• 9.378.220 stemmen

Avatar (2009)

Fantasy / Avontuur | 162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (extended cut)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Nomak

Nomak

narva77 schreef:

Zullen ongetwijfeld een paar stemmen tussen zitten van mensen die hem nog niet hebben gezien. Maar dat hoge gemiddelde zal zichzelf wel herstellen...

Dat zullen dan vooral de lage stemmen zijn.

0,5* op de eerste dag en zonder enige vorm van onderbouwing.

Dat is pas echt geloofwaardig.

avatar van Miss A

Miss A

Heb woensdag de voorpremiere in 3D gezien en de film is echt super mooi gemaakt

Het verhaal vond ik niet zo bijzonder, maar de beelden zijn echt super mooi om naar te kijken..

Zeker een aanrader om het in 3D te kijken vind ik..

4 Sterren

Ajax&Litmanen1 schreef:

Is dit echt zo? Ik zie hem morgen ook in 2D en niet in 3D (helaas).

Kan me niet voorstellen dat de film in 2D gemiddeld voelt en in 3D als echte topper.

Scheelt gewoon een volle ster. Film is prima, maar de 3D beleving en zeker die in IMAX zorgt voor een hele vette extra WOOOOOW!

avatar van The Oceanic Six

Mm, dat is wel goed jammer dan. Beetje triest dat je Avatar niet in volle glorie in elke bios kan zien.

narva77 schreef:

Klopt die geven hem op voorhand al een 4 maar als ze hem hebben gezien geven ze een 5

The Oceanic Six schreef:

Denk dat de meeste exploitanten nog een afwachtende houding hebben als het op 3D aankomt.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Volgens mij valt het nog gruwelijk mee als je hem 'gewoon' in 2D ziet. Het is niet alsof het 3D als gimmick gebruikt wordt waar elke twee seconden iets in je gezicht gesmeten of geduwd wordt omdat dat 'leuk' is. Het heeft veel meer met perspectief en diepte te maken. Ik zou hem altijd aan raden om in 3D te kijken als je kan, want het versterkt de ervaring wel, maar de film leunt absoluut niet op het 3D gegeven zoals sommige films (zoals de Robert Zemeckis live action CGI films bijv.).

Nomak schreef:

Dat zullen dan vooral de lage stemmen zijn.

0,5* op de eerste dag en zonder enige vorm van onderbouwing.

Dat is pas echt geloofwaardig.

Tuurlijk, die 0,5* stemmen van gisteren, zonder onderbouwing, recensie of verantwoording, zijn dan al helemaal niet geloofwaardig, en dienen ook niet serieus genomen te worden.

Maar ik kan me best voorstellen dat er óók enkele 5* tussenzitten, van mensen die hem nog niet gezien hebben, om het stemgemiddelde te beïnvloeden...

avatar van Montorsi

Montorsi

The Oceanic Six schreef:

Triest? Je kan toch niet van elke bioscoop verwachten dat ze die enorme investeringen in Imax kunnen maken? Als ze uberhaupt al een zaal hebben die aan de afmeting voldoet.

narva77 schreef:

Dat kan best ,ze hebben op .imdb wel even een stok tussen de deur gezet want

mensen die 1 hadden gestemd zijn nu een stuk minder geworden .

The Oceanic Six schreef:

Is dit echt zo? Ik zie hem morgen ook in 2D en niet in 3D (helaas).

Ik heb vanmiddag geregeld mijn 3D-brilletje afgedaan voor enkele seconden, en dan merk je echt wel het verschil hoor! Dan blijft er niet zo heel veel over van het spectakel en de belevenis.

Maargoed, ik neem aan dat de bioscopen die géén 3D-IMAX gebruiken, een andere versie hebben. Want als je de 3D-versie zónder 3D-bril bekijkt, zie je amper de ondertiteling, althans je ziet hem heel wazig.

Maar hoe dat precies zit, dat weet ik ook niet...

Montorsi schreef:

Met je eens , ook omdat het bezoekers aantal steeds minder werd

maar als dit een succes wordt komen er misschien meer van deze Imax bioscopen.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Montorsi schreef:

Ik denk niet dat hij puur IMAX bedoeld maar gewoon 3D, wat ook lang niet alle bioscopen al hebben.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Ik zie hem gewoon in 2D. Ik ga me wel heel erg indenken hoe het in 3D zou kunnen zijn

(wordt moeilijk, maar ja...)

avatar van Phoenix

Phoenix

Toch op zijn zachtst gezegd apart dat je 150 miljoen aan marketing uitgeeft, maar hem dan alsnog promoot met in kleine lettertjes "ook te zien in 3D".

Ik ga hem zo in ieder geval in 3D zien in de Cinemec. Het is geen IMAX, maar ze schijnen wel het beste geluid te hebben. Nou ja, het zal mij benieuwen. Gaat mijn eerste 3D-ervaring worden (op 2x Pandadroom na dan).

