• 9.378.448 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

imdb schreef:

topfilm !

ik baalde dat ik na afloop weer terug op aarde was..

dan met je imo 5 dikke sterre verdient.

Was je niet meer op aarde dan?

Naar welke bioscoop ben jij gegaan?

Ik kreeg alleen een bril, vandaar dat hij me tegenviel

avatar van The Oceanic Six

PS: dan moest je hem maar in 2D kijken.

Ben jij soms ingehuurd door James Cameron om op MM deze film te promoten ofzo?

avatar van Avatar

Neen, door zijn vrouw. Cameron heeft het de laatste tijd wat moeilijk. Zijn hond is pas gestorven enzo.. Ik wil hem zo wat opbeuren, mag het!

avatar van chevy93

chevy93

PS: dan moest je hem maar in 2D kijken.

Beetje neerbuigende reactie, vind je zelf ook niet?

Of ben je gewoon op je teentjes getrapt, omdat iemand deze film niet de geniale film vindt zoals jij?

avatar van Avatar

Neen, zijn reactie daarentegen was wel neerbuigend.

"Was je niet meer op aarde dan?"

avatar van flipsyde

flipsyde

chevy93 schreef:

Beetje neerbuigende reactie, vind je zelf ook niet?

Waarom neerbuigend Chevy?

Het was toch ook een flauwe reactie waar avatar dus terecht op reageerde.

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

Niks flauws aan, hij formuleerde de zin op die manier, is toch logisch als ik dan vraag hoe het zit?

Wellicht was hij in een bioscoop waarin ze naar een soort andere planeet gingen met blauwe beesten enzo.

Het was dus geen reactie maar een vraag.

PS: dan moest je hem maar in 2D kijken.

Nou 3d moet toch mooier zijn dan 2d, denk dat ik dan op een nog lager cijfer kom.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Zojuist gezien in 3D. Geweldig.

Nice story, visueel heel erg goed.

Shout out naar die terminator commandant, James Cameron kon het niet laten een terminator in de film te stoppen haha!

avatar van Reykjavik109

Reykjavik109

Tsja, is het nou een meesterwerk of niet....

Visueel ab-so-luut, het is genieten vanuit je bioscoopstoel om de prachtige beelden. Dit is dan ook typisch zo'n film die je in de bios gezien moet hebben! Je wordt erin opgezogen en zit soms zelf met open mond te kijken.

Maarrrrrr, ik vind dat een film iets meer moet hebben dan eye-candy om een topfilm te zijn. En dat mist Avatar m.i. toch wel een beetje. Het verhaal is wel erg dunnetjes en bijzonder voorspelbaar (de opbloeiende liefde, het feit dat hij uiteindelijk voor de Na'vi kiest, etc.). En dan die stereotypen (gehandicapte marinier met een sterke wil en een goed hart, de tegenstander binnen de Na'vi, de domme kracht(en) bij het leger), dat stoorde me een beetje. Misschien is dit wel nodig om een film echt aan te laten slaan bij een groot publiek, maar voor mij had het wel een tikkeltje origineler gemogen. Dat had het in combinatie met de baanbrekende beeldkwaliteit echt een topfilm gemaakt.

avatar van scorepio

scorepio

Als er al een Nobelprijs voor film zou bestaan , mag deze absoluut naar James Cameron gaan.

Wat een film , beleving en reis is avatar zeg. (ik zag de 3D versie in de bioscoop )

Visueel zeker de allerbeste film ooit. Maar ook inhoudelijk verveelt de film geen seconde en weet hij bijna 3 uur je aandacht vast te houden.

Een must see. (en als het kan in de cinema )

avatar van decicco

decicco

Net gekeken, wat een geweldige film! Hoelanger de film duurde hoe beter de film werd! Ik vond hem wel een beetje minder in 3D.Als ik mijn brilletje afzette was het op sommige momenten net zo mooi als met brilletje, aangezien met bril alles vrij donker was. Ik wil hem zeker nog een keer gaan bekijken in 2D. Ik heb echt genoten van de omgeving en alle kleuren in de film. Het was wel een beetje een doorsnee verhaaltje maar toch super in beeld gebracht. Een puik werk James!

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Adembenemend.

Ten eerste een dikke chapeau voor het verhaal! Hier komt duideiljk nog een vervolg op? Of vergis ik mij?

Maar mijn grootste waardering gaat naar de effecten, zowel visueel als geluid. Ik zat er versteld van.

Ik vraag me wel af of ze die som die ze eraan gehangen hebben ooit terug zullen krijgen?

avatar van oteis

oteis

Ik heb de film zojuist in 2D gezien en moet zeggen dat ik erg onder de indruk was. Als ik de kans heb, dan wil ik em eigenlijk nog in 3D gaan kijken. Zeker de moeite waard om nog een keer te gaan kijken.

Stephan

Voor het geval de site weer een paar dagen offline gaat:

what is truth

Voegt weinig toe Stephan. Is het matige knip en plakwerk.

what is truth

Ow en trust me de film zal meer dan 1 miljard gaan opbrengen. Dus de half miljard die ze er in hebben gestoken krijgen ze wel terug.

avatar van Roger87

Roger87

Beste film van 2009!

3D pakt geweldig uit, Visueel een meesterwerk, mooiste wat tot nu getoond is. Dat het verhaal dunnetjes is vind ik nogal wat overdreven.

Wat mij betreft een verdiende 5 sterren, op naar deel 2!

what is truth schreef:

Voegt weinig toe Stephan. Is het matige knip en plakwerk.

