• 9.374.618 stemmen

Met onder meer: Keanu Reeves, Rachel Weisz en Shia LaBeouf

Gesproken taal: Engels, Latijn en Spaans

Releasedatum: 24 februari 2005

Plot Constantine

"Hell wants him. Heaven won't take him. Earth needs him."

John Constantine (Keanu Reeves) is naar de hel geweest en teruggekeerd. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Zijn hulp wordt ingeroepen door een wanhopige, maar sceptische politie-onderzoekster Angela Dodson (Rachel Weisz) voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar geliefde tweelingzuster. Het onderzoek neemt hen mee in de wereld van de demonen en engelen die in Los Angeles leven. Zij zijn beiden gevangen in een noodlottige reeks van bovenaardse gebeurtenissen. Is er uit deze hel op aarde nog een ontsnapping mogelijk?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Zou er ook een film bestaan die niet gebassserd is op het idee van de duivel uitdrijven zoals filmkijkers dat sinds The Exorcist wordt voorgeschotelt?

Niet dat ik daar de film op afreken, wel op het oeverloze geouwehoer wat de gaten tussen de soms heel behoorlijke actiescenes moet vullen. Het uitgangspunt van een soort van koude oorlog tussen de hemel en de hel is best grappig. Alleen loopt Constatine stuk op het tempo, dit is veel te traag waardoor de scenes die op zich goed van opzet zijn, leuke ideeën en effects bevatten niet goed uit de verf komen. Ook Reeves en Weisz, alhoewel niet slecht spelend, vond ik niet overtuigen maar dat is meer een kwestie van verkeerd gecast zijn.

Leukste stukje vond ik; "Lu, what took you so long..." Onverwacht mooi figuur de duivel.

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vond het wel een vermakelijke film,

maar toch een beetje langdradig en soms saai.

jammer ook dat het uitdrijven van de duivel, bijna hetzelfde wordt gedaan zo als in 'The Exorcist''.

ik vond het verder wel een mooi verhaal,

over demonen en engelen.

Keanu Reeves vond ik sterk acteren.

Wel een leuke film, maar je moet er van houden.

avatar van lucid dreamer

lucid dreamer

ik moet bekennen het begin niet te hebben gezien, ik denk dat ik na een klein kwartier binnen kwam zappen.
ik ben ook (nog) niet bekend met de strip Hellblazer waar het verhaal op gebaseerd is. hoewel er enkele vaak voorkomende clichés in zitten, zoals het uitroeien van de demonen, het wijwater, de kruizen et cetera, zijn die totaal niet ergerlijk, omdat deze meewerken aan een epischer gehalte, alsof het verhaal gegrondvest staat in eeuwen van christelijke geschiedenis. het idee dat onze wereld, hemel en hel slechts 'planes' zijn, dat ze zich afspelen op hetzelfde moment, op dezelfde plaats, is mooi gebruikt (volgens mij bestaat dit idee op zich al veel langer). het plot is verder erg interessant en origineel (al gaan de credits daarvoor natuurlijk naar de auteurs van de comic), en goed uitgewerkt(en deed me lichtelijk denken aan de achtergrond waar 'De Ontdekking van de Hemel' zich op afspeelt).

alle personages verder ook (vooral Lucifer en Gabriel), al vind ik Reeves persoonlijk altijd wat magertjes spelen (het blijft een Neo-kinda-guy, al maakt dat voor deze film weinig uit), maar hier overtuigend genoeg. ik weet nog steeds niet wat ik van de kauwgum aan het eind van de film vind; in alle belachelijkheid heeft het wel wat.

de sfx zijn geweldig, de hel is prachtig (...)(die eeuwige felle wind is een mooi detail). de demonen hebben desalniettemin een wat simpel, doorsnee uiterlijk, en lijken zo uit een goedkope actiefilm of serie te komen (behalve dan die halfhoofdige gedrochten die in de hel achter John aanlopen: hier vallen ze hem niet hersenloos aan, maar lijken hem als wolven, met een strategie, te benaderen).

al met al een 4.0, voornamelijk vanwege het plot en de looks.

avatar van stappat

stappat

Geweldige film ik hou hier wel van

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Wat een geweldige film

Ik vond het echt zeer goed!!! 4,5*

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Had niet hele hoge verwachtingen, maar hij is me al met al niet tegen gevallen.

Visueel ziet het het er allemaal schitterend uit! De hel, de monsters, zo'n creep in Weisz' buik, het rondvliegend glas op het einde en het zwembad met opstijgend water was prachtig om te zien. Niets op aan te merken!

Het acteren was voor mij voldoende. Reeves is altijd wel goed in dit soort rollen en Weisz is toch niet alleen leuke beeldvulling. Ook zij deed het zeer naar behoren.

Het verhaal is, zoals vaak in dit soort films, niet het belangrijkste en dus ook vaak niet erg hoogstaand, maar toch is het wel boeiend genoeg om de film zonder moeite uit te zitten.

Vind de film ook moeilijk met een andere film te vergelijken? End of Days misschien...? Geen idee verder. In dat opzicht wel orgineel.

