Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Clint Eastwood
Met onder meer: Clint Eastwood, James Woods en Denis Leary
Releasedatum: 6 mei 1999
Plot True Crime
Steve Everett, een ex-alcoholistische, vrouwenversierende reporter krijgt een verhaal onder ogen over een gevangene die om middernacht ter dood gebracht zal worden voor de moord op een zwangere vrouw. Steve ziet meteen dat een getuige gelogen heeft over wat hij heeft gezien, en denkt dat de gevangene onschuldig is. Hij heeft nog 12 uur om het te bewijzen...
Steve Everett
Réverend Shillerman
Dale Porthouse
Michelle Ziegler
Jordy
Redelijk spannend thrillertje, zit prima in elkaar en is leuk geacteerd. Het verhaal is een beetje standaard, maar ik vond de film toch zeker de moeite waard. 3 sterren.
vic
Clint is op zijn oude dag heel erg sterk in dit soort rollen. Zonder hem was de film maar matig geweest
Weetje: staat me iets van bij dat de dochter in deze film, zijn eigen dochter is...
neo
old clint eastwood staat nog steeds garant voor een spannende film.
FisherKing
Och Neo; Toch.. Dit is toch te belachelijk voor woorden..
Een leuke scene: Hoe leuk Clint met kinderen omgaat: SpeedZoo, SpeedZoo hahaha
Ik had de film al gezien al wat nu blijkt terecht weer vergeten..Moet toegeven dat het einde beter is maar : Slechtse Acteur en RegisseurPrestatie van Eastwood ( en dat zegt een echte fan ) Hij kan zich ook maar beter niet meer naakt in Films vertonen !! Ik heb zijn werk hierna niet gezien... Zit er verbetering in na dit tranendalletje ?
neo
al die stukjes met zijn dochter halen de film wel naar beneden,maar slecht acteert eastwood niet.ik denk dat je space cowboys wel wat beter zal vinden.
FisherKing
ahah was dat zijn echte dochtertje ? dat maakt het nog grappiger
Pacino88
Ik ben ook een behoorlijke Eastwood fan,maar dit is wel één van zijn mindere.Het verhaal is niet echt apart,maar mist ook wat spanning door steeds over te gaan op onbelangrijke zaken als zijn dochtertje en de familie van Eastwood,die verder totaal niet uitgediept wordt.Verder geeft het altijd wel een apart sfeertje,dat death row,maar toch was de reden van zijn straf wat magertjes,met die 2 getuigen.Al met al,toch een leuke eastwood film,het laatste half uur was lekker spannend.Alleen mag Eastwood voortaan zijn kleren aanhouden,als 69 jarige is die tijd voor hem voorbij:P
flipsen
Je hebt films die spannend zijn door het sfeertje wat heerst (The Ring, Mulholland Dr., The Shining, Donnie Darko, suspiria), en je hebt films die spannend zijn door de situatie die zich voordoet (Nick of Time, The Firm, Speed en deze film zijn daar een goed voorbeeld van). Mijn voorkeur gaat uit naar spanning door het sfeertje wat heerst.
In deze film wordt de laatste dag van degene die in Death row zit heel dramatisch neergezet en ondertussen is Clint op zoek naar een manier om zijn onschuld te bewijzen en hij moet een race tegen de klok rijden om op tijd te komen. Door zulk soort situaties vind ik zulk soort films niet zozeer spannend, maar eerder zenuwslopend en dat kijkt niet echt relaxed.
BoordAppel
Ik vond het einde nog wel redelijk spannend. Verder op zich best een standaard verhaal maar erg leuk uitgewerkt. Bij dit soort films zou je ook nog verwachten dat er een of ander groot complot zou zijn, maar dat was gelukkig niet. Woods, Eastwood, Leary, Hill, eigenlijk is iedereen goed op dreef. Dialogen tussen Woods en Eastwood vond ik erg grappig. Mooie anti-doodstraf film waarin de twee belangrijkste redenen tegen goed naar voren komen.
zoutzak
geweldige film!
In tegenstelling tot wat ik hier boven lees draait de film niet zeer over de ter dood veroordeelde maar wel om het personage dat Clint Eastwood geweldig neerzet. De losbandige reporter die een ex-alcoholische rokkenjager speelt die enkel 'een neus' voor verhalen heeft.
Daarnaast speelt James Woods ook super, en de dialogen tussen de 2 zijn ongekend grappig.
verder nog een rol van de verstrooide en foutieve getuige die me deed herinneren aan zijn bullshit speech in 'Fear and loathing' over junkies. Ook 'Sheronda; damn girl how can you live like this' uit Jackie Brown in een serieuzere rol speelt goed samen met. verder veel jazz die Clint gebruikt.
dus naast de vele komische scenes een onderhoudend plot die de spanning goed opbouwt. al was de ontknoping niet super, de allerlaatste scene was weer geweldig.
Clint een van mijn favoriete acteurs. na het herzien gaat de 3,5 naar de 4*
wesbrina
Best een aardige film van Clint.
Vooral de scenes in de gevangenis zijn best wel goed.
Heb ook aardig wat gelachen !
orbit
- 12092 berichten
James Woods en Eastwood in één film, reden genoeg om al een 3.5* te geven
Verder gewoon goede thriller, niks aan de hand.
italian
Mooie film !
Het begint allemaal erg standaard en had wel het ergste verwacht maar wanneer er niet te veel aandacht aan het verhaal besteed wordt, merk je dat Clint Eastwood zeker tot de betere regisseurs van Hollywood behoort.
Het verhaaltje is niet al te origineel, een paar onwaarschijnlijkheden en om het wat ingewikkelder te maken om zo je aandacht 100% vast te houden, hebben ze ook niet aan gedacht. Het zoeken naar de moordenaar gaat te gemakkelijk en het is door een reeks toevalligheden dat hij er toch achterkomt. Het komt niet veel verder dan een Scooby-Doo aflevering.
