• 9.222.494 stemmen

Releasedatum: 8 december 2016

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Incarnate

"Faith has failed us."

Na een gruwelijk ongeval zit Seth Ember in een rolstoel. Hij bezit het zeldzame vermogen om zich te verdiepen in de geest van bezeten mensen, om zo hun demonen te bezweren van binnenuit. Wanneer het Vaticaan hem vraagt om een bijzondere, onrustige jongen te bezweren, is Ember geschokt als hij ontdekt dat dezelfde boze geest verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw en kind, een jaar eerder.

avatar van Rickyman

Rickyman

Geen onaardig filmpje en viel best mee inderdaad, maar ook lui, zoals Voskat hierboven terecht aangaf.

De horrormomenten zijn goed gedaan, het verhaal er omheen is slap en flauwtjes.. Zonde, daar had meer in gezeten.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Leuke film wel en ook nog eens met onze (inter)nationale filmster Carice van Houten die ook in deze film haar acteertalent weer goed te voorschijn laat komen. De film is boeiend en het verhaal liep ook lekker. Toch omdat deze in zijn soort er niet echt uitsprong is onze waardering iets lager dan normaal maar met een ruime 6,5 zal Brad Peyton wel tevreden zijn over zijn product.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Are you ready dr. Ember?

Then let the games begin!

Lekker begin, zette mij op scherp en begon lichtjes te denken aan Constantine. Die film mag ik graag zien en werd door mij hier op MM beloond met 4**. Maar ik hield mijzelf rustig, een klapper zoals die zag ik niet zo snel zitten aangezien de beoordelingen hier niet erg denderen. Blind erin, plot niet gelezen voor het zien van de film, hopend op licht vermaak in de vorm van horror.

Goed.... een leentjebuur mengelmoes van bijvoorbeeld The Excorcist, Poltergeist, Constantine en Fallen en noem ze maar op. Maar ik heb me prima vermaakt met deze duiveluitdrijvingsfilm, ik heb ze zeker erger gezien. Prent staat er prima op, leuk verhaal en het acteerwerk is goed. De soundtrack doet zijn werk en de regie is niet bijzonder maar gewoon goed te noemen. Film heeft een prima tempo, heb me geen moment verveeld. Erg eng is het niet, ligt ook een beetje aan mijzelf omdat ik aardig wat gewent ben, maar er zitten een paar leuke momenten in.

Ook een beetje nationaal trots in de vorm van Carice en de overduidelijke sponsoring door Heineken.

Vind de rating hier op MM en op IMDB iets aan de magere kant.

3,5** een 6,5-7/10. Deze prik ik wel weer eens in de player.

avatar van Rimmshot

Rimmshot

Zo slecht,belachelijk. B-film.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Zeker niet belachelijk maar dit had wel spannender uitgewerkt kunnen worden. Maar niet slecht.

Matig horrortje.

Eentje die wel met wat originele ideetjes komt, maar deze nogal achteloos rondstrooit. 't Is een beetje aanklampen de eerste 20 minuten, voelde mij aan alsof deze film paste in één of andere bestaande franchise waarvan de fans al lang en breed bekend waren met de regels van het universum.

Niet dat er veel mysterieus blijft, na een half uurtje is het wel duidelijk waar deze film heenwil en is het vooral wat extra padding rond een bekend gegeven. Bezetene en exorcisme, maar dan anno 2016 (of 2013, want blijkbaar heeft het even geduurd alvorens deze film het licht zag).

Eckhart valt wat licht uit de een hoofdrol, van Houten moet het ondertussen een beetje beu zijn steeds mama van Nederlandse afkomst te moeten spelen. Het is grappig dat het telkens vernoemd wordt (in Intruders ook al) terwijl er verder nooit wat mee gedaan wordt. De rest van de cast is niet veel beter trouwens, jongetje was ook maar matig en de papa van het gezinnetje hadden ze beter gewoon integraal geknipt.

Visueel nog wel oké vormgegeven, maar daar houdt het dan ook zo'n beetje op. Flauw einde, weinig spannend en ondanks wat originele ideeën voelt het toch nog steeds wat loom, saai en onorigineel aan. Da's ook een kunst natuurlijk, maar niet echt iets om trots op te zijn als regisseur.

avatar van TZ1984

TZ1984

Mijn verwachting was niet zo hoog, zeker gezien het feit dat ik al heel veel dergelijke films heb gezien , maar ook de standaard' cover. Maar daardoor viel de film mij erg mee.