3,5 ster

avatar van BlueSword

BlueSword

vette film! had het ietsjes anders verwacht maar is toch nog goed uitgekomen, mooie sfeer zit er in de film en vette actie met een goed verhaal, acteerwerk van reeves vind ik zelf wel een beetje minder, irriteer mij zeker niet eraan als ik films van hem zie maar zijn acteerwerk is niet super.

voor de rest gewoon dik vermaak, hou wel van dit soort films!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond m niet echt leuk.Ik schrok me ook niet.Wel een grappig verhaal.Maar kan niet op tegen toppers zoal The Exorcist.En The Exorcism of Emily Rose.Vond deze ook niet echt leuk 2 sterren

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Vette Film van Keanu Reeves dit is zeker voor mij een blijfertje4,5

avatar van Martinator

Martinator

vermakelijke film met een goed einde vind ik,

blijt leuk en verveelt nooit .

avatar van morpheus

morpheus

Martinator schreef:

vermakelijke film 4*

Daar ben ik het mee eens. Een recht toe recht aan maar effectief een goed geregiseerde thriller met een leuke cast, fantastische visuals en lekkere pacing. Echte degelijk gemaakte popcornfilm

***1/2

avatar van bazillion

bazillion

haha dikke anti rook film...

avatar van murtcelP

murtcelP

Mooie film, visueel erg goed. Het werd wel een beetje saai vond ik tegen het einde aan. ***

avatar van VakirGildor

VakirGildor

Toffe film. Die helaas niet echt de sfeer van de comics weet te evenaren. Desondanks toch vrij duister van stijl.

Mooi moment ook toen Constantine in de kamer stond met al z'n longfoto's aan de muur en er rustig nog eentje opstak...

Selfdestruction to the maxxxxx!

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Erg stoer, maar geen uitstekende film, wel goed. Ik vind de stijl van de film erg goed en duister en er zit best veel humor in. Ook nog ff wat pluspunten voor het gebruiken van Passive van APC.

3.5

avatar van felix89

felix89

de film heeft een leuk verhaal, interresante personages en mooie special-effects, toch haalt de film maar nipt een voldoende ( 2.5*)

het spijtige is inderdaad dat er veel special effects zijn maar weinig spanning, de meeste actie-scenes zijn bief boef baf en het is gedaan. Ook kon ik niet zozeer meeleven met de meeste personages vanwege hun altijd korte verschijningen in de film.

zowel gabriel als balthazar ( dan nog de belangrijkste figuren na constantine en angelina) zie je in totaal maar 2 of 3 keer verschijnen in de film en dan zijn dit er mischien maar een paar minuten. dus dan kun je je voorstellen dat de rest ook maar weinig aan bod komt.

het is een film met goeie ideen maar spijtig genoeg hebben ze geen volwaardige avonturen film gemaakt die je kan meeslepen.

avatar van vinhunter

vinhunter

grafisch meesterwerkje weer 4

avatar van Musicer

Musicer

Matige film, wist me niet echt te boeien.

avatar van 1991

1991

Begreep er helemaal niets van vond het maar een vage film.

* *

avatar van thedudesons

thedudesons

keanu reeves speelt deze rol perfect. topfilm!!!

avatar van ekoc

ekoc

Leuke en spannende film, maar ik kon niet allemaal volgen. Ik vind The Matrix echt erg mooi film! Ik geef 3 punt

avatar van dijkieR

dijkieR

ik wist niet wat ik verwachten kon van deze film maar wat is mij deze film goed bevallen

gewoon een topfilm eerlijk gezegd

avatar van DragQueen

DragQueen

Een klasse film, met een goed verhaal en uitmuntende special effects. vooral de scenes in de hel zijn schitterend uitgewerkt. verder bevat de film een erg sterke duistere sfeer. reeves speelt een goede hoofdrol. en weisz in de bijrol is ook overtuigend. verder zit de film visueel gewoon erg knap in elkaar. de film is verder bij vlagen lekker spannend, en kijkt lekker weg. 4 sterren.

avatar van N811

N811

best leuk hoor

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Wat een positieve reacties

Als er een film is die totaal niet blijft plakken, is het deze wel. Hier en daar leuke SFX en wat redelijke actie-momenten, maar de combinatie van mysterieuze occult met actie of thriller levert bijna nooit interessant filmmateriaal op, voornamelijk omdat de spanning er erg snel alweer af is. Film krijgt 2 kleine sterretjes, want hier en daar was af en toe best degelijk (wat na een tijdje steeds weer veranderde in ergelijk)

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

heb veel spijt dat ik deze film in de cinema ben gaan zien slechtste keanu reeves film ooit niets vergeleken met zijn andere films bv. speed, point break..enz

avatar van raymondg

raymondg

Sterke film met mooie effecten. Boeiend van start tot eind.

Enne, de duivelsuitdrijving is gebaseerd op de exorcism handbook van de kaholieke kerk, en is dus niet een verzinsel van de regisseur. Vandaar de overeenkomsten met The Excorsist. Dat is dus geen negatief punt.

avatar van Killerbert

Killerbert

wel een grappige film, niet echt realistisch maar ja, dat heb je met zo'n verhaal

avatar van Muzzie

Muzzie

Probeer de 2-disc te krijgen. Bij de extra's krijg je veel leuke en soms zinnige achtergrondinformatie, waardoor je de film waarschijnlijk (nog) meer zal gaan waarderen.

avatar van Jazzjumper

Jazzjumper

Streling voor het oog wel, maar zoals ik hier boven vaak heb horen vallen is het verhaal nog moeilijk te volgen als je het echt volledig wil begrijpen. Niet echt een film die zal blijven plakken vrees ik.