• 9.378.137 stemmen

Bridget Jones: The Edge of Reason (2004)

Romantiek / Komedie | 108 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Ierland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Beeban Kidron

Met onder meer: Renée Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 11 november 2004

Plot Bridget Jones: The Edge of Reason

"Same Bridget. Brand new diary."

Bridget Jones leeft nu vier weken samen met Mark Darcy als de eerste twijfels over hun samenwonen beginnen. Daarbij staat Bridget ook nog onder extreem hoge stress op het werk en beleeft ze de slechtste vakantie van haar leven.

avatar van ashqui

ashqui

ik vond dit deel zeker zo leuk als deel 1 bridget jones dairy

echt een aanrader om te kijken

avatar van marjolein25

marjolein25

coole film. maar ik vond de boeken al leuk en ben fan van colin F en een vrouw dus mischien wat bevooroordeeld;);) toch erg genoten:D

avatar van queenie

queenie

Dit deel is zeker zo leuk als deel 1. Kun je zien hoe sommige vrouwen dus over zich denken als ze niet het perfecte model zijn - goed gespeeld!! Leuke flauwe humor. 3½ ster

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Deel 1 vond ik een flinke tegenvaller. Dit tweede deel vond ik een stuk leuker.

Ik moet hierbij wel vermelden dat ik deel 1 nooit een tweede keer heb bekeken (omdat ik wel betere films heb te kijken) en de eerste keer is al een flinke tijd terug.

Vooruit, 3.5*.

avatar van ikkezelf

ikkezelf

Deel 1 vond ik nog redelijk. Deel 2 daarintegen was op het begin wel even leuk, maar sleepte zich naar het einde. Saai en zeker niet leuk. Hoezo voorspelbaar einde....... 1,5 ster wat mij betreft.

avatar van Tomsen

Tomsen

nichten film

avatar van Palladin

Palladin

Vond de film lekker wegkijken maar da's dan ook alles. Niet verrassend en veel te surealistisch; Madonna liedjes zingen in een thaise cel.... pfff.....

avatar van da_smak

da_smak

Verhuurdatum is vervroegd... hij komt morgen al uit in de videotheek. dat is dus 25 maart. Universal had wat goed te maken. Vandaar dat de release is vervroegd tot voor pasen. Dus rennen naar de videotheek!!!

avatar van Nieke

Nieke

Net gezien... Wat een meevaller!

Bridget is nog steeds Bridget, maar er wordt geen ellenlang verhaal gebreidt aan het vorige. Dit is een verhaal op zich!

Ik heb me doodgelachen met de omelet en het skieën... Een opluchting om alle opgekropte lachbuien sinds Meet The Fockers en Hitch (ieder z'n eigen smaak!) los te laten...

avatar van laine

laine

ik heb de film in bioscoop gezien....

BORING!!!

ik had er heel veel moeite mee om deze film uit te zitten.

flauwe grappen...deel 1 was veel beter.

ik hoef hem echt geen 2e x te zien

avatar van J.Bell

J.Bell

Deze heb ik een tijdje terug in de bios gezien en ik vond hem wel leuk, alleen een beetje overdreven zo nu en dan. Deel 1 kan ik meer waarderen.

avatar van Sjef werkplaats

Sjef werkplaats

Ik vond het geen goed vervolg op deel 1. Er waren momenten waar er een glimlach tervoorschijn kwam maar daar bleef het ook bij.

Je kunt dit deel beter laten voor wat het is.

avatar van Verena Post

Verena Post

Vond de film zelfs leuker dan het eerste deel.

avatar van xangadix

xangadix

Bridget stuntelt zich op hoge hakken of ski's door de film heen en zegt constant dingen die je op de momenten dát ze het zegt níet moet zeggen. En van ons wordt verwacht dat we het ontwapend vinden. 1,5*

avatar van BellaVita

BellaVita

ik was heeeel teleurgesteld door deze film! deel 1 vond ik heel grappig en ik had verwacht (en gehoord) dat deze net zo grappig was... niet dus... heb misschien een keer gelachen... een 2 dus...

avatar van Tara

Tara

Grappige film, sommige stukjes wel leuk.

Deel 1 vond ik beter.

avatar van Tanja83

Tanja83

Ondanks soms leuke (Britse) humor, vond ik het een saaie film. Maar goed, Deel 1 vond ik ook al niets.

