• 9.381.114 stemmen

Batoru Rowaiaru (2000)

Actie / Thriller | 114 minuten / 122 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 114 minuten / 122 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Battle Royale / Battle Royale 3-D / Battle Royale: Special Edition / Batoru Rowaiaru 3D / バトル・ロワイアル

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kinji Fukasaku

Met onder meer: Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda en Tarō Yamamoto

Gesproken taal: Japans

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Batoru Rowaiaru

"Could you kill your best friend?"

Een klas studenten wordt naar een klein geïsoleerd eiland gebracht. Daar aangekomen krijgen ze een kaart van het eiland, voedsel en verschillende wapens (de ene bruikbaarder dan de andere). Ze moeten gedurende drie dagen vechten met elkaar, zodat er één persoon overblijft. Ze krijgen allemaal een halsband die explodeert als ze de regels overtreden. Als er na de derde dag meerdere mensen over zijn gebleven, zullen alle halsbanden exploderen...

Shuya Nanahara (Boy #15)

Noriko Nakagawa (Girl #15)

Shogo Kawada (Boy #5)

Kazuo Kiriyama (Boy #6)

Mitsuko Souma (Girl #11)

Takako Chigusa (Girl #13)

Shinji Mimura (Boy #19)

Hiroki Sugimura (Boy #11)

Yôshitoki Kuninobu (Boy #7)

avatar van Ramon K

Ramon K

Neem je deze film serieus dan? Toch gewoon een soort van exploitation dit?

avatar van FisherKing

FisherKing

knots schreef:

Voor de aardige sfeer, en soms goeie scenes 2.5

Da;s verdomd veel voor een film, die het predikaat film, wat mij betreft, niet hoeft te krijgen.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Lord Flashheart schreef:

Dat beweert hij dus wel: hij vind het niet kunnen. Als je zo redeneert ben je op een hellend vlak bezig. Je wil immers de artistieke vrijheid beperken en daarmee de vrijheid van meningsuiting.

Hij bedoeld natuurlijk dat het concept zoals 'kindsoldaten' etc tot daaraan toe is, maar dat je hetzlfde idee gebruikt op doek ter vermaak, gaat hem wellicht iets te ver. Die mening mag hij er best op na houden.

Ik daarin tegen ben een Manga/Anime verslaafde en ga de film dit weekend bekijken (helaas nooit eerder aan toe gekomen). Omdat ik erg houd van grof geweld wat betreft bloederige gevechten, verheug ik me er zeker op. Ook vind ik dat dit soort films best geproduceerd mogen worden, mocht je het niet aanstaan dan heb je de keuze er niet naar te kijken. Als ik eerlijk ben voel ik hedendaags meer weerstand om naar het nieuws te kijken dan iemands hersenspinsels op doek.

avatar van xbestx

xbestx

ik ben een fan van manga en animes en vooral Naruto.

en deze film vond ik echt mooi en het is niet zo nep gemaakt zoals vele japanse films en dat vind ik goed en beter.

avatar van morrie

morrie

Er komt een amerikaanse remake aan.

is er al meer over bekend ?

FisherKing schreef:

Nee is inderdaad meer een boek.

Waarom geen film? Geen fictie??!?

Ik vond het een zeer vermakelijke film, los van het geweld. Naar mijn mening meer dan een oppervlakkige teenslasher, maar meer een weergave wat mensen kunnen en niet kunnen doen in doodsangst. Wat kinderen tot monsters maakt of juist niet. Wat doen goede vrienden in zo'n situatie? Wie houdt het hoofd koel, wie geeft op, wie is tot moorden in staat en waarom?

Dus: best interessant, maar niet te diep om saai te worden.

Verder was het gewoon lekker slashen

Het geweld in deze film wordt overigens ZWAAR overdreven. Ik persoonlijk vind suggestief filmen spánnender en heb andere films gezien waarin het gadver-gehalte hoger was. Misschien omdat het hier kinderen betreft wordt er zo overtrokken gereageerd.

leidsehoodie

Alleen de soundtrack is slecht. Of het moet als grap bedoelt zijn die hollywood spanningsopbouw-walsjes.

Spanningsopbouw ? Jolige klassieke nummertjes waren het vaak toch ? Vond het in ieder geval serieus humoristisch.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Erg goede film. Schokkend!

Het plot voor de film klinkt natuurlijk orgineel, maar erg lomp.Dit kon makkelijk vervallen in een no-brainer actiefilm met alleen maar bloed en moorden. Dan nog is het idee ziek, maar dan ben ik persoonlijk vrij snel uitgekeken.

Echter vanaf het moment moment van de instructievideo word duidelijk dat er meer in de film zit. Namenlijk zieke humor. De uitleg komt voorbij alsof het de normaalste zaak van de wereld is, erg grappig.

Daarna begint al snel het geslacht en ik moet zeggen dat ik er wel enigzins moeite mee heb, maar ook hier zie ik weer enigzins humor, in de vorm van de muziek, of dit humoristisch bedoelt was weet ik niet, maar het kwam erg grappig over.

Gelukkig heeft de film ook nog een goede emotionele lading. Mooiste was de onmacht te zien van veel personen die helemaal niet dood wilden en er alles aan deden om elkaar te helpen. Ook de relaties onderling gaven een soort van warm gevoel in de voor de rest erg harde film.

Het einde was enigzins verwacht, maar anderzijds ook weer niet. Erg mooi

Keek zelf de directors cut, maar had op zich weing waarde vond ik.

Voorlopig een 4*. Ik zou deze film 4.5*, maar ik denk niet dat het helemaal eerlijk is. Deze film heeft ook voor een groot gedeelte shock value, die bij een 2e keer misschien minder aanwezig is.

avatar van veron35

veron35

Zoiets verzinnen toch ook alleen maar Japaners. Hele goede film. Goed verhaal, goede sfeer en goede actie. Beste Japanse film die ik gezien heb. Dat is zeker.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Dan moet jer nog heel wat zien. Er zijn zeker betere. Zelfs ik heb er nog helemaal niet veel gezien en zie dit zeker niet als de beste Japanse film. Al moet je dat misschien ook per genre bekijken. Orgineel ist wel natuurlijk.

Onderhond schreef:

Heb de film net even opgezet om te checken wat ik bedoelde en ik merkte het meteen.

Jij bedoelt waarschijnlijk die riedels die uit de speakers kwamen die over het terrein verspeid stonden als de Sensei de dodenlijst opleest. Dat waren inderdaad van die klassieke nummers.

Maar midden in de actiescenes, als die scholieren elkaar te lijf gaan begint vaak van die cliché opbouwende muziek, steeds een toontje hoger tot de climax zeg maar. Of als twee scholieren moedeloos langs de kliffen lopen begint zo'n treurige wals. Allemaal erg overdreven. Niet een groot minpunt, maar vond het wel irritant

avatar van Barcel

Barcel

Deze film is zeker veel beter dan The Condemned!! De scholieren moeten elkaar uitmoorden (terwijl ze elkaar goed kennen en dat ze beste vrienden zijn) en The Condemned zijn er maar 10 mensen die met een gestoorde strafblad die elkaar moeten killen maar ze kennen elkaar niet dus ze vinden het best om elkaar te vermoorden. Maar Battle Royale.....

Is egt niet normaal!!! Het is gewoon een toppie

*****

PS: The Condemned verdient ook een 5*. Die is ook echt geweldig. Alleen kan ik maar zeggen dat ik Battle Royale iets meer beter dan die film.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Onderhoudende film die in zijn genre goed is. Een prima verhaal en aparte humoristische scenes. Een aantal over-the-top stukjes zitten in de film wat er ook wel in past. Prima actiesces hoor! Maar wat ik hier ook lees over de klassieke muziek vond ik ook wel irritant.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

leidsehoodie schreef:

Ik vind de muziek eigenlijk goed passen. De hele film slaat eigenlijk nergens op en zoals andere mensen al aangeven: over-the-top. Dan gaat zo'n leuk walsje er bij mij wel in.

