Aardige women in prison film, waar echter helaas wel meer in had gezeten.
De cast is gelukkig erg leuk, inclusief veel eye candy. Pam Grier speelt een gevangene die binnen de muren als het ware een soort harem heeft opgebouwd van gewillige, onderdanige vrouwen. Sid Haig vind ik altijd een geweldig acteur. Dat was echter wel altijd gebasseerd op zijn ''moderne'' werk (de Rob Zombie films). Zijn 70's werk had ik nooit gezien. Hij maakt de verwachtingen in ieder geval weer helemaal waar en heeft hier weer een glansrol.
De film's grootste probleem is ongetwijfeld het tempo. Binnen de muren gebeurt verassend weinig, en dus is het wachten op de uiteindlijke ontsnapping. Jammer dat dat gedeelte dan ook maar een minuut of 10-15 duurt. Had best wat meer scenes willen zien van die badbitches met een machinegeweer in beide handen. Buiten dat zijn er twee aardige scenes. Een catfight en de douchescene (beide musts in dit subgenre). Het einde is totaal out-of-place. Leek eerder op zo'n gedubde parodie. Hoe belachelijk het ook mag zijn, het maakte me wel aan het lachen.
Aardig filmpje dus. Echt saai wordt het, door de vrouwen, nooit. Er had echter best wat meer actie in gemogen. De leuke cast met voorop Sid Haig maakt een hoop goed.