** sterren voor Hugh Grant

avatar van james_cameron

Redelijk vervolg op de uitstekende eerste film. Voorspelbaar en soms wat flauw, maar de personages blijven zo charmant dat het onmogelijk is niet voor ze te vallen. Hugh Grant steelt weer eens de show. Mooi camerawerk ook. Al met al een meevaller vond ik.

avatar van Waku

Waku

Geen tegenvaller,maar zeker geen hoogvlieger.

Gewoon een geschikte film voor een leuk avondje.

Niet meer,niet minder.

avatar van GuirY Rose

GuirY Rose

Wow!! Vond hem veel leuker dan deel 1 (maar die was ook al 'vet leuk'!!

Misschien wat overdreven, maar ik heb echt flink gelachen. Inderdaad een beetje overdreven, maar daar hou ik wel van

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Heb geen seconde gelachen,werkelijk waar.

Dit terwijl ik deel 1 een erg vermakelijke film vond.

Te overdreven scenes, en een Bridget die schijnbaar het I.Q heeft van 2 dubbeltjes.

Slechts 1 *

avatar van GFM

GFM

Wat een enorme teleurstelling...
Na het zeer sterke deel 1 is duidelijk te merken dat er een vervolg MOEST komen....
Het leuke sfeertje uit deel 1, met uitstekende grappen en een vlot lopend verhaal wordt in dit deel echter nooit geevenaard.....
De makers wisten van gekkigheid niet meer wat ze moesten bedenken, met als dieptepunt de "enorm hilarische" like-a-virginsketch in de Thaise gevangenis...
Bijzonder ongrappig en zelfs saai vervolg...2*

avatar van sju

sju

suf, saai, irritant en redelijk voorspelbaar. opvallend vind ik Grant; ik mijd zijn films liever, maar hij blijft altijd overeind in zijn film.

avatar van Ghecko

Ghecko

Ik vond dit zeker een leuke film, opzich zijn er toch een aantal zaken die je niet verwacht in de film. Daarbij is het gewoon grappig hoe ze deze film in elkaar hebben geknutseld. Heel wat beter dan de gemiddelde films die ik de laatste tijd heb gezien. Alhoewel dat gevangenisstukje met die sketch inderdaad zwaar bagger was. Te overdreven maar goed, ik vond de rest het wel goedmaken.

Engelse humor ligt me zoiezo wel en Hugh Grant kan ik ook steeds beter waarderen, zijn grappen zijn over het algemeen wel goed, en het spelen van een 'player' in deze film ging hem ook wel goed af.

4**

avatar van femaleappearance

femaleappearance

Wat loopt iedereen toch te zeiken op deze film. Heb hem in de bioscoop gezien (ondertussen wel 3 x op dvd), en heb erg moeten lachen. De acteurs leven zich uitstekend in in hun rol, en ik vond sommige momenten echt hilarisch! (wanneer bridget paddo's had gegeten, en rare dingen aan het uitkramen was)

Ik vind deze film echt een typisch voorbeeld van een vrouwenfilm. Positief!

Misschien ook wel deze positieve indruk omdat ik (wie niet?) stiekem een beetje verliefd ben op de oh zo charmante (vind ik) Mark Darcy,..;-)

Geen topfilm, maar zeker een aanrader voor met name het vrouwelijk publiek.

avatar van Summer

Summer

Leuke film, tot mijn schande nu pas gezien en hartelijk (en behoorlijk hard) gelachen, waardige opvolger van deel 1, wat verschillen met het boek, maar die hebben ze prima opgelost, Meiden, weer eens flink lachen (met een traan)??? Grote aanrader wat mij betreft!!!

avatar van V

V

GFM schreef:

Na het zeer sterke deel 1

Je bent en blijft een geinponem!

avatar van Lotteke

Lotteke

Deel 1 vond ik toch echt wel heel erg leuk, maar dit deel is werkelijk een teleurstelling. De enige keer dat ik een glimlach op mijn gezicht heb gekregen was tijdens de scene met Grant in zijn hotel kamer toen die Thaise ineens binnen stapte.

Verder vond ik er echt niks aan, jammer, want deel 1 was juist zo sterk, daar hadden ze het gewoon bij moeten laten.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond het best vermakelijk.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ok, vanaf heden ben ik verliefd op Renee Zellweger. Een keer met mij getrouwd, kan ze dat laatste lelijke kantje (haar naam) ook weer laten verdwijnen.

En normaal doe ik dit nooit en geef ik heel ernstig punten, maar voor deze éne keer: 5 sterren voor Renee !!!!