Geen ongelofelijke plotwendingen of dubieuze verdachten maar net zoals Scooby-Doo(
)kijkt het wel vlot en ergeren aan het verhaal heb ik ook niet echt gedaan.
Maar wanneer Clint van zijn verhaal afwijkt, creërt hij een mooie sfeer, soms droevig soms blij, en beide even goed.
Bij de droevige denk ik vooral aan de scenes in de gevangenis die me voor een keer wel echt hebben ontroerd. Heel het dramadeel in de film, zowel het zwarte gezin als het gezin van Eastwood, is ijzersterk en ik kon me volledig met de personages inleven. Zelden heb ik dat met een Hollywoodfilm.
Bij de blije sfeer denk ik dan vooral aan de Speedzoo-scene
. Heerlijk feelgoodmoment met zo'n rustig muziekje eronder. Was vol aan het genieten !
Eastwood is zoals wijn, wordt met de tijd beter ! Ik heb hem dan ook veel liever in zijn politiemanrollen waar hij echt fantastisch de harde maar gebroken alcholicus neerzet.
En hoe weinig James Woods in deze film ook meespeelt, zijn kop alleen al bracht me aan het lachen
Typsche stoere Eastowoodhumor die dan ook nog eens door twee fantastische koppen uitgesproken mogen worden !
Nogal ondergewardeerd hier. Niet veel van Clint gezien maar heb wel zin om nog meer van hem te kijken.
Santino Corleone
Aardige misdaadfilm, Clint niet in zn beste jaren maar toch doet ie het wel goed in deze film. Het was een beetje langdradig, vooral in het begin kwam het maar niet op gang. Alleen de scenes in de gevangenis konnen mij boeien omdat ik kon meeleven met de familie van Frank.. Het einde was wel geweldig en ook een beetje verassend vond ik..
buffon07
Nadat ik het boek had gelezen moest ik de film zien. Nu kan ik iedereen die het boek heeft gelezen afraden de film te kijken. Opzich is het een prima film maar de spanning die ik in het boek beleefde kwam totaal niet terug in de film. Het verhaal is heel globaal als basis voor de film genomen, de film had veel verder en beter uitgewerkt kunnen worden.
Opzich een prima film om je avond mee te vullen maar niet wat het in mijn ogen had kunnen/moeten zijn. 2,5*
AGoos
de scenes tussen woods en eastwood zijn briljant,,ook al vaker genoemd hier,,maar speedzoo vond ik ook geweldig...maar toch...kom op clint... zelfs james b. heeft op het eind nog 007 seconden over..geloofwaardigheid gaat een beetje verloren... ach..toch...leuke acteurs...leuke film...
hkoster16
ik heb 5 gestemd omdat het gemiddelde te laag was. eigenlijk moet mijn stem 4 zijn.
tommykonijn
Best wel een sterke film. Ik had er niet zo heel veel van verwacht, maar ik werd aangenaam verrast. Clint Eastwood zoals altijd wel in een prima rol en ook de rest van de cast doet het prima. Het verhaal en de gebeurtenissen bleven me boeien van begin tot eind, ook mooie flash-backs. Prima film!
Leo1954
- 2073 berichten
Een lekkere wegkijker, niets bijzonders. Beetje humor, beetje spanning, een traantje voor de liefhebbers,lekker onwaarschijnlijk en een mierzoet einde. Elke andere film zou volkomen flut zijn, maar Clint Eastwood weet er mee weg te komen.
pumpking
Vanavond om 23u op VT4. Lijkt me spannend!
yeyo
Nochtans is de plotbeschrijving op de site van vt4 afkomstig van True Crime met Alicia Silverstone. Maar toch denk ik dat ze deze met Eastwood zullen uitzenden. (nonchalante onwetenden dat ze zijn!)
sinterklaas
Opnieuw weer een fraai filmpje van en met Eastwood maar deze keer heeft Eastwood wel wat meer voor de standaard richting gekozen waarbij je niet erg hoeft te hersenkraken, voor onverwachte verrassingen komt te staan en zelfs ook een kantje boord einde heeft. Maar dat neemt niet weg dat ik ook hiervan heb genoten. Clint Eastwood was op zijn ouwe dag hier ook weer lekker op dreef als een overspelige (voor zijn leeftijd nog
) alcoholistische journalist. Verder had de film nog een schitterende Cast: Denis Leary was weer goed als assistent van Eastwood, James Woods als de Boss en uiteraard ook Isahai Washington (broer van Denzel?) als die gevangende Frank wachtend op zijn doodstraf, en tevens ook de rol waar de hele film over gaat. En het is natuurlijk wel altijd spannend om het feit dat hij vermoedelijk onschuldig in de bak zit. En ook dat heeft zo zijn tal van treurige momenten, vooral bij die scene waneer Franks vrouw en dochtertje op bezoek komen, een paar uur voor zijn geplande doodstraf.
Maar daarnaast duiken we ook regelmatig het ludieke priveleven van Ev (Eastwood) in, die nou niet echt bepaald sociaal is.
Het einde was misschien welzo'n typische kantje boord einde, maar toch vond ik het wel een hartverwarmde opluchtende einde. Vooral met die kerstscene. Misschien wel iets te Hollywood, maar toch...
Verder wel weer een geslaagde Eastwood-film.
Decec
Ik vond een mooie film.
Clint Eastwood speelt goed.
Laatste slot vond ik spannend einde.
Dus 4 sterren, cijfer 8

The Train
Thriller / Oorlog, 1964

Jusqu'à la Garde
Drama, 2017
journalistdeath penaltydeath rowdoomed manambitionrecovering alcoholic