• 9.376.444 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans, Japans en Duits

Releasedatum: 24 juni 2004

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot EuroTrip

"No actual Europeans were harmed in the making of this film."

De Amerikaanse tiener Scott heeft een online-vriendinnetje in Duitsland. Haar naam is Mieke, wat Scott dus uitspreekt als Mike. Aangezien hij Mieke voor een jongen aanziet, schrikt hij wanneer zij vraagt of ze langs mag komen. Als hij dit niet accepteert, wil Mieke niks meer met hem te maken hebben. Maar dan komt Scott erachter dat Mieke eigenlijk een bloedmooi meisje is. Zijn beste vriend Cooper overtuigt hem om op reis te gaan naar Berlijn en Mieke in het echt te gaan ontmoeten.

avatar van damon

damon

maahger, en ik zie op IMDB dat Matt Damon ook meespeelt

Zal wel een klein rolletje zijn.

avatar van Koen@moviemeter

Koen@moviemeter

Net de trailer gezien. ( http://www.apple.com/trailers/dreamworks/eurotrip.html ) Het lijkt me echt zo'n film waarin ze doen of Europeanen dom zijn en Amerikanen heel superieur. Bah.

avatar van damon

damon

gelukkig weten wij europeanen wel beter.........toch?:S

avatar van homerjay

homerjay

trailer belooft weinig goeds....Geen komisch stukje kunnen ontdekken

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Vermakelijke onzin, maar onzin desalniettemin... Viel Road Trip en American Pie bij je in de smaak, dan zul je dit waarschijnlijk opvreten als borrelnoten tijdens een voetbalwedstrijd, maar verwacht geen National Lampoon's European Vacation (wat ik overigens niet eens de beste Lampoon-vakantiefilm vind).

Een paar grappen - die ik hier maar niet zal verraden - zijn wel aardig en ja, ik heb zelfs een paar keer onbeschaamd hardop moeten lachen, maar godogod, deze film strooit makkelijker met vooroordelen over buitenlanders dan Matt Herben op een LPF-bijeenkomst. Ja, alle Fransen liggen naakt aan het strand als ze je niet arrogant behandelen; Italiaanse mannen zijn viezeriken die je enkel seksueel willen misbruiken; in Amsterdam wordt alleen maar geneukt en hasj gerookt / gegeten; Duitsers zijn dikke dommerds die graag aan Hitler denken (nee serieus, dit zit in de film), etc.

Voor de mannellijke Buffy-fans onder ons: kleine onschuldige Dawn (Michelle Trachtenberg) is behoorlijk opgegroeid . Dan weet je wel wat ik bedoel waarschijnlijk, hehehe.

O en nog iets: ALS die Amerikaanse filmmakers nou zo nodig een komedie over een Europese reis willen maken, zouden ze toch in ieder geval de moeite kunnen nemen om ook daadwerkelijk te schieten in de landen die je karakters bezoeken!!! Ik dacht al: wat ziet Amsterdam er Oosteuropezerig uit... blijkt dus dat ze helemaal niet in onze hoofdstad zijn geweest, maar al die scènes in Praag hebben opgenomen! Praag! For shame!

avatar van Paco Delavega

Paco Delavega

kos schreef:

Zal wel een klein rolletje zijn.

Matt Damon speelt een zanger van een punkband, waarmee Kristin Kreuk de hoofdrolspeler bedonderd. Hoe dat allemaal gebeurt, is in het liedje ook te horen wat Damon zingt: "Scotty doesn't know"

Het is idd een klein rolletje

Ik vond net als zombie mcgruder dat er makkelijk met vooroordelen wat betreft Europeanen werd gegooit, maar dat hoort gewoon bij een film als deze. Lekker plat, onder het genot van een pot bier en wat vrienden....lachen geblazen:)

***

avatar van Crit

Crit

Foutje: Als Scott enzo in de trein zitten ( na de scene met het naaktstrand ) leest hij de emails van Mieke door. Hij heefter er 3, de eerste is precies hetzelfde als de laatste, het enigste verschil is de datum.

Niet dattet erg is hoor maar kvond wel grappig

Verder ist gewoon een leuke feelgood film met een paar super grappige momenten.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Net de trailer ff gezien, wat lijkt me dit ongelofelijk slecht zeg... BRRRR

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

dan zou ik zeggen kijk hem ook niet.

Zit nu op de helft van de film...de rest moet nog downloaden ... kon niet wachten . Maar tot nu toe is het gewoon een vermakelijke film

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Zeer vermakelijke film, alleen er zitten wel wat flauwe dingen in;

- Het gevecht met de robot in Parijs;

- Het hele stuk in Amsterdam. Dat was niet eens Amsterdam, dat was een studio. Nergens stond iets Nederlands, allemaal Engels, en het leek meer op Praag dan Amsterdam. Zeer zwak. En die hoeren waren Russisch?!

