• 9.373.056 stemmen

Rabbits (2002)

Experimenteel / Mystery | 50 minuten / 43 minuten (dvd)

Genre: Experimenteel / Mystery

Speelduur: 50 minuten / 43 minuten (dvd)

Geregisseerd door: David Lynch

Met onder meer: Naomi Watts, Laura Harring en Scott Coffey

Plot Rabbits

"In a nameless city, deluged by a continuous rain, three rabbits live with a fearful mystery."

In een naamloze stad die geteisterd wordt door eindeloze regen wonen drie konijnen met een angstaanjagend geheim.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jordy

Voor abonnees van de site van Lynch te downloaden geweest in etappes van zo'n 5 minuten... klinkt erg interessant!

Klinkt als een schaamteloze marketingstunt.

Jordy

waarom? dit soort dingen kan hij blijkbaar niet via de normale wegen maken...

Aha, de film kan niet normaal uitgebracht worden dus.

tovenaar

Als iemand dit heeft weten te bemachtigen: graag in omloop brengen please! .

er wordt aan gewerkt!

avatar van Gorro

Gorro

Aantal typische donkere Lynch-momenten, maar ik was overall niet erg impressed. Als Lynch-fan natuurlijk een must-see, maar verwacht er niet te veel van. 3*

Goodfella

Dick Bruna eat your heart out!

...aldus een IMDb'er

avatar van Sander D.

Sander D.

Ik heb ze allemaal gezien, en inderdaad allemaal van Kazaa. Ze staan er echt allemaal op, gewoon blijven zoeken. Als je echt van David Lynch houdt zal je dit zeker waarderen, maar anders niet.

(MINOR SPOILERS)

-----------------------------------------------------------

Het is trouwens echt duivels. De sfeer. Echt angstaanjagend. De dialogen in de afleveringen lopen door elkaar heen, bijvoorbeeld als iemand in afl. 2 vraagt hoe laat het is wordt er in afl. 5 antwoord op gegeven. Het is ook erg moeilijk om te begrijpen waar het nou eigenlijk allemaal om draait. Succes zou ik zeggen!

Jordy schreef:

er wordt aan gewerkt!

Heb je hem al Jordy?

Jordy

Ja in quicktime. Niet echt roulatie-waardig vind ik. Ook nog niet gezien btw.

Beetje verrast om deze hier terug te vinden. Heb zelf acht episodes liggen (avi) ... en wat ben ik onder de indruk.

Onvolgbare soap opera spoof, extreem droge/absurde humor, prachtige track van Badalamenti die alleen al voor een geweldig creepy sfeertje zorgt.

Een script dat geschreven is, en dan door een randomizer machine gehaald is, geen enkele regel tekst heeft te maken met de voorgaande, maar door de episodes heen vormt er zich wel een verhaal.

avatar van Wat_Jij_Wil

Wat_Jij_Wil

Dit heeft dus een grote indruk op me achter gelaten! Aan het eind was ik werkelijk geshockeerd. Deze man blijft me verbazen.

Met sterren smijten wacht ik nog ff. Ik wil dit ''meesterwerkje'' nog wel wat vaker zien voordat ik oordeel. Alhoewel ik sommige dialogen kon samenvoegen, was het meeste nog vrij wazig. Toch ligt mijn waardering nu al vrij hoog!

Deze 'film' verdiend het om een waardige discussie over te beginnen. Helaas zullen de meeste van jullie dit regelrechte onzin vinden en dat kan ook niet kwalijk worden genomen.

avatar van Spineglass

Spineglass

wat een wazige serie :S

avatar van T®inity

T®inity

Dit meesterwerkje verdient de nodige aandacht. Ben er nog steeds mee bezig om alle losse puzzelstukjes op de goede plaats te krijgen. De sfeer is ook weer prachtig maar wat verwacht je anders van onze trouwe Lynch. Voor degene die het niet lukt te bemachtigen... let me know.... Ik heb zelf lang gezocht hierna en ben een groot fan van Lynch en deel dat graa met anderen

Goodfella

Dit is raar, echt héél erg raar.

8 afleveringen, 3 konijnen, 1 huiskamer, een demonische verschijning, vuur, een akelige gebeurtenis (?), een groot geheim (?), een knipoog naar your average sitcom..

... welkom in de wondere wereld van Rabbits

Is dit iets dat voortborduurt op de gebeurtenissen in Mulholland Drive? ("That's nót how it happened!")

Of is dit gewoon een grote "fuck you" van Lynch tov iedereen die z'n films wil ontrafelen?

Ik heb eigenlijk geen enkel idee. Er is een site die veel schrijft maar het eigenlijk ook niet weet. Ik denk dat David Lynch het ook niet weet. Ik denk dat níemand het weet. Dit is film op z'n meest abstract en surrealistisch. Knap, leuk en aardig en mede dankzij Badalamenti vrij sfeervol, maar het biedt net wat te weinig houvast allemaal. "Go with the flow" wil hier ook niet echt (die episodes hè), dus ik hou het maar op 3*.

avatar van gotti

Weir, weirder, Rabbits.

