• 9.374.150 stemmen

Geregisseerd door: Doron Paz en Yoav Paz

Met onder meer: Yael Grobglas, Yon Tumarkin en Danielle Jadelyn

Gesproken taal: Engels, Portugees, Arabisch en Hebreeuws

Plot Jeruzalem

"On Judgement Day, Hell Shall Inherit The Earth."

Twee Amerikaanse meiden op vakantie vergezellen een mysterieuze en knappe antropologiestudent op een reis naar Jeruzalem. De trip neemt een wending wanneer het trio terechtkomt in een Bijbelse apocalyps. Gevangen tussen de oude muren van de heilige stad moeten de drie reizigers lang genoeg overleven om een uitweg te vinden uit de helse gebeurtenissen die zich voordoen.

Rachel Klein

Woman in Asylum

Rabbi's Wife

avatar van Phantasm

Phantasm

Wat een draak van een film, dit noem je horror?

Vervelend en rommelig, waardeloos!!!!!

avatar van The Oceanic Six

Jammer dat er toch zo bizar veel troep in dit found footage subgenre zit. The Blair Witch Project en Cloverfield bewezen toch dat je er echt spannende, vernieuwende films mee kan maken. Jeruzalem heeft een leuk idee, maar de uitwerking is echt vreselijk crappy. Vervelende personages en een doodsaai verhaal tot aan de ramp leveren al slaapverwekkende momenten op en als het dan zover is dan is de film al op 2/3e deel en is het restant ook niet boeiend genoeg om de film van een zware onvoldoende te redden. Visueel is het allemaal nog wel oké (maar ook niet groots), maar het is zo rommelig, wazig en oninteressant dat anderhalf uur dubbel zo lang aan voelde. Toch zonde, had hier best zin in dankzij het thema. Zulke occulte verhalen doen het altijd goed bij me, maar dan moet je er wel iets mee doen. Die paar zwakke schrikmomentjes weten de film niet te redden.

avatar van Daan258

Daan258

Mwah niet zo best.

De film komt te langzaam opgang en er gebeurd eigenlijk tot de laatste 20 min vrijwel niks en is nergens echt spannend te noemen.

Het verhaal stelde ook niet veel voor en het camerawerk was ook vrij irritant. (vergeleken met andere found footage films)

Toch heb ik ze zeker slechter gezien, maar een voldoende zal er voor mij niet inzitten.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Vermakelijke meuk met wat originele wendingen. Jammer van het nogal abrupte einde en dat grote monster wat ineens opdook. Heb me er wel mee vermaakt, ook met de beelden van het prachtige Jeruzalem.

Kleine 3*

avatar van Noodless

Noodless

james_cameron schreef :

Het found footage-horrorgenre begint inmiddels behoorlijk uit te dijen, waarschijnlijk vooral omdat het qua produktie niet zo kostbaar is een dergelijke film in elkaar te zetten. Ook dit werkje bevindt zich aan de low budget-kant van het spectrum, al moet gezegd worden dat de makers visueel alles uit de kast proberen te halen. Het resultaat is een Cloverfield-achtige film, met een sfeervolle locatie, een redelijk plot en een aantal leuke visuele vondsten. Vooral de hi-tech bril waardoor we alle gebeurtenissen zien, compleet met routeplanner en Facebook gezichtsherkenning, is best tof gedaan. Het akteerwerk laat helaas behoorlijk te wensen over en de opbouw is aan de saaie kant, iets wat de intense en sporadisch best spectaculaire finale slechts ten dele goed kan maken.

Tja, blijkbaar ook één van de weinigen hier die deze film kan smaken. Veel leuke ideeën gezien, geweldige sfeervolle locatie, voldoende spannend en degelijk opgebouwd naar de climax. Acteerwerk heeft mij althans niet gestoord. In vergelijking met vele andere found footage films vind ik deze film zelfs veel beter uitgewerkt. 7/10

avatar van Leno

Leno

Found footage werkt meestal niet omdat de camera altijd toevallig juist staat / valt en mensen altijd blijven filmen. Met een Google glass heb je dit niet, op zich goed gevonden. Neemt niet weg dat de film verder erg matig is. Eerst duurt het een eeuwigheid voordat er iets gebeurt en als er dan iets gebeurd is dat vergezocht, niet spannend, gedraagd men zich dom en is de toon veel te serieus.

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

Met de hakken over de sloot

Het grootste probleem voor mij is toch wel de overdreven hysterische rol die de hoofdpersoon op het eind moet vervullen,en de te langzame opbouw.

Maar dan de goede zaken,een goed verhaal en het gegeven met de smart glasses is leuk gedaan.

Ook zijn de effecten wel netjes,en de locatie is helemaal mooi.

Ik ga de film zeker nog eens bekijken en hoop dat ik mij dan minder stoor aan mevrouw

avatar van Boeikens

Boeikens

Cloverfieldachtig zonder diens niveau.

Een film vanuit de 1st view, je moet ervoor zijn, mijn ding is het niet zo. Verder loopt het allemaal wat (te) traag, er valt de eerste 50min nagenoeg niets te beleven, behalve een redelijke sfeer en setting.

De laatste 30min loopt het dan eindelijk wat los, dus volhouden tot dan

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Ik twijfel al lang om deze te kijken. De trailer ziet er erg goed uit maar de vele negatieve reacties hier doen me twijfelen.

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Het meest irritante zijn altijd die paniekerige gillende wijven.

Voor de rest gaat het nergens over

avatar van Hansiro

Hansiro

Godallemachtig wat slecht, en dan ook nog deel 2 in de pijplijn.. Hoe komen ze toch aan de centen en waarom maken ze dit..

