• 9.370.024 stemmen

Genre: Oorlog / Horror

Geregisseerd door: Lee Frost

Met onder meer: Maria Lease, Kathy Williams en Bob Cresse

Plot Love Camp 7

"A Place of Total Despair. All the youthful beauty of Europe enslaved for the pleasure of the 3rd Reich."

Twee vrouwelijke detectives gaan undercover in een Nazi-gevangenenkamp, maar ontdekken tot hun grote ontzetting dat 'Love Camp 7' eigenlijk een vergaarbak is waar krijgsgevangen op meedogenloze wijze worden gemarteld. Ook de twee detectives moeten er al gauw aan geloven...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Het kan bijna niet zieker, deze geschifte concentratiekampfilm. Dit is zogenaamd het hoogtepunt uit het 'Sadico-Nazista'-genre, maar absoluut geen aanrader ... ZIEK!

Dit is er zeker zo eentje uit de categorie: 'Ilsa, She-Wolf of the SS'.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Inderdaad, tijdens de meeste recente "Nacht van de Wansmaak" zaten de respectievelijke trailers in hetzelfde blokje... ongelofelijk! Dat mensen zin hebben om naar die shit te kijken is beyond me. Ik had al genoeg aan de trailer ...

avatar van Menni

Menni

Alleen de trailer gezien en toch stemmen?

avatar van BwuceLi

BwuceLi

Dit was de eerste in zijn "genre" dacht ik...

In elk geval een heel tamme film, maar bevat nog steeds enkele interessante scenes. "Zie Zerman akzentz" maken het nog eens zo de moeite waard.

De welkomspeech van de commandant is klassiek.

De DVD is ondertussen alweer out of print en misschien nog verkrijgbaar via backcatalogue bij het "DVD Classics" label. Zoniet wordt het ebayen of downloaden (good luck). Spijtig...

avatar van stinissen

kos schreef:

Dit is er zeker zo eentje uit de categorie: 'Ilsa, She-Wolf of the SS'.

Veel en veel minder , ook veel te weinig bloot en geen mooie dames, de martelingen leken ook nergens op.

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Als het goed is was film vroeger toch verboden en mocht niet verkocht worden en stond ook op het Video nasty lijstje.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Deze sleaze-film uit 1969 zou de eerste naziploitatie zijn. Twee vrouwen infiltreren het zevende liefdeskamp om een verzetsvrouw te contacteren en ondergaan de sadistische spelletjes van de nazi's.

Grote delen van de film bestaan uit hoe vieze oude nazi-mannetjes jonge vrouwen aflebberen. En dat heb je op een gegeven moment wel gezien. Dan wordt er her en der nog wat getortured. Allemaal tamme, weinig overtuigende handelingen die het geheel tot een nogal saaie bedoeling maken. Kenmerkend vor het subgenre. Ergens kan deze aftrapper er wel mee door. De fotografie is bij vlagen opvallend en de rollen worden niet barslecht vertolkt. Personages zijn minder irritant en het is minder snel lachen geblazen. Al vallen de loszittende swastikastickers op de Duitse helmen natuurlijk direct op. De actiescène op het eind is te doen, maar anderhalf uur is een lange zit.

Kortom is Love Camp 7, net als andere naziploitatiefilms, als matig te beschouwen vanwege het saaie gehalte. Toch is het wel aardig om eens gezien te hebben waar het allemaal begon.

avatar van mikey

mikey

damianodebeste schreef:

Ja in Engeland... in de J80, dus veel later. Hier mocht het wel hoor.

movie acteurs

Horror films waar vrouwen meestal het slachtoffer zijn. Zijn het vrouwonvriendelijke films Bij deze film en nog meer van die Naziploitatie hoef je het je eigenlijk niet af te vragen. .

Het verbaasde me wel dat dit uit de eind jaren 60 kwam. Ik vind dit persoonlijk maar een walgelijke maar ook werkelijk verschrikkelijke film. De video nasties heeft goede films maar dit is gewoon slecht. Na een kwartier werd ik hier eigenlijk duf van en dan de martelingen bij de vrouwen, o wat een eer om naar te kijken . Maar wel erg ziek. Hoe amateuristisch het ook is, want het acteerwerk is ook niet geweldig. Indrukwekkend is de film ook eigenlijk niet, maar gewoon ziek. Dit wordt voor mij de laatste Naziploitation. The beast in heat (ook een sadistische film uit de Video nasties) mag vergeleken met dit, een meesterwerk genoemd worden. Voor dit dus een 0,5.

avatar van starwars321

starwars321

weet iemand waar ik deze film kan krijgen,, of waar heb jij em gezien movie acteurs

@starwars321

Een vriend van mijn broer heeft helaas geen MM account maar bij hem heb ik deze film gezien (van hem heb ik meer video nastie films gezien). Hoe hij hier aan kwam weet ik ook niet, misschien Ebay of Amazon. Deze film zou ik persoonlijk beter overslaan.

avatar van starwars321

starwars321

ja omdat hij verboden is en nog steeds wil ik deze film toch weleens zien

avatar van mikey

mikey

Klopt!!!