Samen met Eraserhead is dit misschien wel het bizarste werk van Davis Lynch. Totaal geschift verhaal over drie konijen, waarin enige logica ontbreekt (maar het lijkt wel of alles klopt; alleen op een vraag in de ene aflevering, wordt in de andere antwoord gegeven), en lachsalvo's op de vreemdste momenten worden ingezet. 2,5*

tovenaar

Dit is hem! De meest rare film die ik ooit gezien heb.

Niet te doen eigenlijk, al die zinnen zo door elkaar. Maar op de een of andere manier zit het wel bomvol sfeer! Maar zelfs dat begrijp ik eigenlijk niet... zit dat dan echt alleen in die track van Badalakoning? Ik weet nog steeds niet wat ik gezien heb eigenlijk, maar raar was het wel. De camera beweegt welgeteld 0 keer, alle zinnen zijn at random in de film geplaatst, de konijnen bewegen ook al niet veel, maar toch is het iets. Ik kan het alleen niet vastpakken. Ik zal die site eens gaan lezen die Goodfella noemt. Ik ben benieuwd of ik er ook maar 1 nanometer meer van ga snappen, maar ach eigenlijk hoef ik dat ook niet eens (maar een beeeetje meer zou niet verkeed zijn).

Die sitcom-lachsalvo's waren trouwens niet minder dan briljant.

Goodfella

zeg! Dat er nog random hier te posten at niemand het idee op gekomen om z'n stukje is

Goodfella schreef:

Sterker nog... daar was ik mee bezig! Maar dan zou iedereen denken dat ik gewoon fucked up ben in zinnen maken... heb het daarna dus maar gewoon goed gezet (min of meer hehe).

tovenaar

Zo, nog een keer gezien en nu weet ik het zeker...

Goodfella schreef:

Hier ben ik het 100 % mee eens. Dit is mij in ieder geval de waarheid die als een huis boven water zweeft. Volgens mij is Lynch ontzettttend moe geworden van al die lame theoriën die mensen aan het spuien waren over Lost Highway (alhoewel die van mij wel cool was ), Mulholland Drive, Eraserhead, etc. En toen dacht Lynch: tsss, Analyse This!!. Desalniettemin blijft het een leuk ding.

Jordy

Een redelijk geslaagde grap, meer kan ik er niet van maken.

Jordy schreef:

Een redelijk geslaagde grap, meer kan ik er niet van maken.

Hier ben ik het helemaal mee eens.

Het absurdisme en de lachsalvo's deden met een beetje aan Jiskefet denken. Jiskefet maakte eens een parodie op experimenteel toneel. Die was echt geniaal. Er zat een man in het publiek die steeds RAAAARRRRRRR! riep. En er zat een man die zo maar ineens op een heel vreemde manier ging lachen.

Dit Lynch filmpje komt wat serieuzer over, maar ik weet niet of het wel zo serieus bedoeld is.

kappeuter schreef:

maar ik weet niet of het wel zo serieus bedoeld is.

Denk dat het niet zo heel serieus bedoeld was.

kappeuter schreef:

Er zat een man in het publiek die steeds RAAAARRRRRRR! riep.

Inderdaad, mooie vergelijking! Ook bij die scene ging het bij mij van

- wat is dit?

(...)

- hah! leuk verzonnen!

(...)

- hmmn gaat dit nog verder

(....)

- waar is die afstandsbediening

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hey, dat heb ik bijna altijd bij Jiskefet!

avatar van Dionysos

Dionysos

Ik had eens een ontzettend vreemde ogenschijnlijk nergens op slaande droom. Toen ik tussentijds wakker werd, stond alles nog tot in detail in mijn geheugen gegrift en nam ik mijzelf voor het iemand de volgende ochtend te vertellen. Met een genoegzame glimlach viel ik weer in slaap.

Maar die volgende ochtend was ik nagenoeg al mijn herinneringen weer kwijt. Stukken vergetend, door elkaar halend, niet zeker wetend of dat het wel was. Met als gevolg een niet te volgen en onzeker gesprek.

Hetzelfde overkwam mij weer toen ik iemand laatst Rabbits beschreef. Maar hetzelfde gold als voor de droom: het was voor mij in ieder geval een memorabele ervaring.

avatar van Da Jando

Da Jando

Erg vreemd, bizar, absurt en orgineel. Er is iets gruwelijks aan de hand, maar wat dat is blijft een raadsel. Vooral de laatste aflevering vond ik erg goed (wat zou er achter die deur zitten? en die lichteffecten die dan komen zijn erg gaaf) Weer veel typisch Lynch dingen te herkennen, de huiskamer alleen al. De effecten samen met de spannende muziek zijn mooi, maar al bij al wist het maar weinig in me los te maken, ik weet niet zo goed wat ik hier mee moet. 3*

avatar van Freud

Freud

Moeilijk te beoordelen inderdaad, maar ik was zo onder de indruk. Ik denk dat er geen figuren bestaan op deze wereld die een groter en verschrikklijker geheim moeten torsen dan deze drie konijnen. Echt creepy, hoe angstaanjagend deze film is. Hoewel je eigenlijk alles gewoon zelf verzint, want uit de dialogen kun je niets afleiden (je denkt van wel, maar dat is echt niet zo) Badalamenti is nog genialer dan ik al dacht. En Lynch, ja, van diens genialiteit had ik al een vermoeden

avatar van stinissen

Nee dit is absoluut niet mijn smaak....