• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Jamie Blanks

Met onder meer: Alicia Witt, Jared Leto en Rebecca Gayheart

Releasedatum: 28 januari 1999

Plot Urban Legend

"What you don't believe can kill you."

Natalie (Alicia Witt) en haar vrienden volgen colleges folklore van Dr. Wexler (Robert Englund). Wexler vertelt over verschillende 'urban legends', waaronder die van een psychotische professor, die 25 jaar geleden op de universiteit zes studenten vermoordde. Nadat haar vroegere vriendin onthoofd teruggevonden wordt, vermoedt Natalie als eerste dat er een moordenaar op de campus rondloopt. Er werd immers ook al iemand gevonden die in het bos was opgehangen en haar kamergenote pleegde op een nogal vreemde wijze zelfmoord. Niemand gelooft haar, totdat het echt uit de hand begint te lopen.

Natalie Simon

Weird Janitor

Professor William Wexler

avatar van Jordy

Jordy

Niet de slechtste Scream-kopie, maar zeker ook niet de beste. Er zitten wel een paar vermakelijke momenten in, maar over het algemeen is het weer een erg slap tiener-horrorfilmpje volgens de bekende formule. 2 sterren.

avatar van dttom

dttom

nah dat einde sloeg helemaal nergens op, de rest eigenlijk ook niet.

avatar van Hitman

Hitman

Wel een aardige scream-kopie. Ik vond het best leuk gevonden, alleen het had iets beter uitgewerkt kunnen worden (vooral het einde). Toch nog 2,5 sterren...

avatar van neo

neo

de film was ook nog wel een beetje spannend.2 sterren

avatar van lorelei

lorelei

wel goeie film, maar niet meer.

avatar van Boule

Boule

Een chick als de killer die doodleuk met bijlen loopt te zwaaien.
Lijkt origineel, maar het slaat gewoon nergens op.

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Saai horrorverhaal. meestal zijn de highschool horrosfilms nog wel spannend, of erg om te lachen maar dit was aan geen van beide.

1,5 ster

avatar van Herald

Herald

Met aan het eind zo'n prachtige monoloog waarom de dader zijn daden beging. Waarom kregen al die andere slachtoffertjes dat niet te horen maar stierven ze een snelle dood? Sterker nog waarom werden die andere slachtoffertjes vermoordt als je wraak wilt nemen op één specifiek persoon.

avatar van natje

natje

joh, deze was echt lachen.....

het amusementsgehalte ligt in ieder geval vrij hoog

avatar van filmdaas

filmdaas

nadat ik de film had gekocht en gekeken was ik zeer verbaasd over de negatieve reacties op het internet

erg goeie Tienerhorror zeker in vergelijking met "the faculty" of IKWYDLS.

avatar van movie-freak

movie-freak

Euh... wat moet dit voorstellen?! Een griezelfilm? Bwahahaha! Vond hem al zwaar tegenvallen maar toen er een gozer werd opgebeld door de killer (PRECIES zoals in Scream) heb ik hem stopgezet. Mensen, probeer alsjeblieft originele films te bedenken en jat niet complete scenes uit andere films! Maar er dan een parodie film van. Deze film krijgt van mijn geen cijfer, zo slecht vond ik hem!

avatar van hans vd togt

hans vd togt

filmdaas schreef:

erg goeie Tienerhorror zeker in vergelijking met "the faculty" of IKWYDLS.

the faculty = natuurlijk 100x beter

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zoveelste film in de stijl van Scream en I Know What You Did Last Summer, maar op zich is dit nog best een vermakelijke. Het script bevat weinig originaliteit en met een beetje kennis van het genre zijn er maar bar weinig verrassingen te vinden, maar de film amuseert prima. Englund, in een kleine bijrol als college professor, en Brad Dourif, in een kleine rol, waren imo de hoogtepunten van de film.

Bescheiden 3 sterren.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Zoveelste film in de stijl van Scream en I Know What You Did Last Summer...