[wiki]De verboden films tegenwoordig27 van de 39 verboden films zijn inmiddels weer toegestaan, vaak met enkele kleine bewerkingen. Twaalf ervan zijn nog steeds verboden. In de meeste gevallen is dit omdat er geen nieuwe keuring is aangevraagd. Uitzondering hierop is Love Camp 7, waarvoor in 2002 een herkeuring werd aangevraagd. Love Camp 7 werd hierop opnieuw verboden. Dit omdat de hele film volgens de BBFC is gebaseerd op de vermenging van seks en geweld, en dit niet op te lossen is door scènes te verwijderen.[/wiki]

De andere films van de lijst mogen ook al weer worden bekeken in good ole England.

@starwars321

Morgen rond het einde van de middag ga ik naar 'm toe. Dan zal ik wel vragen waar hij deze vandaan heeft getoverd.

avatar van John Milton

John Milton

pretty boring en erg slecht, Ilsa heeft een hogere cult waarde

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Zo slecht als de meerderheid deze beoordeelt vind ik deze hoegenaamd niet. Ik twijfel nog steeds over het aantal sterren, want ik blijf het gewoon moeilijk vinden om films te beoordelen op punten. Het is een film die ik wellicht nooit meer opnieuw zal kijken. Oorlogsfilm is een genre dat ik al zelden kijk gewoon omdat ik niet zo goed tegen menselijk leed kan. Klinkt misschien vreemd als horrorliefhebber, waar het geweld soms vele malen erger is. Oorlog is nu wel iets dat echt is gebeurd en nog steeds dagelijkse kost is al is het ver van huis voor ons. Deze film gaat echter niet zo over oorlog eerder over sexploitation meer bepaald nazi-exploitation. Ook dat ligt me niet echt als de focus ligt op geweld. Dat valt in deze film eigenlijk goed mee, vandaar dat ik gematigd blijf in mijn beoordeling. Focus ligt vooral op de naakte dames en de seksscènes die de die vaak al te lang doorgaan. Ik begrijp dat ze op een of andere manier de 90 minuten moesten volkrijgen en nog meer dialogen zou het te saai hebben gemaakt. De seksscènes zijn eigenlijk vooral militairen op leeftijd die nog veel kleren aanhouden en de naakte dames wat aflebberen niet echt opwindend. Enkel de lesbische scène heeft nog iets spannend, maar is ontzettend saai gefilmd.

avatar van Fransman

Fransman

alexspyforever heeft een teer zieltje, lees ik nu. Kun je beter niet naar dit soort films kijken, Johan en gewoon lekker van horror/gore/slasher genieten. Ik moet ook niet naar dit soort films kijken, want ik vond er niet doorheen te komen. Het leek uren te duren en was toch maar anderhalf uur. Zo slecht worden ze niet meer gemaakt, hoop ik. Ik had hem nog liggen, en dacht, ach voor de trash challenge...

Zo ongeveer de eerste nazi-exploitation film begreep ik. Er zouden er nog velen volgen. Deze is nogal tam, de film zit vol ongerijmdheden, de uniformen kloppen niet, de Duitsers spreken elkaar niet goed aan, enz, enz, enz. Van de synopsis hier klopt ook geen zak. Het zijn geen detectives, maar het gaat om een geallieerde undercover operatie om samen met het verzet een Duitse wetenschapper te bevrijden uit een soort bordeelkamp voor officieren.

Maar geen misverstand, het gaat natuurlijk om de blote meisjes en de seksscènes. De meisjes zijn niet mooi en de seksscènes zijn niet erg sexy of erotisch. Ze duren ook veel te lang en houden 'het verhaal', dat er eigenlijk ook niet is, op. Het loopt natuurlijk goed af. Behalve voor de Duitsers dan, want die verloren de oorlog. Er speelt zelfs 'een goed Duitser' in mee. Wat ook interessant is, de Duitsers neuken met hun broek aan. Hoe ze dat deden weet ik niet, waarschijnlijk het best bewaarde geheim van het Derde Rijk.

avatar van Theunissen

"Dit is een waargebeurd verhaal. Het is gebaseerd op feiten. En verteld door diegenen die het meemaakten."