Ik probeer af en toe wat te relativeren. Daar heb je toch geen problemen mee?

what is truth

Nee hoor, maar blijft toch een weinig constructieve link. Waarom ga je hem niet kijken en geef je je beoordeling, je mag tussen de 0.5 en de 5 beoordelen. Dat is wel wat ik mis Stephan. Of misschien heb je de film al gezien? Dan heb ik niets gezegd.

what is truth schreef:

Ik heb 'm nog niet gezien nee.

En waarschijnlijk als ik de bioscoop uitloop zal ik vol lof zijn over de CGI. Over de 3D kan ik niet oordelen.

Maar weet je... het spoortje ergernis wat ik in dit topic heb opgebouwd is het absolute verslavingsgedrag van de mensen die koste wat kost de mensen willen overtuigen dat deze film het beste is wat ze ooit gezien hebben.

En aangezien het blijkbaar oké is om 50 pagina's in herhaling te treden dacht ik... Kom... ik doe mee.

Op basis van wat ik gezien/gehoord/gelezen heb hou ik mijn hart vast om hem te zien. De redenen heb ik geloof ik al uitgelegd. Omdat voor mij een goede film (waar men 50 jaar later nog over praat en die een nobelprijs verdient) een goed script moet hebben. Niet een oke script... of een aardig script. Niet een script waar weinig tot geen subteksten inzitten.

Dat er voldoende mensen zijn die het licht zien bij mooie kleurtjes is prima. In zekere zin benijd ik ze ook. Ik 'however' heb meer nodig dan visueel klaarkomen.

Heck... dat is een goede vergelijking...

Ik ga liever naar bed met een ongeremde vrouw met een grote neus, dan een perfect poppetje die plat op haar rug ligt....

Snappie?

avatar van rep_robert

OFFF, je gaat gewoon naar de bios, je gaat hem gewoon niet de meest fantastische film aller tijden vinden en je laat je gewoon vermaken door de entertainment/spektakel die deze film weet te bieden.

Niet elke film die je kijkt hoeft Oscar winnend materiaal te zijn hoor

avatar van Niveath

Niveath

Wat een schitterende wereld laat Cameron hier zien. Hij neemt ons mee ín de wereld van de Na'vi en doet dit door een geweldig gedetailleerde planeet compleet weer te geven op een manier die nog nooit vertoond is.

Het verhaal is ondergeschikt aan de animatie, maar als je je hier op instelt en aan overgeeft hoeft dat geen probleem te zijn. De plot staat in dienst van de animatie en Cameron laat geen kans onbenut om het allemaal prachtig in beeld te brengen.

Gelukkig zijn de acteerprestaties ook redelijk tot goed en is het geluid (met een aardige soundtrack) ook nog eens van grote klasse.

Visueel de top, maar verhaaltechnisch iets te voorspelbaar. Kom toch uit op een dikke 4.5*

what is truth

Ja dat ben ik met je eens. Maar het is een forum om je mening te geven. En dan mag je het ergens mee eens zijn of niet mee eens zijn. Ik kies er voor om mijn mening te geven omdat ik denk dat de film iets toevoegt aan je dag cq belevingswereld. Ik ging met een glimlach naar buiten en dat is me lang niet meer gebeurd.

Ja hoor een vrouw die je alles geeft en niet perfect is is altijd beter dan een vrouw die er perfect uitziet maar niets toevoegt. Ezelsbruggetje naar de film. Voegt zeker wat toe wat mij betreft en dat wil ik graag laten horen. Ik zeg echter niet dat de film perfect is, maar een genot om naar te kijken. Er komen helaas maar weinig echt goede films uit.

Stephan

Kijk... dit opent in ieder geval stof tot discussie. Waarvoor dank.

what is truth

En Stephan films waar men 50 jaar later nog over praat zijn steeds moeilijker te maken. Omdat we steeds meer nodig hebben om echt vermaakt te worden. Maar dat zul je waarschijnlijk wel beamen. Je moet er nu goed over praten, we leven in het nu en niet in het verleden of in de toekomst. Je vind de film nu goed dus geef je nu je mening en niet over 5 jaar. Kan natuurlijk wel maar dan ga je het vergelijken met de films die op dat moment zijn uitgekomen. En dan is het geven van een (juist) cijfer een stuk lastiger

avatar van evolva20

evolva20

ik heb deze film is de bioscoop gekeken, helaas niet in 3d maar toch erg vermaakt, mischien wel een tikkeltje te lang voor mijn gevoel.

ik was best onder de indruk.

dat deze film dus aardig wat heeft gekost is ook wel af te zien, visueel een hoogstandje, super mooie omgeving, geweldige characters en beesten, het zit er echt allemaal in.

minpunt, het verhaal zelf pakte mij niet zo goed vast. natuurlijk werd mijn aandacht er wel bij gehouden door al het visuele, ik denk dat ik net wat meer diepgang in de verhaallijn had willen zien.

blijf voor nu bij 4 sterren

rep_robert schreef:

Niet elke film die je kijkt hoeft Oscar winnend materiaal te zijn hoor

Dat klopt

avatar van NLbart

NLbart

Ik ga er binnenkort heen maar kan je deze film beter in 2d of 3d kijken? Die paar euro extra betalen maakt me niet zoveel uit maar ik ben nog nooit naar 3d film geweest. Kan je de ondertiteling enzo nog goed lezen dan?

what is truth schreef:

Mij valt juist op dat de films die visueel minder (ogenschijnlijk) hun best doen maar met een enorm pakkend verhaal komen, mij veel meer bijblijven.

Ik denk dat als het nieuwe er vanaf is, men toch weer behoefte heeft aan een goed verhaal dan om vehikels te zoeken waar ze de dure technieken op los kunnen laten. Niet nu nog... maar uiteindelijk wel weer.