik aan deze film kom??
Ik wil hem zo graag een keertje zien, schijnt dat je hierdoor Mullhoand Drive beter kunt snappen.
Mmm dat lijkt me sterk
Als je lang genoeg bent ingeschreven kan je je hier aanmelden.
Bwah, je kan er misschien de onzinnigheid van de wens naar een logisch verhaal mee inzien
Dustyfan
Voor mij bevestigt deze film juist de zinnigheid van de wens naar een logisch verhaal.
danuz
Hoezo dat ? Het kan toch ook erg fijn zijn om soms niet een verhaal voorgekauwd te krijgen, maar daar zelf naar op zoek te gaan. En dan hoeft het nieteens getoetst te worden op waarheid, maar als het in je gedachten of fantasieën maar klopt. Heerlijk toch, wegdromen in een film als Rabbbits
Dustyfan
Een verhaal voorgekauwd krijgen is weer het andere uiterste, maar ik hou nu eenmaal van verhalen en ik heb absoluut geen bezwaar tegen wat puzzelwerk.
Maar in dit geval: we flikkeren wat losse scenes achter elkaar en de toeschouwer moet maar zien of er een verhaal in zit, en zo ja welke? Daar hou ik dus helemaal niet van.
Dustyfan
Ik wil niemand iets doen vermoeden. Ik wil alleen uitleggen waarom ik deze film niet goed vind.
mister blonde
het zijn natuurlijk niet slechts een aantal losse scenes. Deze film is de ultieme puzzel. wanneer je alle dialogen begrijpt heb je de puzzel opgelost. wanneer je dat lukt vermoed ik dat de film geweldig in elkaar steekt. het oplossen van de puzzel is mij na een keer niet gelukt. dat maakt deze film ook zo uitermate geschikt voor veel kijkbeurten.
Verder is de film een sneer naar amerikaanse sit-coms. Ook vind ik de onheilspellende sfeer en de muziek geweldig. dit moet toch maar eens op dvd komen. ik vermoed sterk dat mijn 3,5 sterren dan (want nieuwe viewing) omhoog gaan.
Dustyfan
Mister blond, ik gun jou en iedereen die het met je eens is het plezier van harte. Alleen aan mij is het niet besteed, jammer voor mij misschien, maar ik lig er niet wakker van.
Flexje
zitten er hier mensen op de filmacademie? Zo ja, voor hen zou ik rabbits als tip aandragen om een scriptie over te schrijven ik heb zo een gevoel dat dat een verhaal kan opleveren dat interessanter is dan de film zelf. Een cijfer geef ik niet, ik heb maar tien minuten gekeken omdat het geluid te zacht stond, en ja, zonder geluid, dan hou je alleen nog maar een decor met een konijn over.
BoordAppel
ik heb maar tien minuten gekeken omdat het geluid te zacht stond,
Ehm, dan zet je het geluid harder?
danuz
Wel grappig Flexje, op mijn school zijn we nu met het vak Semiotiek bezig met de Post moderne cinema, en grote kans dat ik dan Rabbits pak voor een analyse.
Koek
Ongelofelijk bizarre serie filmpjes van Lynch. De combinatie van het visuele en de muziek levert echt een horrorplaatje op.
Volgens mij zijn er tientallen theorieen aan te dragen over de bedoeling ervan, maar met name de eerste keer kijken moet je het gewoon over je heen laten komen.
Indrukwekkend.
Het begin was veeel beloved, maar daarna boeit het al iest minder. ga morgen de tweede 4 delen kijken
Virttuoos camera werk, schitterend decor en een fltsende montage, nee deze filmpjes hebben niets van dat alles en ook weinig anders om over naar huis te schrijven. het begoon nog wel leuk en wekte een verwachting, maar die werd helaas niet ingelost. 1,5*
Naar aanleiding van een vorige reactie bij Blue Velvet :
Jij houdt niet van grappige films ?
Ach ik heb in het begin wel een paar keer hard gelachen (zie ook mijn comment na de eerste 4 delen), maar daarna werd het een herhaling van zetten. 1,5* is voor de geestige sitcom set up met gevoorprogrameerd applaus.
Als ze het een filmpje van 10 minuten was geweest had hij absoluut hoger gescoord. Er staan leukere & wierdere films op de David Lynch Shorts box
BoordAppel
Inderdaad, zelfs met slechts 50 minuten duurt dit veel te lang. En daar kan een close up van een telefoon niets aan veranderen
Njah, heb die shorts van Lynch gezien, wat mij betreft is er niks dat kan tippen aan dit. Ook geen last gehad van de lengte. Als een 10 minuten durende short zou dit eerder een beetje pover zijn lijkt me.
Kan je 'm toch altijd 5 keer achter elkaar bekijken
Naomi Watts
Rabbits is geniaal, ik kan niet wachten tot hij uit de pakketservice komt zodat ik hem weer kan kijken op mijn tv.
Gister weer herzien op mijn pc en Rabbits verdient hoger, een waar meesterwerk dus 4,5*.
mikoz
4.5 en inje top 10 ?
Vreemd...
Naomi Watts
Verhoogd misschien, die post was van 14 juli. Beetje logisch nadenken lijkt mij toch niet zo moeilijk, check mijn huidige beoordeling voor de desbetreffende film voordat je met zulke posts komt.
dutchtuga
Wow....dit is nou echt zoiets wat ik alleen Lynch zie doen en er nog mee wegkomt ook. Wat heeft deze man een gevoel voor sfeerzetting!! Erg sfeervol en af en toe nog angstaanjagend ook, vooral de laatste aflevering. Heb een theorie gelezen dat dit een soort wachtkamer naar de hel moet voorstellen en ik kan me daar erg goed in vinden. konijnen hebben iets met reincarnatie te maken als ik t goed heb gelezen ooit, en als je naar de allerlaatste zin luistert in de laatste aflevering klinkt dat ook erg logisch allemaal. De 3 konijnen zijn basically 3 gestorven personen die allemaal n geheim met zich meedragen . Het gelach en geklap van het publiek voegt veel toe aan het bizarre. Wat er precies de bedoeling van is weet ik niet helemaal. Erg goede side project van Lynch. 4*
Redlop
Laatst zei Wim T. Schippers over 'Going to the Dogs':
'het gaat over de honden en ook over over het publiek dat erop reageert.'
Zo zag ik ook 'Rabbits'.
De interactie tussen de angstige (proef)konijnen en het soap-achtig lachend publiek geeft een akelig gevoel van discrepantie weer. Het publiek zelf heeft een rol voor mijn gevoel.
The Eye
Zielige vertoning. Gejat Eyes Wide Shut achtig sfeertje in een miserabel nietszeggend friends-achtig decor, alleen dan nog minder grappig, waar dat al mogelijk was. Prul van de bovenste plank!
Redlop
...friends-achtig decor

Gejat Eyes Wide Shut achtig sfeertje
alleen dan nog minder grappig, waar dat al mogelijk was.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Straight Story
Biografie / Roadmovie, 1999