Bovenstaande tekst (moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen) wordt verteld tijdens de opening van deze Oorlog / Horror film (een Nazi exploitation film), welke waarschijnlijk zijn eerste in zijn soort was. Naderhand volgen er nog diverse anderen, waaronder de bekende "Ilsa-reeks" uit de jaren 70. Deze film bevat geen vrouwelijk sadistisch personage zoals de rondborstige Dyanne Thorne, maar moet het doen met de meer realistische commandant Hoestat (Bob Cresse), die ook een sadist is en die persoonlijk is gekozen door Heinrich Himmler. Dat is natuurlijk niet de waarheid, maar dit soort zogenaamde weetjes passeren regelmatig de revue.

Opzicht heb ik me best goed vermaakt met deze film, die ook nog een best realistisch verhaal heeft m.b.t. het achterhalen van straalmotoren informatie voor vliegtuigen (waar de Duitsers het luchtruim mee zouden kunnen winnen) bij de gevangen genomen Joodse wetenschapster Dr. Martha Grossman (Patricia Roddy). Daardoor moeten van de geallieerden twee speciaal geselecteerde vrouwen (ze zijn allebei experts in guerrillastrijd, man-tegen-mangevecht en karate, bovendien spreken ze allebei Frans en Duits en ze kunnen vrijwel alles onthouden van wat ze gehoord of gelezen hebben), te weten Lt. Linda Harman (Maria Lease) en Lt. Grace Freeman (Kathy Williams), infiltreren (waarbij ze andere namen krijgen, namelijk Strassberg en Liechtenstein) in het Duitse vrouwen gevangenkamp "Love Camp 7", om daar Dr. Martha Grossman te vinden en te bevrijden. Ze weten wat hun te wachten staat als ze in het gevangenkamp terecht komen, want de vrouwen zitten daar alleen als prostituees voor het Duitse leger (frontlinie-officieren).

Het verhaal speelt zich in het begin af in de huidige tijd (in dit geval eind jaren 60) in London, waar de Britse Mr. Latham (James E. McLarty), die in de Tweede Wereldoorlog een Majoor was, zijn verhaal m.b.t. de oorlog verteld aan de geïnteresseerde Amerikaanse klant Mr. Johnson (Robert Aiken). Daardoor komen de eerste circa 15 minuten van het verhaal best realistisch over. Zodra de twee vrouwen in eerste instantie bij het Franse verzet aankomen (die de twee vrouwen moeten helpen), onder leiding van Capt. Robert Calais (John Alderman), wordt het wat minder realistisch en zeker als de vrouwen zich daar voor het eerst moeten uitkleden (om er alvast aan te wennen) en Capt. Robert Calais tegen hun zegt:

"De aankomende vijf dagen worden jullie de hoeren van het Derde Rijk."

Daarna (na circa 15 minuten) komt men aan in "Love Camp 7" (men heeft zich bewust laten gevangen nemen), waarna de sadistische commandant Hoestat hun (en ook nog een paar andere gevangen genomen vrouwen) ontvangt en o.a. zegt:

"Ik kan niet garanderen dat jullie van Liefdeskamp 7 zullen houden. Maar ik garandeer wel dat jullie zullen beminnen in Liefdeskamp 7. Jullie hebben hier maar één doel en dat is om de frontlinie-officieren te vermaken."

Daarna krijgen ze nog een harde douche (met hun kleren aan) met een tuinslang van Sgt. Klaus Müller (Bruce Kimball), waarna ze een medisch onderzoek moeten ondergaan bij een vrouwelijke arts (die nog eventjes een latex handschoen aantrekt), te weten Dr. Chernov, en waarbij ze dan tevens ondervraagd en geslagen worden door commandant Hoestat. Dat zag er wat ongemakkelijk uit (de eerste die aan de beurt is, is overigens Linda Harman), maar het oogde wel realistisch en het zou me niet verbazen als ze het vroeger ook zo gedaan hebben.

De vrouwen worden in het kamp regelmatig misbruikt (o.a. door de bewakers, zoals Sgt. Klaus Müller die o.a. Linda Harman misbruikt, en frontlinie-officieren zoals Gen. Erich von Hamer, gespeeld door Rodger Steel, die een belangrijke generaal was onder Erwin Rommel), geslagen (o.a. met een riem en stok), gemarteld (zo moet een vrouw een hele dag tussen haar benen op een schuin voorwerp zitten, natuurlijk zeer pijnlijk voor haar vagina, waarbij haar handen in de hoogte zijn vastgebonden) en vernederd en ze zijn daarbij regelmatig bloot (inclusief van top tot teen) te bewonderen. Het zijn misschien niet de mooiste vrouwen (hoewel Maria Lease er nog best aardig uitzag en ze had ook wel mooie borsten), maar ze hebben wel tenminste nog een mooi natuurlijk lichaam en dat is bij veel vrouwen tegenwoordig niet meer het geval (o.a. kunstmatige ingrepen en tatoeages).

