• 9.379.846 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans, Japans en Duits

Releasedatum: 24 juni 2004

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot EuroTrip

"No actual Europeans were harmed in the making of this film."

De Amerikaanse tiener Scott heeft een online-vriendinnetje in Duitsland. Haar naam is Mieke, wat Scott dus uitspreekt als Mike. Aangezien hij Mieke voor een jongen aanziet, schrikt hij wanneer zij vraagt of ze langs mag komen. Als hij dit niet accepteert, wil Mieke niks meer met hem te maken hebben. Maar dan komt Scott erachter dat Mieke eigenlijk een bloedmooi meisje is. Zijn beste vriend Cooper overtuigt hem om op reis te gaan naar Berlijn en Mieke in het echt te gaan ontmoeten.

avatar van bakatje

bakatje

Slechte film. Vooral de decors (Amsterdam is om te huilen) zijn echt heel erg slecht. Ik kan best tegen clichés, maar hier is de hoeveelheid clichés net iets té. En dacht de schrijver nou serieus dat Berlijn - Rome een internationale vlucht is? Voor zover ik weet is dat nog steeds niet zo.

Toch heb ik om sommige grapjes wel kunnen lachen, in Parijs bijvoorbeeld. De robot scene

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

vanlok schreef:

Geweldige film, ben van plan om ook Sex drive en Road trip te kijken.

Zijn er nog meer films die jullie me kunnen aanraden dat een beetje hierop lijkt.

grand theft parsons lijkt me wel een leuke roadmovie

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

Leuke film... Ben sowieso een groot liefhebber van college-films... Voor liefhebbers van deze film is "Superbad" misschien een leuke aanrader.

Erg gelachen om deze film!

avatar van Resh

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

ApoJapo schreef:

Wat een bagger niet normaal. Ik ben er ziek van geworden zo slecht

Jaja, je hebt hem vast niet eens afgezien aangezien de film nog bezig is.

avatar van K@i

K@i

Heerlijke Film !

avatar van rubberduckie

rubberduckie

superfilm... heb dubbel gelegen van t lachen!

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Wat een grappige film. Die scene met kleine Heinrich (what's in a name) kon net door de beugel, en was echt geniaal. Ook dat gedoe met de pope was gedurfd. Leuk film.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Eigenlijk is deze film zeer slecht, maar toch heb ik ook vaak moeten lachen om hoe Europeanen worden neergezet door de Amerikanen.

Meer dan 2,5 kan ik niet geven.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

zwak, melig

maarrrrrrrr:

die scene dat die Duiste kleuter met het snorretje aan het paraderen was, man, ik kwam niet meer bij......

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Vind ik juist nog al zwak.

Kijk, een Hitler grap kan ik altijd waarderen, maar dit was een beetje wanhopig.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

tsja, smaken verschillen he, ik kon er smakelijk om lachen

avatar van ILDIB

ILDIB

nogmaals gezien, als je m versnelt kijkt is ie wel grappig, gewoon alle tussenstukken skippen.

avatar van dualcia

dualcia

Het is echt typisch.

Uit de reacties hier kun je echt zien dat mensen die Hitler grap óf juist niet zo leuk vinden en de rest van de film wel óf dat ze alleen die grap echt grappig vonden

De film is geweldig! Maar ook ik vond de Hitler grap niet echt leuk. Maar de rest wel

avatar van Testudo

Testudo

Goede film,

het overdosis aan clichés vind ik persoonlijk grappig. Die hitler-grap vond ik ook om te lachen, was niet eens meer dat gesprek aan het volgen...

Ik heb deze film al een paar keer bekeken en ik blijf het grappig vinden.

De beste scene vind ik is op het einde, heel het gedoe met de paus.

Iemand zei hier dat de decors niet goed waren, maar daar heb ik echt nog niet op gelet. Volgens mij kloppen ze en zijn ze wel goed.

De muziek is ook wel goed Scotty doesn't know!

Film verdient 4,5* van mij.

avatar van dualcia

dualcia

De decors zijn gewoon niet goed, maar dat is vrij logisch als je Amsterdam ea opneemt in Praag.

avatar van chevy93

chevy93

Ik vond het gewoon een leuke film.

Wel echt een film voor jongeren, de wat ouderen onder ons zullen er niet veel aan vinden denk ik :$

avatar van Spetie

Aardige film, die op sommige momenten een beetje doet denken aan Roadtrip. De film probeert grappen te maken over de verschillende landen van Europa en slaagt daar soms wel in en soms niet. In Engeland komen ze bijvoorbeeld Manchester United supporters tegen, met een erg leuk rol voor Vinnie Jones overigens, die in Frankrijk lekker links blijft rijden. In Nederland wordt natuurlijk hash gerookt en gaat men naar een seksclub. En zo komen er nog enkele landen aan bod. De film is niet supergrappig en soms zelfs platvloers, maar ondanks dat is het toch nog wel een vermakelijke film waarbij het leuk is om te zien hoe Amerikanen nu tegen Europa aankijken, al klopt het lang niet altijd met de werkelijkheid! Fantastisch bijrol overigens voor Matt Damon (Scotty doesn't know!)
Vermakelijke onzin dus!

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Gewoon een heerlijke film waarbij ik erg vaak gelachen heb. De clichés en het stereotype beeld dat Amerikanen van Europa hebben wordt zo dik uitgesmeerd dat het toch gewoon grappig blijft. Verder vond ik de soundtrack ook schitterend, aanradertje.

avatar van sandesh036

sandesh036

Geweldige film. Zelfs nog een leuk verhaal. Alles klopte gewoon. 5*

avatar van film-gek

film-gek

Ik kan er gewoon met mijn pet niet bij dat er mensen zijn die deze film een 5* geven

avatar van Rulo

Rulo

Hij is toch ook geniaal? nu al een stuk of 5 keer gezien en vind em nog elke keer even grappig, zo niet grappiger...

Ik vond het wel een leuke komedie, maar nu ook weer niet zo genieaal dat je er een 5* aan geeft, er zijn toch wel al betere gemaakt?

Wat niet wegneemt dat ik vaak heb moeten lachen en er best wel goed gevonden grappen in te zien waren. Leuke komedie

avatar van Revolution64

Revolution64

ik vind deze beter dan de gemiddelde tienerfilm

avatar van davert89

davert89

Een van de betere films binnen het genre

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Als je in de juiste stemming bent kan dit bij vlagen een erg lollige film zijn. Dat stukje met dat broertje van Mieke bv.

avatar van yeyo

yeyo

Pastichio Rocker schreef:

De broer van Scott vond ik anders ook wel hilarisch

avatar van thunderball

thunderball

Deze een tijdje geleden op TV bekeken.

Was erg dertien in een dozijn. Hier en daar een leuke grap, vaak nog al genant en vrij voorspelbaar.

Amsterdam kwam er natuurlijk weer niet best van af, maar dat viel te verwachten en is ook niet erg in een onzinfilm als deze.

Hoogtepunten: kleuter met Hitlertrekjes, stereotype hooligans (Vinnie Jones: Yes!!) en de "nieuwe" paus.

Geen must-see en waarschijnlijk voor een andere doel-/leeftijdsgroep, maar wel vermakelijk. Overigens een film als Roadtrip, waar deze toch wel een beetje van is gejat, is kwalitatief stukken beter (ook betere hoofdrolspelers).

Een magere zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van flipflop

flipflop

Best aardig, zaten zeer grappige momenten in, maar helaas ook wat 'jammers'. Verder een prima, vermakelijk filmpje voor tussendoor met wat vrienden. Acteurs deden het best aardig, en sommige karakters waren fantastisch. (de hooligans en de scene met het broertje van Mieke) Als je een gewoonweg een erg leuke tienerfilm wilt zien is-ie ten zeerste aan te raden. Hou je niet van tienerfilms, blijf dan ver weg van deze film.

Enige echte kritiekpuntje was Amsterdam. Dat deel van de film was ronduit slecht en helemaal niet grappig, en de decors waren ronduit dramatisch (zeker als je wel is in A'dam bent geweest) . Terwijl er juist zoveel grappigs te doen is met 'The Capital Of Sex And Drugs' lijkt me zo?

3,5 *