Met de hakken over de sloot lees ik hierboven, deze komt niet eens van de grond..

avatar van 606

Noodless schreef:

nee hoor, kijk nu voor de 2de keer, maar meer omdat ik moe ben en zin heb in horror.

avatar van zinedine1983

zinedine1983

Ongelooflijk slecht. Alsjeblieft mensen ik behoed jullie voor verspilling van jullie tijd. Dit waren echt C acteurs en inhoud was 0.0.

avatar van Star Wars

Star Wars

Goede film. Denk dat de meeste boven mij elkaar enkel maar napraten.

avatar van Rickyman

Rickyman

Inderdaad, heb me er ook prima mee vermaakt.

Misschien niet zo orgineel meer en is het gegeven al vaker vertoond, stoorde me niet aan de paniek en gegil van de personages, het lijkt me ook normaal in zo'n situatie. Jeruzalem is een fijne sfeervolle locatie en daarbij uitstekend geschikt voor een horror.

Wanneer Netflix er beter in slaagt films aan te raden dan MovieMeter, dan weet je dat je als filmsite zwaar tekort schiet.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Met de Z van Zzz..

avatar van Shadowed

Shadowed

Hm.

Geen hele dramatische film die wel erg streng wordt beoordeeld. Want ondanks dat de film aan duidelijke budgettaire beperkingen leidt weet het zijn concept best aardig uit te werken en de gebroeders Paz vermengen een aantal leuke ideetjes met de film wat de boel wat lolliger maakt.

Toch komt de film maar traag op gang en pas op de helft komt de daadwerkelijke horror pas om de hoek kijken. Wat mij betreft is dat toch echt te lang voor een film zoals deze, maar gelukkig is alles wat zich in de eerste helft afspeelt nog best vermakelijk te noemen. Dit komt vooral door het Google glasses concept wat leuk wordt benut en de boel wat luchtiger maakt.

De film kent weinig centjes, maar wil alsnog heel graag over-the-top gaan en de gebroeders Paz trekken hiervoor van alles uit de kast. Op een gekke manier wil het nog lukken ook, want er komen een aantal behoorlijk bombastische scenes voorbij waaronder zelfs een gigantisch monster dat door de stad heen dendert.

Het tempo wordt na een tijdje dan ook behoorlijk verhoogt door de vele gebeurtenissen die na een tijdje om je oren vliegen. Een lekker doordenderende portie horror zorgt ervoor dat deze film voor een lange tijd kijkbaar blijft, maar in de finale wordt het dan toch wat saai. Vooral omdat het nergens echt intens of spannend wil worden en de slechte CGI soms te veel merkbaar is.

Het einde was dan nog wel leuk, maar de film neemt wel erg veel de tijd voordat de horror dan eindelijk om de hoek komt kijken. Daarna word je als kijker getrakteerd op een aantal leuke scenes, maar kan de interesse niet ten alle tijden vasthouden. Wel leuk voor een keertje, en vanwege het duidelijke enthousiasme ben ik bereid het een voldoende te geven.

avatar van Rickyman

Rickyman

Onderhond schreef:

Raadt Netflix films aan? Kijk er eigenlijk zelden naar, of heb het al gezien of het boeit me niet, maar heb er gister weer eens door heen gebladerd en moet zeggen dat er weer interessante films zijn toegevoegd..

Deze film staat hier inderdaad laag gewaardeerd, maar dat vind ik toch wel bij de meeste uit het genre, het trekt toch veel kijkers aan die er hoge verwachtingen van hebben en om het minst geringste zo'n film de grond inboren.

avatar van slam1975

slam1975

Vermakelijke film, in de eerste helft heb je echt wel een vakantiegevoel. Al trekt de plek me totaal niet. Vond met die Google bril wel origineel en dat found footage stoorde me hier helemaal niet. Dat had ik bij the blairwitch wel, je ziet niks, geen heks, alleen maar gegil. Het gegil stoorde me bij deze film ook, maar je krijgt hier nog wel enge monsters te zien.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Op zich helemaal nog niet zo verkeerd, alleen die Sarah, wat een verschrikkelijke griet was dat zeg, zowat de helft van de film heel irritant aan het janken. En niet even he, maar tot je het bijna niet meer trekt. Verder was het wel een aardige horror.

avatar van Film Pegasus

Heerlijke horror! Het found footage genre is toch wel altijd een hit or mis. Films als Blair Witch Project, Cloverfield, Trollhunter of [Rec] zijn zeer goed gemaakte films. En Jeruzalem is misschien niet de beste uit het genre, maar ik zou het gerust aan dit lijstje willen aanvullen.

Geen handcamera dit keer, maar een Google Glass. Daardoor word je praktisch het hoofdpersonage ipv met de cameraman (of vrouw) mee te lopen. Dat Google Glass ook iets meer kan dan enkel filmen, geeft dat beetje extra mee. Daardoor is het niet alleen spannend, maar ook genoeg gevarieerd met wat humor op tijd en stond.

Jeruzalem weet zelf goed dat de basis bestaat uit een clichéverhaal, maar door de juiste aanpak is het best wel de moeite geworden. Zeer aangenaam verrast met deze film. Geen idee waarom dit bij het grote publiek zo hard faalt terwijl bvb Cloverfield warm onthaald wordt.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Wat een misbaksel was me dit sech. Spanning was veeeer zoek en voor de rest ook nietszeggend en flut. Waste of time.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Zoals wel vaker hier op MovieMeter ga ik weer tegen de stroom in en heb ik mij prima vermaakt met deze film.

De intro van de film vond ik geweldig waarbij een lekker duister onderwerp uitgelegd wordt.

Verder vond ik het beeld vanuit de digitale bril vrij orgineel.

Het is een mengelmoes van Cloverfield en REC, wat ook films zijn die het bij mij goed doen