Vanaf het punt dat ze in Amsterdam waren vond ik de film ook hopeloos inzakken wat humor betreft, maar later werd het wel weer leuk. En toen gingen ze naar Berlijn en kwamen er - zoals bij iedere stad tot dan toe - allemaal typisch Duitse dingen in beeld, zoals: "Ingang afgesloten". Is dat Duits? En de naam van dat meisje (Mieke), is dat soms Duits? Dacht het ook niet.

Het begin van de film is erg grappig, het stukje in Londen is meesterlijk (Vinnie Jones, duh) en als geheel geef ik deze film 3 sterren. Het is wel een teencomedy dus als je weet wat je moet verwachten, kan je jezelf ook niet teleurstellen.

Leukste moment:

Wanneer dat kleine jongetje in Berlijn met stiften gaat kliederen. Zo'n simpele humor maar je verwacht het gewoon niet, zo grof is het eigenlijk

/edit: LOL! Ik lees nu een reactie van een persoon boven mij, en Amsterdam blijkt dus echt Praag te zijn

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

En ik maar denken dat het aan mij lag, er staat dus echt "ingang afgesloten" op dat bord in Berlijn

Ik vond dat stukje in de bar in Bratislava trouwens wel flink ranzig met die tweeling

avatar van yosemite44

yosemite44

af en toe best leuk, meestal bedroevend slecht. matt damon, david hasselhoff. inderdaad opgenomen in praag en rostock, met vooral oost-europese acteurs.

avatar van TukkerBart

TukkerBart

Koen@moviemeter schreef:

neej gewoon supergoede film

avatar van K_Republic

K_Republic

kvond Lucy Lawless er wel "interessant"uitzien. (in a very goood way)

www.goeie.tk

Opperflauwe film.... Heb af en toe mn mondhoeken ietsjes omhoog getrokken in een poging te lachen, maar het zat er gewoon niet in. 1/2 grappige momentjes en de rest is allemaal maar zogenaamd grappig. 2 *

avatar van chrissie85

chrissie85

ik vin het echt een jongeren film die gewoon lachen is onder het genot van een biertje maar absoluut niet voor de serieuze film kijker!

SCOTTY DOESN'T KNOWWWWWWWWW!!!

avatar van BS

BS

opvallend leuke film.Ik dacht eerst dat het wel mee zou vallen,maar de opzwepende muziek,de flauwe grappen en nog wat geinige dingen maken het toch tot een,verhaal-technische niet zo'n goede,maar zo onder het genot van een pilsje toch leuke film om niet bij na te denken en gewoon eventjes lekker mee door europa te reizen.

avatar van Thomas

Thomas

Gaat helemaal nergens over...maar wel erg grappig!

avatar van ToiBoy

ToiBoy

Ja......wat moet ik schrijven, weer zo'n typies mannetje gaat naar het vrouwtje in het buitenland om zijn liefde te verklaren film. En dan dat kneuzige gedoe wat je tegenwoordig niet anders ziet zoals Adam Sandler in Anger Management. Zitten wel leuke stukjes in, maar niet echt een film om in de bios te kijken. Krijgt van mij 2 **

avatar van Jordy

Jordy

Eerste halfuur was erg leuk (Matt Damon! OMG!), helaas werd het steeds minder. Jammer inderdaad van hoe Amsterdam werd neergezet, de enige Nederlander die ik heb gezien is de naam van Van Nistelrooij op de Gazetta dello Sport van die Italiaan in die trein

avatar van stinissen

Waar?

avatar van stinissen

Goodfella schreef:

Waar?

Als de drie mannen voor de kust van Scotland bij elkaar zitten en de een tv aan het kijken is, sterker nog hij scoort ook nog en de naam van ruud wordt meerdere malen genoemd.

avatar van Goodfella

Goodfella

Oja, tuurlijk.

"To Manchester United"

avatar van Reptile

Reptile

SUPER film!!!

Gelachen van het begin tot het eind.

Scotty Doens't Know!!!

Super liedje trouwens heb hem gelijk even gedownload.

Reptile schreef:

SUPER film!!!

Gelachen van het begin tot het eind.

Scotty Doens't Know!!!

Super liedje trouwens heb hem gelijk even gedownload.

hahaha ik ook

avatar van Drijntje

Drijntje

Vinnie Jones was weer geheel in zijn element! Ik zou willen dat ík zo bierflesjes kon openmaken, haha.
Maar goed, leuke film. Ik vond het wel één van de minderen in dit genre (teencomedy's), maar toch nog steeds leuk. Is trouwens de eerste film waarin ik matt damon een lekker ding vind. Normaal is hij mij altijd te braafjes... haha!