Opzicht is het ook wel grappig dat er een zogenaamde goede Duitser is, te weten Sgt. Gotthardt (Wes Bishop), die graag wil worden overgeplaatst naar het front (maar dat niet mag van commandant Hoestat). Hij vindt namelijk de vrouwenbehandeling (doet het wel een keer met veel tegenzin met Grace Freeman) in het kamp onmenselijk. De vrouwen kan hij echter niet helpen (ook al vragen ze erom, zoals Grace Freeman, met goede argumenten) en dat omdat hij maar een gewone soldaat is en hij zegt dan ook:

"Ik ben een soldaat, ik moet bevelen opvolgen. Hoe dan ook, een soldaat moet zijn bevelen opvolgen"

Uiteindelijk weten Linda Harman en Grace Freeman Dr. Martha Grossman te vinden (na circa 65 minuten nadat Linda Harman zich bewust heeft laten opsluiten in een speciale ruimte, door Col. Karl Müller, ooit het hoofd van de Hitlerjeugd, te slaan tijdens het misbruiken, waarbij ze hem ook nog uitmaakt voor "nazi varken") in het kamp en wordt ze ook bevrijdt (mede met de hulp van het verzet) en daarbij doden (o.a. met een kurkentrekker) ze tijdens een orgie (tijdens een feest in het kantoor van de commandant) veel Duitsers, waaronder commandant Hoestat, Sgt. Klaus Müller, Gen. Erich von Hamer en ook Sgt. Gotthardt. Daarbij redt Grace Freeman het echter niet, want deze wordt alsnog door commandant Hoestat in de rug doodgeschoten.

Daarna (na circa 90 minuten) belanden we nog even in de tegenwoordige tijd en vraagt de Amerikaanse klant Mr. Johnson nog aan Mr. Latham wat er met beide vrouwen is gebeurt na de oorlog en zegt hij tevens tegen hem:

"Ik hoop dat ze hun verhalen geheim houden. Ik ben liberaal, maar ik kan me niet voorstellen met een vrouw te trouwen die het halve Duitse leger heeft bevredigd."

Daarna neemt Mr. Latham afscheidt van Mr. Johnson en zie je nog Mr. Latham in een auto (een taxi overigens) stappen bij zijn vrouw en die vrouw is natuurlijk Linda Harman

De cast is in dit soort films is natuurlijk niet hoogstaand, maar in deze film deden ze het best verdienstelijk en vooral Bob Cresse als de sadistische commandant Hoestat, die zijn rol leuk en realistisch speelde. Verder deden de vrouwen Maria Lease en Kathy Williams het ook best verdienstelijk en dat geldt ook voor James E. McLarty en Rodger Steel en de laatste arriveerde als Gen. Erich von Hamer (o.a. voorzien van het Ridderkruis van het IJzeren Kruis) op best imponererende (in een panzerwagen en dan nog begeleidt met een Volkswagen Kübelwagen) het kamp na circa 65 minuten en het was tevens leuk om te zien dat hij graag toekeek (inclusief bezweet gezicht van de opwinding) hoe vrouwen lesbische seks met elkaar hebben.

De meesten hier vinden dit een vreselijke Oorlog / Horror (Oorlog / Erotiek is natuurlijk meer van toepassing) film (zelfs "Fransman"), ik ben de eerste die deze film een voldoende geeft, maar ik heb me er best goed mee vermaakt (ik ben natuurlijk ook een liefhebber van dit genre). Er zitten misschien niet de mooiste vrouwen in, maar ze zijn wel regelmatig helemaal bloot te bewonderen en het verhaal is daarbij ook nog eens aardig (zelfs aan de realistische kant) en wist mij in ieder geval van de eerste tot de laatste minuut te vermaken, zonder dat ik erbij moest vooruitspoelen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Deze toch ook maar eens gekeken, maar deze is pak minder dan Ilsa, veel meer een cult-status dan deze hier. Ook is de horror hier zeer ver weg en eigenlijk onbestaand. Al heb ik wel een zwak voor dergelijke films, die tijd toen veel meer kon ver weg vd woke waanzin.