Phoenix schreef:

Ja goed het grootste marktaandeel is nog steeds 2D dus aan de andere kant wel begrijpelijk .

leuke poster trouwens

avatar van Montorsi

Montorsi

Mr_White schreef:

Ook dat is erg duur Je weet uiteindelijk niet hoelang zo'n hype standhoudt, en Avatar is uiteindelijk pas de eerste 3D-film die de moeite waard is, dus zo gek is het niet dat die voorzieningen niet overal aanwezig zijn.

The Oceanic Six schreef:

Ach dat geldt eigenlijk voor elke film. Ik schreef gister nog bij de Hel van 63, da die ook een ster extra had gekregen als die in IMAX 3D was vertoond.

avatar van Sparrows

Sparrows

Ik ga hem zondag bekijken en ik ben echt benieuwd nu ik de reacties hier lees. Ik ga hem wel in gewoon 3D bekijken en niet in een IMAX bioscoop. Is het bekijken in IMAX nu echt mooier of maakt dat bij dit 3D gebeuren niet heel veel uit.?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Volgens mij is die vraag al meerdere malen beantwoordt

Lees anders even terug, volgens mij op deze pagina zelfs nog.

Quote reinbo:

Reinbo schreef:

avatar van Avatar

narva77 schreef:

Integendeel! Nomak heeft het al perfect uitgelegd. Zowat iedereen die deze film hoge stemmen geeft, heeft er een recensie bij geplaatst!

avatar van Avatar

The Oceanic Six schreef:

Inderdaad een zeer spijtige zaak voor vele filmliefhebbers en ook voor het algemeen gemiddelde!

Maar geld he.. Het kost veel!

avatar van robtervoert

robtervoert

Hoi

Ik ga deze film dinsdag bekijken. Ben heel benieuwd! Kijk de 3D versie. Hoop dat er nog wat over blijft van de kwaliteit van het beeld met 3d. je hoort het woensdag wel!

groetjes Rob.

avatar van Billie10

Billie10

Ik vond het gewoon een fantastisch film.

Zeer mooi gemaakt en boeiend van begin tot einde.

Duidelijk ook een verhaal met een boodschap.

Ik snap nu waarom deze film zoveel heeft gekost om te maken.

Alles ziet er zeer mooi en echt uit.

Dit is wel een film die je echt in de bioscoop moet gaan zien, en later nog eens op DVD of Blue-Ray.

Ik heb de 2D versie gezien maar ga misschien toch ook nog de 3D versie kijken.

avatar van arab-strap

arab-strap

Weet iemand hoe heftig het 3D aspect is, want de vorige keer dat ik iets in 3D keek heb ik de rest van de dag met hoofdpijn rondgelopen (ik heb vrij slechte ogen en moet eigenlijk de hele tijd mijn best doen om scherp te stellen en scheel te kijken), ik weet niet of ik het dat waard vind en zo te horen is hij in ouderwets 2D niet zo heel erg fantastisch.

avatar van Reinbo

Het is stukken beter dan de oude 3D. Maar het systeem blijft gebaseerd op twee gelijkwaardige ogen.... 2D zal ook best vermakelijk zijn, maar dan mis je wel waar al de buzz van komt.

Mr_White schreef:

Phoenix schreef:

Wacht even, nu raak in in de war.

Begrijp ik het goed dat je "gewoon" 3D hebt, én IMAX 3D? En dat daar óók weer verschil tussen zit?

Shit, dan weet ik dus niet welke ik heb gezien. Ik denk "gewoon" in 3D, en niet in IMAX. Dan zou ik tóch niet de beste versie hebben gezien!

avatar van grid8400

grid8400

Billie10 schreef:

Ik vond het gewoon een fantastisch film.

Zeer mooi gemaakt en boeiend van begin tot einde.

Duidelijk ook een verhaal met een boodschap.

Ik snap nu waarom deze film zoveel heeft gekost om te maken.

Alles ziet er zeer mooi en echt uit.

Ik heb de 2D versie gezien maar ga misschien toch ook nog de 3D versie kijken.

DOEN!! je zult geen spijt krijgen

Opmerkelijk feitje:

Op moment van schrijven (vrijdag 18-12-'09) begint het stemgemiddelde van "Avatar" hier op MM toch weer héél langzaam te zakken.

Terwijl het gemiddelde op IMDB juist aan het stijgen is; van 8,3 naar 8,4, en zojuist komt de film zelfs met een 8,7 gemiddeld in de IMDB-Top 250 terecht!!!!

8.7/10

6,632 votes

Top 250: #168

narva77 schreef:

Wacht even, nu raak in in de war.

Ja Imax heeft een 4 keer zo scherp beeld.