Ik heb me wel vermaakt!

avatar van garlic senior

garlic senior

Originele film. Interessant verhaal dat redelijk goed tot zijn recht komt. Helaas vond ik de film op den duur een beetje eentonig worden. Je kreeg telkens weer een lijst te horen van gesneuvelden en dat bleef maar doorgaan Ook vond ik dat de film ging over teveel personages, wat de film lastig maakt om te volgen. Dit komt vooral doordat iedereen zo zijn verhoudingen heeft met elkaar, de ene is verliefd op die en die is weer verliefd op die andere. Van al deze zijplotjes kreeg ik een beetje hoofdpijn. Het einde vond ik dan wel weer erg sterk.

avatar van flrois

flrois

ondanks dat het over een vreselijk iets ging vond ik de film zeer komisch, vooral in het begin als die vrouw de spelregels gaat uitleggen.

avatar van Halcyon

Halcyon

Zware teleurstelling toch. Saaie film die een halfuur te lang duurt, teveel onzinnige karakters bevat en bovenal niet gewelddadig of grappig genoeg is. De hele film lijkt wel een moderne ripoff van het superieure "The Running Man" met Arnie. Hoewel die een stuk meer de cheese-factor handhaaft zit ie kwalitatief ook nog eens een stuk beter in mekaar. Wat de regisseur met Battle Royale nu juist wou bereiken is me overigens een raadsel. Een bikkelharde actiefilm maken? Een filosofisch verhaaltje over de wreedheid van de mens ophangen? Twee uur rasecht komisch entertainment serveren? Misschien wel alledrie, maar wat mij betreft op alle vlakken gebuisd.

leidsehoodie

Ik denk inderdaad alledrie Halcyon.

Hij wilde een luchtige komische, gewelddadige film maken, maar er stiekem een boodschap in stoppen (geen bruine).

Dit weet ik omdat ik hem gister tegenkwam in de Appie Hein.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Verkopen ze daar tegenwoordig ook Asiamania-films?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Heerlijk onnozel gorefest op z'n Japans. Niet meer, maar zeer zeker ook niet minder.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Gore?? Ik heb ze niet gezien. Verder een prima knock-out film op zijn japans, maar van de gore moet het het niet hebben, sorry. Dan heb ik toch andere dingen gezien. Mooi hoe vertrouwen en populariteit hier te gooi worden gegeven. Het idee is eigenlijk al beter dan de uitwerking, meester Kitano speelt hier weer een verdienstelijke bijrol. Duidelijk een van de betere aziatische acteurs.

avatar van djelle

djelle

Gore is er inderdaad niet echt. Maar wel vaak bloederig, veel wreedheid en 'op het randje van' (bv die halsbandjes waarvan er 1 al ontplofte aan het begin, dat mes die Kitano gooide...) en gewoon het hele idee alleen al is gruwelijk. De manier waarop die rauwe wreedheid wordt afgebeeld is creatief/apart én zorgt voor de nodige kopstoten (het laat de kijker igg niet onberoerd). Daarvoor alleen al de moeite om te kijken vind ik.

avatar van shockdog

shockdog

Is The Condemned een remake van deze film? Het verhaal lijkt er erg veel op.

avatar van jOERI

jOERI

Ik vond de uitleg van de dame op de tv prachtig. Zo erover. Heel amusant uitleggen hoe gruwelijk het spel niet is

Het einde vond ik niet goed.

avatar van PascalM

PascalM

Wazige shit, maar heel erg apart. Verdient toch zeker 4 sterren wat mij betreft.

avatar van Zinema

Ietwat bijzondere maar zeker vermakelijke actiefilm met nogal wat geweld. De film hapt lekker weg en werd een echte cultfilm. Goed.

avatar van Mariami

Mariami

Bijzondere film

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Leuke film maar hij duurde een beetje te lang, het einde was ook een beetje vaag. Wel interessant om te zien, al denk ik niet dat het in de werkelijkheid zo zou gaan. Droog ook, die instructievideo!

3,5 sterren.

avatar van Selustarius

Selustarius

Op zich wel aardige film, maar als je de manga heb gelezen is dit echt een belachelijk slecht verhaal. Iedereen die dit dan ook een mooie film vind raad ik aan de manga te lezen.