Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- IMDb (7,9 / 1481971)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Nomak
Zullen ongetwijfeld een paar stemmen tussen zitten van mensen die hem nog niet hebben gezien. Maar dat hoge gemiddelde zal zichzelf wel herstellen...
Dat zullen dan vooral de lage stemmen zijn.
0,5* op de eerste dag en zonder enige vorm van onderbouwing.
Dat is pas echt geloofwaardig.
Miss A
Heb woensdag de voorpremiere in 3D gezien en de film is echt super mooi gemaakt
Het verhaal vond ik niet zo bijzonder, maar de beelden zijn echt super mooi om naar te kijken..
Zeker een aanrader om het in 3D te kijken vind ik..
4 Sterren
Is dit echt zo? Ik zie hem morgen ook in 2D en niet in 3D (helaas).
Kan me niet voorstellen dat de film in 2D gemiddeld voelt en in 3D als echte topper.
Scheelt gewoon een volle ster. Film is prima, maar de 3D beleving en zeker die in IMAX zorgt voor een hele vette extra WOOOOOW!
Mm, dat is wel goed jammer dan. Beetje triest dat je Avatar niet in volle glorie in elke bios kan zien.
Rodehaan
Klopt die geven hem op voorhand al een 4 maar als ze hem hebben gezien geven ze een
Rodehaan
Denk dat de meeste exploitanten nog een afwachtende houding hebben als het op 3D aankomt.
Mr_White
- 2067 berichten
Volgens mij valt het nog gruwelijk mee als je hem 'gewoon' in 2D ziet. Het is niet alsof het 3D als gimmick gebruikt wordt waar elke twee seconden iets in je gezicht gesmeten of geduwd wordt omdat dat 'leuk' is. Het heeft veel meer met perspectief en diepte te maken. Ik zou hem altijd aan raden om in 3D te kijken als je kan, want het versterkt de ervaring wel, maar de film leunt absoluut niet op het 3D gegeven zoals sommige films (zoals de Robert Zemeckis live action CGI films bijv.).
narva77 (crew films)
Dat zullen dan vooral de lage stemmen zijn.
0,5* op de eerste dag en zonder enige vorm van onderbouwing.
Dat is pas echt geloofwaardig.
Tuurlijk, die 0,5* stemmen van gisteren, zonder onderbouwing, recensie of verantwoording, zijn dan al helemaal niet geloofwaardig, en dienen ook niet serieus genomen te worden.
Maar ik kan me best voorstellen dat er óók enkele 5* tussenzitten, van mensen die hem nog niet gezien hebben, om het stemgemiddelde te beïnvloeden...
Montorsi
Triest? Je kan toch niet van elke bioscoop verwachten dat ze die enorme investeringen in Imax kunnen maken? Als ze uberhaupt al een zaal hebben die aan de afmeting voldoet.
Rodehaan
Dat kan best ,ze hebben op .imdb wel even een stok tussen de deur gezet want
mensen die 1 hadden gestemd zijn nu een stuk minder geworden .
narva77 (crew films)
Is dit echt zo? Ik zie hem morgen ook in 2D en niet in 3D (helaas).
Ik heb vanmiddag geregeld mijn 3D-brilletje afgedaan voor enkele seconden, en dan merk je echt wel het verschil hoor! Dan blijft er niet zo heel veel over van het spectakel en de belevenis.
Maargoed, ik neem aan dat de bioscopen die géén 3D-IMAX gebruiken, een andere versie hebben. Want als je de 3D-versie zónder 3D-bril bekijkt, zie je amper de ondertiteling, althans je ziet hem heel wazig.
Maar hoe dat precies zit, dat weet ik ook niet...
Rodehaan
Met je eens , ook omdat het bezoekers aantal steeds minder werd
maar als dit een succes wordt komen er misschien meer van deze Imax bioscopen.
Mr_White
- 2067 berichten
Ik denk niet dat hij puur IMAX bedoeld maar gewoon 3D, wat ook lang niet alle bioscopen al hebben.
RSmovie91
Ik zie hem gewoon in 2D. Ik ga me wel heel erg indenken hoe het in 3D zou kunnen zijn
(wordt moeilijk, maar ja...)
Phoenix
Toch op zijn zachtst gezegd apart dat je 150 miljoen aan marketing uitgeeft, maar hem dan alsnog promoot met in kleine lettertjes "ook te zien in 3D".
Ik ga hem zo in ieder geval in 3D zien in de Cinemec. Het is geen IMAX, maar ze schijnen wel het beste geluid te hebben. Nou ja, het zal mij benieuwen. Gaat mijn eerste 3D-ervaring worden (op 2x Pandadroom na dan).
Rodehaan
Ja goed het grootste marktaandeel is nog steeds 2D dus aan de andere kant wel begrijpelijk .
leuke poster trouwens
Montorsi
Ook dat is erg duur
Je weet uiteindelijk niet hoelang zo'n hype standhoudt, en Avatar is uiteindelijk pas de eerste 3D-film die de moeite waard is, dus zo gek is het niet dat die voorzieningen niet overal aanwezig zijn.
Ach dat geldt eigenlijk voor elke film. Ik schreef gister nog bij de Hel van 63, da die ook een ster extra had gekregen als die in IMAX 3D was vertoond.
Sparrows
Ik ga hem zondag bekijken en ik ben echt benieuwd nu ik de reacties hier lees. Ik ga hem wel in gewoon 3D bekijken en niet in een IMAX bioscoop. Is het bekijken in IMAX nu echt mooier of maakt dat bij dit 3D gebeuren niet heel veel uit.?
Tonypulp
Volgens mij is die vraag al meerdere malen beantwoordt
Lees anders even terug, volgens mij op deze pagina zelfs nog.
Quote reinbo:
Integendeel! Nomak heeft het al perfect uitgelegd. Zowat iedereen die deze film hoge stemmen geeft, heeft er een recensie bij geplaatst!
Inderdaad een zeer spijtige zaak voor vele filmliefhebbers en ook voor het algemeen gemiddelde!
Maar geld he.. Het kost veel!
robtervoert
Hoi
Ik ga deze film dinsdag bekijken. Ben heel benieuwd! Kijk de 3D versie. Hoop dat er nog wat over blijft van de kwaliteit van het beeld met 3d. je hoort het woensdag wel!
groetjes Rob.
Billie10
Ik vond het gewoon een fantastisch film.
Zeer mooi gemaakt en boeiend van begin tot einde.
Duidelijk ook een verhaal met een boodschap.
Ik snap nu waarom deze film zoveel heeft gekost om te maken.
Alles ziet er zeer mooi en echt uit.
Dit is wel een film die je echt in de bioscoop moet gaan zien, en later nog eens op DVD of Blue-Ray.
Ik heb de 2D versie gezien maar ga misschien toch ook nog de 3D versie kijken.
arab-strap
Weet iemand hoe heftig het 3D aspect is, want de vorige keer dat ik iets in 3D keek heb ik de rest van de dag met hoofdpijn rondgelopen (ik heb vrij slechte ogen en moet eigenlijk de hele tijd mijn best doen om scherp te stellen en scheel te kijken), ik weet niet of ik het dat waard vind en zo te horen is hij in ouderwets 2D niet zo heel erg fantastisch.
Het is stukken beter dan de oude 3D. Maar het systeem blijft gebaseerd op twee gelijkwaardige ogen.... 2D zal ook best vermakelijk zijn, maar dan mis je wel waar al de buzz van komt.
narva77 (crew films)
Wacht even, nu raak in in de war.
Begrijp ik het goed dat je "gewoon" 3D hebt, én IMAX 3D? En dat daar óók weer verschil tussen zit?
Shit, dan weet ik dus niet welke ik heb gezien. Ik denk "gewoon" in 3D, en niet in IMAX. Dan zou ik tóch niet de beste versie hebben gezien!
grid8400
Ik vond het gewoon een fantastisch film.
Zeer mooi gemaakt en boeiend van begin tot einde.
Duidelijk ook een verhaal met een boodschap.
Ik snap nu waarom deze film zoveel heeft gekost om te maken.
Alles ziet er zeer mooi en echt uit.
Ik heb de 2D versie gezien maar ga misschien toch ook nog de 3D versie kijken.
DOEN!! je zult geen spijt krijgen
Opmerkelijk feitje:
Op moment van schrijven (vrijdag 18-12-'09) begint het stemgemiddelde van "Avatar" hier op MM toch weer héél langzaam te zakken.
Terwijl het gemiddelde op IMDB juist aan het stijgen is; van 8,3 naar 8,4, en zojuist komt de film zelfs met een 8,7 gemiddeld in de IMDB-Top 250 terecht!!!!
8.7/10
6,632 votes
Top 250: #168
Wacht even, nu raak in in de war.
Ja Imax heeft een 4 keer zo scherp beeld.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful