Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Norm Spellman
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Bij animatiefilms vind ik 3D niet zoveel nu thebben als ik eerlijk mag zijn, bij Ice Age 3 voegde het ook bar weinig toe, een wereld moet in mijn ogen wel echt lijken, krijgt het veel meer diepgang. Bij een animatiefilm a la Disney-Pixar heb ik dat totaal niet. Bij Ice Age 3 voegde het ook al bar weinig toe, laat staan bij UP.
Dat is ook het grootste probleem, er komt teveel uit wat eigenlijk niet op 3D hoor, maar wel in 3D vertoont wordt. Blijf ik liever wachten op films als Avatar en Alice in Wonderland, die er wel goed gebruik van maken.
EenFilmPerDag
Wat een topfilm, vooral in 3D. Zowel technisch als inhoudelijk. Ik heb 160 minuten met open mond zitten kijken. Deze staat in mijn absolute all time top.
TrozA
Dan moet je gewoon een boek gaan lezen, als het er vooral om gaat WAT er verteld wordt
Stephan
Om te beginnen schreef ik:
En inderdaad... als in het boek een geweldig lettertype wordt gebruikt, in 3D dat op me afkomt, gaat het nogsteeds om WAT er staat.
bennyboy
Naar welke bioscoop ga je?
*na heel lang weg geweest te zijn reageer hij eindelijk*
dat weet ik niet me pa heeft gereserveerd. da mag ik niet doen van hem (bang dat ik vooraan boek ofzo
). ik denk imax 3d in pathe arena zoals altijd (we gaan dit weekend alles was vol vorige week)
Film kruipt zelfs weer een 0,01 omhoog, da's toch wel ongekend voor een dergelijke blockbuster, meestal zakt die als de 'minder geintersseerden' ook een kijkje gaan nemen...
Debo
Gisteren Avatar in 3-D gezien en ik was toch echt wel onder de indruk van de film. Het verhaal was inderdaad voorspelbaar en eigenlijk gaat het hier om een General Lee vs de Indianen- film die in een high tech jasje is gestopt. Niettemin toch een geweldige film voornamelijk vanwege de prachtige beelden en fantasiefiguren die schitterend zijn ontworpen en weergegeven. De hele scene is gewoon geweldig!
Ik denk echter dat de film beter tot zijn recht komt in het gewone formaat dan in 3-D maar dat is een persoonlijke smaak en doet niets af aan de film zelf natuurlijk.
Indien het verhaal origineler en niet zo ontzettend voorspelbaar was geweest, had ik de film beoordeeld met 5 sterren maar het gaat hier hoofdzakelijk om de special effects in een feel good movie waarmee deze film zijn sterren verdient.
Ik heb 160 minuten genoten in ieder geval.
mcdaktari
bij nader inzien heb ik hem toch met 1 ster verlaagd, en wel om de reden, toen ik de eerste keer naar Avatar keek was ik helemaal overbluft door de prachtige special effects, maar het verhaal op zich is maar flinter dun. Toen ik de 2de keer keek dacht ik toch dat deze film puur door de mooie 3D beelden zo hoog scored. Maar toch nog 3,5 ster. Ik dacht dat dat nog niet zo laag is, en dat dan grootendeels door de verpletterende effecten.
Tonypulp
Precies de reden waarom ik ervoor kies om altijd de eerste indruk te koesteren.
$pecial
Klopt, eerste indruk is voor mij ook het belangrijkste. Soms neig ik er na om een film naderhand te verlagen, maar ik vind eerste indruk belangrijker. Ja natuurlijk niet als je zat op een zaterdagavond een middelmatige comedy 5.0 sterren gaat geven.. dan niet
mcdaktari
Precies de reden waarom ik ervoor kies om altijd de eerste indruk te koesteren.