Tja, daar hou jij niet van he...;-)

avatar van M. Rodriguez Fan

M. Rodriguez Fan

Hij was best vermakelijk, maar om vaker te zien? nee. Rebecca Gayheart was ook zo irritant dus dat helpt ook al niet mee voor de score van UL. Wat ook zo jammer aan die tiener horrors is, dat die vrouwen echt de herseninhoud hebben van een zombie. Het horror genre word niet eens meer serieus genomen door dit soort personages. ik vind het persoonlijk geen horrors belediging voor het mooie genre. maarja wie ben ik.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

M. Rodriguez Fan schreef:

maarja wie ben ik.

Dat vragen wij ons ook af ...

avatar van Marvin

Marvin

Het verhaal stelt echt geen ruk voor, maar de film heb ik des tijds in het Metropolis (Antwerpen) gezien, dat maakte een hoop goed!

maar het verhaal blijft knudde!

avatar van darkcity

darkcity

De film is stukken beter dan het vervolg, maar dat kan bijna ook niet anders.

Ik heb me wel vermaakt, het stelt op zich niet veel voor, maar toch vond ik het leuk !

Er zaten wel wat spannende en mooi gefilmde stukjes in en wat grappige momenten.

Rebecca Gayheart als killer was ook erg leuk, zij kan zo gemeen kijken. 3 sterren.

avatar van Peter

Peter

Helemaal met dark city eens. Een fanatstische killer deze keer. Voor de rest veel van hetzelfde. Zeker het einde... Maar ja, beter goed gejat dan slecht zelf bedacht. Kijkt lekker weg. 3 sterren.

avatar van K_Republic

K_Republic

Lijkt verdacht veel op Scream en I Know What You Did Last Summer

avatar van eeflien

eeflien

Maar ik vond deze veel enger dan scream! (en daarom ook leuker).

avatar van GFM

GFM

Ik vond hem eigenlijk ook leuker dan scream, al weet ik dat iedereen me voor gek verklaard...

avatar van eeflien

eeflien

nee hoor ik niet

avatar van Lenn

Lenn

Deze film was een zoveelste hap uit een heel genre teenthrillers.

Op zich deed deze film het wel beter dan andere, verrassende wendingen en een bedacht plot.

Toch past hij perfect bij de rest.

maar dus lang niet slecht.

2.5

avatar van De GeuS

De GeuS

Natalie vermoedt als eerste dat er een moordenaar op de campus rondloopt, nadat haar vroegere vriendin onthoofd gevonden werd

leuke tekst....

avatar van jassonn

jassonn

Was wel een coole scene trouwens,

avatar van mikey

mikey

wie kent niet (via via) een meisje en haar surprise party, haar hondje en een pot pindakaas? helaas werd dit verhaal niet behandeld. Een 'wie heeft het gedaan?'-verhaaltje op een campus met zuipende studenten, lekkere mokkels en bijlen. Standaard sadisme. 1,5.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Vermakelijk.

avatar van Leno

Leno

Best wel vermakelijk, alleen jammer dat ik altijd in het begin van iedere scene het eind van de scene al kan bedenken. Dit zullen meer mensen hebben ongetwijfeld alleen is het jammer dat ze me nooit echt kunnen verrassen met 'wie het gedaan heeft'. Mooie dames, paar leuke scenes en Freddy K. maken een hoop goed..

avatar van Infernal_Lady

Infernal_Lady

Spoiler quote,Herald zegt :

wel duidelijk toch : 1. omdat die uitleg de andere slachtoffertjes niets zou gemaakt hebben, ze waren er niet rechtstreeks bij betrokken en 2. De wraak werd erger op die ene persoon omdat ze al haar vriendjes en vriendinnetjes uitroeit, net zoals die ene persoon haar vriendje ook onrechtstreeks van kant heeft gemaakt,
Denk int vervolg wa meer na, muggenzifter

een 3.5