Ik vond het toch een origineel concept, wat m.i. goed uit de verf kwam. Mede door de geloofwaardigheid van de acteurs. Ik deel de mening van de meesten hier dan ook niet. Alhoewel het een mix betreft van Insidious, Inception en exorcisme-films, is het toch gelukt om een spannende film neer te zetten, die bij tijd en wijle 'onder je huid kruipt', zo'n beklemmend gevoel geeft, zeker naarmate de film vorderde. Alsof je zelf een personage bent.

Een goed advies aan de mensen die deze film nog willen zien: ga niet op de cover af, of op de beoordelingen hier op Moviemeter - behalve die van mijzelf dan - maar kijk en oordeel dan zelf! Zeker de moeite waard om eens te zien en de film pakte m.i. zeer verrassend uit! Ik houd wel van deze hiervoor genoemde 'mix'. Beter goed gejat dan slecht bedacht!

avatar van Daan258

Daan258

Helemaal geen slechte film, zelfs een kleine verassing vond ik het omdat m'n verwachtingen sowieso niet heel hoog waren.

Bij de eerste 15 min had ik nog zo'n beetje m'n twijfels maar naarmate de film vorderde werd het allemaal steeds leuker en leuker.
Vooral het verhaal was erg leuk gedaan bij de film. Ik denk zelf dat ze dit idee nog weinig gebruikt hebben bij horrorfilms, daarom dus een leuke verassing.
Ook moet ik zeggen dat het acteerwerk prima was. Aaron Eckhart vond ik hier een heel stuk beter spelen als in zijn laatste films die ik van hem gezien heb. Carice Van Houten deed het opzich ook prima, al zal ik denk nooit echt fan van haar worden maar ik moet zeggen hoe meer ik haar zie spelen in Amerikaanse films/serie etc. dat ik haar wel toch steeds ietsjes meer serieus kan nemen. Dan heb ik het vooral dat je altijd toch het Nederlandse accent blijft horen.
Ondanks dat de film weinig gebruik maak van verschillende locatie's vond ik dit zeker niet storend.
Bijna de gehele film was er ook een goede onderliggende/redelijke spannende sfeer aanwezig, erg goed dit. Qua spanning zelf in de film had het van mij wel wat meer gemogen want echt spannend werd het niet maar hier en daar zeker wel wat leuke en klein beetje creepy scene's.
Het eind was helaas voor mij niet iets minder. Dan heb ik het niet over het verhaal of iets dergelijks maar puur omdat het nogal vrij snel voorbij was en het er toen niet altijd even goed uitzag.
Maar daarin tegen was de laatste scene in de ziekenwagen wel geinig gedaan.

Al met al is dit zeker een film die het kijken waard is, geef hem een kans.
Zat zelfs te denken om hem bijna een 3,5* te geven maar ik maak er toch een 3,0* van puur omdat het hier en daar wat beelden er beter uit hadden kunnen zien.

Wel een dikke 3,0*

avatar van Flip12345

Flip12345

Beetje jammer.. Gemiste kans.. Het is een beetje een slap aftreksel van Insidious.. Het ging ook allemaal heel erg snel zonder diepgang.. De enige die goed acteerde was natuurlijk Carice!

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van Noodless

Noodless

Best degelijke horrorprent waarbij het verhaal wel een aantal originele ideeën heeft. Niet dat het concept vernieuwend lijkt, maar waar meestal bij dit soort werkjes over bezeten mensen vaak de aandacht van de kijker gaandeweg verslapt met voorspelbare wendingen en overdreven uitgewerkte flauwe scènes, weet deze film de kijker voldoende te boeien. Het slot is oké en de cast doet het zeker naar behoren. 6,5/10

avatar van james_cameron

Naar verluidt heeft dit middelmatige horrorwerkje een jaar of drie op de plank gelegen voor release. Dat is niet verwonderlijk, want de film ontbeert heel wat essentiële onderdelen. Zoals een interessant plot, spanningsopbouw en boeiende personages. De aanwezigheid van Aaron Eckhart en Carice Van Houten behoeden dit nog net voor de ondergang, maar het is op het randje. Het is continu een geval van 'waar hebben we dit eerder en beter gezien'. Het antwoord: in heel wat eerdere en betere films.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik kan maar 1 ding zeggen en dat is dat ik het volledig eens ben met mijn bovenbuurman james_cameron . Ik geef alleen een half sterretje minder waardering. Waarom weet niemand. Zal wel iets met bezetenheid te maken hebben.

avatar van umbra

umbra

Not bad at all. Er zijn er wel ontelbare in dit genre en deze is nog redelijk uitgewerkt, minder qua schrikmomenten enzo, maar toch op een of andere manier genietbaar en zeker een aanrader voor de liefhebbers. Waarom geef ik dan maar een 6/10, 6.5 kan ik hier niet geven en goh, scores geven is niet altijd evident, moet ik andere scores weer gaan aanpassen van films die ik net nog beter vind dan deze...gewoon degelijke film in het genre.

avatar van clubsport

clubsport

geen hoogvlieger maar de film heeft wel zo zijn aardige momenten , zeker het begin is veelbelovend

helaas weet de film het niveau niet vast te houden en het eind is nogal flauw .

avatar van Boeikens

Boeikens

En nog een exorcisten filmpje, dat ergens toch origineel uit de hoek tracht te komen.

Het acteerwerk is best redelijk en het verhaal, aanvankelijk wat wazig, is eerder dun maar loopt redelijk vlot. Op enkele luttele momenten na is het nergens eng en ontbreekt het wat aan de hier eerder typische spanning en schrikmomenten.

Als tussendoortje, ok.

avatar van Shadowed

Shadowed

Wel ok.

Incarnate is qua idee ( demonen en exorcisme ) niet het meest origineel. Maar daar zit dan af en toe wel een origineel momentje in en komt daarom ook wel redelijk uit de hoek.

Ja, er mist toch echt wat aan deze film. Er komt een tekort aan spanning en schrikmomenten. Dat zijn de elementen die bij deze filmpjes toch wel aan de orde moeten komen. Hierdoor krijg je een paar flauwe momenten in. Das jammer, want het begin was veelbelovend.

De film is trouwens niet minder saai. Hij kijkt lekker weg als tussendoortje en is daarmee een ok filmpje. Leuk als een tussendoortje, hoogvlieger? nee.

avatar van Drifter

Drifter

Op zich geen slecht verhaal, misschien had het iets langer moeten duren om de karakters beter uit te spelen, zoals de priester. Het einde was bar slecht en kost minimaal een punt.

avatar van bjerik76

bjerik76

wat een blabla, en een vreselijke Liam Neeson lookalike ( incl stem) van die Seth.

Allemaal erg overdreven, ongeloofwaardig en "te" ( gemaakt)

avatar van acisiz

acisiz

Film begon op zich wel aardig. Ik vond het wel verfrissend dat we te maken hadden met een parasiet die zich kennelijk uit als een soort van geest of demon door een persoon te infecteren. Ik zit eigenlijk niet meer te wachten op de hele kerk en religie gebeuren in dit soort films . Dat de laatstgenoemde dan ook wat meer op de achtergrond zat in de film was voor mij geen probleem. Echter zakte de film dan toch ietwat in elkaar en kwam deze niet helemaal tot bloei. Een awkward moeder die haar best doet zielig te kijken en relevant te blijven en een gefrustreerde hoofdrolspeler die toch wel iets aardigs in zich heeft, maar mweh.. toch een matig geheel uiteindelijk. Nooit echt spannend of 'vet' geworden. Zeker niet voor herhaling vatbaar. Einde vond ik maar ook niks eerlijk gezegd.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Ik heb mijzelf prima vermaakt met incarnate ondanks het niet originele script.er wordt aardig in geacteerd en het verhaal loopt lekker( al wordt het nergens echt spectaculair).ik had op een gegeven moment( toen eckhart in die rolstoel weer tot leven gewekt moest worden) het idee naar flatliners te kijken,in mijn ogen lijkt het er echt wel een verwijzing naar.....3stars.

avatar van Warning

Warning

Niet onaardig. Ben het eens met de recensies waarin een mix van verschillende films wordt aangehaald..

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

"The exorcist meets Inception" wordt hier wel gezegd, maar van het exorcisme-gedeelte krijg ik amper de rillingen, en het dromengedeelte zou hebben geprofiteerd van wat meer The cell. Het is mij niet duidelijk wat regisseur en cast hier in kunnen hebben gezien, waarom ze dachten dat dit een gat in de markt zou kunnen vullen of hoe de studio zou kunnen hebben gehoopt dat hiermee geld zou kunnen worden verdiend. De ontwikkelingen van de laatste tien minuten zijn nog wel aardig en krikken mijn waardering qua sterren nog wat op, maar uiteindelijk is dit toch een film waar ik het warm noch koud van krijg (en zéker niet van ga griezelen).