Ja daar heb je ook wel gelijk in maar toch. Het valt me wel op dat films na verloop van tijd toch minder hoog scopren dan in het begin. En ik heb wel meer films die ik na het zien een hoge score gaf waarvan ik nu denk, zo goed was ie nu ook weer niet. Maar al bij al Avatar is een prachtig gemaakte film dat zonder meer.
deft0nes
Ik heb ook vaak zat dat als ik een film herzie, dat me dan meer details opvallen en dat ik de film dan nog beter vind dan na de eerste keer. Net als deze overigens. Sommige films moeten gewoon, net als bij muziek, op je groeien.
AGE-411
Zoals op IMDb, daar is ie alweer van 8,9 naar 8,7 gedaald op enkele dagen.
pas maar op wat je zegt want dat horen de liefhebbers niet graag haha
AGE-411
pas maar op wat je zegt want dat horen de liefhebbers niet graag haha
Filmliefhebbers zien deze film over het algemeen gezien niet graag.
Ik vond 'm de tweede keer juist nog beter omdat de beelden mij WEDEROM verpletterden.
canciser
Filmliefhebbers zien deze film over het algemeen gezien niet graag.
Bedoel je met filmliefhebbers oude zuurpruimen die films alleen goed vinden als ze op de traditionele manier gemaakt zijn?
Filmliefhebbers zien deze film over het algemeen gezien niet graag.
En daarom scoort hij op deze site een 4,26? Waar zijn de filmliefhebbers dan wel te vinden?
mcdaktari
Wat is er jochie? doet het pijn als er iets gezegd word wat jou niet aan staat? en even voor de duidelijkheid, Ik vind Avatar een goeie film hoor. Over zuurpruimen gesproken
Tonypulp
Hij kan toch gewoon reageren op een bericht
Als je daar al voor word aangevallen.. tsja.
mrwhite
ik denk dat deze film nog wel een beetje zal dalen waneer hij niet meer in de bios te zien zal zijn.thuis is het toch minder spectaculer dan in de bios.iedereen word nu een beetje weggeblazen van de film door de schiterende 3D beelden op het grote scherm.
JeroenE.
Nog 1 dagje (of heel misschien 2) en dan staat Avatar op nummer 2 van meest succesvolle films tot nu toe! Ik ben benieuwd of hij ook Titanic gaat inhalen uiteindelijk. Hoop het wel eigenlijk en ik help ook een klein beetje mee: 2 keer naar 3D geweest en natuurlijk de Blu-ray versie reserveren straks.
OliverDogg
Ik vind hem na 3 keer nog steeds even geweldig, dus dat dalen zal nog wel meevallen.
Het 3D wordt je na een half uur ook wel gewend, dus dat is niet waar ik persoonlijk zo'n goeie punten aan geef.
canciser
Je reageert op een manier waarbij je alles denkt te weten omdat je wat ouder bent dan mij, althans, zo zie ik het. Maar ik zal mijn bericht wel even "verklaren".
Ten eerste, ik vind je naïef als je denkt dat filmliefhebbers deze film niet kunnen waarderen omdat je zelf toevallig een filmliefhebber bent die deze film matig vind. Met 'oude zuurpruim' wil ik niemand beledigen, slechts een stereotype aanduiden die deze film slecht zou moeten vinden omdat het 'niet bekend voor hen is'. Deze vorm van spotten wordt op Moviemeter vaker gebruikt, dan tegen jongeren en kinderen.
mrwhite
ja maar de meeste wel.ik vind dat de film niet goed beoordeeld wordt de meeste mensen geven hier 5* om dat het een mooi in beeld is gebracht ook mede door de 3D maar een film is toch meer dan dat dacht ik !!!!!
Wat is er jochie?
Jochie? Maar eh, altijd fijn om voor jong aangezien te worden.
predator 2
Sulakygirl
Ik vond het een fantastiche film, in 3D maar ook thuis zonder 3D.
Echt een super goede film.
predator 2
Ik vond het een fantastiche film, in 3D maar ook thuis zonder 3D.
Echt een super goede film.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful